4 Ekim 2023 Çarşamba

Beğendili Tavuk Sote Tarifi

 

Beğendili Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk sote için;

  • 2 paket tavuk göğsü
  • 4 adet küçük boy soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 3 adet kapya biber
  • 3 adet çarliston biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Beğendi için;

  • 3 adet közlenmiş patlıcan
  • 1 kutu krema
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı süt
  • Kaşar rendesi (isteğe bağlı )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

    Beğendili Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Beğendi;Öncelikle tereyağı ve unu güzelce kokusu çıkana kadar bir tencerede kısık ateşte karıştırıyoruz .
  • Ardından sütü ekleyecek şekilde karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Tuzu ekledikten sonra kremasını döküp karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Karabiberini ekleyip ardından küçük küçük doğranmış köz patlıcanlarımızı ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Tavuk sote;Orta boy tencereye tavuklarımızı alıyoruz suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Ardından soğanları ve biberleri ekliyoruz.Doğrama tercihi yine isteğe göre değişebilir.
  • Ardından biberler ve soğanlar ölünceye kadar pişiriyoruz.
  • Domatesi ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
  • Daha sonra tuzu ve baharatları ekliyoruz.
  • Sotemiz özleştiği zaman altını kapatıp dinlendiriyoruz.
  • Beğendiyi sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.Afiyet olsun:).

Cevizli Rulo Tatlısı Tarifi

 

Cevizli Rulo Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 3 su bardağından 2 parmak eksik un (aldığı kadar yumuşak bir hamur olacak )

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon suyu

İçi harcı için;

  • İnce çekilmiş ceviz

    Cevizli Rulo Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce şerbetini hazırlayalım soğumaya bırakalım. Şerbeti için su ,şeker ve limon suyunu uygun bir tencere alalım 3 dk kaynatalım.
  • Hamuru için tüm malzemeleri uygun bir kabın içersinde yoğuralım.
  • Hamuru yoğurdundan sonra yağlı kağıt arasına hamurun tamamını alıp dikdörtgen şeklinde açalım dövülmüş ceviz serpelim.
  • Açtığımız hamuru önce ortadan 2 ye ayıralım daha sonra 2 parmak kalınlığında şeritler halinde keselim rulo şeklinde saralım tepsiye dizelim.
  • Parmak uçlarımızla ruloların üzerine hafif bastıralım.
  • 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Tatlılar piştikten sonra uygun bir tepsiye alalım soğuk şerbeti dökelim.
  • 4 saat dinlendirelim afiyet olsun.

Elmalı Kırıntılı Kek Tarifi

 

Elmalı Kırıntılı Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek harcı için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker (klasik 200 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Elmalı kısım için;

  • 3  adet elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı şeker

Üstteki kırıntı katmanı için;

  • 2 yemek kaşığı soğuk tereyağ
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu

    Elmalı Kırıntılı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kek harcını hazırlayın. Yumurta, şeker,vanilyayı çırpın.
  • Yoğurt,sıvı yağ,şeker ekleyerek karıştırın.
  • Unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin.
  • Hazır olan kek harcını kenara alın.
  • Elmalı kısmı hazırlayın. Elmaları soyup küçük küpler halinde doğrayın.
  • Üzerine şeker ve tarçın serpip karıştırın.
  • Elmaları kenara alın.
  • Üst katman hamurunu hazırlayın.Soğuk tereyağı,un,pudra şekeri,hindistan cevizini bir kapta parmaklarınızla yavaş yavaş birbirine yedirin.
  • Kırıntı hamurunu da kenara alın.
  • Şimdi yağlı kâğıt serdiğiniz kalıbınıza kek harcının yarısını dökün.
  • Üzerine elmalardan birkaç kaşık ekleyin.
  • Üzerine kalan kek harcını ilave edin.
  • Kalan elmaları da en üste gezdirin.
  • Son olarak kırıntı hamurunu kek harcının üzerine gezdirin.
  • 170 derece fırında bir saat kırıntı hamuru hafif kızarana kadar pişirin.
  • Kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol edin. Pişen ılınınca servis edin 

Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

 

Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet büyük boy kuru soğan
  • 1,5 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (125 ml)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 çay bardağı su (500 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Mercimekli bulgur pilavı için öncelikle 1,5 çay bardağı yeşil mercimeği güzelce yıkayalım.
  • Ardından mercimeklerimizi uygun bir tencereye alalım ve üzerine suyu ekledikten sonra yaklaşık 20 dakika
    boyunca mercimeklerimiz hafif yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Bu noktada mercimeklerin gereğinden fazla haşlanarak dağılmamalarına dikkat edelim.
  • Mercimekler yeterince yumuşadıktan sonra tencereye ocaktan alalım. Bir süzgeç yardımıyla mercimeklerin
    suyunu ayrı bir kaba süzdürelim.
  • Süzdüğümüz sudan yaklaşık 2 çay bardağı kadarını pilavımızın suyu için ayıralım.
  • Diğer taraftan pilav tenceresine zeytinyağını alalım.
  • Ardından yemeklik doğradığımız soğanları kavrulmak üzere tencereye aktaralım.
  • Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulduktan sonra pilavlık bulguru tencereye ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Birkaç dakikada bulgurları şöyle güzelce kavurduktan sonra haşlanmış yeşil mercimekleri de tencereye alalım.
  • Yaklaşık 1-2 dakika tüm malzemeyi birlikte kavurduktan sonra mercimekleri süzerken ayırdığımız  haşlama suyunu ve 2 çay bardağı sıcak suyu tencereye ilave edelim.
  • Son olarak uzu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak yaklaşık 20 dakika boyunca pilavımızı pişmeye bırakalım.
  • Pilav suyunu tamamen çektikten sonra ocağı kapatalım ve tereyağını ekleyerek karıştıralım.
  • Tereyağı tamamen eriyip pilav güzelce karıştıktan sonra üzerine bir kağıt havlu örterek pilavımızı 15 dakika boyunca dinlenmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda mercimekli bulgur pilavımız servise hazır. Afiyet olsun!

Milföy Hamurundan Mis Gibi Peynirli Rulo Börek Tarifi

 

Milföy Hamurundan Mis Gibi Peynirli Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • ️2 paket milföy (16 adet)
  • ️2 yumurta sarısı (üstüne sürmek için)

️Harcı için;

  • ️150 gram beyaz peynir
  • ️Biraz maydanoz

    Milföy Hamurundan Mis Gibi Peynirli Rulo Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce harcı ile başlayalım.
  • Peyniri çatalla ezip, kıyılmış maydanozu ekleyelim.
  • Milföy hamurunu makarna merdanesi ile açın.
  • Bıçakla 8 adet dikdörtgen kesin. (kesilmiş milföy hamuru var ise onları tercih edin)peynirli harcı soldan sağa doğru uzunlamasına yayın.
  • Yavaş yavaş yukarıya doğru yuvarlayın ve 3 rulo halinde kesin.
  • Fırın tepsisine yan yana dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün.
  • 200°’de kontrollü olarak yaklaşık 25 dakika pişirin.

Nefis Sosuyla: Ton Balıklı Makarna Salatası Tarifi

 

Nefis Sosuyla: Ton Balıklı Makarna Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) paket makarna (250g)
  • Yarım kırmızı soğan
  • 1 adet salatalık
  • 1 kase haşlanmış bezelye (200 gr)
  • 150 gram ton balığı

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı dereotu
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

    Nefis Sosuyla: Ton Balıklı Makarna Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kaynayan suya dilediğiniz şekildeki makarnayı atarak 12 dakika kadar haşlayın. Bu salata için dirsek makarna da çok güzel oluyor.
  • Kırmızı soğanı ve kabuğunu soyduğumuz salatalığı dilediğiniz şekilde doğrayın. Ben normal salata yaparmış gibi doğradım.
  • Haşlanan makarnayı derin bir kaseye alarak üzerine doğramış olduğunuz soğan ve salatalığı ekleyin.
  • Yağını süzdüğünüz iri parçalı ton balığını (2 kutu konserve kullandım) ve suyunu süzdüğünüz bezelyeleri ekleyin. Konserve bezelye kullandım ama kendiniz de önceden haşlayabilirsiniz dilerseniz. Damak tadınıza göre bu salataya çeri domates, haşlanmış mısır, kereviz sapı, turşu gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz.
  • Sosu için yoğurt, mayonez, limon suyu, sarımsak tozu, karabiber ve tuzu bir kaseye alarak güzelce çırpın. Üzerine ince ince kıydığınız dereotunu ekleyip şöyle bir karıştırın. Yine burada dilediğiniz farklı yeşillikleri de ince ince kıyarak kullanabilirsiniz.
  • Hazırlamış olduğunuz sosu diğer malzemelere ilave edin ve güzelce karıştırın.
  • Servis tabağına alarak üzerine biraz daha dereotu serpiştirin. Dilerseniz hemen, dilerseniz de buzdolabında 30 dakika bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.Not: Eğer çok daha önceden hazırlayıp uzun süre dolapta bekletecekseniz, sosun yarısını ayırmanızı ve dolaptan çıkarınca servis öncesi eklemenizi tavsiye ederim.

