Latte Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı + 3 kaşık un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için:
- 2 tatlı kaşığı granül gold kahve
- 2 yemek kaşığı sıcak su
- 1 ,5 su bardağı süt
Kreması için:
- 4 su bardağı süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 4 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- 9 kaşık şeker
- 1 paket vanilya
- 1,5 yemek kaşığı granül gold kahve
Krema soğuduktan sonra;
Üstü için:
- 200 gram karamel küvertur çikolata (siz beyaz küverturde kullanabilirsiniz)
- 1 paket krema
Latte Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Krema için :vanilya ve kahve hariç diğer malzemeleri ocağa alıp pişiriyoruz.
- Pişen kremaya kahve ve vanilya ekleyip karıştırıp üzerine değecek şekilde streçleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra kremasını koyup çırpıyoruz dolapta dinlenmeye bırakıyoruz.
- Keki için: şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar 7 -8 dk çırpıyoruz.
- Daha sonra elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yağlanmış borcam kabına döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış fansız 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dk pişiriyoruz.
- Pişen kekin ilk sıcağı çıkınca kahveli sütle ıslatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan kekin üstüne kremayı döküyoruz.
- Kremayı hafif ısıtıtıp altını kapattıktan sonra çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra pastanın üzerine ekleyip ,beyaz sosla üzerine şerit çekip şekil veriyoruz.
- Pastayı bir gece dolapta bekletip servis ediyoruz.
Kupta Pratik Yaz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi malzemeleri:
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 100 ml krema
- 1 su bardaktan 1 parmak eksik şeker
- 1 paket vanilya
Soğuduktan sonra:
- 8-10adet çilek
- Bebe bisküvisi
Üzeri için:
- 100 ml krema
- 1 paket sütlü çikolata
Kupta Pratik Yaz Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Muhallebi için tüm malzemeleri uygun bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra 2 dk kadar daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Pişen muhallebiyi başka bir kaba aktarıyoruz.
- Ara ara karıştırarak soğutuyoruz.
- Biraz ılındıktan sonra içerisine doğranmış çilek ve bebe bisküvilerini ekliyoruz.
- Uygun kaplara aktardıktan sonra sosu hazırlamak için;bir sos tenceresinde 100 ml kremayı eritiyoruz, 1 paket sütlü çikolatayı ekliyoruz,güzelce karıştırıyoruz.
- Kuplara böldüğümüz muhallebilerin üstüne eşit şekilde dağıtıyoruz.
- Ben süslemek için antepfıstığı kullandım. Siz istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ bardak ölçüsü (125 ml)
- 3 adet soğan
- 3 adet yeşil biber
- 4 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 litre su
- 2 su bardağı iri bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle meyhane pilavının sebzelerini soyup küçük küçük doğrayalım.
- Bir tencereye bir çay bardağı sıvı yağını ekleyelim.
- Üzerine üç adet küçük doğranmış soğanları ve üç adet küçük doğranmış yeşil biberleri ekleyip 1 dakika kavuralım.
- Üzerine bir yemek kaşığı biber salçası ekleyip karıştıralım.
- Dört adet küçük doğranmış domatesleri de ekleyip 5 dakika kavuralım.
- Üzerine 1,5 litre su ile bir tatlı kaşığı tuz ilave edip kaynamasını bekleyelim.
- Kaynadıktan sonra iki su bardağı bulguru yıkayıp kaynayan suyun içerisine dökelim. Kısık ateşte 25 dk pişirelim. Suyunu çektikten sonra kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirelim.
- 10 dakika sonra yemeğimiz servise hazır
Havuçlu Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet havuç
- 2 su bardağı ev yoğurdu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 6 adet ceviz
- Kırmızı toz biber
Havuçlu Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?
- Havuçlarımızı rendeleyip tavamıza 3 yemek kaşığı yağımızı ilave ediyoruz.
- Küçük küçük doğradığımız sarımsaklarımızı tavaya alıyoruz tuzumuzu ilave edip havuçla birlikte yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz.(kısık ateşte pişmesine dikkat edelim).
- Kasemize yoğurdumuzu ilave edip çırpalım.
- Soğuyan havuçlarımızı yoğurtla buluşturalım ve servis tabağına alalım :).
- Cevizli sosu için;2 yemek kaşığı sıvı yağını tavamıza alıp cevizlerimizi ve kırmızı toz biberimizi ilave ediyoruz.
- Kısık ateşte 2 dakika kavurup havuç taratorumuzun üzerine cevizli sosumuzu ekleyip bir güzel
Tavuklu Lavaş Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 parça tavuk göğsü ( kişi sayısına göre )
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet sivri biber
- 1 adet küçük sarı biber(isteğe göre)
- 2 adet domates
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Toz kırmızı biber
- Kekik (isteğe göre baharatlar)
- 10 adet lavaş ekmeği
Beşamel sos için;
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
- Muskat
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuklu Lavaş Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye zeytinyağ koyup ısıtıyoruz, küp küp doğranmış tavuk göğsünü ekleyerek karıştırıyoruz, kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
- Daha sonra üzerine doğranmış sebzeleri ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Salça ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
- Tereyağı ekleyip karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
- 10-15 dk pişirip ocaktan alıyoruz.
- Lavaş ekmeğimizin içine iki üç kaşık harcımızdan koyup kenarlarını kapatıyoruz rulo şeklinde sarıyoruz, borcama yerleştiriyoruz.
- Beşamel sos için tencereye tereyağı alıp eritiyoruz, içine unu ilave ediyoruz karıştırıyoruz, üzerine sütü döküyoruz sürekli karıştırıyoruz.
- Baharatlarını ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Yoğunlaşıp kıvam alınca ocaktan alıyoruz.
- Lavaşların üzerine döküyoruz.
- Üzerine kaşar peyniri koyup 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Çıkınca dilimleyip sıcak servis ediyoruz
Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 9 su bardağı su
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak düdüklü tencerede tereyağını eritiyoruz ve üzerine baharatları katıyoruz.
- Sonrasında mercimeği ekleyip yağ ile karıştırıyoruz ,ardından üzerine sıcak su ekliyoruz, bu aşamada yağ sıçrama ihtimaline karşı ocakta alabilirsiniz.
- Suyumuzu da ekledikten sonra düdüklü tencerenin kağanı kapatıp orta ateşte 10 dakika pişiriyoruz.
- Çorba piştikten sonra üzeri için ayrı bir tavada yağ ve toz biberi çok az kavurup çorbanın üzerine dökerek servis ediyoruz.
Bademli İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı et yada tavuk suyu
- 150 gram badem (Sıcak suda bekletip soyabilirsiniz)
- 150 gram dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı tuz et suyu tuzlu ise tuzu azaltın
- 50 gram kuş üzümü
Bademli İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce pirinci 2 yemek kaşığı tuz ile birlikte sıcak suya koyup 1-2 saat bekletin.
- Uygun bir tencereye tereyağını ve sıvı yağını alalım.
- Pirinci süzüp tencereye alalım.
- Kuş üzümü dolmalık fıstığı ve bademi de ekleyip biraz kavuralım.
- Baharatları da ekleyip suyunu koyalım.
- Pişmeye bırakalım.
- Piştiğinden emin olunca altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
Maş Fasülye Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase haşlanmış maş fasülye
- 1 adet kapya biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 3 adet taze soğan
- 4 adet kornişon turşu
- 1 çay bardağı kadar mısır konservesi
Sosu için
- Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
- Yarım limon
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber (İsteğe bağlı)
Maş Fasülye Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kapya biber ve kornişon turşuyu çok minik küpler halinde doğrayalım.
- Maydonoz, dereotu ve soğanları da incecik kıyalım.
- Maş fasülyeyi konserve olarak kullanacaksanız sudan geçirip süzelim.
- Kurusunu kullanacaksanız akşamdan ıslatıp güzelce haşlayalım.
- Hazırladığımız tüm malzemeyi karıştırma kabına alalım.
- Sos için verilen malzemeleri güzelce karıştırıp (ben küçük bir kavanoz içinde çalkaladım) salatamızın üzerine gezdirip güzelce karıştıralım. Damaklara şenlik salatamız hazır.
Sebzeli Şiş Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı galeta unu(yada ekmek içi)
- Toz biber
- Karabiber
- Tuz
- Kimyon
- 2 adet patates
- 3-4 adet çeri domates
- 3-4 adet yeşil biber
Sos için;
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- Tuz
Sebzeli Şiş Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köfte malzemelerini güzelce derin bi kaseye alıp karıştıralım.
- 20 dakika buz dolabında dinlendirelim.
- Dinlenen köfteyi yuvarlayalım.
- Şişe köfte patates,domates ve biber şeklinde dizip borcama alalım.
- Sosu için tavaya sıvı yağ alalım.
- Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Su ve tuzu ilave edip kaynayınca borcamda köftelerin üzerine yayalım sosu.
- Islatılmış yağlı kağıt kapatıp 190 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişirelim