Ev Baklavası (Merdane Baklava) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı normal süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Arası için:
- Baklava nişastası
- Dövülmüş ceviz
Üzeri için:
Şerbeti için:
- 6 su bardağı şeker
- 7 su bardağı su
- Limon damlası
Ev Baklavası (Merdane Baklava) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için tüm malzemeleri koyup en son unu azar azar koyup güzelce yoğurun ele yapışmayan yumuşak güzel hamur yoğurun. Toplam 48 adet minik bezeler yapın. Üzerini bez kapatın kurumasın.
- 12 şer bezeleri bol nişastayla tek tek açıp üzerine üst üste konur.
- 12 şer açılanlar toplam 4 büyük tepsi büyüklüğünde açıyoruz ben davul fırında pişirmiştim en büyük tepsiye göre yaptım tam geldi. 12 li açtığımızı merdaneyle büyük açıp yağsız tepsiye seriyoruz ardından ceviz serpelim aynı işlemi tekrar yapıyoruz en son yufkanın üzerini güzelce kesiyoruz ve üzerine eritilmiş köpüğü süzülmüş olarak yufkanın üzerine güzelce döküp yayalım.
- Davul fırına atıp ağır pişirelim yani hafif kızarınca fırını kapatın ısısında dinlenmeye bırakın.
- Fırın biraz soğuyunca tekrar fırını çalıştırın az daha kızarınca fırını tekrar kapatın iyice dinlensin sonra fırından alın.
- Tatlı iyice soğumuş olsun üzerini streçleyip ertesi gün şerbetini yapın.
- Şerbet için şekeri suyu koyup karıştırın kaynamaya başlayınca kısın kısık şekilde 20-25 dakika kaynatıp sıcak şekilde baklavayı ıslatın.
- Soğuk baklavaya sıcak şerbet olacak ve sakın üzerini kapatmayın iyice soğuduğunda üzerini kapatıp buzdolabına kaldırabilirsiniz. Tam kıvamında olan baklavamız hazır
Yalancı Börek (Hamur Açma Derdi Yok) Tarifi İçin Malzemeler
Mayası için;
- 1 paket maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 5,5 su bardağı un
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pulbiber
Diğer malzemeler;
- 1 bağ ıspanak (300 gr)
- 1 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
Üzeri için;
- Çörek otu ve susam
Yalancı Börek (Hamur Açma Derdi Yok) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce 1 adet yas mayayı ılık süt ve ılık su ile karıştıralım ve kabın içerisine alalım.
- Daha sonra toz şeker, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip çırpalım.
- En sonunda unu ve baharatlarını ekleyerek tekrar çırpalım.
- Hamuru karıştırdıktan sonra 20 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen hamurun üzerine doğranmış sebzeleri ekleyip spatula ile güzelce karıştıralım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine harcımızı dökelim ve eşit bir şekilde düzleyelim.
- En son üzerine çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirelim.❗fırından fırına farklılık gösterebilir ❗.
- Dilimleyerek servis edebilirsiniz
Balon Ekmek (Pita Ekmeği-) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 paket yaş maya veya 2 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5-5,5 su bardağı un (dikkatli ekleyin)
Balon Ekmek (Pita Ekmeği-) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp, güzelce karıştıralım.
- Unu lütfen kontrollü ekleyin. 6 veya 6,5 su bardağından az da olabilir sizde. Kulak memesi yumuşağında olacak.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edince, yuvarlayıp tekrar yoğurma kabına alıp üzerine streç film geçirerek, sıcak bir yerde mayalanmaya bırakalım. (1 saat).
- Mayalanan hamuru dıştan içe katlayarak, havasını alıyoruz ve hafif unladığımız tezgaha alıp 10 parçaya bölüp, beze haline getiriyoruz.
- Hafif unlayıp, merdane yardımı ile 12-13 cm olacak şekilde açalım.
- Tepsilerimizin üzerine yerleştirelim. (bir tepsiye 5 tane sığıyor).
- Önden ısıtılmış alt üst ayarda, 250 derece fırınımıza verelim. Benim ekmeklerim 5 dakikada piştiler.
Puf Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı su
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
İç harç için:
- Peynir varsa kaşar peyniri de ekleyin
- Maydanoz
Puf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Unu yoğurma kalıbına alın, tüm malzemeyi ekleyin güzelce yoğurun.
- Orta yumuşaklıkta bir hamur olacak.
- Elinizi sıvı yağ ile yağlayıp hamuru yoğurup toparlayın, ikiye kesin.
- 1. bezeyi tezgahta un yardımıyla hazır yufkadan az küçük olacak şekilde açın ama kalınlığı hazır yufkadan daha kalın olacak.
- Yarım santim gibi yufkanın yarısına harcını koyup diğer yarısını üzerine kapatıp kenarı ince bir çay tabağı ile kesin ❗
- Çay tabağı ile kesmemizin amacı hamuru birbirine yapıştırır bıçakla kesersek hamur birbirine yapışmaz pişerken iç harcı dağılır.
- Kızgın yağa atın ocağımız çok açık olmasın çokta kısık olmasın orta ateş olsun.
- Ben diğer bezeyi yine un yardımıyla yarım santim kalınlığında açtım iç koymadan boş kestim kızarttım, kaygana deriz hemen üzerine pudra şekeri serptim çok güzel oluyor dilerseniz diğer bezeyi bu şekilde yapabilirsiniz.
