Patlıcanlı Karnıyarık Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet böreklik yufka
- 1 dolu kaşık eritilmiş tereyağı veya 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
İçi için gerekli malzemeler;
- 2 -3 adet patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça (şart değil)
- 1 adet domates
- 2 adet sivri biber
- Yarım kırmızı biber
- 2 çay kaşığı tuz
- Az karabiber
- Az pul biber
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Kalan sos
- Susam
Patlıcanlı Karnıyarık Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle (resimlerde detayları mevcut) patlıcanları soyup, minik doğrayalım tuzlu suda acısı çıkması için 10 dakika kadar bekletelim.
- Öte yandan uygun bir tavaya sıvı yağı ve doğranmış soğanı alalım kavuralım salça ekleyip, kavuralım patlıcanları yıkayalım suyunu sıkalım tavaya ilave edelim kavuralım.
- Biber, domates, tuz ve baharatları ilave edelim, kavurmaya devam edelim kapağı kapatalım suyunu çeksin altını kapatalım kenara alalım soğusun.
- Tezgaha yufkayı serelim yağ ve süt karışımından sürelim, yufkanın üzerine bir yufka daha serelim, üçgen şeklinde keselim geniş kenarlara harçtan koyalım kenarları kıvırıp, saralım pişirme tepsisine alalım.
- Üstlerine kesik atalım diğer iki yufkayada aynı işlemi yapalım, üzerlerine kalan sos ve yumurta sarısını çırpıp, sürelim susam vs serpelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim sıcak sıcak servis