15 Kasım 2023 Çarşamba

Karnabahar Yemeği Tarifi

 

Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy karnabahar (ben buzluktan çıkardım)
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1 tane büyük havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

    Karnabahar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğanları yemeklik doğrayalım. Tenceremize aldığımız sıvı yağa soğanları ilave edip kavuruyoruz.
  • Küçük dilimler halinde doğradığımız havucumuzuda ilave edip 2- 3 dakika daha kavurup salçayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Ben karnabaharları buzluktan çıkardım.
  • Küçük dilimler halinde doğradığımız karnabaharlarıda ilave edip bir kaç dakika kavurup sıcak suyunu ilave ediyoruz. (üstünü geçecek kadar) baharatlarını ve tuzunu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.
  • Kısık ateşte ortalama 20 dakikada pişiriyoruz. Piştiğini yumuşaklığından anlayabilirsiniz.
  • Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun 

13 Kasım 2023 Pazartesi

Vişneli Kek Tarifi

 

Vişneli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 150 gram tereyağ
  • 150 gram bitter çikolata
  • 100 ml su
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı+1/4 (çeyrek) su bardağı tozşeker
  • 3 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı vişne

    Vişneli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sütün içine limon suyunu ekleyip 10 dk bekleyin ,tereyağ ,bitter çikolata ve suyu ocakta eritin.
  • Un, kakao ve karbonatı karıştırın.
  • Yumurta ve şekeri 5 dakika çırpınız .
  • Sonra içine sütü ekliyoruz, arkasından soğumuş çikolatayı ekleyin çırpın.
  • Unlu karışımı ekleyip çırpın.
  • Kek kalıbını yağlayıp hamurun yarısını kalıba döküp üstüne vişneleri yerleştiriyoruz .
  • Kalan hamuru da ekleyip 175 derece fırında ısıtmadan soğuk fırına koyup yaklaşık 35 dakika pişiriyoruz (kürdan testi yapın) .
  • 1/2 su bardağı vişne suyunada 1 paket sütlü çikolatayı koyup eritin kekin üzerine döküp fıstıkla süsleyin afiyet olsun

Airfryer Soslu Karnabahar Tarifi

 

Airfryer Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Haşlamak için;

  • Sıcak su

    Airfryer Soslu Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karnabaharlarımızı küçük parçalara ayıralım.
  • Ardından tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ilave edelim ve haşlanmaya bırakalım. 10 dakika kadar haşlamak yeterli olacaktır.
  • Sosu için geniş bir tabağa yoğurt, yumurta ve zeytinyağını alarak çırpalım.
  • Üzerine mısır unu, galeta unu, tuz ve baharatları ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
  • Pişirmek için doğal pişirme kağıdını airfryer’in haznesine yerleştirelim.
  • Suyunu süzdürdüğümüz karnabaharları ilk sıcaklığı çıktıktan sonra hazırladığımız sosa bulayalım ve airfryer haznesine yerleştirelim.
  • 180 °C’de 15 dakika pişirdikten sonra nar gibi kızaran karnabaharlarımız servise hazır. Yanında yoğurt sosu ile servise edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi

 

Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 200 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 – 3,5 su bardağı un
  • ( dilerseniz 1 limon kabuğu rendesi)

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım su bardağı mavi haşhaş
  • Fındık
  • Ceviz veya badem

    Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tatlımızın şerbetini kaynatalım soğuması lazım.
  • Şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakalım.
  • Kaynayınca çeyrek limon suyu sıkıp 10 dk kaynatıp ocagı kapatalım.
  • Fırını 180 derece fanlı alt üst ayara getirelim ısınmaya başlasın.
  • Yoğurma kabına un hariç geri kalan malzemeleri ekleyelim karıştıralım.
  • Unu da kontrollü ekleyip ele yapışmayan hamur elde edelim.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce süte daha sonra haşhaşa bulayalım.
  • Yağlanmış borcama aralıklı koyalım.
  • Üzerine fındık, ceviz veya badem koyup ısınmış fırına sürelim.
  • Kontrollü şekilde pişirelim.
  • Tatlıların kenarları renk degiştirince fırından alalım.
  • İlk sıcaklıgı gidince soğuk şerbeti gezdirelim.
  • Şerbeti çekince servise hazır.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Rulo Hamsi (Fırında) Tarifi

 

Rulo Hamsi (Fırında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram ayıklanmış hamsi

Bulamak için;

  • Mısır unu
  • Un
  • Tuz

    Rulo Hamsi (Fırında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamsiler kılçıklarından ayıklanır, yıkanır ve suyunun süzülmesi için beklenir.
  • Bir kapta mısır unu ,un ve tuz karıştırılır.
  • Hamsiler bu un karışımına arkalı önlü bulanarak deri kısmı dışa gelecek şekilde rulo yapılıp yağlı kağıt serili fırın tepsisi ne yan yana dizilir.
  • Üzerine sıvı yağ gezdirilerek 200 derecelik fırında alt üst ayarda üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.(ben 30-35 dakika pişirdim, yaklaşık yarım çay bardağı sıvı yağ üzerine ekledim).Afiyet olsun 

Fırında Az Yağlı Kılçıksız Hamsi Dizmesi Tarifi

 

Fırında Az Yağlı Kılçıksız Hamsi Dizmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 -2 kg hamsi
  • 1 kase mısır unu
  • 2-3 çay kaşığı tuz
  • 3 – 4 yemek kaşığı sıvı yağ

    Fırında Az Yağlı Kılçıksız Hamsi Dizmesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamsileri temizleyip kemiğinden ayıralım ve yıkayalım suyunu süzdürelim.
  • Bir kaseye mısır unu ve tuzu alıp karıştıralım.
  • Tepsiyi 2 yemek kaşığı yağ ile yağlayalın.
  • Hamsilerin iç kısmını mısır ununa batırıp kıvıralım, kendi içine doğru sırt kısmı dışarıda kalacak şekilde tepsiye dizin.
  • Üzerlerini tekrar 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayalım.
  • Fırça ile sürün yağı kolay oluyor.
  • Önceden ısıtılmış alt üst ayar 180 derece fırında kızarana dek pişirelim.
  • Hem çok hafif, hemde kılçıksız olduğu için çocuklar da rahat yiyecektir.

    Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Perişan Kurabiye Tarifi

 

Perişan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ yada margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un ( 200 ml bardak ölçüsü)

Bulamak için;

  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi

    Perişan Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kabın içine un hariç oda sıcaklığında tereyağı ve diğer malzemeleri koyup karıştırın.
  • Unu kontrollü ekleyip ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ister yuvarlak isterseniz benim gibi limon sıkacağının içine bir naylon koyup hamuru içine koyup bastırıp ters çevirin.
  • Fırın kağıdı serili fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış fırında 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin altı hafif kızarınca yeterli olur.
  • Pişen kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra ilk sıcağı çıkınca yarım su bardağı hindistan cevizi ve pudra şekerini karıştırın ve kurabiyeleri bulayıp servis tabağına dizin, istediğiniz zaman tüketebilirsiniz

4 Kasım 2023 Cumartesi

Yuvalama Çorbası Tarifi

 

Yuvalama Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Köfte malzemeleri:

  • 250 -300 gram kadar kıyma
  • 1,5 çay bardağı pirinç unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber ve istediğimiz baharatlar
  • 1 fincan kadar su
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • 250 -300 gram kuşbaşı et
  • 1 kase haşlanmış nohut

Sos malzemeleri

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Baharatlar
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1-2 kaşık tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Yuvalama Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce köfteyi hazırlıyoruz;Pirinç unu, kıyma, tuz ve baharatlar ve 1 fincan kadar su ile köfte hamuru hazırlıyoruz.
  • Nohut büyüklüğüne yuvarlıyoruz.
  • Köfteler hazırlanınca sıvı yağda kızartıyoruz.
  • Eti haşlıyoruz, biraz haşlanınca kaynamış nohutu ilave ederek birlikte kaynatıyoruz.
  • Sos malzemelerini hazırlıyoruz;Yoğurdun içine un ve yumurta sarısı ilave edip çırpıyoruz.
  • Kesilmemesi için etin suyundan azar azar ilave ederek karıştırıyoruz.
  • Baharatlar ve tuz ilave ediyoruz.
  • Sosumuzu etli nohuta ilave ederek karıştırıyoruz.
  • Köfteleri de ilave ederek karıştırıyoruz.
  • Üzerine naneli yağ hazırlıyoruz.
  • Nefis ve sağlıklı ve doyurucu çorbamızı servis ediyoruz.

    Afiyet olsun.

Cookies Tarifi

 

Cookies Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 orta boy yumurta
  • 2 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay bardağı tuz
  • 1 su bardağı damla çikolata

Bardak ölçüsü:Su bardağı 200 ml

Cookies Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına tereyağ, esmer ve normal şeker konup mikserle 5 dakika çırpılır.
  2. Yumurta ve vanilya eklenip çırpmaya devam edilir.
  3. Kuru malzemeler elekten geçirerek karışıma ilave edilir ve tekrar mikserle çırpılır. Çikolata ilave edilir ve elle hamur toparlanır.
  4. Fırın 180 derece açılır ve ısınmaya kadar hamur buzdolabında bekletilir.
  5. Fırın ısınınca tepsiye yağlı kağıt serilir ve hamurdan yuvarlak toplar yuvarlanır ve tepsiye aralıklı dizilir. Ben dondurma kaşığı kullandım ve 6 adet yerleştirdim ve toplam 12 adet.
  6. Fırına verilir yaklaşık 12-15 dakika arası hafif kızarana kadar pişirilir. Büyüklüğüne göre değişebilir pişirme süresi.
  7. Pişen cookiesler fırından çıkartılır ve sertleşmesi için tepside bekletilir ve sonra telin üzerine alınır.

Afiyet olsun!.