Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük boy karnabahar (ben buzluktan çıkardım)
- 1 tane orta boy soğan
- 1 tane büyük havuç
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
Karnabahar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanları yemeklik doğrayalım. Tenceremize aldığımız sıvı yağa soğanları ilave edip kavuruyoruz.
- Küçük dilimler halinde doğradığımız havucumuzuda ilave edip 2- 3 dakika daha kavurup salçayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
- Ben karnabaharları buzluktan çıkardım.
- Küçük dilimler halinde doğradığımız karnabaharlarıda ilave edip bir kaç dakika kavurup sıcak suyunu ilave ediyoruz. (üstünü geçecek kadar) baharatlarını ve tuzunu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.
- Kısık ateşte ortalama 20 dakikada pişiriyoruz. Piştiğini yumuşaklığından anlayabilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun