Şam Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram toz şeker (1,5 su bardağı)
- 200 gram yoğurt (1 su bardağı)
- 150 gram margarin veya tereyağı
- 5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- İsteğe göre üzüm
Şam Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri koyalım.
- Biraz şekeri eriyip köpük olana kadar çırpalım.
- Eritip ılıttığımız yağı, yoğurdu, portakal kabuğu rendesini ilave edelim.
- Çırpma teliyle karıştıralım.
- Kabartma tozu ve unu koyarak elimizle yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Eğer aldığı una göre yumuşak olursa biraz daha un koyabiliriz.
- İsteğe göre üzüm ilave edelim.
- Hamuru sıkma poşetine dolduralım.
- Yağlı kağıt konulmuş tepsiye aralıklı olarak sıkalım.
- Üzerine toz şeker koyalım.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kontrollü olarak pişirelim.