3 Haziran 2024 Pazartesi

Kıymalı Ve Kaşarlı Pide Tarifi

 

Kıymalı Ve Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su bardak ölçüm 200 ml
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya (Poğaça gibi yumuşak olmasını isterseniz 1 paket yaş maya kullanabilirsiniz)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı silme tuz
  • 8 su bardağı un (Kontrollü olun kulak memesinden biraz sert olacak)

İç harcı için

  • 200 gram kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 tane orta boy domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Maydonoz

Kaşarlı pide için

  • 3 su bardağı kaşar
  • İsteğe bağlı maydonoz

Üzeri için

  • 2 tane yumurta sarısı

    Kıymalı Ve Kaşarlı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ılık su süt yağımızı bir karıştırma kabına alıp mayamızı şekerimizi de ekleyip çırpalım, yavaş yavaş unumuzu tuzumuzu da ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Üstünü kapatıp 50 dakika mayalanmasını bekliyelim.
  • Diğer yandan içimiz için kıyma hariç bütün malzemelerimizi rondodan geçirip bir kaba alalım. Kıymamızı da karıştıralım. Kaşarımızı da rendeleyip hazırlıyalım.
  • Mayalanan hamurumuzu bikaç dakika yoğurup mayasını alalım ben 18 bezeye böldüm bezeler kabuklanmasın diye temiz mutfak havlusu kapatalım.
  • Pideyi açacağımız zeminimize azıcık un serpiştirelim açmaya başlıyalım.
  • İç harcını üzerine pay edip pide şekli verelim.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 220 derecelik ısınmış fırında benim fırınımda 20 dakikada pişti. Kontrollü olun servise hazır.

Domatesli Spagetti Tarifi

 

Domatesli Spagetti Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket spagetti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 adet domates
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 4 su bardağı sıcak su

    Domatesli Spagetti Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye makarnayı koyun.
  • Üzerine ince doğranmış soğan ,sarımsak ,domatesi ve maydonoz ,sıvı yağ ve tereyağını ilave edin.
  • En son üzerine sıcak suyu ilave edip ocağa alın.
  • Kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin. Suyunu çekince ocaktan alın servise hazır.

Çikolatalı Mozaik Pasta Tarifi

 

Çikolatalı Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı süt
  • 1 kutu sıvı krema
  • 2 yemek kaşığı + 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 70 gram sütlü çikolata
  • 1.5-2 paket petibör bisküvi (Gerekirse ekleme yapılabilir)
  • 1.5 yemek kaşığı kakao

    Çikolatalı Mozaik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sütümüzü, şekerimizi ve kremamızı ufak bir tencereye alalım ve ısıtalım.
  • Kenarlardan kaynamaya başlayınca çikolatayı koyup karıştırarak eritelim.
  • Daha sonra erimiş tereyağı ve kakaomuzu da ekleyelim.
  • Derince bir kapta bisküvilerimizi çok fazla ufalamadan parçalara bölelim.
  • Üzerine hazır olan sosumuzu dökelim ve alttan üste doğru yavaşça karıştıralım eğer gerekiyorsa bisküviye ekleme yapabilirsiniz bisküviler tamamen sosu çekmesi için.
  • Streç filme döküp silindir şekilde saralım veya baton kalıbı streçleyip üzerine döküp yapabilirsiniz ya da benim gibi yuvarlak bir kalıpta deneyebilirsiniz. Nasıl dilerseniz .
  • Dondurucuya koyup en az 2-3 saat dinlendirelim. Bir gün önceden yapabilirseniz çok daha iyi çıkarıp kesme kıvamına gelince kesip servis yapalım.

Lokmalık Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Lokmalık Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı çörekotu
  • 3-3,5 su bardağı un

    Lokmalık Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabartma tozu ve un hariç malzemeyi güzelce harmanlayalım.
  • Sonra kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Minik toplar halinde avucumuzda yuvarlayalım büyüklüğü siz belirleyin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerine yumurtanın sarısını sürelim.
  • Susam da serpelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Dikkat edin hemen pişiyor. Ağzı kapalı bir saklama kabında uzun süre saklayabilirsiniz

İki Renkli Papatya Pudingim Tarifi

 

İki Renkli Papatya Pudingim Tarifi İçin Malzemeler

Beyaz puding için ;

  • 1/2 (yarım) litre süt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Çikolatalı puding için ;

  • 1 litre süt
  • 2/3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 kare bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 

    İki Renkli Papatya Pudingim Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Beyaz çikolata için önce tereyağ hariç tüm kuru malzemeleri tencereye alıyorum, yavaş yavaş çırparak sütü ekliyorum.
  • Ocağa alıyorum karıştıra karıştıra kıvam alıp koyulaşana ve kaynayana kadar pişiriyorum. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp yine karıştırarak 5 dakika daha pişirmeye devam ediyorum.
  • Sade pudingin ilk sıcaklığı çıkarken kullanacağım küçük kek kalıplarına ıslatıyorum.
  • Pudingi bu kalıplara pay edeceğim ama önce tereyağı ile çırpıyorum.
  • Ardından kalıplara paylaştırıyorum altı kalıp yeterli oluyor.
  • Sade pudingi 15 dakika difrizde tutuyorum ve ardından buzdolabının üst kısmına alıyorum ki buz tutmasın.
  • Sade puding soğurken, çikolatalı puding için tereyağı ve çikolata hariç tüm malzemeyi ocağa alıyorum.
  • Ocakta sade puding gibi pişiriyorum.
  • Çikolatalı pudingin sıcaklığı geçince, tereyağı ve çikolatayı ekliyor ve iyice çırpıyorum.
  • Çikolatalı pudingi ara ara karıştırarak soğutuyorum ki üstü kabuk tutmasın. Pudingin sıcaklığı yoğurt mayalama sıcaklığına geldiğinde yeterli oluyor.
  • Kaseleri 3/4 oranında çikolatalı puding ile dolduruyorum.
  • Üzerine kalıptan çıkardığım sadece pudingi yavaşça yerleştiriyorum.
  • Tamamen soğuyana kadar buzdolabına kaldırıyorum.

Erikli Yoğurtlu Meze Tarifi

 

Erikli Yoğurtlu Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 100 gram süzme peynir
  • 5 dal dereotu
  • 2 dal nane
  • 1 çimdik tuz

‍Üzeri için

  • 5-7 tane erik
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çimdik pul biber
  • Çeyrek limon suyu

    Erikli Yoğurtlu Meze Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına süzme yoğurdu ekleyin.
  • Süzme peyniri ilave edin çatalla ezin.
  • Doğranmış dereotu ve naneyi ilave edin.
  • Tuz ekleyin karıştırın.
  • Alt taban hazır.
  • Üzeri için.
  • Erikleri bardakla vurarak çatlatın.
  • Çekirdeklerini çıkarın.
  • Erikleri kaseye alın.
  • Üzerine tuz,pul biber,limon suyu ekleyip karıştırın.
  • Servis tabağına yoğurtlu karışımı yayın.
  • Üzerine erikleri ilave edin

Perişan Kurabiye (Kopar At Kurabiye) Tarifi

 

Perişan Kurabiye (Kopar At Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ yada margarin
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı buğday nişastası
  • 2 su bardağı +2 yemek kaşığı un (Un markasına göre değişiyor az gelirse +2 yemek kaşığı un ilave edelim)
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı damla çikolata

    Perişan Kurabiye (Kopar At Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yağ, sirke, yumurta,kabartma tozu, vanilya ve pudra şekerini bir kaba alıp karıştıralım.
  • Un ve nişastayı ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Daha sonra ceviz,üzüm ve çikolatayı ilave edelim.
  • Karıştırıp cevizden biraz küçük parçalar koparıp tepsiye aralıklı dizelim.
  • 170 derecelik fırında altları pembeleşene kadar pişirelim.Bu ölçülerden 2 tepsi kurabiye çıkıyor.

Çiğ Köfte Sosu Tarifi

 

Çiğ Köfte Sosu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1,5 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı isot 

    Çiğ Köfte Sosu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çiğ köfte sosu için öncelikle küçük bir kaseye yarım limonun suyu, 2 yemek kaşığı nar ekşisi, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı karabiberi alalım.
  • Üzerine isot ve pul biberi de ekleyerek tüm malzemeyi karıştıralım. Bu aşamada kullanacağınız pul biberin acılığını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Dilerseniz bu sosa kekik veya sumak gibi farklı baharatları da ilave ederek daha da lezzetlendirebilirsiniz.
  • İyice karıştırdığımız sosu bir sosluğa aktardıktan sonra çiğ köfteyle birlikte servis edebilirsiniz. 

Pancar Mezesi Tarifi

 

Pancar Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane pancar
  • 1 su bardağı kadar yoğurt
  • Ezine peynir (İstediğiniz kadar)
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Ceviz

    Pancar Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pancarı küp küp kesip fırın pişirme kabımıza alalım üzerine tuz,karabiber ve zeytinyağı gezdirip fırına verelim.
  • Sos için sırasıyla yoğurt,mayonez,peynir tuz nane ve sarımsağı güzelce çırpalım.
  • Servis tabağına alıp üzerine kızarmış pancarları dökelim.
  • Üzerine çok az nane,ceviz zeytinyağ gezdirip servis edelim.

1 Haziran 2024 Cumartesi

Taze Bakla Taratoru Tarifi

 

Taze Bakla Taratoru Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram taze bakla
  • 1 adet limon suyu
  • Yarım fincan zeytin yağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam dereotu
  • 5 dal taze soğan
  • 1 çay kaşığı tuz

    Taze Bakla Taratoru Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Baklaları ayıklayıp bölüyoruz.
  • Bir tencereye su alıp kaynatıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra biraz tuz ekleyip baklaları içine ekleyip yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  • Bir kapa ince kıydığımız dereotu taze soğanları dövdüğümüz sarımsak tuz limon ve yağı karıştırıyoruz.
  • Haşladığımız ve iyice süzdüğümüz baklaları ekleyip karıştırıyoruz.
  • Bu şekilde 3-4 saat dolapta bekletiyoruz.
  • Bir gün önceden hazırlarsanız daha güzel oluyor. Soğuk servis ediyoruz. Ağız tadıyla yemek dileğiyle