21 Şubat 2024 Çarşamba

Kolay Şehriyeli Un Çorbası Tarifi

 

Kolay Şehriyeli Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 küçük diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı domates biber karışık salça
  • Yarım çay bardağı tel veya arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 su bardağı ılık su
  • 6 su bardağı sıcak su

    Kolay Şehriyeli Un Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yağ ve unu bir iki dakika kısık ateşte kavuralım.
  • Üzerine salça ve rende sarımsağı ekleyip karıştıralım.
  • Salça da bir dk kadar kavrulsun üzerine 1 su bardağı ılık su ekleyip iyice çırpıcıyla karıştıralım.
  • Üzerine tekrar 6 su bardağı sıcak su ekleyip karıştıralım.
  • Kaynara çıkınca şehriyesini tuzunu nanesini ekleyip karıştıralım.
  • Şehriye için 5 dk kadar kaynatıp şehriye açılınca ocağımızı kapatalım.
  • Tuzuna bakalım.
  • Çorbamız servise hazır. 

19 Şubat 2024 Pazartesi

Patatesi Böyle Denediniz Mi? Nefis Patates Salatası Tarifi

 

Patatesi Böyle Denediniz Mi? Nefis Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patates
  • Patatesleri haşlamak için su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 adet kornişon turşu
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • 1 paket konserve mısır
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3-4 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı hardal sos

    Patatesi Böyle Denediniz Mi? Nefis Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patateslerin kabuklarını soyup yemeklik olacak şekilde doğrayalım ve geniş bir tencereye alalım.
  • Üzerine gelecek kadar su ekleyerek tuzunu ilave edelim ve tencerenin kapağını kapatarak ocağa alarak kaynamaya bırakalım.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Kısa sürede patatesler haşlanacaktır.
  • Patateslerin suyunu süzerek ayrı bir kaseye alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan patateslerin üzerine küçük küçük doğradığımız kornişon turşuyu, kapya biberi, konserve mısırı ekleyerek karıştıralım.
  • Ayrı bir kaseye yoğurdu alıp üzerine ezilmiş ya da rendelenmiş sarımsağı, tuzu, mayonezi ve hardalı ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Hardal sevmezseniz eklemeyebilirsiniz.
  • Sonrasında patateslerin üzerine yoğurtlu karışımı ekleyerek son defa karıştıralım.

Patatesi Böyle Denediniz Mi? Nefis Patates Salatası Tarifi

 

Patatesi Böyle Denediniz Mi? Nefis Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patates
  • Patatesleri haşlamak için su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 adet kornişon turşu
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • 1 paket konserve mısır
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3-4 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı hardal sos

    Patatesi Böyle Denediniz Mi? Nefis Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patateslerin kabuklarını soyup yemeklik olacak şekilde doğrayalım ve geniş bir tencereye alalım.
  • Üzerine gelecek kadar su ekleyerek tuzunu ilave edelim ve tencerenin kapağını kapatarak ocağa alarak kaynamaya bırakalım.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Kısa sürede patatesler haşlanacaktır.
  • Patateslerin suyunu süzerek ayrı bir kaseye alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan patateslerin üzerine küçük küçük doğradığımız kornişon turşuyu, kapya biberi, konserve mısırı ekleyerek karıştıralım.
  • Ayrı bir kaseye yoğurdu alıp üzerine ezilmiş ya da rendelenmiş sarımsağı, tuzu, mayonezi ve hardalı ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Hardal sevmezseniz eklemeyebilirsiniz.
  • Sonrasında patateslerin üzerine yoğurtlu karışımı ekleyerek son defa karıştıralım.
  • Nefis salatamız hazır, servis tabağına alarak servis edebiliriz😍 üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz🤗 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Mantarlı Tavuk Yemeği Tarifi

 

Mantarlı Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kemikli tavuk eti
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 10-12 adet mantar
  • 2 adet domates yada domates sosu
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı sıcak su

