18 Kasım 2023 Cumartesi

Domates Soslu Püreli Köfte Tarifi

 

Domates Soslu Püreli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • 1 yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağından 1 parmak eksik galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Patates püresi için;

  • 2 adet patates
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz

    Domates Soslu Püreli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle köfte için olan malzemeleri bir kaba alıp 5 dk yoğuralım buzdolabında dinlendirelim.
  • Dinlenen köfteleri kızartalım.
  • Yağı fazla ise süzüp aynı tavada tereyağ ilave edelim.
  • Salça ve domates püresini ilave edip karıştıralım.
  • Baharat ve suyunu da ilave edip kızaran köfteleri koyduktan sonra kapağını kapatıp 5-6 dk pişirelim.
  • Püresi için patatesi soyup 4-5 parçaya bölüp tencereye alın.
  • Üzerini geçecek kadar su ekleyip iyice yumuşayana kadar pişirelim.
  • Suyunu süzüp pürüz kalmayacak şekilde ezelim.
  • Tereyağını süt ve tuzunu ilave edip kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Tabağa önce püre sonra köfte ekleyip servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Bulgurlu Kuru Sebze Yemeği Tarifi

 

Bulgurlu Kuru Sebze Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 avuç kurutulmuş patlıcan
  • 1 avuç kurutulmuş domates
  • 1 avuç kurutulmuş biber
  • 5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı bulgur
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet kuru soğan

Üzeri için

  • 1 kase yoğurt
  • 2 dil sarımsak
  • Pul biber

    Bulgurlu Kuru Sebze Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kuru sebzeleri haşlayıp kenara alın.
  • Ayrı bir tencereye sıvı yağını koyun ocağa alın ince doğranmış soğanı ilave edin soğanlar ölene kadar kavurun.
  • Üzerine salçayı ilave edin bir miktar daha kavurun.
  • Üzerine haşlanmış sebzeleri bulguru ,1 çay bardağı suyu ve tuzu ilave edin.
  • Bulgur pişene kadar pişirin.
  • Ocaktan alın servis tabağına alın.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurttan koyun pul biber ile servis yapın. Afiyet olsun.

Tahinli Pamuk Kek Tarifi

 

Tahinli Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı+1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım portakal kabuğu rendesi
  • 3 su bardağı un

Tahinli kısmı için;

  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı süt

    Tahinli Pamuk Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Üzerine süt, yağı ekleyip tekrar çırpalım. Unu yavaş yavaş eleyerek ekleyip karıştıralım.
  • En son vanilya, kabartma tozu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip,keki pişireceğimiz tepsi veya borcama pişirme kağıdı serelim.
  • Kek harcından bir çorba kasesi kadar ayırıp,diğerini tepsiye dökelim.
  • Ayırdığınız kek harcının içine tahin ,süt ve kakaosunu ekleyip.
  • Tepsideki kek harcının üzerine gezdirerek dökelim,kürdan yardımı ile şekiller verelim.
  • 170 derecede önceden ısınmış fırında 35 dakika pişirelim.
  • Kekimizi fırından aldıktan sonra,soğuyunca dilimleyerek servis edelim.

Kolay Mandalinalı Kek Tarifi

 

Kolay Mandalinalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardak çay şekeri
  • 1 su bardak sıvıyağ
  • 1 su bardak mandalina suyu (3 mandalina kullandım)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardak +2 yemek kaşığı un

Altına dizmek için

  • Mandalina
  • 1 tatlı kaşığı çay toz şekeri

Üzeri için

  • Nar taneleri
  • Hindistan cevizi

    Kolay Mandalinalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 3 yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
  • Sıvıyağı da ekleyip mandalinaları soyup robota vurun.
  • Süzgeçten geçirin 1bardak mandalina suyunu da ekleyip karıştırın.
  • Un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip karıştırın pürüzsüz bir hale getirelim.
  • Kalıba yağlı kağıt yerleştirelim.
  • Yağlı kağıda biraz sıvıyağ sürün.
  • Üzerine çay şekeri serpip ortadan ikiye ayırdığımız mandalinaları dizip harcı üzerine dökün spatula ile düzleştirin.
  • 180 derecedeki fırında kontrollü bir şekilde pişirin.
  • Fırından çıkan kekin sıcaklığı geçince ters çevirin.
  • Mandalinaların ortasına hindistan cevizi ve nar koyup dilimleyip servis yapabilirsiniz. Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun🙏.

Patatesli Poğaça Tarifi

 

Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet küçük boy patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı ılık su
  • 2 çay bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket instant maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta (Sarısı üzerine)
  • 8 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Susam,
  • Çörekotu
  • Haşhaş vb.

