18 Kasım 2023 Cumartesi

Kakaolu Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi

 

Kakaolu Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr oda sıcaklığında margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 3- 3,5 su bardağı)

Üzeri için;

  • Damla çikolata

    Kakaolu Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  • En son unu kontrollü bir şekilde ilave edelim ve elimizle yoğurmaya başlayalım. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hazır olan hamuru 15-20 dakika dolapta bekletelim. Dilerseniz dolapta bekletmeden direkt şekillendirme aşamasına geçebilirsiniz.
  • Sürenin sonunda dolaptan çıkarıp hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım.
  • Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri damla çikolataya batıralım, üzerine çikolata yapışmasını sağlayalım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda pişen kurabiyelerin ilk sıcaklıkları çıktıktan sonra servis edebiliriz. Gevrek nefis bir kurabiye. Mutlaka denemelisiniz

Dereotlu Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 ml sıvı krema
  • 1 yumurta beyazı ( sarısı üstüne )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 3 yemek kaşığı doğranmış dere otu
  • 3 su bardağı un

İçi için;

  • Beyaz peynir .

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için gerekli malzemeler un ve dereotu hariç derin bir kap içerisinde karıştırılır. Üzerine azar azar un ilave edilerek güzelce yoğurulur. Dereotu da eklenip tekrar yoğurulur. Un az gelirse ekleyebilirsiniz.
  • Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içerisinde yuvarlayıp içine peynir koyup, kapatılır.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.  Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Afiyet bal şeker olsun

15 Kasım 2023 Çarşamba

Pizza Tadında Muska Börek (Mutlaka Denemelisiniz) Tarifi

 

Pizza Tadında Muska Börek (Mutlaka Denemelisiniz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 çorba kasesi kadar rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı kadar küçük küp doğranmış sucuk
  • 2 büyük boy sosis (dilerseniz ekleyin)
  • 1 adet orta boy çekirdekleri çıkartılmış domates
  • Yarım kırmızı kapya biber
  • 1 adet küçük yeşil ya da çarliston biber
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tutam tuz
  • 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ

Bulamak için;

  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı kadar süt
  • Galeta unu ya da kurutulmuş ekmek

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

    Pizza Tadında Muska Börek (Mutlaka Denemelisiniz) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle böreğimizin iç harcını hazırlamak için rendelenmiş kaşar peyniri, minik doğradığımız sucuk, sosis, biber ve çekirdekleri alınmış domatesleri bir kabın içine alalım.
  • Daha sonra baharatlarını ve yağını ekleyip, karıştıralım.
  • Yufkamızı düz bir zemine serip, 5’er cm aralıklarla keselim.
  • Kesmiş olduğumuz yufkaların uç kısımlarına harcımızdan bir miktar koyalım ve sağlı-sollu katlayarak muska şeklinde saralım. Sardığımız börekleri bir kenara alalım.
  • Başka çukur bir tabağın içine yumurtayı alıp, çırpalım ve üzerine sütümüzü ekleyelim, tekrar karıştıralım.
  • Böreklerimizi önce yumurtaya bulayalım daha sonra galeta ununa bulayalım.
  • Orta ateşte ısıttığımız kızgın yağın içinde böreklerimizi kızarana kadar pişirelim.
  • Pişen börekleri peçetenin üzerine alıp, yağını aldıralım. Afiyetle yiyebilirsiniz

Brokoli Salatası Tarifi

 

Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr brokoli
  • 2 adet kapya biber (sotelemek için iki yemek kaşığı zeytinyağı)
  • 1 su bardağı nar tanesi
  • 1 su bardağı mısır
  • 4-5 adet kornişon turşusu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Brokoli Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Brokoliyi saplarından küçük küçük ayıralım. Bir kaç suda yıkayalım.
  • Geniş bir tencerede su kaynatalım brokolileri kaynayan suya atalım 5 dk pişirelim.
  • Direk soğuk suya şoklanması için çıkaralım.
  • Kapya biberleri küp küp doğrayalım.
  • İki yemek kaşığı zeytinyağında diriliği gidene kadar 5 dk soteleyip bir kenara alalım.
  • Sudaki brokolileri süzgece alalım.
  • Maydanozu ince ince doğrayalım.
  • Kornişon turşuları küp küp doğrayalım.
  • Sarımsakları rendeleyelim.
  • Brokolileri mısırı ve tüm malzemeleri derin bir kaba alalım limon suyu, zeytinyağı ve tuzu ilave edelim harmanlayalım.
  • İştah açıcı bol vitaminli nefis brokoli salatamız hazır afiyet olsun

Ağaç Kek Tarifi

 

Ağaç Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 130 gram tozşeker ( 1 su bardağı 1 parmak eksik )
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket toz vanilin
  • 180 gram tereyağ
  • 4 adet yumurta
  • 30 gram nişasta ( 1,5 yemek kaşığı)
  • 50 gram toz badem
  • 100 gram un

Kaplamak için:

  • 150 gram sütlü çikolata ( bitter de olur )
  • 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ

    Ağaç Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle fırınımızı 250 dereceye, alt/ üst ayarda ısıtmaya başlayalım.
  • Yumuşak tereyağını bir çırpma kâsesine alalım ve toz vanilin, tuz ve tozşeker ile biraz çırpalım.
  • Ardından teker teker yumurtaları yedirerek harca ilave edelim.
  • Son olarak kuru malzemeleri yani toz bademi, un ve nişastayı elekten geçirerek ilave ettim.
  • Homojen ve katı bir kek harcı elde edince pasta çemberini 16 cm e ayarlayıp bir pişirme kağıdı ile kapşayalım ve altına küçük bir tepsi yerleştirelim.
  • İlk katmanı bir dondurma kepçesi ile spatula yardımıyla zemine yayalım ve fırına verelim.
  • İlk katman yaklaşık 8 dakikada renk aldı.
  • Renk alır almaz fırından çıkaralım torşon ile ve ikinci katmanı da yayalım ve fırına verelim.
  • Fırından fırına değişebilir benim fırınım her katı yaklaşık 7 dakikada pişirdi ( altın sarısı olması gerekiyor ).
  • Toplamda 10 kat çıkıyor.
  • Pasta pişerken çikolatamızı eritelim.
  • Ben sütlü çikolata tercih ettim ve biraz sıvı yağ ile kıvamını açtım.
  • Pişen keki çemberden dikkatlice çıkaralım ve dilerseniz benim yaptığım gibi ortasına küçük çemberle delik açın.
  • Kenarları fazla renk aldığı için bıçak ile traşladım.
  • Tezgaha pişirme kağıt serdim ve üzerine tele koyduğum kekimi yerleştirdim.
  • Heryerine çikolata gelecek şekilde yaydım çikolatamı.
  • Pişirme kağıta dökülen çikolatayı da ordasını ayırdığım keke sürdüm.
  • Gerçekten son derece nefis bir tarif oldu. Mutlaka bu güzel tarifi deneyin.

İçli Bazlama (Kabarmalara Doymayan) Tarifi

 

İçli Bazlama (Kabarmalara Doymayan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un (kontrollü)

İçi için;

  • 100 gr beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı krem peynir
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri

    İçli Bazlama (Kabarmalara Doymayan) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yoğurma kabınızın içine ılık sütü, ılık suyu, şekeri ve mayayı ekleyip güzelce karıştırınız.
  • Sonra unu ve tuzunu ekleyiniz.
  • Yumuşak biraz ele yapışan bir hamur olacak.
  • Sonra hamuru tezgahı hafif unlayınız ve 5 dakika kadar pürüzsüz olana kadar yoğuruz.
  • Tekrar yoğurma kabınızın içine koyunuz ve streçle kapatınız. 30 dakika mayalandırınız.
  • Mayalanan hamuru hafif unlayınız tezgaha alıp 8 eşit bezeye ayırınız.
  • Bir tepsi üzerine koyunuz üstünü hafif unlayınız 15 – 20 dakika kadar bekleyiniz.
  • Bu arada iç malzemeleri olan krem peynirini, kaşarı ve beyaz peyniri güzelce karıştırınız.
  • Bekletmiş olduğunuz bezeleri küçük tatlı tabağı büyüklüğünde elinizle bastırarak acınız çok kolay açılacaktır.
  • İç malzemesinden koyup güzelce kapatınız ve tekrar üstünü kapatıp 20 dakika bekletiniz.
  • Sonra kabaran bezeleri fazla bastırmadan merdaneyle acınız ben merdane kullanmadan elimle hafif bastırarak açtım.
  • Üstüne bez örtünüz 15 dakika 20 dakika daha bekleyiniz.
  • Tavayı ocağa koyunuz 4 -5 defa çevire çevire pişiriniz.
  • Üzerine tereyağını eritiniz bir fırça yardımıyla sürünüz ve biraz maydanoz serperek servis yapınız afiyet olsun.

Kıymalı Pide Kebabı Tarifi

 

Kıymalı Pide Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım pide
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet büyük domates (rendelenmiş
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Karabiber

Kıymalı harcı için;

  • 200 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • Yarım kırmızı kapya biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı sebze çeşnisi
  • Yarım çay kaşığı tuz ve karabiber

Üzerine;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak rendelenmiş
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Kıymalı Pide Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kuymalı harcı için uygun bir tavaya yağları alalım üzerine kıymayı ilave edip rengi dönene kadar hafif kavuralım.
  • Küçük doğranmış soğanları ekleyip karıştıralım üzerine küçük doğranmış biberleri ekleyip kavuralım.
  • Salçayı ilave edip kavuralım baharatları ekleyip karıştıralım çeyrek çay bardağı su ilave edip iki dakika kadar pişirip ocağın altını kapatalım.
  • Pideleri küçük kare olacak şekilde keselim.
  • Uygun bir tavaya tereyağ ekleyelim ısınınca rendelenmiş domatesi ekleyelim kavuralım tuz ve karabiber ekleyelim üzerine pideleri ekleyip hafif kavurup pideleri servis tabağına alalım.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim.
  • Üzerine kıymalı harcı koyalım.
  • Sos tavasına bir yemek kaşığı tereyağı iyice ısıtalım pul biber ekleyip karıştıralım kıymalı harcın üzerine gezdirelim.
  • İnce kıyılmış maydanoz serpiştirip servis edebilirsiniz afiyet olsun

Nohutlu Tavuk Pilav Tarifi

 

Nohutlu Tavuk Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tavuk göğsü
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Tavuk için;

  • Yağ
  • Tuz
  • Pul biber

    Nohutlu Tavuk Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü tencereye alın üzerini geçecek kadar su ekleyin.
  • Ocağa alın tuzunu ekleyip kaynamaya bırakın.
  • 30 dakika kaynasın ocaktan alın suyunu süzüp ayırın tavuğu da soğumaya bırakın.
  • Tencereyi ocağa alıp içine yağını ekleyip eritin.
  • Sonra yıkanmış pirinçi ekleyip kavurun.
  • Tavuk suyunu ekleyin haşlanmış nohutuda ekleyip kaynamaya bırakın tuzunu kontrol edin damak tadınıza göre ayarlayın pilav pişerken bizde tavuğu didikleyelim bunun için çok uğraşmayın.
  • Tavuk parçalarını bir kaba alıp mikserle bir birinden ayrılmasını sağlayın videoda gördüğünüz gibi yapın saniyeler içinde tavuğunuz hazır olacaktır tavuğu muz hazır tencereye alın.
  • Yağını tuzunu baharatlarını ekleyip kavurun.
  • Bu arada pilavınız pişti ocağı kapatıp bi 10 dakika dinlendirin sonra kasenin altına tavuğu ekleyip üzerine nohutlu pilavı ekleyip tabağa ters çevirin.
  • Yemeğimiz hazır deneyenlere kolay gelsin.