25 Kasım 2017 Cumartesi

Hindistan Cevizli Kesme Muhallebi ( yemek tarifleri )

Hindistan Cevizli Kesme Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 sb süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı margarin ( 50 gr )
  • 1 vanilya
Çikolatalı kısım için :
  • Tek elimin avucuyla 1 avuç damla çikolata
Bulamak için :
  • Hindistan cevizi

Hindistan Cevizli Kesme Muhallebi Tarifi Yapılışı

Merhabalar, ben bunu geceden bardaklara koyup soğuk balkona attım. Sabah da dolaba kaldırdım ve öğlen de dilimleyip hindistan cevizine buladım 😊 nefis oldu 👍👍
Sütün içine un, şeker koyulur ve iyice karıştırılır. Ocağın üstüne alınıp koyulaşana kadar pişirilir. Koyulaşmaya yakın vanilyası, yağı koyulur ve karıştırılır. Koyulaşıp fokurdayınca altını kapatalım ve 4 adet bardağı sudan geçirip fazla suyunu musluğa dökelim. Ben iki bardağa sade muhallebiyi koyduktan sonra kalan muhallebiye çikolata ekleyip, iyice karıştırdım ve erittim. Kalan 2 bardağa da çikolatalı muhallebiyi koydum. Hatta kalan azıcık çikolatalı muhallebiyi de kahve fincanına boşalttım. 😊İyice soğuyunca buzdolabına kaldıralım ve 3 saat kadar dinlenip iyice kıvam alınca bıçakla bardağın kenarından hafifçe aralayıp muhallebileri çıkaralım ve dilimleyip hindistan cevizine bulayalım ve servis tabağına alalım. Afiyetler olsun 😊 👌

Kek Topları ( yemek tarifleri )

Kek Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket hazır kek
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı dolusu kahvaltılık çikolata
  • 1 çay bardağı ezilmiş fındık
  • Limon kabuğu rendesi
Üzeri için;
  • Hindistan cevizi

Kek Topları Tarifi Yapılışı

Evde kalan bayat kekleriniz değerlendirebileceğiniz ayrıca çocuklarınızla mutfakta güzel vakitler geçireceğiniz muhteşem bir tarif.
Gelelim tarifimize. Sütü ılıtıp kahvaltılık çikolatamızı sütle inceltiyoruz. Keklerimizi ufalıyoruz, fındık ve sütle incelttiğimiz çikolatayı ve rendenin ince tarafıyla rendelediğimiz limon kabuğunu da karıştırıp yoğuruyoruz. Toplar halinde yuvarlıyoruz hindistan cevizine buluyoruz. 50 adet toplarımız çıktı.

yemek tarifleri ( Tavuk Sote Tarifi )

Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 1 su bardağı su

Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk etini kuşbaşı doğrayın.
  2. Soğanları piyazlık, biberleri julyen doğrayın, domatesleri de küp küp doğrayın.
  3. Kısık ateşte tavukları arada karıştırarak kavurun.
  4. Suyunu biraz çektikten sonra soğanları ve ince kesilmiş sarımsağı ekleyin.
  5. 1-2 dk kavurduktan sonra biberleri ilave edin.
  6. Biberler de sotelenince domatesi, salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin.
  7. Son olarak 1 bardak suyu ekleyin ve etler pişene kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin.
Tavuk sote çok pratik bir yemek, isterseniz makarna ile de servis edebilirsiniz

24 Kasım 2017 Cuma

yemek tarifleri( Fırında Kabak Tatlısı )

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo kabak
  • 1.5 su bardağı şeker
  • Hindistan cevizi
  • Ceviz

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı

Tencerede pişenden daha aromalı ve leziz bulduğumuz fırında kabak tatlısı tarifine buyurun.
Sabahtan kabakların üzerine şeker serperek sulanmaya bırakalım üstünü örtelim.
6-7 saat sonra fırın tepsisine dizelim.
Üzerine ıslak yağlı kağıt serelim.
200 derecede 40 dakika pişirelim.
Daha sonra üzerini açıp 15 dakika daha pişirelim.
Fırından çıkardıktan sonra üzerine ceviz ve hindistan cevizi serpelim. Ben iri kıyım koydum cevizleri siz istediğiniz gibi koyabilirsiniz. Arzuya göre tahin de gezdirebilirsiniz çok yakışıyor. ♥️

yemek tarifleri ( Fırında Tavuk Şiş Tarifi )

Fırında Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kadar kemiksiz göğüs eti
Marine için;
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 5 diş sarımsak
  • tuz
  • kekik
  • pul biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • kimyon

Fırında Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı

  1. Marine için gerekli malzemeleri güzelce çırparak hazırlayın.
  2. Tavuk etlerini doğrayıp hazırladığınız sosun içine boşaltın ve güzelce karıştırın.
  3. En az iki saat kadar karışımı buzdolabında bekletin.
  4. Daha sonra tavukları çok sıkıştırmadan çöp şiş çubuklarına dizin.
  5. Biz fotoğrafta görüldüğü gibi şişleri fırın kabına dizdik, böylelikle akan sulan kabın içinde toplandı.
  6. Dilerseniz yağlı kağıt serilmiş tepsiye de dizebilirsiniz.
  7. Fırını ızgara ayarına getirip çöp şişleri yerleştirin ve arada çevirerek her tarafını pişirin.
  8. Yanında pilav ile ya da marul, domates, ketçap, mayonez ile dürüm yaparak servis edebilisiniz. Afiyet olsun.😉

23 Kasım 2017 Perşembe

yemek tarifleri ( Tavuk Kalamar )

Tavuk Kalamar(Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 800-900 gr tavuk göğüsü
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1, 5 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
Sos malzemeleri
  • 1 yumurta
  • 1 şişe soda (maden suyu)
  • 1, 5 çay kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Kızartmak için sıvı yağ

Tavuk Kalamar(Çok Lezzetli) Tarifi Yapılışı

Bizim çok sevdiğimiz yiyenlerden tam not alan tavuk kalamar tarifini kesinlikle denemenizi tavsiye ederim çok lezzetli bir tarif. Gelelim tavuk kalamarın yapılışına. ☺️👉👉
  1. Tavuklar parmak kalınlığında çok uzun olmayacak şekilde kesilir.
  2. Baharatlar, sarımsak ezeceğiyle ezilmiş sarımsak ve tuz eklenip iyice harmanlanır.
  3. En az 1-2 saat dolapta dinlendirilir. SOS için yumurta ve soda iyice çırpılır.
  4. Un, tuz ve karbonat eklenip iyice çırpılır.
  5. Tavuklar eklenip iyice karıştırılır, 5-10 dakika bekletilir.
  6. Kızartma tavasına yağ alınır. Yağ kızdığında tavuklar kızartılır.
  7. Sıcak sıcak ketçap ve mayonez veya sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

yemek tarifleri ( Patates Lazanya )

Patates Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Tavuk göğsü
  • 1 adet iri soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 50 gr tereyağı
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 100 gr kaşar peynir
  • 2-3 diş sarımsak
  • yarım demet dereotu
  • yarım demet maydanoz
  • karabiber
  • tuz
  • kekik
  • 4-5 adet iri patates

Patates Lazanya Tarifi Yapılışı

Etleri küçük doğrayalım ve geniş bir tavada sıvı yağda soteleyelim. Suyunu bırakıp çektikten sonra ufak doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyelim ve arada karıştırarak bir kaç dakika kavuralım. Salçaları bir kasenin içine alalım tuzu ve baharatları ekleyelim, çok az miktar su ile karıştıralım ve etin üzerine dökelim. Bir kaç dakika daha kavuralım. Altını kapatalım ve doğranmış yeşilliğimizi de ekleyelim ve harcımız hazır.
Borcam ya da derin bir tepsiyi yağlayalım. Patatesleri cips rendesinden geçirelim ve tepsiye bir kat dizelim (dilimler biraz üst üste gelmeli) ve üzerinden 2 kaşık eritilmiş tereyağı gezdirelim. Biraz tuz ve tekrar dilimleri dizelim ama bu defa üzerinden krema gezdirelim. Ve böylece 4 kat olacak. Eti üzerine dökelim ve eşit şekilde yaydıralım. Üzerine kaşar peynirin yarısını dökelim ve tekrar krema ile tereyağı sıralayarak 4 kat patates dilimlerini dizelim tuzlamayı unutmadan. 200 derece fırında pişirelim. Çatal ile patatesin pişip pişmediğini kontrol edelim (tepsinin ortasından kontrol edelim çünkü kenarlar pişmiş ortası çiğ kalabilir), pişmişse üzerine kalan kaşarı da dökelim ve kızarana kadar fırında bekletelim. Afiyet olsun.

22 Kasım 2017 Çarşamba

yemek tarifleri ( Yoğurtlu Tavuk Salatası Tarifi )

Yoğurtlu Tavuk Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü (yaklaşık 400g kadar)
  • 2 adet salatalık (ya da kornişon turşu da kullanabilirsiniz)
  • 2 diş sarımsak
  • Dereotu
  • 1 kase kadar yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • Ceviz
  • Tuz

Yoğurtlu Tavuk Salatası Tarifi Yapılışı

Lezzeti deneyenleri şaşırtacak, hem az malzemeli hem de pratik bir salata tarifi olan tavuk salatası tarifimi mutlaka denemelisiniz. Özellikle çay saatlerinizde sofralarınızı zenginleştirecek çok sağlıklı ve besleyici bir salata tarifidir. Diyet yapanlar light yoğurt ve light mayonez kullanarak da bu salata tarifini hazırlayabilirler. Eğer diyetinizden taviz vermek istemezseniz mayonezi kullanmayabilirsiniz de, ama ben salatalarda yoğurda mayonezi çok yakıştırıyorum. Gelelim tarife;
  1. Tavuklar haşlanarak küçük küçük parçalara ayrılır.
  2. Salatalıklar soyulur ve küçük küçük doğranır.
  3. Dereotu kıyılır.
  4. Mayonez, ezilmiş sarımsak ve yoğurt ayrı bir kapta karıştırılarak tüm malzemeler birleştirilir.
  5. İri dövülmüş ceviz (ben ceviz kalmadığı için ekleyemedim, fotoğrafta yok ama çok yakışıyor) ve tuz eklenerek servis kabına alınır.
Ayrıca eklemek isterim; Yoğurt çok sulu olmasın, yoğurtlu salatalarda yoğurt durdukça da suyunu salıyor ve tabağın kenarlarına çıkıyor. Bu sebeple yoğurdunuzu koyultmak için suyunu almamanızı veya varsa süzme yoğurt ile karıştırmanızı öneririm.
İçerisine kendi zevkinize göre ekleme çıkarmalar yapabileceğiniz tavuklu salatatarifimi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ☺

21 Kasım 2017 Salı

yemek tarifleri ( Bisküvili Muzlu Piramit Pasta )

Bisküvili Muzlu Piramit Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 2 adet muz
Kakaolu kreması için;
  • 4 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 çorba kaşığı dolu dolu tereyağı veya margarin
  • 1, 5 su bardağı toz şeker ( damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
üzerinin sosu için;
  • 1 bardak süt
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 3 tatlı kaşığı şekeri
  • 1 tatlı kaşığı kakao

Bisküvili Muzlu Piramit Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Kakaolu krema için olan malzemlerden yağ hariç hepsini iyice içinde topaklanma kalmayana kadar çırpın, sürekli karıştırarak kaynatın.
  2. Kaynadıktan sonra 3 veya 4 dakika daha karıştırarak pişirip ocaktan alın.
  3. Tereyağını ilave edip iyice karıştırın ve ılımasını bekleyin.
  4. Kremanın üstü kabuk tutmasın diye arada karıştırmayı unutmayın.
  5. Kakaolu kremadan küçük bir çorba kasesi kadar alın.
  6. Tezgahın üstüne geniş olacak şekilde streç folyoyu serin.
  7. Üstüne bisküvileri enine 3 adet uzunlamasına 6 adet yan yana gelecek şekilde koyun. Biraz krema sürün.
  8. İkinci kat bisküviyi yerleştirin.
  9. Bir daha kakaolu kremayı sürün.
  10. Bisküvinin kenarları 4 ortası 2 olacak şekilde bisküvi koyun.
  11. Arasına da krema sürün, muzları ikili olan orta sıraya yerleştirin.
  12. Folyonun uzunlamasına her iki tarafını tutup yukarda muzların üstünde birleştirin.
  13. Yukarıda biraz sıkıştırarak üçgen şeklini verin.
  14. Buzdolabında en az 3 saat dinlendirin, ben bir gece dinlendirdim.
  15. Dinlenmiş olan piramit pastanın üzeri için 1 bardak süt, 1 tatlı kaşığı un, 3 tatlı kaşığı şeker,1 tatlı kaşığı kakaoyu iyice karıştırarak kaynatıp ocaktan alın.
  16. Kalan kakaolu krema ile karıştırın, pastanın üstündeki streç filmi açıp kakaolu kremayı üstüne sürün.
  17. İsteğe göre 50 gr kadar sütlü sade çikolatayı benmari usulü eritip küçük bir poşete koyun.
  18. Ucunu çok az kesin, muzlu piramit pastanın üzerine çizgiler yapın.
  19. Buzdolabında 2 saat dinlendirip servis yapın.
Afiyet Olsun

yemek tarifleri ( Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi )

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 400g tavuk göğsü
  • 400g tavuk pirzola
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (1 kaşığını ketçap kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye
  • 1 adet patlıcan
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz
Beşamel sos için:
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
Üzeri için:
  • Kaşar peyniri rendesi

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanı alacalı soyarak küçük küçük doğrayın ve sıvı yağ ile kızartın.
  2. Süzgece alarak yağının süzmesi bekleyin bu arada tavukları soteleyin.
  3. Tavukları kuş başı doğrayın, tencereye alarak arada karıştırarak pişirin.
  4. Rengi dönüp suyunu saldığında yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.
  5. Soğanlar yumuşadıktan sonra salçayı ve isteğe bağlı kullanacaksanız eğer ketçapı ilave edin.
  6. Kapağını kapatarak 4-5dk kadar pişmeye bırakın.
  7. Suyunu çektikten sonra bezelye ve patlıcanı ilave edin.
  8. Baharatları da ekleyerek 3-4dk daha pişirin.
  9. Tavuklar da artık pişmiş olmalılar.
  10. Beşamel sos için, tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun.
  11. Üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.
  12. Son olarak tuzunu ilave ederek ocaktan alın.
  13. Küçük bir kaseye 4’e böldüğünüz yufkadan serin.
  14. Yufkanın kenarlarından parçalar kopartarak çukur olan kısma bir kat daha serin.
  15. Kaseye tavuklu harçtan koyarak, kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın.
  16. Yağlanmış fırın kabına ters çevirin.
  17. Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerleri beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde dökün.
  18. 190 derece fırında yufkalar pembeleşene kadar pişirin.
  19. Sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve tekrar fırına sürün.
  20. Peynirler eriyip kızardığında alabilirsiniz.
Not: sadece tavuk göğsü ile de yapabilirsiniz ama ben göğüs eti kuru olduğu için sote yaparken ya pirzola kullanıyorum ya da bu şekilde karıştırıyorum.

20 Kasım 2017 Pazartesi

yemek tarifleri ( Padişah Lokumu )

Padişah Lokumu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı süt
  • 50 gr margarin
  • 1 paket vanilya
Alt tabanı için;
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi
2ci katı için;
  • 1 kutu (2 paket) sade krem şanti
  • 1 su bardağı süt
Arası için;
  • Fındık antep fıstığı yada ceviz kırığı (Ben hiçbirini kullanmadım)

Padişah Lokumu Tarifi Yapılışı

Öncelikle sütü tencereye alalım. Ardından margarin ve vanilya hariç diğer malzemeleri de ekleyelim muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Pişince ocaktan alıp margarin ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırıp hindistan cevizi serptiğimiz fırın kabına boşaltalım iyice yayalım tepsinin içerisine. Buzdolabında soğumaya bırakalım. O soğurken biz krem şantiyi çırpalım. Onu da koyalım. Dolaba 1 saat dinlensinler. 1 saat sonra tepsideki muhallebinin üzerine krem şantiyi eşit miktarda yayalım ben kullanmadım ama siz isterseniz krem şantinin üzerine fındık kırığı serpiştirebilirsiniz. Sonra istediğimiz büyuklükte dilimleyip rulo şeklinde saralım. Servis tabağına alıp buzdolabında bir gece dinlendirip servis edebilirsiniz. . Afiyet Olsun 😊😊😉😉💖💖💖

yemek tarifleri ( Fırında Nar Gibi Kızaran Baget )

Fırında Nar Gibi Kızaran Baget Tarifi İçin Malzemeler

  • Kişi sayısına göre tavuk but
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bar sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı Kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 4 diş sarımsak
  • Ve arzuya göre tuz

Fırında Nar Gibi Kızaran Baget Tarifi Yapılışı

Tavuğumuzun moduna göre haşlayalım yada haşlamayalım. Ben başlamayı tercih ettim ayrıca suyunu kullanabilmek için :) 5 dk başladığım budları sudan çıkartıp süzülmeye bıraktım. Derin bi kaba sosumuzu hazırlayalım. Hazırladığımız sosa bulayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim 180 derecedeki fırında 20 dk pişirelim. Yapanlara afiyet olsun :)

19 Kasım 2017 Pazar

yemek tarifleri ( Tavuk Kapama )

       

Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk haşlama için:
  • Tavuk parça et yada Baget
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • Tuz
Pilavı için ;
  • 2 su bardağı şehriyeli bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • Tuz
  • Sıvıyağ
Üzeri için:
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası tavukların üzerine sürmek için
  • Bol değirmen karabiberi

Tavuk Kapama Tarifi Yapılışı

Bakmayın tarifin uzun gibi durduğuna yoksa çok basit ve lezzetli. Tavuğu bütün de alabilirsiniz Baget yada incik de olabilir. Ben kemiksiz incik Tavuğu temizleyip havuç soğan koyup 20 dak kadar yarı haşlıyoruz. Daha fırında da pişecek. Pilavı için: Tencereye sıvı yağ koyup soğanı kuşbaşı doğrayıp kavuruyoruz. Domatesi küp küp yapıp soğana ekliyoruz ,biraz pişiriyoruz. Bulguru yada pirinçi ekliyoruz. Seçmesi size kalmış.
Üzerine haşlanmış tavuk etlerini koyuyoruz. Tavuk suyundan tavuk etlerinin üzerine kadar koyuyoruz. 2 bardak bulgura 5 bardak tavuk suyu 1 bardak su koydum. Fırında çekebilir 1 bardağa 3 bardak su kararı ile. 1 bardak fazla tavuk suyu da tavukların pişmesi için ekledim. Önce çok sulu geldi ama fırında da çekince tam geldi. Salçayı biraz yağ ile inceltip etlerin üzerine sürüyoruz. Bol çekilmiş karabiber serpiyoruz. Üzerini kapatmadan 180 derece fırına veriyoruz. Suyunu çekip tavuk etleri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırının kapağını 20 dak açmıyoruz. Pilav demlensin. Tepsi ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.