14 Mart 2024 Perşembe

Et Tadında Lokum Gibi Enfes Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi

 

Et Tadında Lokum Gibi Enfes Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk ciğer
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet sivri biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 dolu çay kaşığı kimyon

– piyaz için

  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 7-8 dal maydanoz

    Et Tadında Lokum Gibi Enfes Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yaklaşık 1 kg kadar tavuk ciğerini kuşbaşı şeklinde doğrayalım.
  • Çok küçük boyutta olmasın hepsi aynı eşit olsun. Beyaz kısımları var onları keserek alın. Bu arada ciğeriniz ne kadar taze olursa kavurmanız o kadar lezzetli olacaktır.
  • Doğradıktan sonra su dolu bir kabin içerisine alalım. Yaklaşık 5 dk kadar bu suyun içerisinde bırakalım kanını içerisine salsın.
  • Daha sonra yıkayıp süzgece alalım suyu süzülsün.
  • Geniş yayvan bir tavanın içerisine sıvı yağı ekleyelim ve 1 adet yemeklik doğranmış soğanı ve ufak ufak doğranmış sarımsağı koyup pembelesene dek kavuralım.
  • Bu tarif için özellikle yayvan ve yanmaz yapışmaz tava tercih edin.
  • Kavrulan soğanların üzerine suyu süzülmüş ciğeri ekleyelim ocağın altını yüksek ayar açalım.
  • Hafifçe ezmeden ara ara karıştıralım.
  • Kendi suyunu salıp geri çekene kadar pişirelim.
  • Üzerine 2 – 3 adet sivri biber ekleyelim ve orta ateşe alıp ara ara karıştırarak pişirmeye devam edelim.
  • Daha sonra üzerine pul biber, karabiber ve tuzunu ekleyelim.
  • Ocaktan almadan son olarak kimyonu dökelim ve karıştırıp ocaktan alalım.
  • Yanına söğüş yapıp servise hazır edelim.

Kolay Tiramisu Tarifi

 

Kolay Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket kedi dili
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 1 küçük paket labne
  • 2 yemek kaşık nescafe
  • 2 su bardağı su yada süt
  • Kakao

    Kolay Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un ,süt, şeker kaynayıncaya kadar karıştırılır.
  • Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika daha çırpılır.
  • Altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
  • Soğuduktan sonra labne peynir eklenip 5 dakikada mikserle çırpılır.
  • Büyük boy borcama suyla karıştırdığımız nescafe ye bisküviler ıslatılıp dizilir.
  • Bu işlem bisküvi bitene kadar yapılır.
  • Üzerine kremanızı döküp kakao ile servise hazır hale getirip iki saat buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz

Borcamda Baklava Magnolia Tarifi

 

Borcamda Baklava Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 yaprak baklavalık yufka
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı antep fıstığı

Muhallebi için

  • 1 lt. süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 100 ml krema (Yarım paket)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin 

    Borcamda Baklava Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yufkaları tezgaha serip üzerlerine eritilmiş tereyağı sürüp resimlerdeki gibi katlayıp tepsiye dizelim.
  • 200 derece fırında yufkalar nar gibi kızarana kadar pişirelim. (çok hızlı pişiyor dikkat edin yanmasın)
  • Bu arada tatlının muhallebisi için tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurtayı alıp karıştıralım ve ocağa yerleştirelim orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirelim.
  • Ocaktan alıp tereyağını ve vanilini ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Üzerini temas edecek şekilde streçle kapatıp soğuması için kenara alalım.
  • Soğuduktan sonra kremayı ekleyip güzelce çırpalım.
  • Fırından yufkaları alıp elimizle ufalayalım.
  • Üzerine pudra şekeri ve fıstığı ekleyip karıştıralım.
  • Borcamın altına yufkalı karışımdan serpip üzerine hazırladığımız muhallebinin yarısını döküp üzerine tekrar yufka serpelim.
  • Kalan muhallebiyi de döküp en üst katına tekrar yufkalı karışımdan döküp soğuk olarak servis ediyoruz.

Kereviz Yemeği Tarifi

 

Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kereviz mümkünse kellesi büyük olsun
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Su

Terbiye için

  • 1 adet limon suyu
  • 2 yemek kaşığı un

    Kereviz Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kereviz soyulur ve kare şeklinde kesilir.
  • Yapraklar temizlenir.
  • O da doğranır ve üzerine geçicek kadar su ile haşlanır. Acı suyu çıksın diye bu işlem yapılır.
  • Diğer tarafta soğan doğranır.
  • Zeytinyağı ile kavrulur.
  • Üzerine salçalar eklenir.
  • Yaklaşık üç su bardağı kadar su eklenir ki soğan pişsin özleşsin.
  • Soğan pisince haşlanan kereviz ilave edilir.
  • Bir iki fokurdayadursun siz un ile limonu çırpın yemeğe eklenir buda hem eksilik veriyor hemde kıvam 

Velibah Tarifi

 

Velibah Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için:

  • 5 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz (Damak zevkinize göre)
  • Sıvıyağ

Üzerine sürmek için:

  • Tereyağ 

    Velibah Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patateslerimizi haşlayalım.
  • Haşlandıktan sonra pürüzsüz olarak şekilde ezelim.
  • Soğanı rendeleyip tavaya alalım yağ ilave edip biraz kavuralım.
  • Daha sonra salçayı ilave edip biraz daha kavuralım.
  • Kavrulduktan patates ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Soğumaya bırakalım.
  • Hamur için un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım. Unu azar azar ekleyerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamuru 40 dk mayalanması için bekletelim.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
  • İç harcı da aynı şekilde beze boyutunda yuvarlayalım.
  • Bezenin birini pasta tabağı büyüklüğünde açalım ortasına patates harcını koyalım ve fotoğraftaki gibi kapatalım.
  • Daha sonra bastırmadan çok ince olmayacak şekilde açalım.
  • Kısık ateşte arkalı önlü pişirelim. Her iki tarafa da tereyağı sürelim.

Terbiyeli Ispanak Çorbası Tarifi

 

Terbiyeli Ispanak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Çorba ana malzemeleri;

  • 1 yemek tabağı ince doğranmış ıspanak
  • 1 havuç
  • 1 küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yağ
  • 5 su bardağı su
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta

Üzeri için;

  • Tereyağı
  • Toz pulbiber 

    Terbiyeli Ispanak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İncecik doğradığımız soğanımızı yağımızda biraz kavuralım.
  • Rengi dönünce havucumuzu ekleyelim ve yumuşayıncaya kadar havucumuzu kavuralım.
  • Ardından rendelediğimiz sarımsağımızı ekleyelim ve iki tur karıştırıp incecik doğradığımız ıspanağımızı ilave edelim.
  • Ispanaklarımızda yumuşayınca suyumuzu ilave edip tenceremizin kapağını kapatarak çorbamızı kaynamaya bırakalım.
  • Terbiyesi için malzemeleri bir kaseye alıp iyice çırpalım.
  • Kaynayan çorbamızın suyundan terbiyemize ekleyerek terbiyemiz ılıdığı zaman karıştırarak çorbamıza ilave edelim.
  • Sürekli karıştırarak çorbamızı kaynayana kadar pişirelim.
  • Kaynamaya başlayınca tuzunuzda ilave edelim iki taşım daha kaynatarak altını kapatalım.
  • Üzerine hazırladığımız sosumuzu dökelim ve servise sunalım.

Fırında Köfte Patates Tarifi

 

Fırında Köfte Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • 4-5 adet domates

Köftesi için

  • 300 gr dana kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çay bardağı galeta unu yoksa ekmek içi
  • 1 yumurta
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Sosu için

  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su (İsteğe bağlı arttırabilirsiniz)
  • Tuz

    Fırında Köfte Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köftesi için tüm malzemeleri bir kaba alıp güzelce yoğurun sonra yuvarlak şekil verin.
  • Sebzeleri de yuvarlak olacak şekilde tırtıklı bıçakla kesin.
  • Sonra sırasıyla borcama dizin.
  • Sosu için sıvı yağda salçayı kavurun.
  • Ardından su ve tuz ekleyip karıştırın.
  • Sonra üzerlerinde gezdirin.
  • En son yağlı kağıt ile güzelce üstünü kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 190° fırında pişirin fırından almadan 10-15 dakika önce yağlı kağıdı alın ki üstü kızarsın
  • Sonra sıcak sıcak servis edin 

Fırında Sebzeli Gerdan Tarifi

 

Fırında Sebzeli Gerdan Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet kuzu gerdan
  • 2 tane kapya biber
  • 2 adet patlıcan
  • 4 -5 adet köy biberi
  • 5-6 tane minik baby patates
  • 7- 8 adet arpacık soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 çay bardağı su
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Fırında Sebzeli Gerdan Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İki yemek kaşığı sıvı yağımızı tenceremize alalım. Ben döküm tava kullandım varsa mühürleme işleminizi döküm tavada yapın.
  • Yağ ve tencere kızınca gerdanları tavaya dizdim ve her iki yüzünü mühürledim. 3 er dakika.
  • Baby patatesleri güzelce yıkadım kabuğuyla attım mühürlenen etin üzerine patlıcanı biraz iri doğrayın pişme esnasında ezilmesin.
  • Patlıcanı ilave ettim.
  • Kapya biberleri ,arpacık soğanı ,sarımsakları ,köy biberlerini de ilave edip güzelce karıştırdım biraz soteledim
  • Bir yemek kaşığı tatlı biber salçamızı da ilave ettim tuz ve baharatları da ilave ettim.
  • Sonrasında fırında pişirme yapacağımız tepsimize pişirme kağıdını serdim.
  • Üzerine sebzeli gerdan yemeğimizi döktüm.
  • Bir kaşık tereyağını minik minik yemeğin üzerine ilave ettim.
  • Bir çay bardağı kaynar suyumuzu da ilave ettim.
  • Islatılmış pişirme kağıdıyla üzerini kaplayıp 180 derecede alt üst ayarda ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat 20 dakika üzeri kapalı pişirdim.
  • Son on dakikada üzerini açarak kızarmasını sağladım. Yani fırında tutma süremiz 1 saat 30 dakika. Yemeğimiz hazır.