9 Temmuz 2023 Pazar

El Açması Çıtır Çıtır Ispanaklı Arnavut Böreği Tarifi

 

El Açması Çıtır Çıtır Ispanaklı Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • 2,5 su bardağından biraz az su
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 1 kilo ıspanak
  • 1 adet orta boy soğan
  • Çeyrek kalıp beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber

Katlar arası sürmek için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tereyağ

    El Açması Çıtır Çıtır Ispanaklı Arnavut Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak iç harcını hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. İç harcı için ıspanakların yaprak kısmını kullanıyoruz. Kabaca doğradığımız ıspanakları biraz tuz ile ovuyoruz.
  • Onlar biraz suyunu salarken soğanları doğrayıp kavuruyoruz. Hemen ardından ıspanakların suyunu sıkıp soğanlara ekliyoruz.
  • Bir iki tur çevirdikten sonra tuz, karabiber ve ezilmiş peyniri ekleyip ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamur malzemelerini uygun bir yoğurma kabına alıp 6-7 dakika kadar yoğuruyoruz ve dinlendirmeden iki eşit parçaya ayırıyoruz.
  • Her parçayı 10 bezeye ayırıyoruz. Toplam 20 bezemiz olacak. Uzerini bir bez ile örtüp bir saat dinlendiriyoruz.
  • Uygun bir tavaya sıvı yağ ve tereyağıni alıp eritiyoruz.
  • 👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳 bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açıp her bezeye iki yemek kaşığı yagimizdan sürüyoruz ve her 10 katı üst üste diziyoruz.
  • Daha sonra ilk 10 katı elimizle tepsimiz büyüklüğünde açıp tepsimize yerleştiriyoruz.
  • Üzerine iç harcımızı yayıyoruz.
  • İkinci katı da aynı şekilde açıp onuda tepsimize seriyoruz.
  • Üzerine tekrar yağ sürüp, böreğimizin ortasını bir kase yardımıyla yuvarlak bir şekilde kesiyoruz.
  • Kenar kısımları da 8-10 dilim olacak şekilde kesiyoruz.
  • 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Kavala Kurabiyesi (Asla Bayatlamıyor) Tarifi

 

Kavala Kurabiyesi (Asla Bayatlamıyor) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı çiğ badem
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5-3 bardak un (bardağım 200 ml )2 bardaktan sonra kontrollü ekleyelim sert bir hamur olmasın

Bulamak için;

  • Bolca pudra şekeri

    Kavala Kurabiyesi (Asla Bayatlamıyor) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir bardak un ve iri iri parçaladığımız bademi tavaya alıp hafif pembeleşinceye kadar kavuralım ve soğumaya bırakalım.
  • Tereyağ, sıvı yağ ve şekeri güzelce yoğuralım bu karışıma kavurduğumuz unu (iyice soğumuş olmalı) ve beyaz unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzu orta kalınlıkta açıp çay bardağıyla ay şeklini verelim 180° önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
  • Fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçince bolca pudra şekerine bulayalım kavala kurabiyemiz hazır 👍 deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 

Fırında Kıymalı Ağzı Açık Tarifi

 

Fırında Kıymalı Ağzı Açık Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 ml ılık su
  • 200 ml ılık süt
  • 50 ml sıvı yağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 550-600gr un (5-5,5 su bardağı)
  • 1 yaş maya

Kıymalı harcı için;

  • 300 gr kıyma
  • 1 kırmızı sivri biber
  • 2 yeşil sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 dal maydanoz
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 2 tane yumurta sarısı

    Fırında Kıymalı Ağzı Açık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur malzemelerini bir kaba koyup yumuşak bir hamur yoğurun, 1 saat mayalandırın.
  • Kıymalı harç için; soğan, sarımsak, domates ve biberleri rondodan geçirin kıymaya ekleyin. Baharatlarını ve salçaları ekleyip karıştırın.
  • Mayalanan hamurdan 3 tane beze yapıp merdaneyle ne kalın nede ince olacak şekilde açın. Bir çorba kasesi yardımıyla açtığınız hamurdan yunvarlaklar kesip ortasına harçtan sürün. Kenarlarını içe doğru kıvırın.
  • Hamur ve harç bitene kadar aynı işlemi yapıp tepsiye dizin. 20dk tepside mayalandırın, üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 200° fırında 20-25dk kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet olsun.

Buzluğa Uygun Mini Bazlama Tarifi

 

Buzluğa Uygun Mini Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3.5 su bardağı un

Üzerine;

  • Tereyağ

    Buzluğa Uygun Mini Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kaseye ılık süt, maya ve şeker alınarak çırpılır ve 5 dakika bekletilir. Elenen un ve tuz eklenerek yoğrulur.
  • Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur olunca üzeri örtülerek 30 dakika mayalandırılır.
  • Mayalanan hamur tekrar yoğrulur ve un serpilmiş tezgahta açılır. Su bardağı ağzı ile yuvalar kesilir.
  • Kalan hamurlar tekrar yoğrulur ve aynı işlem uygulanır. Kesilen yuvarlak lafın üzeri örtülüp 10 dakika daha mayalandırılır.
  • Kızgın tavada hamur arkalı önlü pişirilir. Üzerine tereyağ gezdirilir ve servis edilir. Afiyet olsun.
  • Not:Piştikten sonra buzluğa atabilirsiniz.

Fırında Kabak Mücver Tarifi

 

Fırında Kabak Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 3  adet kabak
  • 3 dal taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

    Fırında Kabak Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Maydanoz, taze soğan minik minik doğranır.
  • Kabaklar rendenin büyük kısmıyla rendelenir. Rendelenen kabakların suyu sıkılır.
  • Karıştırma kabına yumurta zeytinyağ tuz karabiber eklenerek çırpılır.
  • Doğranmış yeşillikler rendelenmiş kabak ilave edilir karıştırlır.
  • En son un ve kabartma tozu ilave edilir.
  • Hazırladığımız harcı pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alarak üzerini düzeltelim.
  • Hazır olan kabak mücverimizi 170°c fırında yaklaşık yarım saat boyunca kontrollü pişirelim. Fırından çıkınca dilimleyerek servis edebilirsiniz.

7 Temmuz 2023 Cuma

Ağızda Dağılan Cevizli Kurabiye (4 Malzemeli) Tarifi

 

Ağızda Dağılan Cevizli Kurabiye (4 Malzemeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz
  • 2 veya 2,5 su bardağı un

    Ağızda Dağılan Cevizli Kurabiye (4 Malzemeli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç malzemeler karıştıracağımız kaba alınır,güzelce karıştırılır.
  • Un azar azar eklenerek ele yapışmayan yumuşak hamur hazırlanır.
  • Cevizden küçük parçalar koparılıp yuvarlanır.
  • Çatalla üzerine bastırılır,yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir.

Muzlu Magnolia Tarifi

 

Muzlu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 200 ml (1 kutu) krema

İçi için:

  • 1 paket burçak bisküvi (rondoda çekilip un haline getirilmiş)
  • Muz (soyulup dilimlenmiş)

Süslemek için:

  • 1 poşet kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

    Muzlu Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencerede sütü ,şekeri, unu ve nişastayı karıştırıp koyulaşana kadar pişiriyoruz.
  • Ocaktan alıp içine vanilyayı ve kremayı ekleyip tel çarpıcı ile karıştırıyoruz.
  • İstediğimiz servis kaplarına biraz muhallebi koyup üzerine biraz bisküvi ve muz dilimleri yerleştiriyoruz üzerine tekrar muhallebiyi düzgünce yayıyoruz.
  • Tatlıları buzdolabına kaldırıp soğumasını bekliyoruz.
  • Kremşanti ve sütü mikserle koyulaşana kadar çırpıp yıdız uç takılmış şanti torbasına doldurup manolyaları istediğimiz gibi süslüyoruz.
  • Manolyaları buzdolabında muhafaza ediyoruz.Afiyet olsun.

Revani Tarifi

 

Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tuzu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi

Üzeri için;

  • Ceviz

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

    Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şeker çırpılır.
  • Yoğurt ,sıvı yağ ilave edilir karıştırılır.
  • Sonra irmik, un, Hindistan cevizi, vanilya, kabartma tozu ilave edilir ve karıştırılır.
  • Üzerine cevizleri sıralanarak, 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  • İlk şerbet hazırlanır. Ilık şerbet ılık tatlıya dökülür.
  • Afiyet olsun.

Beşamel Soslu Börek Tarifi

 

Beşamel Soslu Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka

İçi için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir tutam maydanoz

Beşamel sosu için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber
  • Muskat rendesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Domates sos için;

  • 3 orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber

    Beşamel Soslu Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tenceremize yağımızı koyup soğan ve biberimizi küçük küçük doğrayıp yağımızda kavuralım .
  • Ardından kıymamızı koyup güzelce kavurmaya devam edelim.
  • Salçamızı da ilave edelim .
  • Etimiz piştikten sonra kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesimizi de ilave edip tuzumuzu ve baharatlarımızı da ekleyelim.
  • Domateslerimizde biraz öldükten sonra bir tutam maydanozumuzu küçük küçük doğrayıp ilave edip güzelce karıştırıp ocağımızın altını kapatalım.
  • Tezgahımızın üzerine yufkalarımızı serip önce dörde sonra sekize üçgen şekilde keselim.
  • Her bir yufkanın geniş tarafına kıymalı harcımızdan koyup iki ucunu katlayıp rulo şeklinde saralım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz borcamımıza yerleştirip bekletelim.
  • Beşamel sosumuz için tereyağımızı eritip unumuzu kavuralım sütümüzü ilave edip tuz ve baharatlarımızı da ekledikten sonra kaynayıncaya kadar pişirelim ocağımızın altını kapatalım.
  • Borcamımıza dizmiş olduğumuz böreklerimizin üzerine beşamel sosumuzu döküp 180 derecedeki fırınımıza verelim.
  • Az kızardıktan sonra çıkarıp rendelemiş olduğumuz kaşar peynirimizden üzerine serpip tekrar fırına verelim üzeri güzelce kızardıktan sonra çıkaralım.
  • Domates sosumuz için bir tavaya yağımızı koyup domateslerimizin kabuklarını soyup rendeleyelim yağımıza önce salçamızı ilave edip kavurup daha sonra rendelemiş olduğumuz domateslerimizi ilave edip güzelce kaynatalım.
  • Tuzumuzu ve baharatlarımızı da ilave ettikten sonra karıştırıp ocağımızın altını kapatalım. Görseldeki gibi servis yapalım. Afiyet olsun 🌹