Sarımsaklı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)
- 10 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pirinçleri bekletmek için;
- Ilık su
- 1 çay kaşığı tuz
Sarımsaklı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir kaba pirinci alalım. Tuzu da ekledikten sonra pirinçlerin üzerini geçecek kadar ılık suyu ilave edelim.
- Yaklaşık 15 dakika boyunca pirinçleri bu şekilde beklettikten sonra nişastası geçinceye kadar bol su ile yıkayalım.
- Kabuklarını soyduğumuz sarımsakları iri parçalar halinde keselim.
- Pilav tenceresine zeytinyağını alalım. Yağ ısınmaya başladığında suyunu iyice süzdürdüğümüz pirinçleri ilave edelim.
- Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pirinçleri kavurmaya başlayalım.
- Yaklaşık 3-4 dakika kavurduktan sonra sarımsakları, toz şekeri, tuzu ve tereyağını ilave ederek yine pirinçleri kavurmaya devam edelim.
- İsteğe bağlı olarak biraz da karabiber serptikten sonra sıcak su ekleyelim.
- Karıştırarak tencerenin kapağını kapatalım. Pilavımızı kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alarak pirinçler tamamen suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakalım.
- Pilavımız suyunu tamamen çektikten sonra ocağı kapatalım.
- Üzerine temiz bir bez veya kağıt havlu örterek yaklaşık 10-15 dakika boyunca pilavımızı dinlenmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda nazikçe karıştırdığımız sarımsaklı pilavımız artık servise hazır.