Tavuklu Lavaş Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 parça tavuk göğsü ( kişi sayısına göre )
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet sivri biber
- 1 adet küçük sarı biber(isteğe göre)
- 2 adet domates
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Toz kırmızı biber
- Kekik (isteğe göre baharatlar)
- 10 adet lavaş ekmeği
Beşamel sos için;
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
- Muskat
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuklu Lavaş Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye zeytinyağ koyup ısıtıyoruz, küp küp doğranmış tavuk göğsünü ekleyerek karıştırıyoruz, kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
- Daha sonra üzerine doğranmış sebzeleri ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Salça ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
- Tereyağı ekleyip karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
- 10-15 dk pişirip ocaktan alıyoruz.
- Lavaş ekmeğimizin içine iki üç kaşık harcımızdan koyup kenarlarını kapatıyoruz rulo şeklinde sarıyoruz, borcama yerleştiriyoruz.
- Beşamel sos için tencereye tereyağı alıp eritiyoruz, içine unu ilave ediyoruz karıştırıyoruz, üzerine sütü döküyoruz sürekli karıştırıyoruz.
- Baharatlarını ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Yoğunlaşıp kıvam alınca ocaktan alıyoruz.
- Lavaşların üzerine döküyoruz.
- Üzerine kaşar peyniri koyup 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Çıkınca dilimleyip sıcak servis ediyoruz
Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 9 su bardağı su
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak düdüklü tencerede tereyağını eritiyoruz ve üzerine baharatları katıyoruz.
- Sonrasında mercimeği ekleyip yağ ile karıştırıyoruz ,ardından üzerine sıcak su ekliyoruz, bu aşamada yağ sıçrama ihtimaline karşı ocakta alabilirsiniz.
- Suyumuzu da ekledikten sonra düdüklü tencerenin kağanı kapatıp orta ateşte 10 dakika pişiriyoruz.
- Çorba piştikten sonra üzeri için ayrı bir tavada yağ ve toz biberi çok az kavurup çorbanın üzerine dökerek servis ediyoruz.
Bademli İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı et yada tavuk suyu
- 150 gram badem (Sıcak suda bekletip soyabilirsiniz)
- 150 gram dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı tuz et suyu tuzlu ise tuzu azaltın
- 50 gram kuş üzümü
Bademli İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce pirinci 2 yemek kaşığı tuz ile birlikte sıcak suya koyup 1-2 saat bekletin.
- Uygun bir tencereye tereyağını ve sıvı yağını alalım.
- Pirinci süzüp tencereye alalım.
- Kuş üzümü dolmalık fıstığı ve bademi de ekleyip biraz kavuralım.
- Baharatları da ekleyip suyunu koyalım.
- Pişmeye bırakalım.
- Piştiğinden emin olunca altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
Maş Fasülye Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase haşlanmış maş fasülye
- 1 adet kapya biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 3 adet taze soğan
- 4 adet kornişon turşu
- 1 çay bardağı kadar mısır konservesi
Sosu için
- Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
- Yarım limon
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber (İsteğe bağlı)
Maş Fasülye Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kapya biber ve kornişon turşuyu çok minik küpler halinde doğrayalım.
- Maydonoz, dereotu ve soğanları da incecik kıyalım.
- Maş fasülyeyi konserve olarak kullanacaksanız sudan geçirip süzelim.
- Kurusunu kullanacaksanız akşamdan ıslatıp güzelce haşlayalım.
- Hazırladığımız tüm malzemeyi karıştırma kabına alalım.
- Sos için verilen malzemeleri güzelce karıştırıp (ben küçük bir kavanoz içinde çalkaladım) salatamızın üzerine gezdirip güzelce karıştıralım. Damaklara şenlik salatamız hazır.
Sebzeli Şiş Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı galeta unu(yada ekmek içi)
- Toz biber
- Karabiber
- Tuz
- Kimyon
- 2 adet patates
- 3-4 adet çeri domates
- 3-4 adet yeşil biber
Sos için;
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- Tuz
Sebzeli Şiş Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köfte malzemelerini güzelce derin bi kaseye alıp karıştıralım.
- 20 dakika buz dolabında dinlendirelim.
- Dinlenen köfteyi yuvarlayalım.
- Şişe köfte patates,domates ve biber şeklinde dizip borcama alalım.
- Sosu için tavaya sıvı yağ alalım.
- Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Su ve tuzu ilave edip kaynayınca borcamda köftelerin üzerine yayalım sosu.
- Islatılmış yağlı kağıt kapatıp 190 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişirelim
Hedik Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı nohut
- 1 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1,5 litre sıcak su
Hedik Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle aşurelik buğdayı güzelce yıkayalım. Ardından bir kap içerisine alarak soğuk su ile ıslatarak 1 gece bekletelim.
- Nohutu da bir kâseye alıp üzerine soğuk su ekleyerek 1 gece bekletelim.
- Tencereye suyunu süzdüğümüz buğday ve nohutu alalım. Üzerine su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayalım.
- Diğer taraftan tencereye aldığımız sıvı yağda yemeklik doğradığımız soğanımızı kavuralım.
- Üzerine biber ve domates salçasını ekleyerek salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
- Hazırladığımız salçalı soğanı çorbaya ilave ederek karıştıralım.
- Baharatları ve tuzu da ekleyerek çorbamızı son kez karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Hedik çorbamız servise hazır.
Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur
- Yarım soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı doğranmış domates konservesi
- 2 adet yeşil biber
- 2 su bardağı su
Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pilav tenceremize yağımızı,biberimizi ve soğanımızı alalım ve hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Salçamızı ekleyelim,biraz da böyle kavuralım.
- Son olarak bulgurumuzu,domatesimizi,suyumuzu ve tuzimuzi da ekleyip suyunu çekene kadar pişmesini bekleyelim.
- Suyunu çektikten sonra 15 dk kadar kapağı kapalı şekilde dinlenmesini bekleyelim. Pilavımız artık servise hazıır!☺️.
Afiyet olsun
Şeker Pancarı Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy taze şeker pancarı
- 5 adet orta büyüklükte kornişon turşu
- 6 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- Çeyrek limon suyu
- Bir fiske sarımsak tozu
- Bir fiske tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
Şeker Pancarı Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeker pancarı ve kornişon turşuyu minik küpler halinde doğrayın ve kaba alın.
- Üzerine diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
- Limon suyunu kontrollü sıkın çok ekşi olmamasına özen gösterin.
Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet patlıcan
- 350 gram kıyma
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Maydanoz
Sosu için;
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
Üzerine;
- Domates
- Biber
Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlar alacalı soyulur. Bir parmak kalınlığında yuvarlak veya uzun uzun kesilir. Tuzlu suda bekletilir. Kızgın yağda kızartılır.
- Soğan ve sarımsak sıvı yağ ile kavrulur. Kıyma ekleyip güzelce kavrulur. Salça ekleyip kavurmaya devam edilir.
- Küçük küp küp doğranmış domatesler eklenir. Domatesleri kavurduktan sonra baharatları ve tuzu ilave edilir. Yarım çay bardağı sıcak su eklenir. Suyunu çekene kadar pişirilir.
- En son maydanoz ekleyip karıştırılır. Kızartılan patlıcanların yarısı tepsiye dizilir. Üzerine kıymalı harcın yarısı yayılır. Tekrar patlıcan tekrar kıymalı harç yayılır.
- Salçayı sıcak suda çözerek biraz tuz ilave edilir. Tepsinin üzerine gezdirilir. Üzerine dilimlenmiş domates ve biber dizilir. Pişirme kağıdını ıslatıp sıkarak yemeğin üzeri kapatılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında biberler kızarana kadar pişirilir.
Kıtır Ekmekli Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek yemek tereyağı
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 su bardağı su
- 2 su bardağı et veya tavuk suyu
Üzeri için
- Kızartılmış ekmek
Kıtır Ekmekli Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını koyup ocağa alın.
- Üzerine ince doğranmış soğan ve sarımsağı ilave edin bir miktar kavurun.
- Üzerine un ve rendelenmiş domatesleri ilave edin.
- Bir miktar kavurup tuz karabiber sularını ilave edin pişmeye bırakın.
- Pişen çorbayı blenderdan iyice geçirin bir iki taşım daha kaynatın.
- Servis kasesine alın kızarmış ekmek ile servis edin