20 Kasım 2023 Pazartesi

Mercimek Ekmeği (Diyette Olanlar İçin) Tarifi

 

Mercimek Ekmeği (Diyette Olanlar İçin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ıslatılmış mercimek
  • 3 adet büyük boy yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 50 gram lor peyniri
  • Maydanoz dereotlu vs yeşillik

Üzeri için

  • Susam

    Mercimek Ekmeği (Diyette Olanlar İçin) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce 2 su bardağı mercimeğin akşamdan üzerine 3 parmak su geçecek şekilde ısıtalım.
  • Islanmış olan mercimeğimizi bir süzgece alalım ve iyice yıkayalım.
  • Daha sonra bir kaba mercimeği yumurtayı ,sütü ve sıvı yağını koyalım el blenderında iyice çekerim.
  • Çektikten sonra içine kabartma tozu ,tuz ,lor peyniri ince ince kıyılmış dereotu maydanoz ve 1 yemek kaşığı çörek otunu koyalım biz spatula ile iyice karıştıralım.
  • Yağlanmış olan tepsiye dökelim.
  • Üzerine susam serpelim ve 180 derecelik fırında 40-45 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Piştikten sonra ekmeğimizi çıkartalım ve dinlenmeye bırakalım.
  • Biraz ılıdıktan sonra servise hazırdır. 

Patatesli Sucuklu Yumurta Tarifi

 

Patatesli Sucuklu Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük boy patates
  • 2 adet yumurta
  • 100 gram sucuk
  • 100 gram kaşar peyniri rendesi
  • 1 fincan sıvı yağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tercih ettiğiniz oranda tuz

    Patatesli Sucuklu Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patates yıkanıp küçük parçalar halinde küp küp doğranır.
  • Büyük bir tavanın içerisinde sıvı yağ eklenip kızdırılır.
  • Sonrasında patatesler eklenir ve yağı çekip yumuşayıncaya kadar karıştırılır.
  • Patatesler yumuşadığında sucuklar ilave edilir ve kızarıncaya kadar karıştırılır.
  • Sucuk ve patatesler kızardığında baharatlar ilave edilip iyice harmanlanır.
  • Yumurtalar eklenip karıştırılır.
  • Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri eşit olarak üzerine serpilir.
  • Tavanın kapağı kapatılıp dinlenmesi için 3 dakika kısık ateşte pişirilir.

Pratik Atıştırmalık Waffle Tadında Tarifi

 

Pratik Atıştırmalık Waffle Tadında Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 10 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 3 4 adet muz
  • Sürülebilir çikolata

    Pratik Atıştırmalık Waffle Tadında Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp güzelce çırpalım.
  • Sütü ve kuru malzemeleri de ekleyerek çırpalım güzel kıvam alana kadar kızgın tavada pişirelim.
  • Arkalı önlü pişen krebimizin içine sürülebilir çikolata sürelim.
  • Muzu bütün hali ile koyup rulo şeklinde saralım.
  • Dilimlere ayırıp servis edelim. Afiyet olsun.

Bayat Simitten Omlet Tarifi

 

Bayat Simitten Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 adet bayat simit
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 60 gr sucuk
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Kaşar peyniri

    Bayat Simitten Omlet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bayatlayan simidimizi istediğimiz büyüklükte dilimleyelim.
  • Sucuk, biber ve domatesleri de küçük küçük doğrayalım
  • Ocağa aldığımız tavada tereyağını eritelim.
  • Ardından sucuğu, yeşil biber ve domatesi ekleyerek güzelce soteleyelim.
  • Simitleri de ekleyip 1-2 tur çevirdikten sonra sotemizi kaseye aktaralım.
  • Uygun bir kasede yumurtaları güzelce çırpalım ve sahana dökelim.
  • Hafifçe pişmesini bekledikten sonra üzerine kaseye ayırdığımız malzemeleri yerleştirelim.
  • Karabiber ve tuz ekledikten sonra kaşar peyniri rendesi serpelim ve kapağını kapatalım.
  • Peynirler eridikten sonra simit omletimiz servise hazır. 

Mütebbel Tarifi

 

Mütebbel Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 bostan patlıcan
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1,5 yemek kaşığı tahin
  • 2 adet limon
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için

  • Maydonoz
  • Sumak
  • Zeytinyağı

    Mütebbel Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Doğranmış patlıcanımızın üzerine 1 bardak ceviz içini rondodan geçirip üzerine ekliyoruz.
  • Ardından 1,5 yemek kaşığı tahin, 2 adet limon suyunu ve 2 diş sarımsağımızı ekliyor güzelce karıştırıyoruz.(eğerki tadı ağır gelirse 1kaşık yoğurtla yumuşatabilirsiniz ama ben tercih etmiyorum).
  • Servis tabağımıza alıp üzerine doğradığımız maydanozları serpip sumak ve zeytinyağı ekleyip servise hazır hale getiriyoruz.

Evde Tavuk Döner Tarifi

 

Evde Tavuk Döner Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet tavuk pirzola

Marine için;

  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Kızartmak için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Evde Tavuk Döner Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kemiksiz tavuk pirzolalarımızı açalım ve inceltelim.
  • Marinesi için uygun bir kaseye yoğurt, rendelenmiş soğan, salça, rendelenmiş sarımsak, kekik, kırmızı toz biber, karabiber, pul biber ve tuzu alalım.
  • Son olarak ayçiçek yağını ekleyerek marine sosumuzu güzelce çırpalım.
  • Hazırladığımız tavukları güzelce sosa bulayalım.
  • Marinelediğimiz tavuklarımızı pişirme kağıdı üzerine alalım. Rulo şeklinde sıkıca saralım.
  • Tavuklarımızı bu şekilde en az 1 gece buzdolabında bekletelim.
  • Pişireceğimiz zaman tavuğu buzluktan çıkartalım ve ince ince dilimleyelim.
  • Tavaya sıvı yağdan alarak kızdıralım.
  • Tavuk dilimlerini de tavaya alalım ve çevirerek kızartalım.
  • Nar gibi kızaran tavuk dönerlerimiz servise hazır. 

Pirzola Güveç Tarifi

 

Pirzola Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet pirzola
  • 2 soğan
  • 2 domates
  • 250 gr mantar
  • 2 kırmızı kapya biber
  • 6 kıl biber
  • 1 baş sarımsak
  • 1 su bardağı su (250 ml)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 er fiske tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik

    Pirzola Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Güveci tereyağ ile yağlayın.
  • Zemine önce yarım ay şeklinde doğranmış soğanları yerleştirin.
  • Üzerine yarım ay şeklinde dilimlediğiniz domatesleri yerleştirin.
  • Üzerine halka doğranmış biberleri yerleştirin.
  • Üzerine mantarları doğrayıp yerleştirin.
  • Sebzelerin üzerine tuz, karabiber ve pulbiber gezdirin.
  • Pirzolaları sebzelerin üzerine dizin ve üzerine kekik, tuz, karabiber ve pulbiber gezdirin.
  • Salçayı suyla karıştırın. Yemeğinizin üzerine gezdirin.
  • Ardından ortasına bir baş sarımsağı yerleştirin ve güvecin kapağını kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 230 derece fanlı fırında pişirin.
  • Pişmeye yakın kapağını açıp 10-15 dakikada üzeri kızarana kadar pişirin.

19 Kasım 2023 Pazar

Patlıcanlı Karnıyarık Börek Tarifi

 

Patlıcanlı Karnıyarık Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet böreklik yufka
  • 1 dolu kaşık eritilmiş tereyağı veya 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt

İçi için gerekli malzemeler;

  • 2 -3 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça (şart değil)
  • 1 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • Yarım kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Az karabiber
  • Az pul biber

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Kalan sos
  • Susam

    Patlıcanlı Karnıyarık Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle (resimlerde detayları mevcut) patlıcanları soyup, minik doğrayalım tuzlu suda acısı çıkması için 10 dakika kadar bekletelim.
  • Öte yandan uygun bir tavaya sıvı yağı ve doğranmış soğanı alalım kavuralım salça ekleyip, kavuralım patlıcanları yıkayalım suyunu sıkalım tavaya ilave edelim kavuralım.
  • Biber, domates, tuz ve baharatları ilave edelim, kavurmaya devam edelim kapağı kapatalım suyunu çeksin altını kapatalım kenara alalım soğusun.
  • Tezgaha yufkayı serelim yağ ve süt karışımından sürelim, yufkanın üzerine bir yufka daha serelim, üçgen şeklinde keselim geniş kenarlara harçtan koyalım kenarları kıvırıp, saralım pişirme tepsisine alalım.
  • Üstlerine kesik atalım diğer iki yufkayada aynı işlemi yapalım, üzerlerine kalan sos ve yumurta sarısını çırpıp, sürelim susam vs serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim sıcak sıcak servis

Lokanta Usulü Mercimek Çorba Tarifi

 

Lokanta Usulü Mercimek Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • 5 yada 5,5 su bardağı kaynar su

Sosu için;

  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 yemek yemek kaşığı tereyağ 

    Lokanta Usulü Mercimek Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mercimeği ılık suda 20 dakika bekletin uzun bekletirseniz daha iyi olur.
  • Bol suda ovuşturarak yıkayın. İçindeki siyah pütürler iyice çıksın bu önemli bir detay.
  • Tencereye yağı koyup eritin.
  • Üzerine mercimek ve doğranmış sarımsağı koyun.
  • Kısık ateşte sürekli karıştırarak mercimeği hafif kavurun.
  • Rengi değişip, şeffaflaşınca un ve baharatları koyun.
  • Bir iki tur karıştırdıktan sonra üzerine kaynar suyu döküp kaynamaya bırakın.
  • Varsa et suyu da kullanabilirsiniz çok yakışıyor. Ben 5 su bardağı su koydum.
  • Blenderden sonra yarım su bardağı daha ekledim.
  • Mercimekler iyice şişip, pişince blenderden geçirin.
  • Bir iki dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın.
  • Servis yaparken üzerine yağda kızdırılmış toz biber gezdirin