    Mantarlı Tavuk Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tavaya yağları ilave edin, ısınınca iri doğranmış tavuk etlerini ilave edip kavurun.
  • Üzerine iri doğranmış soğanları ekleyip kavurun ,salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar hafif kavurun .
  • Üzerine iri doğranmış mantarları ekleyip karıştırın ,domates sosunu ilave edip hafif kavurun.
  • Üzerine baharatlarını ekleyip karıştırın.
  • Sıcak suyunu ilave edin .Üzerini geçecek kadar su olmalı.
  • Daha sonra ocağın altını kısıp kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirin 

Uskumru Dürüm Tarifi

 

Uskumru Dürüm Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr uskumru fileto
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Sıvı yağ (balıkları pişirmek için)

Baharat karışımı;

  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Baharatlı yağ;

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Servis aşamasında;

  • 2 adet lavaş ekmeği
  • Marul
  • Roka

    Uskumru Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kırmızı biberlerimizin içerisini çıkartalım ve doğrayalım.
  • Soğanında kabuklarını soyalım ve julyen şeklinde doğrayalım.
  • Uygun bir tavaya zeytinyağını alarak ısıtalım. Üzerine kırmızı biber ve soğanları ekleyerek soteleyelim.
  • Diriliğini kaybetmeye başlayan sebzelerimize soya sosu ve nar ekşisi ekleyelim.
  • 1-2 dakika daha karıştırarak soteleyelim ve ocaktan alalım.
  • Ardından buzu çözülmüş uskumru filetoları sıvı yağ eklediğimiz tavaya alarak arkalı önlü güzelce kızartalım. Dilerseniz tavukları mangalda da pişirebilirsiniz.
  • Balıklarımız piştikten sonra baharat karışımımızı hazırlayalım. Bunun için uygun bir kaseye karabiber, toz kırmızı biber, kekik, sumak, pul biber ve tuzu alarak karıştıralım.
  • Dürümlerimizi hazırlamak için lavaş ekmeğine kızarttığımız balıkları yerleştirelim ve çatalla parçalara ayıralım. Bu aşamada balıklarda kılçık kalıp kalmadığını kontrol edebilirsiniz.
  • Daha sonra balıkların üzerine hazırladığımız baharat karışımından serpelim ve doğranmış marul ve roka yapraklarından yerleştirelim.
  •  Son olarak sotelediğimiz biber ve soğanı da koyalım ve dürümümüzü sıkıca saralım. Diğer lavaşımızı da aynı şekilde hazırlayalım.
  • Dürümlerimizin üzerine süreceğimiz baharatlı yağ için kaseye zeytinyağını alalım.
  • Üzerine soya sosu, toz kırmızı biber, sumak ve pul biberi ekleyerek karıştıralım.
  • Dürümlerimizi tavaya alalım ve hazırladığımız baharatlı yağı her yerine gelecek şekilde sürelim.
  • Daha sonra ocağı açıp dürümlerimizi yakmadan birkaç dakika çevire çevire kızartalım.
  • Her yeri nar gibi kızaran dışı çıtır çıtır uskumru dürümleri ocaktan alarak sıcak sıcak servis edebilirsiniz. 

Limonlu Cupcake Tarifi

 

Limonlu Cupcake Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla yoğurt (1 çay bardağı)
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

    Limonlu Cupcake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Limonlu cupcake için öncelikle yumurta ve şeker uygun bir kapta krema haline gelene dek çırpılır.
  • Üzerine sıvı yağ, yoğurt, limon rendesi ve vanilya eklenerek karıştırılır.
  • En son olarak un ve kabartma tozu elenerek eklenir ve son kez çırpılır. Kıvamı krem kıvamında olmalı.
  • Muffin kağıtları kalıba yerleştirilir. Hazır olan kek harcı da muffin kağıtlarına eşit bir şekilde paylaştırılır. Bu aşamada kekin kabaracağını da düşünerek kağıtların üzerinde biraz boşluk bırakmalısınız.
  • Muffin kekler önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.
  • Sürenin sonunda pişen kekler fırından alınır.
  • Soğuması için tezgaha alınan keke soğuduktan sonra isteğe bağlı pudra şekeri serpilerek servis edilir. Harika puf puf bir kek oluyor mutlaka denemelisiniz:)

