7 Nisan 2019 Pazar

Nefis Patlıcan Kebabı Tarifi

Nefis Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patlıcan
  • Sıvı yağ (Kızartmak için)
Köfte için;
  • 500 gr kıyma (Dana kıyma kullandım)
  • 2 yemek kaşığı bayat ekmek içi
  • 1 adet soğan
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı Kimyon
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • 1 çay kaşığı Pulbiber
  • Tuz

Nefis Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı

Merhaba yapımı kolay ve lezzetli mi lezzetli bir yemek tarifi paylaşmak istiyorum nefis oluyor denemenizi tavsiye ederim 😋🍴🍞
Siz söylemeden önce ben belirteyim patlıcanları ince doğramışım:))
  1. Patlıcanları orta kalınlıkta yuvarlak olarak doğrayalım ve acısının çıkması için tuzlu suda bekletelim.
  2. Bu arada köftesini hazırlayalım malzemelerin hepsini bir kaba alalım ve güzelce yoğuralım buzdolabında yarım saat dinlenmesi için bekletelim.
  3. Patlıcanların suyunu sıkıp kağıt havlu ile kurulayalım ve kızgın yağda hafif diriliği gidinceye kadar her iki tarafını da kızartalım.
  4. Köfte harcının içinden cevizden biraz büyük parçalar alıp elimizde yuvarlayarak şekil verelim.
  5. Fırın kabına bir köfte bir patlıcan olmak üzere malzemeler bitene kadar dizelim.
  6. Ortasına veya üzerlerine domatesleri biberleri ve soğanı yerleştirip sosunu dökelim.
  7. Isıtılmış fırında 180°de kontrol ederek pişirelim.
    Kolay gelsin Afiyet olsun❤

Ekmek Köftesi (Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi

Ekmek Köftesi (Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı İnce bulgur
  • 1 su bardağı çekilmiş ekmek
  • 2 yumurta
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Ekmek Köftesi (Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi Yapılışı

Çok lezzetli ve besleyici bir köfte.
  1. Kuru soğan ve sarımsağı rendeleyelim fazla suyunu sıkalım
  2. Bulgurun üzerine 1 su bardağı kaynar su dökülerek 5 dakika bekletelim.
  3. Ardından kurutulmuş ve çekilmiş ekmek içi ve diğer malzemeleri karıştırıp yoğurun.
  4. 1 su bardağı suyu azar azar ilave ederek yoğurun.
  5. Şekil vermek için ben kavanoz kapağının üzerine buzdolabı poşeti koyup yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp kapakla şekil verdim.
  6. Ardından kızgın yağda arkalı önlü kızartın yanında mayonez ve ketçap ile tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. .

Enfes Domates Çorbası Tarifi

Enfes Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı un
  • 1, 5 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Üzeri için:
  • Nane
  • Kaşar peyniri

Enfes Domates Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yağları tenceremize alalım ve eritelim.
  2. Unu ekleyerek 1-2 dakika kavuralım.
  3. Rendelediğimiz domatesleri ve salçamızı kavurduğumuz una ilave edelim ve iyice karıştıralım.
  4. Suyu yavaş yavaş ilave edelim ve çırpıcı yardımıyla 1-2 dakika çırpalım.
  5. 5-10 dakika kaynayan çorbamızı blender den geçirelim ve sıcak sıcak servis edelim.Ben özellikle kaşar peyniriyle yemeye bayılıyorum 🤗🌸
    Afiyet olsun 😋

Mis Gibi Sade Pirinç Pilavı ( Tane,Tane ) Tarifi

Mis Gibi Sade Pirinç Pilavı ( Tane,Tane ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı su
  • Tavuk suyu yoksa bulyon tuz (damak tadınıza göre)

Mis Gibi Sade Pirinç Pilavı ( Tane,Tane ) Tarifi Yapılışı

Bismillah;
  1. Pirinç yarım saat önceden tuzlu suda bekletilir.
  2. Pilav tenceresine yağlar eklenir pirinç iyice yıkanıp, yağa eklenir.
  3. Pirinçler cam gibi oluncaya kadar kavrulur.
  4. Sonra suyu eklenir tavuk suyu yoksa bulyon suda eritilip eklenir tuzu ayarlanır.
  5. Kaynayınca çok kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.
  6. En az 20 dakika demlendirilir. Servise hazır, Afiyet olsun.

