Et Tadında Lokum Gibi Enfes Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk ciğer
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet büyük boy soğan
- 4 diş sarımsak
- 3 adet sivri biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 dolu çay kaşığı kimyon
– piyaz için
- 1 orta boy soğan
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı pul biber
- 7-8 dal maydanoz
Et Tadında Lokum Gibi Enfes Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yaklaşık 1 kg kadar tavuk ciğerini kuşbaşı şeklinde doğrayalım.
- Çok küçük boyutta olmasın hepsi aynı eşit olsun. Beyaz kısımları var onları keserek alın. Bu arada ciğeriniz ne kadar taze olursa kavurmanız o kadar lezzetli olacaktır.
- Doğradıktan sonra su dolu bir kabin içerisine alalım. Yaklaşık 5 dk kadar bu suyun içerisinde bırakalım kanını içerisine salsın.
- Daha sonra yıkayıp süzgece alalım suyu süzülsün.
- Geniş yayvan bir tavanın içerisine sıvı yağı ekleyelim ve 1 adet yemeklik doğranmış soğanı ve ufak ufak doğranmış sarımsağı koyup pembelesene dek kavuralım.
- Bu tarif için özellikle yayvan ve yanmaz yapışmaz tava tercih edin.
- Kavrulan soğanların üzerine suyu süzülmüş ciğeri ekleyelim ocağın altını yüksek ayar açalım.
- Hafifçe ezmeden ara ara karıştıralım.
- Kendi suyunu salıp geri çekene kadar pişirelim.
- Üzerine 2 – 3 adet sivri biber ekleyelim ve orta ateşe alıp ara ara karıştırarak pişirmeye devam edelim.
- Daha sonra üzerine pul biber, karabiber ve tuzunu ekleyelim.
- Ocaktan almadan son olarak kimyonu dökelim ve karıştırıp ocaktan alalım.
- Yanına söğüş yapıp servise hazır edelim.