31 Mayıs 2024 Cuma

Nohutlu Fette Tarifi

 

Nohutlu Fette Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 fincan su
  • 4-5 yemek kaşığı tahin
  • 1 diş sarımsak
  • 2 -3 adet lavaş
  • Tuz
  • Kimyon

Sosu için:

  • Tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Kırmızı toz biber

Süslemesi için :

  • Badem veya dolmalık fıstık ( çam fıstığı)
  • Kimyon
  • Sumak

    Nohutlu Fette Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Lavaşları küçük kareler halinde doğrayın ve sıvı yağda kızartın.
  • Ezilmiş sarımsak, tuz, kimyon ,tahin ,yoğurt ve az miktarda suyu ekleyerek karıştırın.
  • Geniş bir tabağa sırasıyla önce kıtır lavaşları, ardından nohutları ve üzerine de yoğurtlu sosu ekleyin.
  • En son kavurduğunuz bademi ve kırmızı toz biberli sosu fettenin üzerine gezdirerek dökün ve bekletmeden servis edin.

Harika Poğaça Tarifi

 

Harika Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram sana yağ ya da tereyağı
  • 1 yumurtanın beyazı (sarısı üstüne)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Alabildiği kadar un (kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak)
  • Susam
  • Çörek otu

İç için:

  • Peynir

    Harika Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamurun tüm malzemeleri karıştırılır kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Yağ oda sıcaklığında olmalı.
  • Un ,kabartma tozu ve nişasta elenir.
  • Kıymalı iç: 1 soğanı az sıvı yağda öldürdüm, 2 adet yeşil biber ince doğranmış 4-5 dk kavurdum.
  • Ardından kıyma ilave ettim karıştırdım.
  • 1 adet domates rendesi, 1 tatlı kaşığı domates salçası, yarım çay bardağı su ile pişirdim. Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ilave ettim.
  • İç harcı için; eriyen yumuşak peynir güzel oluyor. Kıymalı ya da patatesli iç isteğe bağlı ,yarısını kıymalı yaptım yarısı peynirli yaptım.
  • İnce şekilde elimle açtığım hamura iç malzemesini koyup şekil verdim istenilen şekil verilir.
  • Üzerine yumurta sarısı çörek otu ya da susam serpilir, 180 derece fırında pişirilir.

Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek Tarifi

 

Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 4,5 su bardağı un (hamuru toparlamak için 1-2 yemek kaşığı daha ilave edilebilir)

İçi için:

  • 2 tepeleme yemek kaşığı haşhaş ezmesi
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytin yağı (isteğe bağlı sıvı yağ da olabilir)

    Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına yumurta, süt, su, şeker, sıvı yağ ve mayayı alıp karıştıralım.
  • 5 dk bekleyip tuz ve unu ilave edelim, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Bu esnada hamuru uzunca bi süre yoğurursak daha iyi mayalanır.
  • Yoğurma işleminin ardından üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Hamur mayalanırken iç harcı için bir kaseye haşhaş ezmesi, şeker ve zeytinyağını alıp karıştıralım. İsteğe bağlı ceviz de eklenebilir.
  • Elimize birazcık zeytinyağı sürüp mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alalım.
  • Elimizle tatlı tabağı boyutunda açalım.
  • İçerisine haşhaşlı harçtan koyup resimdeki gibi saralım.
  • İç harçtan kalırsa hazırlamış olduğumuz bezelerin etrafına iyice bulayabiliriz, daha yumuşak olmasını sağlar.
  • Tereyağı ile yağlamış olduğumuz kek kalıbına hazırlamış olduğumuz çörekleri gelişi güzel dizelim.
  • Mayalanması için yarım saat oda ısında bekletelim.
  • Süre sonunda 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk kontrollü pişirelim.
  • İlk sıcağı çıkan haşhaşlı çöreğimizi servis tabağına ters çevirip servis edebiliriz. Şimdiden afiyet olsun.

Cevizli Tatlı Tarifi

 

Cevizli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ veya margarin
  • Yarım su bardağı ince dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay bardağı irmik

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Cevizli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbet ocağa alınır. 15 dakika kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
  • Oda sıcaklığında tereyağ üzerine yumurta, irmik eklenir yoğurulur.
  • Ardından ceviz, kabartma tozu ve vanilin eklenir.
  • Un kontrollü bir şekilde eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır. Benim 16 adet çıktı.
  • Avuç içinde beze biraz açılır ve bıçakla şekilde verilir.
  • Fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
  • Soğuk şerbet, sıcak tatlıya dökülür.

Tekirdağ Köftesi Tarifi

 

Tekirdağ Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 4-5 yemek kaşığı su
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Tuz

️ Kızartmak için;

  • 3-4 kaşık sıvıyağ

    Tekirdağ Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kaba bütün malzemeyi sırasıyla koyalım ve güzelce 10 dk kadar yoğuralım.
  • Köfte harcımızı bir kaç kez kaldırıp sertçe kabımıza vuralım.
  • Hazırladığımız harcı üzerini streçleyip buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Pişireceğimiz zaman köfte harcını ince parmak şeklinde yuvarlayıp şekil verelim ve yanmaz tavada arkalı önlü kızartalım.
  • Aynı tavada sivri biber ve domateste kızartıp patates kızartması yada püresi ile servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun

Fırında Cips Tadında Soslu Patates Tarifi

 

Fırında Cips Tadında Soslu Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet bebe patates veya 7 adet orta boy dilim kesilmiş patates
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı silme kekik
  • 1 tatlı kaşığı silme nane
  • 1 tatlı kaşığı reyhan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz (kaya tuzu güzel oluyor)

    Fırında Cips Tadında Soslu Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bebe patatesler kabukları soyulmadan güzelce yıkanır. Kesimleri ne çok ince nede çok kalın olmamalıdır.
  • Normal patates kullanacaksanız ve kabuklar kalınsa soymanızda fayda var. İnceyse iyice temizleyip, soymadan da kullanabilirsiniz.
  • Derin bir kaba yoğurt, sıvı yağ ve baharatlar eklenip; patatesler ilave edilir. Sarımsak isteğe bağlı ezilerek konuya dahil olur.
  • Güzelce karıştırıldıktan sonra; yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yayılarak, ust uste gelse sıkıntı yok yerleştirin⭐️✨.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.

Çilek Çikolatalı Muffin Tarifi

 

Çilek Çikolatalı Muffin Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı doğranmış çilek
  • Yarım su bardağı damla çikolata veya 50 gram normal çikolata bıçak yardımıyla ufaltın

    Çilek Çikolatalı Muffin Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve toz şekeri bir kabın içinde çırpın.
  • Karışımın üzerine bütün sıvı malzemeleri ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilin ekleyerek spatula yardımıyla karıştırın.
  • En son iyice yıkanmış doğradığınız çilekler ve damla çikolatayı da ekleyerek spatula yardımıyla hafifçe karıştırın.
  • Muffin kaplarına hazırladığınız harcı bölüştür.
  • Önceden ısıtılmış 180° fırında 30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Çikolatalı Reçelli Kurabiye ( Nişastalı Ve Buzluğa Atılabilir) Tarifi

 

Çikolatalı Reçelli Kurabiye ( Nişastalı Ve Buzluğa Atılabilir) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağ veya margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu 1 vanilya
  • 3-4 su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı un (göz kararı eklenebilir)

Üzeri için;

  • 1 kase tanesiz reçel
  • 2 parça sütlü çikolata
  • Hindistan cevizi

    Çikolatalı Reçelli Kurabiye ( Nişastalı Ve Buzluğa Atılabilir) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir kaba nişasta un ve margarini alıp iyice yoğuralım.
  • İyice özleşen hamura kalan malzemeleri ekleyip iyicece yoğuralım. (unu diğer malzemeleri ekledikten sonra eğer kıvamı tutmazsa ekleyelim. )🙂.
  • Ardından göz kararı büyüklükte toplar yapalım.
  • Hamurun ortasına alt taraftan delinmeyecek kadar parmağımız ile basıp 150 derece fırında 15-20 dakika arası pişirelim. (pişerken eğer şekli bozulmaya başlarsa fırından hemen çıkarıp tekrar parmağımız ile basıp fırına atalım. )🙂.
  • Pişen kurabiyelerin içine reçeli taşımayacak kadar koyalım.
  • Ardından benmari usulü sütlü çikolatayı eritelim. 🍫🫕.
  • Hazır olan kurabiyelerin üzerini çikolata ile süsleyelim.

Karpuz Pasta Tarifi

 

Karpuz Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • 1 paket orman meyveli sos
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • Damla çikolata

    Karpuz Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kekini renklendirmek için öncelikle sıvı yağ ve haşlanmış ıspanağı rondodan geçirerek püre haline getirelim.
  • Keki için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak mikserle çırpalım.
  • Üzerine ıspanak püresi, süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Hazır olan kek hamurumuzu yağladığımız kek kalıbına boşaltalım.
  • Önceden ısıtılmış 160 °C fırında, alt üst fansız ayarda 45 dakika pişmeye bırakalım.
  • Kreması için sos tenceresine süt, toz şeker , un ve nişastayı alarak karıştıralım.
  • Ocağın altını açalım ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Göz göz olduğunda içerisine tereyağı ekleyelim. Eriyene kadar karıştıralım.
  • Soğuyan keki servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkartalım. Ortasına kremayı aktararak düzeltelim.
  • Hazır meyve sosunu paket arkasında belirtilen şekilde hazırladıktan sonra pastamızın üzerine döküp yayalım.
  • Pastamız oda ısısına geldikten sonra üzerine damla çikolataları yerleştirerek karpuz görünümü verelim.
  • Pastamızı buzdolabına kaldırarak 1 saat kadar dinlendirelim ve servis edelim.