11 Kasım 2017 Cumartesi

Yemek tarifleri

Magnolyam  

Magnolyam Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı  toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı  un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema
  • Arasına cici bebe

Magnolyam Tarifi Yapılışı

Un kokmaması için biraz teflon tavada kuru kuru çevrilir.
Un soğuyunca bütün malzemeler karıştırılır. Muhallebi yapılır.
Kuplara yarıya kadar muhallebi sonra da rondodan çekilmiş un haline gelmiş bebe bisküvi ve üzerine muz konur. Kupun kenarlarına muz – çilek süslenir kalanını da muhallebi ile doldurulur. Üzerini yine bebe bisküvi ile süslenir.

Yemek tarifleri

Tavuklu Patlıcanlı Patates Sulusu 

Tavuklu Patlıcanlı Patates Sulusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket margarinin 1/4 (4 de 1 i )
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 250 gram kuşbaşı tavuk göğsü
  • 2 adet patlıcan küçük boy
  • Patates
  • Tuz
  • Pul biber
  • Aldığı kadar kaynar su

Tavuklu Patlıcanlı Patates Sulusu Tarifi Yapılışı

Merhabalar Bugünde Tavuklu Patlıcanlı Patatesli bir ara sıcak hazırlayalım. Malum menümüzde ara sıcak önemli çorbadan hemen sonra servise sunduğumuz yemeğimizin hem lezzetiyle hemde görüntüsüyle görenleri mest etmesini isteriz neyse fazla uzatmayım buyrun tarifime. 😊
Hazırsanız başlayalım. 😉
Yağlarımızı tencereye alalım eriyip ısınsınlar.
Küp küp doğradığımız soğanı pembeleşene kadar pişirelim.
Sarımsakları da ekleyelim.
Salçayı da ekleyip birazcık kavuralım.
Kuş başı doğradığımız tavuk göğsünü de ekleyip iyice kavuralım.
Tavuk iyice kavrulunca patatesleri ekleyelim (benim kullandığım patatesler cevizden az büyük bu yüzden doğramaya gerek duymadım) biraz kavuralım.
Patlıcanları da ekleyip karıştırdıktan sonra kaynarsuyu ekleyelim üzerini az geçecek şekilde sonra pişmeye bırakalım.
Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte 20 ila 25 dakika pişirelim.
Şimdiden Afiyet Olsun 💖💖💖💖

10 Kasım 2017 Cuma

Yemek tarifleri

Tavuklu Patlıcanlı Patates Sulusu Tavuklu Patlıcanlı Patates Sulusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket margarinin 1/4 (4 de 1 i )
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 250 gram kuşbaşı tavuk göğsü
  • 2 adet patlıcan küçük boy
  • Patates
  • Tuz
  • Pul biber
  • Aldığı kadar kaynar su

Tavuklu Patlıcanlı Patates Sulusu Tarifi Yapılışı

Merhabalar Bugünde Tavuklu Patlıcanlı Patatesli bir ara sıcak hazırlayalım. Malum menümüzde ara sıcak önemli çorbadan hemen sonra servise sunduğumuz yemeğimizin hem lezzetiyle hemde görüntüsüyle görenleri mest etmesini isteriz neyse fazla uzatmayım buyrun tarifime. 😊
Hazırsanız başlayalım. 😉
Yağlarımızı tencereye alalım eriyip ısınsınlar.
Küp küp doğradığımız soğanı pembeleşene kadar pişirelim.
Sarımsakları da ekleyelim.
Salçayı da ekleyip birazcık kavuralım.
Kuş başı doğradığımız tavuk göğsünü de ekleyip iyice kavuralım.
Tavuk iyice kavrulunca patatesleri ekleyelim (benim kullandığım patatesler cevizden az büyük bu yüzden doğramaya gerek duymadım) biraz kavuralım.
Patlıcanları da ekleyip karıştırdıktan sonra kaynarsuyu ekleyelim üzerini az geçecek şekilde sonra pişmeye bırakalım.
Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte 20 ila 25 dakika pişirelim.
Şimdiden Afiyet Olsun 💖💖💖💖

9 Kasım 2017 Perşembe

Yemek tarifleri



Karnabahar Kızartması  

Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • Küçük boy karnabahar
  • 2 yumurta
  • 7 kaşık un
  • 1 bardak süt
  • Tuz
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ
Üzeri için;
  • Sarımsaklı yoğurt

Karnabahar Kızartması Tarifi Yapılışı

Öncelikle karnabaharımızı ayıklayıp çok ufak olmayacak şekilde birbirinden ayırıyoruz. Üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar haşlıyoruz. Sonra bu arada biz kızartma sosunu hazırlıyoruz. Öncelikle un ve sütü karıştırıyoruz sonra yumurtaları ilave edip birde onunla karıştırıyoruz. Pişen karnaharlarımızı  soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonrada sosa batırıp kaşık yardımıyla kızdırdığımız kızartma yağına atıp arkalı önlü kızartıyoruz. Sonra isterseniz sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN. 😋🍽

8 Kasım 2017 Çarşamba

Yemek tarifleri



Kfc Usulü Çıtır Tavuk  

Kfc Usulü Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1, 5 su bardağı corn flakes
  • 2 adet yumurta
  • Tuz
  • 4 tatlı kaşığı acı sos
  • 1 çay kaşığı kara biber

Kfc Usulü Çıtır Tavuk Tarifi Yapılışı

Öncelikle tavuğumuzun terbiyelenmesiyle başlayalım. İlk olarak tavuğu jülyen şekilde yani ince uzun şekilde doğruyoruz. Daha sonra bir kaba alıp üzerine acı sosu tuzu ve karabiberi döküp bir güzel harmanlıyoruz. Buzdolabına alıp 1 saat dinlendirmeye bırakıyoruz. Dinlenen tavuklarımızı alıyoruz sırayla kaplara koyduğumuz galeta unu sonra yumurta daha sonra corn flakes e bulayıp kızgın yağda kızartmak için tavaya koyuyoruz 2-3 dk önlü arkalı pişiriyoruz. Dilerseniz yanına ketçap mayonez ve diğer soslarla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 😋

7 Kasım 2017 Salı

Yemek tarifleri

Ballı Hardallı Tavuk  

Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 diș Sarımsak
  • 200 gram Mantar
  • 500 gram Tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı Zeytin yağı
  • 3 yemek kaşığı Ballı hardal sosu
  • 1 yemek kaşığı Krem peyniri
  • 1 yemek kaşığı Tereyağı
  • 1 avuç Yeşil fasulye
  • 1 avuç Kuşkonmaz
  • 1 adet Havuç
  • 1 tatlı kaşığı kaşığı Tuz
  • Sevdiğiniz kadar Karabiber  

    Ballı Hardallı Tavuk  Tarifi Yapılışı

    Önce tavuk göğsünü zeytin yağınla beraber tuzlayıp 20 dk bekletin (oda sıcaklığına gelsin). Tavuk göğsünü tercihen döküm tavada yüksek ateşte kızartın. Tavuk kızarttığınızda doğranmış mantarları ve sarımsağı ekleyin. Hepsi pişesiye kadar kapağını kapatıp bekleyin. Mantarlar suyunu saldıktan sonra krem peyniri, ballı hardal sosu ve karabiber ekleyin. Altını kısın, bir güzel içine çeksin bütün lezzetleri. Yanında servis için, sebzelerimizi hafif tuz ekleyerek haşlayın. Hafif diri kalması tercihimdir. Video dan kısaca bakabilirsiniz. Hmmm afiyet olsun.

6 Kasım 2017 Pazartesi

Yemek tarifleri

Adana Kebap Tepside  

Adana Kebap Tepside Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr tek çekim dana kıyma
  • 400 gr tek çekim kuzu kıyma
  • 100 gr kuyruk yağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet çok ince doğranmış suyu sıkılmış soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber (Biber salçası tatlı ise kullanın)

Adana Kebap Tepside Tarifi Yapılışı

Kasaptan kıymaları karıştırarak alın ve mutlaka tek çekim isteyin. İçerisine soğanları çok ince doğrayın ve mutlaka suyunu sıkıp süzerek kullanın içerisine sarımsağı salçayı ve baharatları ekleyip az yoğurun ve dolapta en az 1 saat bekletin. İmkanınız varsa 1 gün bile bekletseniz daha da güzel olur. Daha sonra fırın tepsisinin üzerine kıymayı elinizi ıslatarak yayıp düzleştirin. Bir bıçak tardımı ile düz şeritler halinde kesip fırında 200 derece ızgara ayarında kontrollü olarak 20 ila 30 dakika arası pişirin.

5 Kasım 2017 Pazar

Yemek tarifleri

Havuçlu Dereotlu Poğaça  

Havuçlu Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 3. 5 bardak un
  • 1 bardak yoğurt
  • 4/3 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 200 gr tereyağ yoksa margarin
  • 1 havuç
  • 1/2 demet dereotu
  • Beyaz peynir  

    Havuçlu Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı

    Geniş büyük bir kapta önce unu, toz şekeri, tuzu, kabartma tozu hepsi karıştırılır. Havuç rendelenir, dereotu ince ince doğranır. Yoğurt ,sıvı yağ, tereyağı, yumurtanın beyazı içine sarısı üstüne sürmek için ayrı bir kaba ayrılır. İyice yoğrulur. Bekletmeye hiç gerek yok. Elde yumurta büyüklüğünde hamur koparılır. Avuç içi büyüklüğünde hamur açılır. İçine ben burgu peynir koydum fakat siz damağınıza uygun farklı bir peynirde kulanabilirsiniz. Üzerine yumurtanın sarısını sürerek. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında Pişirmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

4 Kasım 2017 Cumartesi

Yemek tarifleri

Ciğerli Pilav   

Ciğerli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 500 gram kuşbaşı kuzu ciğeri
  • 4-5 dal maydanoz
  • Yeterince sıcak su
  • Tuz ve çekilmiş tane karabiber, pulbiber

Ciğerli Pilav Tarifi Yapılışı

Sıvıyağı ve tereyağı tencerede eritiyoruz. Üstüne arpa şehriyelerimizi kahverengi olana kadar karıştırıyoruz. Yıkanmış pirinçlerinizi de tencereye ilave edip pirinçler beyazlaşıncaya kadar kavuruyoruz. Tuzunu ve suyunu ekleyip kısık ateşte kapağı hiç açmadan suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz.
Ciğerleri kanı iyice çıkana kadar suda bekletiyoruz. Sıvıyağda güzelce pişiriyoruz üzerine karabiber pulbiber isteğe bağlı baharatlarımızı ekleyip servis ediyoruz. afiyet olsun

3 Kasım 2017 Cuma

Yemek tarifleri

Tavuklu Patlıcan Karnıyarık  

Tavuklu Patlıcan Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

3 adet uzun patlıcan
Kızartmak için;
  • Sıvıyağı
İç harcı için;
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet biber
  • Yarım paket kemiksiz tavuk fileto
  • Biraz domates salçası
  • Kuru kekik
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Sıvıyağ
Sosu için;
Yarım yemek kasıgı domates salça
Biraz su (1 çay bardağı kadar su olacak)
Zeytinyağı
Üzerine koymak için;
1 tane biber, 1 tane domates, kuru kekik
Kaşar peyniri  (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
Sevgili TAKİPÇİLERİM, Bugün sizlere standart yaptığımız kıymalı karnıyarıktan farklı bir tarif vereceğim.  Tadı nasıl olur diye hiç tereddüt etmeden deneyebılecegınız bır tarif. İnanın bana tavuk ve patlıcan bırbırıne cok yakıştı. Hatta bu tarif, kıymalıdan bıle daha hafif oldu. Ben daha cok begendım. Denedıgınızde tesekkur etmeyi unutmayın . Sizlerı sevıyorummm. .**😘😘
Tarıfın yapılısı;
Patlıcanlar, uzun şeritler olacak sekilde alacalı soyulur. Her biri ortadan kesilir. Yıkanır, tuzlanır. Kızgın sıvıyağda kızartılır.
İç harcı için; Tavaya sıvıyağı,  minik ebatlarda kesilmiş tavuk fileto eklenir. Mühürlenir. Üzerine doğranmış soğan ve biberler eklenir.  Sotelenir. En son olarak ta salça, doğranmış domates, tuz ve baharatlar eklenir. Pişirilir.
Yağlanmış fırın tepsisine patlıcanlar dizilir.  Karınları yarılır. Hazırlanan İç harç doldurulur . Üzerilerıne domates ve biber dilimleri dizilir.
Sosu için; Derin bir kaseye salça, biraz su ve biraz zeytinyağı eklenir.  Çırpılır. Bu sos tepsiye dökülür. Tavuklu karnıyarık, 180 derece fırında pişirilir. Pişmesine 5 dakika kala isteğe bağlı üzerine kaşar peyniri koyabilirsiniz. AFİYET OLSUN. .. ❤

2 Kasım 2017 Perşembe

Yemek tarifleri

Tavada Duble Özel Soslu Tavuk Pirzola  

Tavada Duble Özel Soslu Tavuk Pirzola Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet tavuk pirzola
Özel Sosu İçin;
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 fiske nane
  • 1 fiske pulbiber
  • 1 fiske karabiber  

    Tavada Duble Özel Soslu Tavuk Pirzola Tarifi Yapılışı

    Kendimce güzel yakışan lezzetleri harmanladım ve özel bir sos hazırladım 👌 Hemde boool soslu ve tavada pişiyor, sosu komple içine çekiyor ve sonra cızır cızır nar gibi kızarıyor👌🍗 Parmak yedirtir denir ya işte tamda o lezzette parmak yedirtiyor 😋Çokta pratik denemenizi şiddetle tavsiye ederim 😋😘
    Sos malzemeleri bir kapta iyice çırpılır. Pirzolalar kemiğinden ayrılır ve sos içine atılır. (( O kemikler ile sonra çorba yapıyorum  atmıyorum 1 kase de minik et çıkıyor onlardan ;) Bir taşla iki kuş hem çorba hem yemek oluyor 😘) Etler sos içine atıldıktan sonra iyice harmanlanır sos her yerine girmiş olur. Hemen yapmayıp marine etmek isteyenler streç ile kapatıp sos içinde en az 2 saatten, 1 güne kadar bekletip marine edebilirsiniz 👍 😘 Hemen de yapabilirsiniz. Ama biraz beklese iyidir çünkü bekledikçe tabiki de lezzetlenir 😋👍 Tava ocağa alınıp ateş açılır harlı ateşte tava ısındıktan sonra etler dizilir. Sos üzerine boşaltılır. Bu şekilde sos kendini bayağı çekince diğer tarafı çevrilir.  Sos iyice çekip kızarmaya başlayınca her iki tarafını da birkaç kez çevire çevire iyice nar gibi kızartın. Yağ miktarı az gelmesin tavaya da yağ eklemeyin mayonez de yağlı olunca bayağı yağ salıyor inanın ;) Hazır olunca servis tabağına alınır afiyetle yenir 😋 👌
    AFİYET OLSUN

1 Kasım 2017 Çarşamba

Yemek tarifleri

Güllaç   

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket güllaç (10 tane)
  • 2 kg süt
  • 3- bardak şeker
  • 1 paket vanilya
Arası için;
  • 2 bardak dövülmüş ceviz  

    Güllaç Tarifi Yapılışı

    Süt ve şeker ısıtılır. İçine 1 paket de vanilya eklenir. (Püf nokta: Süt çok sıcak olursa güllaç yaprakları hamur olur. Süt soğuk olunca ise güllaç yaprakları sütü içine çekmez bu yüzden yeterince ılık olmalı)
    Bir tepsinin içinde bir kat güllaç bir kat süt olacak şekilde güllaç yaprakları tepsiye dizilir. 5. güllaç yaprağından sonra ara kata ceviz serpilip kalan güllaç yaprakları da aynı şekilde ıslatılarak devam edilir. Üzeri isteğe bağlı süslenir. Ben konserve vişne kullandım .

Yemek tarifleri

Tavuklu Çökertme 

Tavuklu Çökertme Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 3 tane patates
  • 2 adet domates
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tane pide
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Sıvı yağ

    Tavuklu Çökertme Tarifi Yapılışı

    Öncelikle tavuklarımız julyen şeklinde ince ince doğruyoruz. Az bir sıvı yağda kekik tuz pul biber katılır. Suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
    O arada patatesleri kibrit çöpü gibi ince ince doğrayıp sıvı yağda patateslerimiz güzelce kızarır.
    Domates sosu içinde domatesleri rendeleyip az sıvı yağda güzel bir sos yapıyoruz. Yoğurt ve mayonez bi güzel birlikte çırpılır. Bir kenara alınır.
    Pideler küçük ve küp küp doğrayıp tavada ısınır.
    Geldi hepsini buluşturmaya
    tabağa pideler alınır. Üstüne yoğurtlu mayonezli sosu dökeriz. Üstüne patatesleri katın. Tavuklar da katılıp en üste yaptığınız sosu katı
    afiyetle yemeğe başlayın.