25 Ağustos 2024 Pazar

Biber Dolması Tarifi

 

Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • 12-13 dolma biber
  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 adet kapya biberi
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 adet limon suyu

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığın yarısı karabiber ve tuz
  • 4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su
  • İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı nane

    Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle malzemeleri doğrayalım ardından pirinci yıkayıp, üzerlerine ilave edelim kıymayı ve diğer malzemeleri karıştırma kabında iyice karıştıralım.
  • Biber dolmaların içini çıkarıp içlerini dolduralım üzerlerini domates veya kapya biberi ile kapatalım pişireceğimiz fırın tencerenin içine dizip hazırladığımız salçalı sosu karıştırıp, biberlerin üzerine dökelim.
  • İsterseniz tencerede ocakta pişirin isterseniz de benim gibi kapaklı bir tencerede 200° derece fırında alt üst ayarda ortalama 45 dakika pişirin.
  • Sonra kapağını açıp biberlerin üzeri kızarınca 15 dakika kadar daha kızarsın ve çıkarın yanına yoğurt ile servis ettim tercih sizin ☺️ deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Taze Fasulye Turşusu Tarifi

 

Taze Fasulye Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg taze fasulye
  • 15 tane kadar domates (kabukları soyulmuş)
  • 10 diş sarımsak
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı iri tuz (damak tadınıza göre)
  • Yarım demet maydanoz

    Taze Fasulye Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Taze fasulyeyi iki uç kısmını keselim, güzelce yıkadıktan sonra kaynamış suyun içine atıp, ezilmeden yaklaşık 5-7 dakika kaynasın o esnada ayrı bir kaba soğuk su koyalım kaynama sonrası fasulyeleri sıcak sudan çıkarıp, soğuk suya koyun şoklansın.
  • Daha sonra domateslerin kabuklarını soyalım elinizle minik doğrayalım sarımsağıda minik doğrayın, maydanozun sap kısmını kesin sadece yaprak kısımlarını doğrayın.
  • Uygun bir kaba domatesleri fasulyeyi ve diğer bütün malzemeleri ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra kavanozlara doldurun kapaklarınız kesinlikle yeni olsun ve sıkıca kapatın.
  • Not:Ağzına kadar doldurmayın taşar. 2 gün kadar dışarda bekletin sonra ister buzdolabında ister serin bir yerde muhafaza edin. Deneyeceklere afiyet şifa olsun😍 Verdiğim ölçülerden 4 tane 800ml kavanoz çıktı ölçüyü azaltıp artırabilirsiniz.

Şeftali Reçeli Tarifi

 

Şeftali Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg şeftali
  • 2 kg şeker
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Kabuk tarçın
  • 4 5 adet karanfil

    Şeftali Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeftalileri soyup, küp küp doğrayın üzerine şekeri ekleyip, bir kapak kapatın 1 gece bekletin. Suyunu salan şeftaliyi ocağa alın şeker eriyip köpürmeye başlayınca yağ ekleyip, bir 3-4 dk daha kaynatın.
  • Daha sonra tüm şeftaliyi süzgeçle içinden başka bir kaba alın ve kalan suyu 20-25 dk kaynatıp, çektirin tekrar şeftalileri ekleyip yeniden kaynamasını bekleyin.
  • Kaynamaya başlayan şeftalinizi 5 dk daha kaynatın, kıvam aldığını anlamak için suyunu bir tabağa alıp hafif soğuyunca anlayabilirsiniz ama durdukça daha da koyulaşır ona göre ayarlayın.
  • Benim reçelimin kıvamı tam tadında oldu.