Çikolata Soslu Tavukgöğsü Tarifi

 

Çikolata Soslu Tavukgöğsü Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk göğsü için;

  • 1 litre süt
  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker (110 gr)
  • 40 gr beyaz çikolata (isteğe bağlı)

Çikolata sosu için;

  • 500 ml süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 60 gr bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Çikolata Soslu Tavukgöğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukgöğsü için uygun bir tencereye tereyağını alarak eritelim.
  • Üzerine unu ekleyerek kısık ateşte, karıştırarak kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Süt ve şekeri ekleyerek kıvam alana kadar karıştırarak muhallebimizi pişirelim.
  • Koyulaşıp göz göz olan muhallebimizi ocaktan alalım, üzerine beyaz çikolatayı ekleyerek karıştıralım.
  • Hazır olan muhallebimizi kuplara paylaştıralım.
  • Üzerinin sosu için sos tenceresine süt, kakao, un, şeker ve yumurta sarısını ekleyerek karıştıralım ve kıvam alana kadar pişirelim.
  • Koyulaşan çikolata sosunu ocaktan alarak içerisine tereyağı ve bitter çikolata ekleyerek eriyene kadar karıştıralım.
  • Hazır olan çikolata sosumuzu tavukgöğsünün üzerine eşit bir şekilde paylaştıralım.
  • Tatlılarımızı buzdolabına kaldırarak dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen çikolata soslu tavukgöğsü tatlılarımız servise hazır. Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.

Lahana Kızartması Tarifi

 

Lahana Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet lahana
  • 300 gram kıyma
  • 1 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • Sıvıyağ
  • Yoğurt

    Lahana Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Lahanaları yaprak halinde ayıralım sert sap kısımlarını keselim ayıralım.
  • Yumuşaması için 5 dakika haşlayalım.
  • İç harcı için 300 gram kıyma, karabiber, pulbiber, kimyon, kırmızı toz biber baharatlarımızı karıştıralım.
  • Sosu için bir yumurta iki yemek kaşığı yoğurt iki yemek kaşığı un ekleyip iyice karıştıralım.
  • Süzdüğümüz lahanayı serelim bir tarafına kıymalı harcımızı yayalım ve kapatalım.
  • Sosunuza bolca bulayalım altüst edelim.
  • Kızgın yağda altüst ederek pişirelim.
  • Üzerine yoğurt gezdirelim. Çok lezzetli bir tarif oluyor.

Dondurma Tadında 5 Kaşık Tatlısı Tarifi

 

Dondurma Tadında 5 Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 5 çorba kaşığı şeker
  • 5 çorba kaşığı nişasta
  • 5 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 80 gram beyaz çikolata
  • 50 gram margarin veya tereyağı
  • 1 zarf krem şanti

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi
  • Toz antep fıstığı

    Dondurma Tadında 5 Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye şeker, nişasta, hindistan cevizi alınır, süt azar azar eklenerek bir yandan karıştırılır, karıştırılır ki topaklanma olmasın, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir.
  • ocak söndürülüp margarin, beyaz çikolata eklenir, güzelce karıştırılır, daha sonra ara ara karıştırarak oda sıcaklığına gelmesi beklenir.
  • oda sıcaklığına gelince toz kremşanti eklenip güzelce karıştırılır(mikser kullanmadım, cıvık olmasını istemedim, kıvamı çok koyu değil çünkü🥰)
  • kremşanti karışınca servis yapacağımız kase veya kuplara paylaştırılır, buzdolabında dinlendirilip, servis yapılacağı zaman hindistan cevizi antep fıstığı ile süslenir.