Adana Kebap (Airfry içinde) Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kıyma(koyun dana eti karışık)
- 2 orta boy soğan
- 2 küçük kapya biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3-4 dal maydanoz
- 2-3 diş sarımsak
Adana Kebap (Airfry içinde) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kıyma tuz ile yoğurulur.
- Soğan, kapya biber maydanoz ve sarımsak rondoda ince çekilir.
- Kıymaya eklenir.
- Tahta kebap şişlerine dizilir.
- Airfry’da 10-12 dk bir yüzü, 10-12 dk diğer yüzü kontrollü bir biçimde 200 derecede pişirilir.
- Kebapları çevirirken kebapların üzerine fırça ile sıvı yağ sürülebilir. Deneyenlere afiyet olsun.
Çilek Soslu Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için:
- 300 gram bisküvi (rondoda çekilip un haline getirilmiş)
- 2 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş)
- 1 çorba kaşığı süt
Kreması:
- 1 litre süt
- 6 çorba kaşığı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Çilek sos için:
- 2 su bardağı çilek (ayıklanıp yıkanmış)
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı nişasta (az tepeleme)
- 1 su bardağı su (200 ml)
Çilek Soslu Cocostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Taban için bisküvi tereyağı ve sütü karıştırıyoruz.
- 22-24 cm lik kelepçeli kalıbın tabanını pişirme kağıdı ile kaplayıp bisküvili karışımı içine döküyoruz.
- Kaşığın tersi ile eşit bir şekilde yayıp bastırarak yerleştiriyoruz ve kalıbı buzdolabına kaldırıyoruz.
- Bu arada krema için tencereye sütü irmiği şekeri ve limon kabuğu rendesini koyup karıştırıyoruz.
- Koyulaşana kadar pişiriyoruz ocaktan alıp hemen içine tereyağı vanilyayı ve hindistan cevizini ilave edip karıştırıyoruz.
- Dolaptan kelepçeli kalıbı alıp içine kremanın hepsini boşaltıyoruz üzerini bir spatula veya kaşıkla düzeltiyoruz soğuması için bir kenara bırakıyoruz.
- Çilek sosu yapmak için önce çilekleri blendırdan geçiyoruz bir tencereye alıyoruz.
- Su ile nişastayı karıştırıp pütürsüz hale getirip şekerle birlikte çileğin içine ekliyoruz.
- Çilek sosunu orta ateşte koyulaşana kadar pişirip kenarda ilk sıcaklığı çıkan pastanın üzerine döküyoruz ve düzgün bir şekilde her yerine gelecek şekilde yayıyoruz.
- Pastamız oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyup soğutuyoruz.
- Mümkünse bir gün önceden yaparsak mükemmel olur vaktimiz yoksa buzdolabında 4-5 saat bekletip kelepçesini açıyoruz ve servis tabağına aktarıyoruz üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz.
Kebapçı Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- Yarım demet maydanoz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Yarım tatlı kaşığı tuz
Kebapçı Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğan mezesi için öncelikle kabuklarını soyduğumuz soğanları piyazlık olacak şekilde doğrayalım.
- Kırmızı kapya ve yeşil biberin de içini temizleyelim ve küçük küçük doğrayalım.
- Maydanozu da güzelce yıkayalım ve ince ince kıyalım.
- Daha sonra uygun bir karıştırma kabına doğradığımız soğanları, kırmızı ve yeşil biberi, maydanozu, salçayı, zeytinyağını, nar ekşisini, sumağı ve tuzu alarak elimizle güzelce karıştıralım.
- Hazır olan soğan mezemizi uygun bir salata tabağına ya da kaseye aktaralım ve servis edelim.
Malaga Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı esmer şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 200 gram un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 5 adet muz
Kreması için:
- 750 ml süt (4 su bardağından iki parmak eksik)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
Piştikten sonra:
- 1 tatlı kaşığı katı yağ eklenip karıştırılır.
Çikolata sosu için:
- 200 ml sıvı krema
- 200 gram çikolata (sütlü ve bitter karışık)
Üzeri için;
- 1 çay bardağı süt
- 10 adet küçük muz
- Çam fıstığı, fındık veya ceviz arzunuza göre
Malaga Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kek malzemeleri ile güzel bir harç hazırlanır.
- Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Sıvı yağ, süt ilavesi yapılıp kısa bir çırpılır.
- Daha sonra kuru malzemeler elenerek hamura eklenip çok hafif karıştırılır.
- Hafif yağlamış olduğumuz borcam tepsimize hamurumuzu boşaltalım.
- Önceden ısıtılmış fırında 170°’de yarım saat kadar pişirelim.
- O arada kremamızı hazırlayalım.Tüm krema malzemelerimizi uygun bir tenceremize alıp soğuk halde pütür kalmayana kadar çırpıyoruz ve ocağın üzerine alıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Fırından çıkardığımız kekimizi 5 dakika dinlendirdikten sonra üzerine bir çay bardağı kadar sütü ekliyoruz.
- Daha sonra kremamızı kekimizin üzerine yayıyoruz.
- Beş adet muzu soyup ortadan ikiye kesip muhallebinin üzerine orantılı bir şekilde yerleştiriyoruz.
- O sırada krema ve çikolata parçalarını küçük bir tencere içinde kaynama noktasına geldiğinde ocağın üzerinden alıp çırparak çikolataların erimesini sağlıyoruz.
- Çikolata sos unu muzların üzerine yayıyoruz.
- Çam fıstıgı ile süsleyip dört 5 saat dolapta dinlendirip servise sunuyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun mutlaka denemenizi öneririm. Deneyeceklere şimdiden kolaylıklar diliyorum