14 Mayıs 2024 Salı

Tavuklu Lavaş Sarma Tarifi

 

Tavuklu Lavaş Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 parça tavuk göğsü ( kişi sayısına göre )
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet küçük sarı biber(isteğe göre)
  • 2 adet domates
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Toz kırmızı biber
  • Kekik (isteğe göre baharatlar)
  • 10 adet lavaş ekmeği

Beşamel sos için;

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Tavuklu Lavaş Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye zeytinyağ koyup ısıtıyoruz, küp küp doğranmış tavuk göğsünü ekleyerek karıştırıyoruz, kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
  • Daha sonra üzerine doğranmış sebzeleri ekliyoruz karıştırıyoruz.
  • Salça ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tereyağı ekleyip karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
  • 10-15 dk pişirip ocaktan alıyoruz.
  • Lavaş ekmeğimizin içine iki üç kaşık harcımızdan koyup kenarlarını kapatıyoruz rulo şeklinde sarıyoruz, borcama yerleştiriyoruz.
  • Beşamel sos için tencereye tereyağı alıp eritiyoruz, içine unu ilave ediyoruz karıştırıyoruz, üzerine sütü döküyoruz sürekli karıştırıyoruz.
  • Baharatlarını ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Yoğunlaşıp kıvam alınca ocaktan alıyoruz.
  • Lavaşların üzerine döküyoruz.
  • Üzerine kaşar peyniri koyup 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Çıkınca dilimleyip sıcak servis ediyoruz 

Mercimek Çorbası Tarifi

 

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 9 su bardağı su

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak düdüklü tencerede tereyağını eritiyoruz ve üzerine baharatları katıyoruz.
  • Sonrasında mercimeği ekleyip yağ ile karıştırıyoruz ,ardından üzerine sıcak su ekliyoruz, bu aşamada yağ sıçrama ihtimaline karşı ocakta alabilirsiniz.
  • Suyumuzu da ekledikten sonra düdüklü tencerenin kağanı kapatıp orta ateşte 10 dakika pişiriyoruz.
  • Çorba piştikten sonra üzeri için ayrı bir tavada yağ ve toz biberi çok az kavurup çorbanın üzerine dökerek servis ediyoruz.

11 Mayıs 2024 Cumartesi

Bademli İç Pilav Tarifi

 

Bademli İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı et yada tavuk suyu
  • 150 gram badem (Sıcak suda bekletip soyabilirsiniz)
  • 150 gram dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı tuz et suyu tuzlu ise tuzu azaltın
  • 50 gram kuş üzümü

    Bademli İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce pirinci 2 yemek kaşığı tuz ile birlikte sıcak suya koyup 1-2 saat bekletin.
  • Uygun bir tencereye tereyağını ve sıvı yağını alalım.
  • Pirinci süzüp tencereye alalım.
  • Kuş üzümü dolmalık fıstığı ve bademi de ekleyip biraz kavuralım.
  • Baharatları da ekleyip suyunu koyalım.
  • Pişmeye bırakalım.
  • Piştiğinden emin olunca altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.

Maş Fasülye Salatası Tarifi

 

Maş Fasülye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase haşlanmış maş fasülye
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 3 adet taze soğan
  • 4 adet kornişon turşu
  • 1 çay bardağı kadar mısır konservesi

Sosu için

  • Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
  • Yarım limon
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber (İsteğe bağlı)

    Maş Fasülye Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kapya biber ve kornişon turşuyu çok minik küpler halinde doğrayalım.
  • Maydonoz, dereotu ve soğanları da incecik kıyalım.
  • Maş fasülyeyi konserve olarak kullanacaksanız sudan geçirip süzelim.
  • Kurusunu kullanacaksanız akşamdan ıslatıp güzelce haşlayalım.
  • Hazırladığımız tüm malzemeyi karıştırma kabına alalım.
  • Sos için verilen malzemeleri güzelce karıştırıp (ben küçük bir kavanoz içinde çalkaladım) salatamızın üzerine gezdirip güzelce karıştıralım. Damaklara şenlik salatamız hazır. 

Sebzeli Şiş Köfte Tarifi

 

Sebzeli Şiş Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı galeta unu(yada ekmek içi)
  • Toz biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kimyon
  • 2 adet patates
  • 3-4 adet çeri domates
  • 3-4 adet yeşil biber

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

    Sebzeli Şiş Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte malzemelerini güzelce derin bi kaseye alıp karıştıralım.
  • 20 dakika buz dolabında dinlendirelim.
  • Dinlenen köfteyi yuvarlayalım.
  • Şişe köfte patates,domates ve biber şeklinde dizip borcama alalım.
  • Sosu için tavaya sıvı yağ alalım.
  • Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Su ve tuzu ilave edip kaynayınca borcamda köftelerin üzerine yayalım sosu.
  • Islatılmış yağlı kağıt kapatıp 190 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişirelim

Hedik Çorbası Tarifi

 

Hedik Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1,5 litre sıcak su

    Hedik Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle aşurelik buğdayı güzelce yıkayalım. Ardından bir kap içerisine alarak soğuk su ile ıslatarak 1 gece bekletelim.
  • Nohutu da bir kâseye alıp üzerine soğuk su ekleyerek 1 gece bekletelim.
  • Tencereye suyunu süzdüğümüz buğday ve nohutu alalım. Üzerine su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayalım.
  • Diğer taraftan tencereye aldığımız sıvı yağda yemeklik doğradığımız soğanımızı kavuralım.
  • Üzerine biber ve domates salçasını ekleyerek salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
  • Hazırladığımız salçalı soğanı çorbaya ilave ederek karıştıralım.
  • Baharatları ve tuzu da ekleyerek çorbamızı son kez karıştıralım ve ocaktan alalım.
  • Hedik çorbamız servise hazır. 

9 Mayıs 2024 Perşembe

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • Yarım soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı doğranmış domates konservesi
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 su bardağı su

    Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pilav tenceremize yağımızı,biberimizi ve soğanımızı alalım ve hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Salçamızı ekleyelim,biraz da böyle kavuralım.
  • Son olarak bulgurumuzu,domatesimizi,suyumuzu ve tuzimuzi da ekleyip suyunu çekene kadar pişmesini bekleyelim.
  • Suyunu çektikten sonra 15 dk kadar kapağı kapalı şekilde dinlenmesini bekleyelim. Pilavımız artık servise hazıır!☺️.
    Afiyet olsun

Şeker Pancarı Mezesi Tarifi

 

Şeker Pancarı Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy taze şeker pancarı
  • 5 adet orta büyüklükte kornişon turşu
  • 6 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • Çeyrek limon suyu
  • Bir fiske sarımsak tozu
  • Bir fiske tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ 
  • Şeker Pancarı Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeker pancarı ve kornişon turşuyu minik küpler halinde doğrayın ve kaba alın.
  • Üzerine diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • Limon suyunu kontrollü sıkın çok ekşi olmamasına özen gösterin.

Patlıcan Musakka Tarifi

 

Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 350 gram kıyma
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Maydanoz

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz

Üzerine;

  • Domates
  • Biber

    Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlar alacalı soyulur. Bir parmak kalınlığında yuvarlak veya uzun uzun kesilir. Tuzlu suda bekletilir. Kızgın yağda kızartılır.
  • Soğan ve sarımsak sıvı yağ ile kavrulur. Kıyma ekleyip güzelce kavrulur. Salça ekleyip kavurmaya devam edilir.
  • Küçük küp küp doğranmış domatesler eklenir. Domatesleri kavurduktan sonra baharatları ve tuzu ilave edilir. Yarım çay bardağı sıcak su eklenir. Suyunu çekene kadar pişirilir.
  • En son maydanoz ekleyip karıştırılır. Kızartılan patlıcanların yarısı tepsiye dizilir. Üzerine kıymalı harcın yarısı yayılır. Tekrar patlıcan tekrar kıymalı harç yayılır.
  • Salçayı sıcak suda çözerek biraz tuz ilave edilir. Tepsinin üzerine gezdirilir. Üzerine dilimlenmiş domates ve biber dizilir. Pişirme kağıdını ıslatıp sıkarak yemeğin üzeri kapatılır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında biberler kızarana kadar pişirilir. 

Kıtır Ekmekli Domates Çorbası Tarifi

 

Kıtır Ekmekli Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek yemek tereyağı
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 su bardağı su
  • 2 su bardağı et veya tavuk suyu

Üzeri için

  • Kızartılmış ekmek

    Kıtır Ekmekli Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını koyup ocağa alın.
  • Üzerine ince doğranmış soğan ve sarımsağı ilave edin bir miktar kavurun.
  • Üzerine un ve rendelenmiş domatesleri ilave edin.
  • Bir miktar kavurup tuz karabiber sularını ilave edin pişmeye bırakın.
  • Pişen çorbayı blenderdan iyice geçirin bir iki taşım daha kaynatın.
  • Servis kasesine alın kızarmış ekmek ile servis edin