Efsane Tavuk Fajita Tarifi

Efsane Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk Kısmı İçin;
  • 750 gr tavuk ızgara ( derisi ve kemikleri çıkarılacak)
  • 3 yemek kaşığı soya sosu (lezzet ve renk veriyor)
  • 4 diş dövülmüş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz. ( Baharatları arttırıp azaltmak size kalmış)
Sebze Kısmı İçin;
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 4-5 adet yeşil biber veya 2 dolmalık biber
  • 2 adet kapya biber
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber

Efsane Tavuk Fajita Tarifi Yapılışı

Fajita ya da Fajitas, Meksika mutfağına ait bir yemektir. Aslında Amerikada Meksika sınırında yaşayan Meksikalıların yaptığı bir yemektir. Tex-Mex mutfağı daha doğru olur.
Tek kelimeyle harika. Her damağa hitap edeceğine eminim. Yapması karışık gibi görünse de çok ama çok basit.
  1. Tavuğumuzu ve biberlerimizi jülyen şeklinde uzunlamasına, soğanlarımızı ise yarım ay şeklinde doğruyoruz.
  2. Tavuk kısmında yazan tüm malzemeleri bir kabın içerisine alıp karıştırıyoruz ve tavuğun iyice karışım ile harmanlanmasını sağlıyoruz.
  3. En az 2 saat dolapta ağzını streçleyerek dinlendirirsek çok daha güzel olur.
  4. Sebze kısmında yazan tüm malzemeleri bir kabın içerisine alıp karıştırıyoruz.
  5. Ayrı ayrı tavalarda aynı anda pişirilebilir ancak ben sac tava kullandığım için önce sebzeyi sonra ise tavuğu ayrı ayrı pişirdim.
  6. Sac tavaya veya teflona biraz sıvı yağ ile sebze karışımı alınır ve sebzenin ezilmesini engellemek için çok karıştırılmadan ara ara çevirilerek pişirilir.
  7. Sebzeyi diri sevmeyenler pişerken üzerine kapak kapatarak sebzeyi öldürebilir.
  8. Pişen sebzeler tabağa alınır ve tavuklarda aynı şekilde pişirilir.
  9. Tavuklar piştikten sonra sebzeler tavukların üzerine dökülür ve birkaç dakika ateşte harmanlandıktan sonra kapatılır. Afiyet olsun.

Nefis Havuçlu Turp Salatası Tarifi

Nefis Havuçlu Turp Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük boy havuç
  • 2 büyük boy turp
  • 1 tutam dereotu
Sosu için;
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 limonun suyu
  • Tuz
Üzeri için;
  • Turp dilimleri
  • Sumak

Nefis Havuçlu Turp Salatası Tarifi Yapılışı

Turpu rendeleyip elimize topaklar alarak acı suyunu çıkarmak için hafif sıkıyoruz.
Havucu rendeleyip turpla karıştırırarak ince doğranmış dereotunu ekliyoruz.
Yağ, limon ve tuzunu ilave edip karıştırarak servis tabağına alıyoruz.
Kenarlarına ince doğranmış turp dilimleri yerleştirip üzerine sumak serperek isteğe göre süslüyoruz.
Salatamız servise hazır. 🍀


Et yemeklerinin yanına yakışan kışın sıkça yaptığım yedikçe yediren salata çeşitlerinden, sizlere de tavsiye ederim.
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺

Patatesli ,Sucuklu ,Ispanak Graten Tarifi

Patatesli ,Sucuklu ,Ispanak Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet orta boy patates
  • 500 gr ıspanak
  • 2, 5 su bardagı süt
  • Sucuk
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı un
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Sıvıyağ
  • Tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Patatesli ,Sucuklu ,Ispanak Graten Tarifi Yapılışı

Değişik olduğu kadar lezzetli de bir ıspanak graten, tarifte sosis vardı ama biz sosis yemediğimiz için sucukla yaptım çok lezzetli oldu:)
Patatesi haşlayıp rendeleyelim, içine tuz, tereyağı, 1, 5 su bardağı süt ve karabiber ekleyip kısık ateşte püre yapalım ve yağlanmış borcama yayalım.
Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp sıvı yağda doğranmış sucukla beraber kavuralım, içine bir yemek kaşığı un katıp karıştıralım.
Yıkanmış ve iyice süzülmüş ıspanağı katıp karıştıralım.
Bir su bardağı süt ekleyip hafif sulu kalacak şekilde pişirelim.
Pişen ıspanağı patates püresinin üzerine yayalım üzerine bolca rendelenmiş kaşar peynirinden serpip fırında kaşarlar kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

Özbek Pilavı (Tek Kelimeyle Muhteşem) Tarifi

Özbek Pilavı (Tek Kelimeyle Muhteşem) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kuru soğan
  • Yarım havuç
  • 1 su bardağı pirinç
  • 200 gram kadar tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığından az karabiber
  • 1 çay kaşığından az kimyon
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 4 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı tavuk suyu

Özbek Pilavı (Tek Kelimeyle Muhteşem) Tarifi Yapılışı



Düdüklü tencerede önce tavuğumuzu haşlayalım ki sonra suyunu ve kendisini kullanacağız. 😋 Tavuk haşlanıp soğuduktan sonra eti kalın kalın didikleyelim bir köşede dursun. Bizde geçelim pilavımızın yapılışına 👍👍👍👇👇👇👇
İlk olarak yağımızı tencereye alıyoruz ve soğanları da alarak kavuruyoruz. Kavrulan soğanlarımızın üzerine kibrit çöpü şeklinde doğradığımız havuçlarımızı alıyoruz ve havuçların rengi değişene kadar kavuruyoruz. Bu kavurma işlemini ocağın en küçük kısmında yapın ki havuç çiğ kalmasın iyice pişsin. Rengi değişen havuçlarımızın üzerine yıkayıp süzdüğümüz pirinçlerimizi alıyoruz ve 6-7 dk kadar iyice kavuruyoruz. Kavrulan karışımın üzerine tuz, kuş üzümü ve baharatlarımızı da ilave ettikten sonra
sadece tavuk suyumuzu ilave edelim. Ben normal su kullanmadım. Kısık ateşte kapağını kapatarak 30 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz. Pilav pişip demlendikten sonra etrafına veya içine didiklediğimiz tavukları ilave edip servis edelim. 👌

Tereyağlı Yayla Çorbası (Arpa Şehriye İle) Tarifi

Tereyağlı Yayla Çorbası (Arpa Şehriye İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı et veya kemik suyu (Varsa)
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye veya pirinç
  • 1. 5 lt (7. 5 su bardağı) su
  • İstenildiği kadar tuz
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Tereyağlı Yayla Çorbası (Arpa Şehriye İle) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tereyağı ve kemik suyu bir tencerede eritelim.
  2. Sonrasında arpa şehriyemizi üzerine ekleyip çok az kavuralım.
  3. Sonrasında tam pembeleşmeyen arpa şehriyelerin üzerine suyumuzu ekleyelim.
  4. Kenarda 3 yemek kaşığı unumuzu hafif su ekleyerek sulandırıp topaklarını giderelim.
  5. Aynı şekilde süzme yoğurdumuzu da hafif sulandırıp topaklarını giderecek şekilde karıştıralım.
  6. Sonrasında suyumuzu tencereye koyduktan hemen sonra sulandırılmış un ve yoğurdumuzu ekleyelim.
  7. Kaynayana kadar karıştıralım.
  8. Bu arada isteğinize göre tuz ilave edersiniz.
  9. Kaynayan çorbamızın üzerine nanemizi ilave edip birkaç dakika daha kaynattıktan sonra çorbamızın altını kapatalım.
  10. Çorbamız hazır.Gelelim üzerine yağlı kırmızı biber sosunu yapmaya.
  11. Sos için;Tereyağı ve zeytin yağını küçük bir tavada karıştıralım. Tereyağı eridikten sonra üzerine toz kırmızı biberi ekleyelim. Çok bekletmeden tereyağı köpürdükten sonra hemen alalım.
    Artık sosumuzla birlikte çorbamız hazır.
    Afiyet olsun 😊

Havuç Tarator ( Yoğurtlu Havuç Salatası) Tarifi

Havuç Tarator ( Yoğurtlu Havuç Salatası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy iri havuç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt ( tepeleme)
  • 3-4 diş sarımsak rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz ( tuz sizde)
  • Yarım çay kaşığı silme  kimyon ( çok az)
  • Yarım çay kaşığı silme toz kırmızı biber ( çok az)
  • 4-5  dal maydanoz

Havuç Tarator ( Yoğurtlu Havuç Salatası) Tarifi Yapılışı

Merhabalar,
Akşam yemek masalarına güzel bir  meze olarak ,hanımların yaptığı kabul günlerinde ise salata olarak çok tercih edilen ve çok da lezzetli olan havuç taratorun yapımını bilmeyen tabii ki yok  :))) ama  bu da benim” havuç tarator “tarifim okumak ve denemek isteyenlerle devam edelim……hadi başlayalım….
Havuçları yıkayın dış kabuklarını soyun ve rendenin iri  tarafı ile rendeleyin. Rende havuçları ocakta tava içinde 3 yemek kaşığı sıvı yağ eşliğinde kısık ateşte soteleyin. Yumuşayarak çökmüş, sotelenmiş  havuçlarınızı güzelce ılıtın….
Derin bir kasede yoğurdu çırpın. Çırptığınız yoğurda damak tadınıza göre kendi belirlediğiniz miktarda ki baharatları ( kimyon,karabiber,tuz ve toz kırmızı biber)  + sarımsakları ekleyip yoğurdu tekrar çırpın. Soğumuş havuçları yoğurt ile buluşturup hepsini tüm malzemeyi güzelce karıştırın. Maydanoz yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve maydanozu kıyın…Şimdi maydanoz seviyorsanız  kıyılmış maydanozun az bir miktarını  havuçlu yoğurtlu tarator  ile karıştırın yok salatanın içinde maydanoz istemiyorum derseniz de içine maydanoz katmayarak hazırladığınız  yoğurtlu havuçlu  taratorunuz  artık hazır :))) . . Servis için tabağa aldığınız havuç taratorun  üstünü  kıyılmış  maydanoz ile yada ceviz parçaları ile süsleyebilirsiniz .
Havuç taratorunuzu ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz ….tercih sizin :)))))
Afiyetler olsun.

Fırında Kremalı Tavuk Tarifi

Fırında Kremalı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • 1 kg tavuk kanat veya pirzola
  • 1 kutu süt kreması
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1-2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kırmızı tatlı toz biber
  • Kekik
  • Pulbiber

Fırında Kremalı Tavuk Tarifi Yapılışı

Merhabalar herkese yine bir pratik tarifle geldim yapımı kolay lezzetli mi lezzetli nefis kurtarıcı bir akşam yemeği denemenizi tavsiye ederim.
  1. Patatesleri soyup küp küp doğrayıp yıkayıp suyunu süzün.
  2. Tavukları da temizleyip yıkayıp suyunu süzün.
  3. Geniş bir tepsiye patatesleri ve tavukları koyun diğer malzemeleri de ilave edip güzelce harmanlayın.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine önce patatesleri üzerine tavukları dizin .
  5. 190 derece fırında fanlı olarak 35-40 dakika kızarana kadar pişirin.
  6. Fırından çıkarıp yanında pilavla sıcak servis yapın.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...