25 Ekim 2023 Çarşamba

Mandalina Soslu Muhallebi Tarifi

 

Mandalina Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker

Piştikten sonra eklemek için;

  • 100 ml çiğ krema
  • 1 paket vanilya

Kakaolu kısmı için;

  • 1 yemek kaşığı dolusu kakao

Beyaz kısmı için;

  • 1 tatlı kaşığı mavi haşhaş

Mandalina sosu için;

  • 2 su bardağı mandalina suyu (orta büyüklükte ve sulu 6-7 adet mandalinadan elde edebilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı şeker (meyve çok ekşi ise arttırabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı nişasta

    Mandalina Soslu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce muhallebiyi hazırlayın; tencereye süt ,un ,nişasta ,şekeri ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca altını kapatıp kremayı ve vanilyayı ekleyin iyice karıştırın.
  • Muhallebiyi ikiye ayırın birinci beyaz kısmına haşhaş ekleyin iyice karıştırın.
  • İkinci beyaz kısmına kakao ekleyin iyice karıştırın.
  • Kaselere önce kakaolu kısmı ekleyin.
  • Birkaç dakika bekleyin hafif kabuk bağlasın muhallebiler birbirine karışmasın.
  • Sonra yavaş yavaş haşhaşlı kısmı koyun.
  • En son mandalina sosunu hazırlayın.
  • Sos sıcakken koyulmalı muhallebinin üzerine önceden hazırlamayın.
  • Kıvamı koyulaşacağı için üzerine koymanız zor olur.
  • Mandalinaların suyunu sıkın.
  • Nişasta ve şekeri tencereye alın, üzerine mandalina suyunu ekleyip karıştırarak pişirin.
  • Pişirmeye başladığınızda başından ayrılmayın çok çabuk koyulaşacak.
  • Koyulaşıp kaynayınca ocaktan alın.
  • Sıcakken ve kaşık kaşık dikkatlice muhallebilerin üzerine paylaştırın buzdolabında en az iki saat vaktiniz varsa bir gece dinlendirin

Damla Sakızlı Alaçatı Kurabiyesi Tarifi

 

Damla Sakızlı Alaçatı Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 2,5 – 3 su bardağı un (kontrollü)
  • 1 paket vanilya
  • 4-5 adet damla sakızı (dövülmüş)
  • Yarım paket kabartma tozu

Üzerini süslemek için;

  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Damla sakızı macunu (tercihen)

    Damla Sakızlı Alaçatı Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kasede tüm malzemeleri yoğurun.
  • Damla sakızını ezerek toz haline getirip hamura ekleyelim.(ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. ).
  • Kurabiyeleri ceviz büyüklüğünde yuvarlayın.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk kontrollü pişirin.
  • Servis etmek için kurabiyeleri fırından çıkınca ılımasını bekleyin ki dağılmasın.
  • En son üzerine pudra şekeri serpelim varsa damla sakız macunu gezdirin afiyet olsun 

Söğürme Kebabı Tarifi

 

Söğürme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 500 gram dana yağsız kıyma
  • 1 adet rendelenmiş suyu sıkılmış soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 diş ufak doğranmış sarımsak
  • Tuz
  • Yarım demet maydanoz

Söğürme için;

  • 1 kg patlıcan ( közlenmiş )
  • 3 adet kapya biber ( közlenmiş )
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet sarımsak
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Maydanoz

    Söğürme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak köfte malzemelerini yoğurup şekil verip hazır edelim.
  • Daha sonra patlıcan ve kapya biberi közleyip kabuklarını ve kapyanın çekirdeğini çıkaralım ince ince keselim.
  • Servis tabağına alıp üzerine zeytinyagı ve tereyağında sarımsağı 1 dk kadar pişirip söğürmenin üzerine dökelim.
  • Tuzunu da ayarlayıp karıştıralım tabağa yayalım.
  • Daha sonra köfteleri çok az sıvı yağda arkalı önlü kızartıp söğürmenin üzerine dizelim.
  • Son olarak 1 yemek kaşığı tereyağını tavada eritip toz biberi ekleyelim köftelerin üzerine gezdirelim.
  • İnce doğranmış maydanoz da serpip servise hazır edelim.

Kakaolu Saray Sarma Tarifi

 

Kakaolu Saray Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım lt süt (2,5 su bardağı)
  • 75 gram un (yarım su bardağı + 1 yk)
  • 90 gram toz şeker (yarım su bardağı)
  • 15 gram kakao (1,5 yk)
  • 1 paket vanilya
  • 25 gram tereyağı
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Kreması için;

  • Yarım paket toz krem şanti
  • Yarım su bardağı süt

Su bardağı 200 ml

Tepsi ölçüsü 35*26 cm

Kakaolu Saray Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Belirttiğim tepsi ölçüsünde bir kalıbınız yoksa. Standart fırın tepsinin yarısını kullanarak yapabilirsiniz. Yada belirttiğim ölçüleri 2 katı kullanıp tam bir fırın tepsisinde yapabilirsiniz. O zaman 12 adet çıkar.
  2. Sarma işlemini garantiye almak için tepsinin tabanına streç film seriyoruz.
  3. Üzerine hindistan cevizini yayıyoruz.
  4. Ayrı bir tencerede kakao un ve şekeri bir tencerede karıştıralım.
  5. Ardından yavaş yavaş sütü ekleyelim.
  6. Ocağın altını açıp sürekli karıştırarak pişirelim.
  7. Kaynayıp göz göz olmaya başlayınca tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  8. Tereyağı eritince tepsiye sıcakken döküp yayalım.
  9. Ardından buzdolabında 2 -3 saat bekletelim.
  10. O sırada krem şanti ile sütü katı kıvam alana kadar çırpıp soğuyan kakaolu kremanın üzerine yayalım.
  11. Yine dolapta yarım saat dinlendirelim.
  12. Ardından 6 eşit dikdörtgen parçaya ayırıp streç film yardımıyla saralım.
  13. Üzerlerine çilek yerleştirip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun….

