14 Mayıs 2024 Salı

Latte Pasta Tarifi

 

Latte Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı + 3 kaşık un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için:

  • 2 tatlı kaşığı granül gold kahve
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 ,5 su bardağı süt

Kreması için:

  • 4 su bardağı süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 4 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 9 kaşık şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 yemek kaşığı granül gold kahve

Krema soğuduktan sonra;

  • 1 paket sıvı krema

Üstü için:

  • 200 gram karamel küvertur çikolata (siz beyaz küverturde kullanabilirsiniz)
  • 1 paket krema

    Latte Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Krema için :vanilya ve kahve hariç diğer malzemeleri ocağa alıp pişiriyoruz.
  • Pişen kremaya kahve ve vanilya ekleyip karıştırıp üzerine değecek şekilde streçleyip soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuduktan sonra kremasını koyup çırpıyoruz dolapta dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Keki için: şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar 7 -8 dk çırpıyoruz.
  • Daha sonra elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yağlanmış borcam kabına döküyoruz.
  • Önceden ısıtılmış fansız 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dk pişiriyoruz.
  • Pişen kekin ilk sıcağı çıkınca kahveli sütle ıslatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan kekin üstüne kremayı döküyoruz.
  • Kremayı hafif ısıtıtıp altını kapattıktan sonra çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Daha sonra pastanın üzerine ekleyip ,beyaz sosla üzerine şerit çekip şekil veriyoruz.
  • Pastayı bir gece dolapta bekletip servis ediyoruz.

Kupta Pratik Yaz Tatlısı Tarifi

 

Kupta Pratik Yaz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi malzemeleri:

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 100 ml krema
  • 1 su bardaktan 1 parmak eksik şeker
  • 1 paket vanilya

Soğuduktan sonra:

  • 8-10adet çilek
  • Bebe bisküvisi

Üzeri için:

  • 100 ml krema
  • 1 paket sütlü çikolata

    Kupta Pratik Yaz Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muhallebi için tüm malzemeleri uygun bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 2 dk kadar daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
  • Pişen muhallebiyi başka bir kaba aktarıyoruz.
  • Ara ara karıştırarak soğutuyoruz.
  • Biraz ılındıktan sonra içerisine doğranmış çilek ve bebe bisküvilerini ekliyoruz.
  • Uygun kaplara aktardıktan sonra sosu hazırlamak için;bir sos tenceresinde 100 ml kremayı eritiyoruz, 1 paket sütlü çikolatayı ekliyoruz,güzelce karıştırıyoruz.
  • Kuplara böldüğümüz muhallebilerin üstüne eşit şekilde dağıtıyoruz.
  • Ben süslemek için antepfıstığı kullandım. Siz istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Meyhane Pilavı Tarifi

 

Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ bardak ölçüsü (125 ml)
  • 3 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 4 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 litre su
  • 2 su bardağı iri bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle meyhane pilavının sebzelerini soyup küçük küçük doğrayalım.
  • Bir tencereye bir çay bardağı sıvı yağını ekleyelim.
  • Üzerine üç adet küçük doğranmış soğanları ve üç adet küçük doğranmış yeşil biberleri ekleyip 1 dakika kavuralım.
  • Üzerine bir yemek kaşığı biber salçası ekleyip karıştıralım.
  • Dört adet küçük doğranmış domatesleri de ekleyip 5 dakika kavuralım.
  • Üzerine 1,5 litre su ile bir tatlı kaşığı tuz ilave edip kaynamasını bekleyelim.
  • Kaynadıktan sonra iki su bardağı bulguru yıkayıp kaynayan suyun içerisine dökelim. Kısık ateşte 25 dk pişirelim. Suyunu çektikten sonra kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirelim.
  • 10 dakika sonra yemeğimiz servise hazır 

Havuçlu Tarator Tarifi

 

Havuçlu Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet havuç
  • 2 su bardağı ev yoğurdu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 6 adet ceviz
  • Kırmızı toz biber

    Havuçlu Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuçlarımızı rendeleyip tavamıza 3 yemek kaşığı yağımızı ilave ediyoruz.
  • Küçük küçük doğradığımız sarımsaklarımızı tavaya alıyoruz tuzumuzu ilave edip havuçla birlikte yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz.(kısık ateşte pişmesine dikkat edelim).
  • Kasemize yoğurdumuzu ilave edip çırpalım.
  • Soğuyan havuçlarımızı yoğurtla buluşturalım ve servis tabağına alalım :).
  • Cevizli sosu için;2 yemek kaşığı sıvı yağını tavamıza alıp cevizlerimizi ve kırmızı toz biberimizi ilave ediyoruz.
  • Kısık ateşte 2 dakika kavurup havuç taratorumuzun üzerine cevizli sosumuzu ekleyip bir güzel 

Tavuklu Lavaş Sarma Tarifi

 

Tavuklu Lavaş Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 parça tavuk göğsü ( kişi sayısına göre )
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet küçük sarı biber(isteğe göre)
  • 2 adet domates
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Toz kırmızı biber
  • Kekik (isteğe göre baharatlar)
  • 10 adet lavaş ekmeği

Beşamel sos için;

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Tavuklu Lavaş Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye zeytinyağ koyup ısıtıyoruz, küp küp doğranmış tavuk göğsünü ekleyerek karıştırıyoruz, kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
  • Daha sonra üzerine doğranmış sebzeleri ekliyoruz karıştırıyoruz.
  • Salça ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tereyağı ekleyip karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
  • 10-15 dk pişirip ocaktan alıyoruz.
  • Lavaş ekmeğimizin içine iki üç kaşık harcımızdan koyup kenarlarını kapatıyoruz rulo şeklinde sarıyoruz, borcama yerleştiriyoruz.
  • Beşamel sos için tencereye tereyağı alıp eritiyoruz, içine unu ilave ediyoruz karıştırıyoruz, üzerine sütü döküyoruz sürekli karıştırıyoruz.
  • Baharatlarını ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Yoğunlaşıp kıvam alınca ocaktan alıyoruz.
  • Lavaşların üzerine döküyoruz.
  • Üzerine kaşar peyniri koyup 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Çıkınca dilimleyip sıcak servis ediyoruz 

Mercimek Çorbası Tarifi

 

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 9 su bardağı su

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak düdüklü tencerede tereyağını eritiyoruz ve üzerine baharatları katıyoruz.
  • Sonrasında mercimeği ekleyip yağ ile karıştırıyoruz ,ardından üzerine sıcak su ekliyoruz, bu aşamada yağ sıçrama ihtimaline karşı ocakta alabilirsiniz.
  • Suyumuzu da ekledikten sonra düdüklü tencerenin kağanı kapatıp orta ateşte 10 dakika pişiriyoruz.
  • Çorba piştikten sonra üzeri için ayrı bir tavada yağ ve toz biberi çok az kavurup çorbanın üzerine dökerek servis ediyoruz.

11 Mayıs 2024 Cumartesi

Bademli İç Pilav Tarifi

 

Bademli İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı et yada tavuk suyu
  • 150 gram badem (Sıcak suda bekletip soyabilirsiniz)
  • 150 gram dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı tuz et suyu tuzlu ise tuzu azaltın
  • 50 gram kuş üzümü

    Bademli İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce pirinci 2 yemek kaşığı tuz ile birlikte sıcak suya koyup 1-2 saat bekletin.
  • Uygun bir tencereye tereyağını ve sıvı yağını alalım.
  • Pirinci süzüp tencereye alalım.
  • Kuş üzümü dolmalık fıstığı ve bademi de ekleyip biraz kavuralım.
  • Baharatları da ekleyip suyunu koyalım.
  • Pişmeye bırakalım.
  • Piştiğinden emin olunca altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.

Maş Fasülye Salatası Tarifi

 

Maş Fasülye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase haşlanmış maş fasülye
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 3 adet taze soğan
  • 4 adet kornişon turşu
  • 1 çay bardağı kadar mısır konservesi

Sosu için

  • Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
  • Yarım limon
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber (İsteğe bağlı)

    Maş Fasülye Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kapya biber ve kornişon turşuyu çok minik küpler halinde doğrayalım.
  • Maydonoz, dereotu ve soğanları da incecik kıyalım.
  • Maş fasülyeyi konserve olarak kullanacaksanız sudan geçirip süzelim.
  • Kurusunu kullanacaksanız akşamdan ıslatıp güzelce haşlayalım.
  • Hazırladığımız tüm malzemeyi karıştırma kabına alalım.
  • Sos için verilen malzemeleri güzelce karıştırıp (ben küçük bir kavanoz içinde çalkaladım) salatamızın üzerine gezdirip güzelce karıştıralım. Damaklara şenlik salatamız hazır. 

Sebzeli Şiş Köfte Tarifi

 

Sebzeli Şiş Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı galeta unu(yada ekmek içi)
  • Toz biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kimyon
  • 2 adet patates
  • 3-4 adet çeri domates
  • 3-4 adet yeşil biber

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

    Sebzeli Şiş Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte malzemelerini güzelce derin bi kaseye alıp karıştıralım.
  • 20 dakika buz dolabında dinlendirelim.
  • Dinlenen köfteyi yuvarlayalım.
  • Şişe köfte patates,domates ve biber şeklinde dizip borcama alalım.
  • Sosu için tavaya sıvı yağ alalım.
  • Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Su ve tuzu ilave edip kaynayınca borcamda köftelerin üzerine yayalım sosu.
  • Islatılmış yağlı kağıt kapatıp 190 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişirelim