Yemek tarifleri - Yoğurtlu Havuçlu Tavuk Çorbası

Yoğurtlu Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gr tavuk göğsü
  • 1 orta boy rendelenmiş havuç
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 kase yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Su ( Yeterince )
  • 2 diş sarımsak
  • Toz kırmızıbiber
  • Tuz
  • Kekik

Yoğurtlu Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

Nefis mi nefis👌👌 vitamin deposu bu harika çorbayı çok seveceksiniz👍
Instagram sayfam
@mutfak_gunlugumm👈👈
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
  1. İlk olarak bir tencerenin yarısını su ile doldurun, içerisine tavuk etini koyup haşlayın.
  2. Diğer taraftan yoğurt, un, sarımsak ve yumurta sarısını bir kaba birlikte koyun ve karıştırın.
  3. Tencereden Haşlanmış tavukları alın küçük parçalara ayırın ve bir kenara alın.
    🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
  4. Tenceredeki tavuk suyuna rendelenmiş havucu ekleyip kaynatın havuçlar yumşayınca, karıştırmış olduğumuz yoğurtlu karışımı haşlanmış tavuk suyuna ilave edin.
  5. Haşlanmış tavuk suyuna bunları ilave ederken aynı zamanda da karıştırınız ki çorbanın terbiyesi kesilmesin.
  6. Çorbaya tavuk etlerini de ilave edin.
  7. Çorbanın kıvamına göre biraz daha sıcak su da ekleyebilirsiniz.
    🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
  8. 10 dakika civarında tavuk etlerini ilave ettiğiniz çorbayı kısık ateşte pişirin.
  9. Servis yaparken üzerine tereyağı kızdırın, tereyağının içine toz kırmızı biber ve kekik atıp ve bu karışımı servis sırasında çorbanın üzerine dökerek servis yapın. Afiyet şifa Olsun😊

Yemek tarifleri - Köfte Ve Nohutlu Arpa Şehriye Çorbası

Köfte Ve Nohutlu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 büyük kase haşlanmış nohut
  • 6 su bardağı su
Köftesi için :
  • 300 gram kıyma
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Sosu için :
  • 4 çorba kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 çorba kaşığı silme un
En son üzerine :
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Köfte Ve Nohutlu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Önce köftesi için bir kabın içinde kıyma ve baharatları yoğurup küçük küçük top top köfteler yapalım.
  2. Tencereye altı bardak suyu döküp kaynatalım ve kaynamaya başlayınca içine haşlanmış nohut ve köfteleri beraber koyarak on dakika pişirelim.
  3. Sonrasında şehriyeyi ilave edelim arada karıştırarak on dakika kadar pişirelim.
  4. Yoğurt ve unu çırpalım
  5. Kaynayan çorba suyundan bir kaç kaşık ilave ederek karıştıralım ve bu sosu kaynayan çorbaya yavaş yavaş ekleyelim biraz kaynadıktan sonra yeteri kadar tuzunu atalım ve ocaktan alalım.
  6. Küçük bir tavada sıvı yağı ısıtalım, nane ve toz biberini atalım bu yağını tenceredeki çorbanın içine karıştıralım ve çorbamızı sıcak olarak servis yapalım.
AFİYETLER OLSUN. .

Yemek tarifleri - Mısırlı Mısır Unu Çorbası

Mısırlı Mısır Unu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay bardağı kurutulmuş mısır
  • 1 çay bardağı şehriye, erişte vs. (Ne varsa)
  • 1 büyük su bardağı süt
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2, 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı et suyu
  • Nane
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Karabiberf
  • Muskat rendesi

Mısırlı Mısır Unu Çorbası Tarifi Yapılışı

İçmeye doyamacağınız şifalımı şifalı bir çorba.
Şimdiden afiyetle.
  1. Tencereyede sıvı yağ ve tereyağını eritelim.
  2. Mısır ununu ekleyip muhlama yapar gibi kavuralım.
  3. Ardından kurutulmuş mısırlarıda ekleyip kavuralım.
  4. Rengi dönmeye başladığında et suyunu ekleyip iyice karıştıralım.
  5. Ardından suyu ve sütü ekleyip kaynamaya bırakalım
  6. Kaynayan çorbamınza şehriye ve baharatları ekleyelim bir taşım daha kaynatalım. afiyet olsun.

Yemek tarifleri - Ezme Karnabahar Salatası

Ezme Karnabahar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük karnabahar
  • 1 adet kuru soğan
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Yoğurt Sosu İçin
  • 2 çorba kasesi yoğurt
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • İnce kıyılmış dereotu
Üzeri İçin
  • Zeytinyağı
  • Kırmızı toz biber
  • İri kıyılmış ceviz

Ezme Karnabahar Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharı bolca yıkayıp rondoda eziyoruz.
  2. Tencereye ince kıyılmış soğanı ve yağı koyup kavuruyoruz.
  3. Karnabaharı, baharatları, tuzunu ve yarım çay bardağı su koyup hep birlikte kavuruyoruz.
  4. Ara ara karıştırıyoruz ki dibine yapışmasın.
  5. Yumuşayınca ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  6. Yoğurt malzemelerini karıştırıp karnabaharın içine alıyoruz.
  7. Karıştırıp servis tabağına alıyoruz.
  8. Cevizi ve biberi yağda yakıp salatanın üzerine gezdiriyoruz.
  9. Dolapta biraz bekletip servis ediyoruz. Görüşmek üzere sevgiyle kalın. afiyet olsun,hanımlar beyler.

Yemek tarifleri - Çıtır Çıtır Kıymalı Tepsi Böreği (Nişastalı)

Çıtır Çıtır Kıymalı Tepsi Böreği (Nişastalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
İç harcı için;
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1, 5 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • Çay kaşığı ucuyla kimyon
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1, 5 cam şişe maden suyu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı sirke
Her yufka katına serpmek için;
  • 1’er tatlı kaşığı buğday nişastası
Üzeri için;
  • 2 yumurta sarısı
  • Susam, Çörek otu

Çıtır Çıtır Kıymalı Tepsi Böreği (Nişastalı) Tarifi Yapılışı

‼️Beklenen Tarif Geldi Canlarım. 👌
💓🌸Notunuzu almayı unutmayın. 😋😋
  1. İlk olarak soğanımızı yemeklik doğrayıp, hafif sıvı yağ döktüğümüz tavamıza alıyoruz. Diriliği kaybolduğunda rendelediğimiz havuçlarımızı da ilave edip güzelce soteliyoruz.
  2. Kıymamızı ekledikten sonra; suyunu salıp çekene kadar bekliyoruz. Baharatlarını ve tuzunu katıp güzelce karıştırarak harmanlıyoruz. Ilınması için bir kenarda biraz dinlendiriyoruz.
  3. Tepsimiz üzerine 1 kat yufkamızı ortaya doğru toplayıp yerleştiriyoruz. Bolca sosdan ilave edip, üzerine 1 tatlı kaşığı buğday nişastası serpiyoruz. 2. Ve 3. Kat yufkaları da serip aynı işlemi tekrarlıyoruz.
  4. Harcımızın yarısını 3. Kat yufkanın üzerine ekleyip, 4. Kat yufkamızı seriyoruz. Sos-nişasta işlemini tekrarlayıp, 4. Katın üzerinede kalan harcı yayarak yerleştiriyoruz. Son 2 kat yufkayıda güzelce tepsiye aynı usulce koyup; Yandan artan yufkaları tepsinin en altına doğru sıkıştırıyoruz.
  5. Böreğimizi dilimleyip, kalan sosu üzerine döküp, 2 adet yumurtanın sarısı da sürüldükten sonra çörek otu Ve susam serperek, önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar yaklaşık olarak 45-50 dakika, 180 derecede pişiriyoruz.
👌Nefis tepsi böreğimiz hazır. Afiyet olsun

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...