14 Şubat 2019 Perşembe

Fasulye Salatası Tarifi

Fasulye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak haşlanmış fasulye
  • 1 bardak haşlanmış mısır
  • 6-8 adet salatalık turşusu
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • Yarım mor lahana
  • Limon suyu
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı

Fasulye Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Mor lahanayı bir saat önceden bir bardak limon suyunun içinde kapalı bir vaziyette bekletiyoruz.
  2. Mor lahananın renginin iyice pembe olması gerekmektedir.
  3. Mor lahanayı süzüp salata kasesine alalım üzerine haşlayıp soğuttuğumuz fasulyeleri koyalım.
  4. İki havucu rendeleyip ilave edelim.
  5. Salatalık turşusunu küp küp doğrayalım.
  6. Maydonozu da ince kıyıp ilave edelim.
  7. Yarım çay bardağı zeytin yağını ve limon suyunu bir tutam tuzu kasemizde harmanlayalım.
  8. Var olan sebzeleri bir kase içinde karıştıralım.  Arzuya göre süsleyelim.
  9. Eğer istenirse üzerine küçük biber turşularından veya dereotu da eklenebilir.

Börek Tadında Beşamel Soslu Makarna Tarifi

Börek Tadında Beşamel Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
Beşamel sosu için:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Üzeri için:
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Börek Tadında Beşamel Soslu Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzelim.
  2. Beşamel sosu için tereyağında unu hafif kavuralım.
  3. Üzerine sütü ilave edip sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim.
  4. Altını kapatıp içine karabiber ve tuz ilave edip karıştıralım.
  5. Haşlanmış makarnanın üzerine beşamel sosu ilave edip karıştıralım.
  6. Yağlanmış fırın kabına alalım.
  7. Üzerine bolca rendelenmiş kaşar peynirinden serpelim.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
  9. Fırından çıktıktan 10 dakika sonra dilimleyelim.

Pişmaniye Kurabiye Tarifi

Pişmaniye Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı normal un
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı kakao

Pişmaniye Kurabiye Tarifi Yapılışı

Merhabalar
  1. Önce yağlarımızı bir derin kaba alıyoruz sonra iki unu ilave ediyoruz.
  2. Güzelce yoğurarak şeker ve vanilini de ilave etikten sonra yoğuruyoruz sonra hamuru ikiye ayırıyoruz.
  3. Bir taneye kakao ilave ediyoruz iyice yoğuruyoruz sonra yuvarlaklar yapıyoruz.
  4. Yaptığımız yuvarlakları tepsiyi yağlayıp içine diziyoruz.
  5. Yaptığımız yuvarlakların üstünü bir meyve bıçağıyla dikine olarak çiziyoruz 180 derecede ki fırına atıyoruz.
  6. Üstleri kızarınca fırından alıyoruz ve servis ediyoruz afiyet olsun

12 Şubat 2019 Salı

Kış Salatası Tarifi

Kış Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yaprak kıvırcık
  • 1 adet havuç
  • Yarım demet roka
  • Yarım demet tere
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dere otu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı haşlanmış Mısır
  • 3-4 parça brokoli
  • 3 yaprak mor lahana
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım limon suyu

Kış Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemelerimizi güzelce yıkıyoruz.
  2. Yeşilliklerin hepsini iri iri doğruyoruz havucumuzu uzun uzun rendeliyoruz.
  3. Mor lahanaları ince doğruyoruz. brokolilerimizi de çok küçültmeden doğruyoruz.
  4. Servis yapmadan önce yağını tuzunu limonu katıp karıştırdıktan sonra üstüne haşlanmış mısırı ekleyip servis edebiliriz 

Peynirli Çıtır Börek Tarifi

Peynirli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • Bir tepsi için;
  • 42 adet baklavalık yufka
  • 2 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı soda
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Peynir ve maydanoz

Peynirli Çıtır Börek Tarifi Yapılışı



  1. Süt, sıvı yağ ve sodayı bir kapta karıştırıyoruz. Yufkalardan her biri 6 kat olan 7 rulo yapacağız.
  2. Birinci yufkayı çalışacağınız alana serin.
  3. Üzerine süt sıvı yağ ve soda karışımından fırçayla sürün. İlk kata çok fazla sürerseniz yufka ıslanıp çalıştığınız alana yapışabilir bu sebeple ilk katta biraz cimri olabilirsiniz :)) karışımı sürdüğünüz yufkanın üzerine ikinci kat yufkayı serip tekrar karışımdan sürüyoruz bu kez bol sürebilirsiniz :D
  4. Üçüncü kat yufkayıda serip karışımdan sürmeden peynir ve maydanoz karışımını bir sıra halinde koyun ( şekil için videolardan yararlanabilirsiniz)
  5. 4. Kat yufkayı serip karışımdan sürüyoruz 5. Katı üzerine serip tekrar karışımdan sürüyoruz ve son kat olan 6. Katıda serip karışımdan sürmeden rulo yapıp tepsiye yerleştiriyoruz. Bu şekilde 7 adet rulo yapıyoruz.
  6. Karışımın yarısı belki yarısından biraz daha az bir miktarının artmış olması gerekiyor. Bu artan karışıma erittiğiniz tereyağınıda ekleyip böreklerin üzerine gezdirip fırçayla eşit dağılmasını sağlıyoruz.
  7. 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra 200 derece fırında kontrollü olarak altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Umarım beğenirsinizz kolay gelsiiin

Nefis Kereviz Çorbası Tarifi

Nefis Kereviz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy kereviz sapları ve yapraklarıyla beraber
  • 1, 5 litre sıcak su
  • Tuz

Nefis Kereviz Çorbası Tarifi Yapılışı

Herkese Merhaba, 💐🌈🎈
Bu havalarda içinizi ısıtacak,  tadına her bakanın ikinci tabağı istediği, ☺ mis kokulu, şifalı ve hem çok pratik hem de gerçekten çok lezzetli kereviz çorbası tarifimi mutlaka denemelisiniz, vazgeçilmezleriniz arasına girecek emin olabilirsiniz. 😉👇👇
  1. Öncelikle tüm sebzeleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyup, gelişigüzel şekilde iri iri doğrayın.
  2. Tencereye orta ateşte tereyağı ve sıvı yağı alın, hafifçe kızdırdıktan sonra, soğan ve sarımsakları ilave edin. Bir kaç dakika çevirdikten sonra unu ekleyin ve bir kaç dakikada unla beraber kavurun.
  3. Ardından patates ve havucu tencereye alın, bir iki dakika daha kavurup, kereviz ile sap ve yapraklarını da ekleyin ve üzerine su ilavesini yaparak, tüm sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık yarım saat çorbanızı pişmeye bırakın.
  4. Sebzeler ezilebilecek ölçüde yumuşadıktan sonra, tamamen pürüzsüz olana kadar blender’dan geçirin ve tekrar ocağa alın.
  5. Bir iki dakika daha kaynadıktan sonra son aşamada, damak zevkinize göre tuzunu ekleyin ve altını kapatın.
Lezzetli mi lezzetli kereviz çorbamız servise hazırdır. 😋

10 Şubat 2019 Pazar

Kış Salatası Tarifi

Kış Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım karalahana
  • 3 adet havuç
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Kış Salatası Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim
  1. Karalahanayı ince ince doğrayıp karıştırma kabına alıyoruz.
  2. Taze nane ve maydanozu ince ince kıyıp ekliyoruz.
  3. Havuçları traşlayıp rendeliyoruz.
  4. Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp ekliyoruz.
  5. Baharatlarını ekleyip limon, nar eksisi ve zeytinyağını da katıp harmanlıyoruz.
  6. Servis yapacağımız tabağa alıp afiyetle yiyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun selametle kalın. . .

Cottage Pie Tarifi

Cottage Pie Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 2 soğan
  • 3 dis ezilmiş sarımsak
  • 1 büyük havuç
  • 1 kase bezelye (Buzluktan)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tane et knor
  • Tuz, karabiber, kekik, biberiye ( Varsa )
Püre için
  • 6-7 tane patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tane yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynir

Cottage Pie Tarifi Yapılışı

  1. Soğan ve havuçları küp şeklinde doğrayalım, büyük derin teflon tavaya biraz yağ koyalım. Soğanı 2-3 dakika soteleyelim.
  2. Üzerine kup doğranmış havuçları ekleyip biraz daha soteleyelim.
  3. Üzerine kıymayı koyup sürekli karıştırarak pişirelim, yakmayalım sakın, suyunu salıp biraz çektikten sonra baharatları ekleyelim ve karıştıralım.
  4. Domates salçası ekleyip karıştıralım.Üzerine unu ekleyerek iyice karıştıralım, et knorru 500 ml kaynamış suda eritip üzerine dökelim, karıştıralım ve son olarak bezelyeleri ekleyip sürekli karıştıralım.
  5. Suyunu çektikten sonra ocaktan alıp fırın kabına ya da borcama dökelim.
  6. Püre için; patatesleri soyup dörde kesip suda haşlayalım, çok fazla haşlanmasın, eziciyle ezelim.
  7. Üzerine bütün püre malzemelerini ekleyip iyice ezelim, harcın üzerine dökelim ve her tarafına eşit miktarda silikon spatula ile gezdirelim ve çatalla çizelim.
  8. Fırının orta bölğmünde 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim ve bıçakla kare şeklinde kesip servis yapalım.

9 Şubat 2019 Cumartesi

Yoğurtlu Köfte Tarifi

Yoğurtlu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • 1,5 su bardağı kaynar su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı un
Yoğurtlu sosu için
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak tuz
Üzerine sosu için
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber

Yoğurtlu Köfte Tarifi Yapılışı

Selam herkese sizlere güzel bir yoğurtlu köfte tarifi içinde yumurta ve irmiksiz yaptım bu sefer az malzemeli ve pratik yapılışı kolay tadı Şahane yapımına geçelim.
  1. İlk önce bulguru bir kaba alalım. İçerisine kaynamış suyu dökelim ve üstünü kapatıp 5 dakika dinlendirelim.
  2. Daha sonra içine unu ve tuzu koyarak yoğuralım yoğurduktan sonra elimize arada soğuk suya batırarak yuvarlayalım.
  3. Daha sonra bir tencereye su alıp kaynatalım içine bir çay kaşığı tuz atalım.
  4. Daha sonra kaynamış suyun içine köfteleri koyalım. 5 dakika kaynatalım ve suyunu süzelim ılımaya bırakalım.
  5. Daha sonra yoğurtun içine sarımsakları ezelim ve tuzunu atıp karıştıralım.
  6. Daha sonra köfteler ve bulguru karıştıralım ve servis tabağına alarak üzerine tereyağı ve pul biberi kızdırıp dökelim çok zahmetsiz bir tarif Afiyet olsun😋

Patatesli Tavuk Yemeği Tarifi

Patatesli Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ.
  • 4-5 adet iri patates
  • 1 kg tavuk eti
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2-3 domates
  • 2-3 sarımsak
  • 1 su bardağı kaynar su
Baharatlar:
  • Karabiber, pul biber, köri, defne yaprağı, dağ kekiği, tuz.

Patatesli Tavuk Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Bir geniş tencereye yağı alalım ve ocağa koyalım.
  2. Soğanları ince jülyen şeklinde doğrayalım ve yağın içine ekleyelim.
  3. Biraz kavurduktan sonra doğranmış biber ve sarımsağı da ekleyelim.
  4. Bir iki dakika sonra tavuk etini de ekleyelim. Ben tam tavuk kullandım, isteğe göre baget veya kanatta kullanılabilir. Tavuğu bir kaç dakika pişirelim ve iri doğranmış patates ve baharatları ekleyelim.
  5. En son kabukları soyulmuş domatesleri doğrayıp üzerine dökelim, bir bardak suyu ekleyelim ve ocağın altını kısıp pişmesini bekleyelim. Afiyet olsun 😉

7 Şubat 2019 Perşembe

İtalyan Usulü Sebzeli Makarna Tarifi

İtalyan Usulü Sebzeli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 domates
  • 2 küçük soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 paket makarna
  • 1 kettle su
  • Not:Makarnalarımızı haşlamak için
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı  sıvı yağ
  • Nane
  • Tuz
  • Not:makarnanızın şekli size bağlı

İtalyan Usulü Sebzeli Makarna Tarifi Yapılışı

Makarna sosları, makarnaya lezzet katan, lezzetini katlayan ve pek çoğumuz için olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Soslu makarna enfes bir yiyecek. 🍝Sizi İtalya’ya gitme zahmetinden kurtarmak istiyorum ve orijinal tariflerimi veriyorum. Not:Soslu makarna hazırlarken mutlaka sosu makarna tenceresine değil makarnayı sos tenceresine boşaltın.
  1. Öncelikle makarnamızın suyunu kettleda kaynatıyoruz.
  2. Ardından tenceremize kaynattığımız suyu katıp içerisine makarnamızı ekleyip yaşlanmaya bırakıyoruz.
  3. Makarnamızın suyuna 1 tatlı kaşığı tuz katılır. Haşlanmaya bırakılır.
  4. Ardından domateslerimizi rendeliyoruz ve tabağımıza alıyoruz.
  5. Daha sonra soğanlarımızı, biberlerimizi de doğrayıp onları da ayrı bir tabağa alıyoruz.
  6. Haşlanan makarnalarımızın suyunu süzdürdükten sonra tenceremize yağı soğanları ve biberleri katıp kavrulmaya bırakıyoruz.
  7. Kavrulduktan sonra salçamızı da ekliyoruz.
  8. Salçamızı içinde ezdikten sonra domateslerimizi de üzerine ekleyip tenceremizin kapağını 5 dk kadar kapatıyoruz.
  9. Son olarak haşlanmış olan makarnalarımızı da tenceremize ekleyip karıştırıyoruz.
Sebzeli Makarnamız servise hazır şimdiden afiyet olsun. 🍝🍜🍝

Tavada Tavuk Şiş Tarifi

Tavada Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 parça tavuk göğsü veya bir paket (600 gr. kadar) piliç but ızgara
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Çöp şiş
Sosu İçin ;
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı maden suyu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1, 5 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı varsa köri
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Bulamak İçin ;
  • Galeta unu (Ben kendi yaptığım ekmek kurusundan olanıyla yaptım)
Kızartmak İçin ;
  • Sıvı yağ

Tavada Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı

Herkese merhabalar size bugün ızgara tadında pratik tavada tavuk şiş tarifi vermek istiyorum Biz tavuğun her türlüsünü seviyoruz (daha önce de tavukla ilgili şinitzel, tavuklu sebzeli şehriye pilavı, tavuk sote ve Büryan kebabı tariflerini vermiştim) tavuk şişi de çok sevdiğimiz için sizlerle paylaşmak istedim.
Daha yumuşak ve lezzetli olduğundan dolayı ben piliç but ızgara tava çeşidinden alıyorum
  1. Öncelikle etimizi çok güzelce yıkayıp süzgeçte suyunu süzdürüyoruz.
  2. Bu arada derin bir kaba sosluk malzemeleri karıştırıyoruz, rendelediğimiz sarımsağı ilave ediyoruz.
  3. Etimizi 2 cm. genişliğinde küçük parçalara ayırıp sosumuzun içine ilave ederek karıştırıyoruz, üzerine streç kapatıp buzdolabında 2-3 saat kadar bekletiyoruz.
  4. Tavamıza yağı koyup ocağa koyuyoruz tavuklarımızı galeta unu olan tepsiye alarak her tarafını harmanlıyoruz ve çöp şişlere dizip kızgın yağlı tavaya koyuyoruz. (yağını çok fazla koymayalım ki lezzeti tavuklarımız da kalsın) ara sıra çevirerek, artan sosumuz varsa yarımşar yemek kaşığı şişlerin üzerindeki etlere dökerek her tarafını güzel kızartıyoruz.
  5. Servis tabağımıza alıp yanında güzel bir bulgur pilavı ve cacıkla afiyetle yiyoruz.
    Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

5 Şubat 2019 Salı

Yüksük Çorbası Tarifi

Yüksük Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3. 5 su bardağı dondurulmuş mantı
  • 7 su bardağı et suyu
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Kuru nane, tuz
  • (Mantıları dondurulmuş olarak hazır almak yerine evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz, nohutları kendiniz haşlayabilceğiniz gibi haşlanmış olarak hazır da alabilirsiniz)

Yüksük Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İsmini; içerisindeki mantıların hazırlanması için, hamuru küçük yuvarlaklar şeklinde kesmeye yarayan yüksükten alan bu çorba, bazı yörelerde mantı çorbası olarak da biliniyor.
    Tereyağını tencerede eritin ve salçayı ekleyerek bir kaç dk kavurun.
  2. Ardından et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
  3. Salçalı et suyu kaynamaya yakın haşlanmış nohutları ve mantıları ilave edin.
  4. Ardından tuz ve naneyi ekleyip mantılar yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
    Sıcak olarak servis edin.
    Afiyet olsun👩🏻‍🍳