Elmalı Muhallebili Tatlı Tarifi

 

Elmalı Muhallebili Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane küp küp doğranmış elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 5’li petibör bisküvinin 1 paketi ufalayalım
  • 5 00 ml süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3-4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kadar margarin
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
  • Çeyrek çay bardağı su

    Elmalı Muhallebili Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle alt tabanı için küp küp doğranmış elmaları tencereye alalım üzerine tarçın, şeker, su, cevizi de ekleyip elmalar yumuşayana kadar pişirelim.
  • Ardından ufalanmış bisküvileri ekleyip harmanlayalım ve borcama alıp bir kaşıkla yayıp düzeltelim.
  • Derin bir tencereye muhallebisi için; süt, şeker, un, nişastayı alalım kıvam alıp pişene kadar sürekli karıştıralım ocaktan alınca içerisine margarin ile vanilyayı ekleyip iyice karıştıralım.
  • Hazırladığımız alt tabanın üzerine dökelim ve bir kaç saat buzdolabında bekletelim.
  • Servis esnasında ister benim gibi kakao serpin istersenizde sade bir şekilde servis edin. 

İncir Reçeli Tarifi

 

İncir Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg incir
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu

    İncir Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İncirleri yıkayıp, sap kısmını keselim incirleri ben küçük seçtim ikiye veya dörde bölmemek için tercih sizin.
  • Üzerine toz şekeri ekleyip, hafif karıştırıp kapağını kapatalım serin bir yerde veya buzdolabında 1 gece bekletelim.
  • Sabah uyandığınızda inciri ocağa alın ve kaynamaya başlayınca ocağı en aza kısın ara ara karıştırıp kıvamına bakın kıvam alınca çok fazla kaynatmayın incir dağılmasın ve buzdolabında bekledikçe de katılaşıyor incir reçeli onun için bununda hesabını yapın☺️
  • Kapatmaya yakın incir reçeline limon tuzu ekleyip kaç tur daha kaynadıktan sonra sıcakken kavanozlara koyup ağzını sıkışa kapatın vakumlayın ve ters çevirin. Şimdi tüketeceğiniz kadar ayrı bir kaba alın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun☺️.

Tencerede Tavuk Yemeği Tarifi

 

Tencerede Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 tane tavuk baget kullandım ben
  • 1 kase arpacık soğan ( yoksa bir tane dörde böl)
  • 3 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kapya biberi
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ isteğe bağlı
  • 2 tane domates rendesi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik

    Tencerede Tavuk Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukları güzelce yıkayalım varsa tüyleri temizleyelim. Ardından kurutup tuz serpelim üzerlerine.
  • Ve una bulayıp tencerede sıvı yağda arkalı önlü kızartalım.
  • Sonrasında tereyağ ve diğer tüm malzemeyi sırasıyla ilave edip domates sosunu suyunu ve baharatları da ekleyip tencerenin kapağını kapatalım ortalama 45 dakikaya yakın ağzı kapalı pişirelim.
  • Çok sulu seviyorsanız tencere ağzı açık pişirip sulu bırakabilirsiniz tercihinize bağlı ama ben ağzı kapalı pişirip en son kapağı açtım suyunu çekti.
  • Son olarak maydanoz serptim yanına pilav ve salata yaptım siz nasıl arzu ederseniz

Yoğurtlu Salatalık Mezesi Tarifi

 

Yoğurtlu Salatalık Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 orta salatalık
  • 1 tutam kadar taze nane
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Tuz
  • 1 diş sarımsak

    Yoğurtlu Salatalık Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Salatalıkları alacalı soyup ince halka halka doğrayıp bir kaba alın.
  • Üzerine ince kıyılmış naneyi ekleyin ben birazda yapraklarından bütün attım.
  • Ayrı bir kapta suyu süzülmüş katı kıvamlı yoğurt, tuz ve rendelenmiş sarımsak karıştırın.
  • Yoğurtlu karışımı salatalıkların üzerine döküp güzelce karıştırın.
  • Ardından servis tabağına alıp servis edin.