    Patatesli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 4 adet küçük boy patatesi haşlamaya bırakalım.
  • Yoğurma kabına süt, su, yağ, yoğurt, şeker ve yumurta akını koyalım ve çırpalım.
  • Daha sonra maya tuz ve unun bir kısmını ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  • Daha sonra unu kontrollü olarak ekleyerek yoğuralım. Ele yapışan yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuralım.
  • Daha sonra yoğurma kabının üzerini streç film ya da kapağıyla kapatalım ve sofra bezine saralım.
  • 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Patatesler haşlanınca tuzlayıp iyice ezelim ve bir tavaya 2 yemek kaşığı yağ koyalım.
  • Yağ kızınca 1 yemek kaşığı salçayı kavuralım. Üzerine patatesleri ekleyip bir iki dakika karıştıralım ve ocaktan alalım.
  • Mayalanan hamura istediğiniz şekilde şekil verebilirsiniz. Ben elimde biraz açıp içine patatesi koydum.
  • Altını yağladığımız tepsimize poğaçaları koyalım ve kenara ayırdığımız yumurta sarılarını üzerine sürelim.
  • Üzerine ne istersek koyabiliriz.
  • 180 derece alt üst ayar fırında pişirelim. Şimdiden herkese afiyet olsun 🤌🏻.

Elmalı Kurabiye Pastaneden Almaya Son Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Pastaneden Almaya Son Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • ️1 çay bardağı sıvı yağ
  • ️1 çay bardağı yoğurt
  • ️1 adet yumurta
  • ️1.5 çay bardağı şeker
  • ️1 su bardağı nişasta
  • ️3-3.5 su bardağı un (markasına göre miktar değişebilir)
  • ️Yarım paket kabartma tozu
  • ️1 adet vanilya

İç malzemesi için;

  • ️4 adet elma
️
  • 5 yemek kaşığı şeker
️
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
️
  • 1/2 (yarım) su bardağı bardağı fındık veya ceviz

    Elmalı Kurabiye Pastaneden Almaya Son Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Elmaları rendeledikten sonra üzerine şekeri ilave edip kuşum ateşte pişirelim.
  • Soğuduktan sonra tarçın ve fındık ekleyip, karıştıralım.
  • Karıştırma kabına tüm malzemeleri alıp, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp, küçük tatlı tabağı boyutunda açalım.
  • Bir ucuna elmalı harçtan koyalım, diğer uca ise bıçak ile kısa kesinler atıp saralım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim (15’inci dakikadan sonra kontrolü pişiriniz)
  • İlk sıcağı çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.
  • Afiyet olsun.

Pastane Usulü Supangle Tarifi

 

Pastane Usulü Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 yumurta sarısı

Piştikten sonra;

  • 80 gram çikolata (ben sütlü çikolata kullandım bitterde olur eğer evde çikolata yoksa 1 çay bardağı damla çikolatada olabilir)
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Kulpların altına koymak için;

  • Kek dilimi

    Pastane Usulü Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle süt, un, kakao, yumurta sarısı ve şekeri tenceremize alıp, pürüzsüz olacak şekilde çırpıyoruz.
  • Ocakta dibi tutmasın diye kıvam alana kadar sürekli çırpalım.
  • Yaklaşık 15 dakika sonra kıvam almaya başlıyor.
  • Kıvamlaşan supanglenin içerisine çikolata ve tereyağını ilave edip, eriyene kadar çırpıyoruz.
  • 10 dakika kadar soğumaya bırakıyoruz. Arada karıştıralım ki kabuk tutmasın.
  • Soğuyan supanglemize 1 su bardağı soğuk suyu ilave edip çırpalım.
  • Kaplarımıza önce ufaladığımız kek dilimlerinden koyup sonra supanglemizi bölüştürelim.
  • Oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun

Pankekli Tatlı Tarifi

 

Pankekli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Pankek için;

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su bardağı un

Kreması için;

  • 3.5 su bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Soğuduktan sonra;

  • 1 poşet kremşanti
  • 3 yemek kaşığı krema

Üzeri için;

  • Nar tanesi
  • Nane yada maydanoz yaprağı

    Pankekli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pankek malzemelerini karıştırıp pürüzsüz bir hamur yapalım, sıkma şişesine alalım.
  • Isıttığımız yapışmaz tavada yuvarlak olacak şekilde sıkıp bir tarafını pişirip tavadan alalım.
  • Kreması için malzemeleri karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde edelim.
  • Soğumaya bırakalım.
  • İyice soğuduktan sonra 1 poşet kremşanti ve 3 yemek kaşığı kremayı ekleyip iyice çırpalım (kremayı bir gece önceden yapsanız daha güzel kıvam alır)
  • Pankeklerin üstüne kremayı üçgen şeklinde sıkalım.
  • Üç tarafından tutup birleştirelim.
  • Üstüne tekrar krema sıkıp süsleyelim.