Elektrikli Akıllı Düdüklü Tencerede Humus Tarifi

 

Elektrikli Akıllı Düdüklü Tencerede Humus Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım çay bardağı tahin (60 ml)
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Üzeri için;

  • Zeytinyağı
  • Toz kırmızı biber
  • Maydanoz
  • Nohut

    Elektrikli Akıllı Düdüklü Tencerede Humus Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak elektrikli akıllı düdüklü tencerenin haznesini açalım.
  • İçerisine 1 gece öncesinden ıslattığımız nohutları ve üzerini geçecek kadar suyu alarak haznenin kapağını kapatalım. Üzerindeki düğmeyi çevirerek kilitli pozisyona getirelim.70 kPa basınçla 20 Dakika haşlanmaya bırakalım.
  • Sürenin sonunda içerisindeki basınç kendiliğinden sıfıra düşen düdüklü tencerenin kilidini açarak kapağını açalım.
  • Humusun daha pürüzsüz olması için haşlanan nohutların kabuklarını soyalım. Ardından rondoya alalım.
  • Üzerine tahin, sarımsak, limon suyu, tuz ve kimyonu ilave ederek rondoyu çalıştıralım.
  • Pürüzsüz bir kıvam alıp güzelce ezilen humusumuzu servis tabağına alalım.
  • Üzerine biraz zeytinyağı ve kırmızı toz biber gezdirip ince kıyılmış maydanoz serpiştirelim.
  • Haşlanmış nohutla da süslediğimiz humusumuz servise hazır. Afiyet olsun!

3 Ekim 2023 Salı

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 250 gram tereyağ ( oda ısısında )
  • 1 çay fincanı dolusu pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı yoğurt ( silme )
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un ( kontrollü ekleyin )

İç malzemesi:

  • 3 adet orta boy elma
  • 1 çay kaşığı dolusu tarçın
  • 1 avuç iri taneli ceviz
  • 1 küçük çay bardağı toz şeker

    Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce iç harcı hazırlayalım kabuklarından ayrılmış elmaları rendeleyelim.
  • İçerisine toz şekeri tarçını alıp suyunu iyice çekene kadar kavuralım, ocağın altını kapatıp cevizleri ekleyelim kenara alalım.
  • Hamuru için un hariç malzemeleri alıp karıştıralım kontrollü unu ilave edelim benim tam 3 su bardağı un aldı un markasına göre değişiklik gösterebilir siz kontrollü ekleyin ele yapışmayan hamur elde edin.
  • Beş eşit parçaya bölüp her bir parçayı alıp alt üstü unlayıp tatlı tabağı boyutun da yuvarlak açalım .
  • Önce dörte bölüp her parçayı 2 ye bölüp toplamda 8 parça elde ediyoruz .
  • Geniş uçlarına elmalı harçtan koyup saralım yağlı kağıt serili tepsiye dizip önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dk kontrollü pişirin fırından alıp ılınınca üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.

Lotuslu Magnolia Tarifi

 

Lotuslu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

Kreması için:

  • 3,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 ml sıvı krema
  • Bisküvi olarak 1,5 paket eti burçak bisküvi
  • Lotus kreması (maliyetli olduğundan isterseniz muadil olan file markette satılan harras markası alıp onunla yapabilirsiniz baya uygun fiyatı )

    Lotuslu Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarılarını uygun bir tencereye alıp el çırpıcısı ile çırpıp ocağın altını açalım .
  • Orta ateşte devamlı karıştırarak pişirelim .
  • Kaynayıp koyulaşınca içerisine vanilya ve tereyağını ekleyip güzelce yedirelim .
  • Ocağın altını kapatıp başka bir kaba aktaralım.
  • Üzerine değecek şekilde streç film serip ılınınca buz dolabına kaldıralım bir gece dinlendirip içerisine sıvı kremayı ekleyerek yüksek devirde 3-4 dk çırpalım.
  • Kaseye bir miktar kremadan koyup üzerine robottan geçirdiğimiz bisküviden ekleyip tekrar kremadan ekleyelim .
  • Benmari usulü erittiğimiz lotus kremasından pay edip üzerine sıvı beyaz çikolata ile şeritler yapıp kürdan ile şekil verelim üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Ben bisküvi ve ahududu ile süsledim. Siz istediğiniz meyveler ile süsleyebilirsiniz