Borcamda Kedidili Pasta Tarifi

 

Borcamda Kedidili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket kedi dili

Kedi dillerini ıslatmak için;

  • Soğuk süt

Krema için;

  • 1 lt süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao

Piştikten sonra eklenecekler;

  • 1 paket krema (eğer ki çok gelecekse yarım paket ekleyin)
  • Küçük bir kase sütlü çikolata yada 1 paket

    Borcamda Kedidili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kremamızı hazırlayalım çikolata ve krema hariç tüm malzemeyi uygun bir tencereye alıp, sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alalım ve içine krema çikolatayı ekleyip, pürüzsüz olana kadar karıştıralım.
  • Kedi dillerini sütle ıslatıp borcama dizelim üzerine sıcak kremayı dökelim oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyalım.
  • Soğuduktan sonra üzerine kakao serptim ve çikolata rendeledim tabi bu aşama isteğinize bağlı süslemesi size kalmış iyice soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Dondurucuda Meyve Özü Tarifi

 

Dondurucuda Meyve Özü Tarifi İçin Malzemeler

Kayısı özütü için;

  • 2 kg kayısı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • Birkaç damla limon suyu

Kızılcık özütü için;

  • 1 kg kızılcık
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4,5 su bardağı su (900 ml)
  • Birkaç damla limon suyu

    Dondurucuda Meyve Özü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kayısı özütü için öncelikle yıkadığımız kayısıların çekirdeklerini çıkartalım ve irice doğrayarak tencereye alalım.
  • Üzerine şeker ve su ilave ederek ocağı açalım, yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika kaynatalım.
  • Yumuşadıktan sonra limon suyunu ekleyelim ve ocaktan alalım.
  • Tel süzgece aldığımız kayısılarımızı spatula ile güzelce ezelim.
  • Oda sıcaklığına gelmesi için bekletelim. Ardından buzdolabı poşetlerine alarak dondurucuya kaldıralım.
  • Kızılcık özütü için kızılcıkları tencereye alalım.
  • Üzerine su ekleyerek yumuşayana kadar, yaklaşık 30 dakika kaynatalım.
  • Yumuşayan kızılcıkları ocaktan alalım ve süzgece aktaralım.
  • Spatula ile bastırarak süzgeçten geçirelim ve tekrar tencereye alalım.
  • Üzerine şeker ilave edelim ve 1 saat kadar daha kaynamaya bırakalım.
  • Son olarak limon suyu ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım.
  • Kızılcık özütümüzü oda sıcaklığına geldikten sonra buz kalıplarına paylaştıralım.
  • Yapmak istediğinizde meyve özütlerinizi dondurucudan çıkartıp sürahiye alarak su ile seyreltebilirsiniz.

Karpuz Suyu Tarifi

 

Karpuz Suyu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 dilim karpuz büyük olsun
  • 1 şişe maden suyu (soğuk olsun)
  • 2 yemek kaşığı şeker ( damak tadınıza bağlı)
  • 1 limon suyu
  • Bol buz

    Karpuz Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karpuzu blendırdan geçirin ve bir süzgeçten geçirin.
  • Ardından süzülen karpuz suyuna maden suyu, limon suyu ve şekeri ekleyip, karıştırın.
  • Birazda buz ekleyip bardaklara servis edin.

7 Ağustos 2024 Çarşamba

Truffle Tarifi

 

Truffle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi
  • 3 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş)
  • 2 yemek kaşığı sürülebilir çikolata

Dışı için

  • 100 gr sütlü veya beyaz çikolata

    Truffle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bisküvileri rondodan geçirip bir kaba alıyoruz. Bisküvilerin üzerine tereyağ ve çikolatayı ekleyip önce kaşıkla karıştırıyoruz, sonra elimizle bir güzel alt üst ediyoruz.
  • İstediğimiz büyüklükte yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz. Truffleleri şişe batırıp çikolataya daldırıyoruz. Bir çatal yardımı ile truffleleri çıkartıp donması için yağlı kağıt üzerine koyuyoruz.
  • Bir bardağın içerisine buzdolabı poşeti geçiriyoruz ve benmari usulü erittiğimiz çikolatalardan içerisine dolduruyoruz.
  • Poşeti alıp çikolatayı köşeye doğru ittiriyoruz. Poşetin köşedeki ucunu küçücük kesiyoruz. Çikolatası donmuş trufflelerin üzerine sıkıp süslüyoruz.