12 Ekim 2023 Perşembe

Biberli Ekmek Tarifi

 

Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta beyazı
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Alabildiğince un
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

Sosu için;

  • 2 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 50 gram kadar peynir

    Biberli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için un ve tuz hariç gerekli malzemeleri uygun bir kaba alın.
  • Mayayı aktifleştirmek için 10 dakika dinlendirin. Un ve tuzu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun.
  • 1 saat mayalanması için ılık bir ortamda dinlendirin.
  • Bu sırada ince doğranmış soğan ve biberleri yağda kavurun.
  • Salçaları ve peyniri ekleyin kavurun, soğumaya bırakın.
  • Hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara bölerek yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Üzerine hafif bastırarak kenarlara yumurta sarısı sürün.
  • Ortasına hazırladığımız harcı bastırarak paylaştırın.
  • 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Hamuru yumuşacık çok lezzetli bir tarif oluyor. Deneyeceklere afiyet olsun

Magma Kek Tarifi

 

Magma Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

    Magma Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce muhallebisini yapıp soğutmaya bırakmamız gerekiyor. Gerekli malzemeleri uygun bir tencereye alıyoruz. Sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  • Keki için yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Önce sıvıları ekleyerek çırpıyoruz. Daha sonra katıları eleyerek ekleyip karıştırıyoruz.
  • Yağlı kağıt serili kelepçe kalıba önce kek hamurunu döküyoruz.
  • Tam ortasına gelecek şekilde muhallebiyi döküyoruz.
  • 170 derece fırında pişiriyoruz. Yaklaşık 30-35 dakika sürüyor, fırına göre değişikli gösterebilir kontrollü pişirin.
  • Kekin kenarından bıçak ya da kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz.
  • Kek tamamen soğuduktan sonra 2 saat kadar dolapta dinlenince servise hazır. Ben bir gece önceden yaptım daha güzel tutuyor. Deneyeceklere afiyet olsun

Kremalı Soslu Kek Tarifi

 

Kremalı Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı elenmiş un
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Krema malzemeleri

  • 2 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket toz krem şanti
  • 2 yemek kaşığı kakaolu fındık kreması

Dış sos malzemeleri

  • 1.5 su bardağı soğuk süt
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 paket nestle sıcak çikolata

Dış mantolama malzemeleri

  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Üzeri süsleme malzemeleri

  • Fındık
  • Çikolata parçaları

    Kremalı Soslu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tencerenin içine sütü, şekeri, nişasta ve unu birlikte karıştırarak çırpın.
  • Ocağın altını açın muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
  • Ardından ocağın altını kapatın ve kremamızı iyice soğutun.
  • Üzerine toz krem şanti ilave edin ve iyice çırpın.
  • Ardından üzerine kakaolu fındık kreması ilave ederek birlikte tekrar çırpın ve buzdolabında iyice soğutun tereyağını eritin soğutun.
  • Ardından karıştırma kasenin içine yumurta ve şekeri bırakın iyice açık krem renk alana kadar çırpın.
  • Ardından sırayla kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un bırakıp çırpın.
  • En son tereyağını ekleyin ve tekrar hafifçe çırpın.
  • Ardından yağlanmış slikon kalıplara paylaştırın fansız ayarda 170 derecede 25 dakika kontrollü pişirin
  • Ardından kekimiz soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ayrı bir karıştırma kasenin içine soğuk sütü nestle sıcak çikolata şekeri ilave edin ve iyice çırpın.
  • Ardından kekleri bu sosa teker teker her tarafını batırın.
  • Ardından her tarafını hindistan cevizi ile bulayın tepsiye dizin.
  • Ardından üzerine hazırlanan kremayı ve dövülmüş fındık ve çikolata parçaları ile süsleyin.
  • Servis tabağına bırakın afiyet olsun 🙏🌼not su bardağı ölçüsü 200ml.

Fırında Patlıcan Nasıl Közlenir ? Tarifi

 

Fırında Patlıcan Nasıl Közlenir ? Tarifi İçin Malzemeler

  • Patlıcan

    Fırında Patlıcan Nasıl Közlenir ? Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırında patlıcan közlemek için öncelikle fırın tepsisine pişirme kağıdı alalım.
  • Yıkayıp kuruladığımız patlıcanların üzerine çatal, kürdan ya da bıçakla delikler açalım.
  • Ardından fırın tepsisine alalım. Delikler sayesinde pişerken patlıcanın içerisinde oluşacak buhar rahatlıkla dışarı çıkacaktır.
  • 220 °C fırında alt üst fansız ayarda patlıcanlarımızı 50 dakika közlenmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda patlıcanları fırından alalım ve ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
  • Ardından kabuklarını soyduğumuz köz patlıcanlarımızı hemen kullanmayacaksanız dondurucuya kaldırabilirsiniz.
  • Evde patlıcan közleme de diğer bir yöntem ise közmatikte közlemek. Bunun için patlıcanları közmatiğin üzerine alalım. Bıçakla üzerine minik delikler açalım.
  • Ocağı açtıktan sonra patlıcanları belirli aralıklarla çevirerek közleyelim.
  • Yeterince yumuşayan patlıcanların yine ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kabuklarını soyalım ve dilediğimiz şekilde kullanalım. Afiyet olsun!