Havuçlu Turp Salatası Tarifi

Havuçlu Turp Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet turp
  • 3 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 limon suyu

Havuçlu Turp Salatası Tarifi Yapılışı

Sebzeleri yıkayıp kabuklarını soyalım. Turp ve havucu rendeleyelim. Maydanozu ince ince kıyıp ilave edelim. Ezilmiş sarımsakları, yağı, pulbiber, limon ve tuzu karıştırıp üzerine gezdirelim. İyice harmanlayıp servis tabağına alalım. Tuzunu kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Afiyetler olsun.

Nar Gibi Kızaran Kanatlar Tarifi

Nar Gibi Kızaran Kanatlar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kadar tavuk kanat baget
  • 3 adet patates
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 diş sarımsak

Nar Gibi Kızaran Kanatlar Tarifi Yapılışı

  1. Kanatları yıkayıp tepsiye dizelim ,bir kapta yoğurt ,salçalar ,baharatlar ,rendelenmiş sarımsak, tuz, iyi karıştırılır ve kanatların üstüne döküp iyice harmanlıyoruz.
  2. Bir kaç patatesi de halka doğrayıp ekliyoruz. Biraz daha karıştıralım ve fırına verelim, kızarana kadar pişirelim.

6 Nisan 2019 Cumartesi

sosu Domatessiz Dağılmayan Fellah Köfte (Buzluğa Da Atılabilir) Tarifi

Sosu Domatessiz Dağılmayan Fellah Köfte (Buzluğa Da Atılabilir) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı simit (bulgurun inçe hali)
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su (simiti ıslamak için)
  • 1 su bardağı su ( yoğururken kullanmak için)
Muhteşem Sos İçin ;
  • 1 adet büyük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet al biber
  • 1 yemek kaşığı silme biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı haşlanan köftenin suyundan(sosa eklemek için)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz
Yüzü İçin ;
  • İnce kıyılmış maydanoz

Sosu Domatessiz Dağılmayan Fellah Köfte (Buzluğa Da Atılabilir) Tarifi Yapılışı

Sitede birçok fellah köfte tarifi var evet ama bu köftenin sosu domatessiz olduğu halde aşırı lezzetli ve asla dağılmayan Günler için de ideal masaya geldiği gibi anında bitiyor buzlukta haşlanmış köftesi her zaman bulunursa yapması sadece 10 dakika olan lezzeti umarım deneyip beğenirsiniz.
Yapılışı. 👇🏻👇🏻
  1. Simit yoğurma kabına konulup üstü sıcak su ile ıslatılıp 10 dakika şişmesi beklenir.
  2. Sonra tüm malzemeler sırası ile içine katılıp tarifte yazan miktarda su eklenerek yoğrulur.
  3. Yoğrulan köftemiz eksili ufak köfteden büyükçe yuvarlanıp ortasına parmak ile basılarak şekil verilerek süzgece tüm köfte bitene kadar dizilir.
  4. Kazana sıcak su koyalım içine biraz tuz atıp iyice kaynatalım kaynayan suyun içine köftelerimizi atıp altını kısıp 20 dakika yakın haşlayalım
  5. Köftemiz haşlanırken bizde aynı anda sosunu hazırlayalım.
  6. Tavaya sıvı yağımızı ekleyelim
  7. Soğan ve biberimizi yemeklik küçük doğrayalım yağa ekleyip hafif solana kadar kavuralım
  8. Kavrulunca içine salçasını ekleyip sarımsakları rendeleyelim ve 5 dakika daha kavuralım
  9. Sosun içine haşladığımız köftenin suyundan ekleyip karıştırıp kaynatalım içine kuru nanesini ekleyelim
    (Daha sulu soslu sevenler yarım bardak sosa suyunu fazla ekleyebilirler)
  10. Kaynayan köftelerimizin suyunu süzüp hemen sosu içine katıp iyice karıştıralım
  11. Yüzüne inçe kıyılmış maydanoz ile servis edelim.

Ekmek Köftesi (Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi

Ekmek Köftesi (Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı İnce bulgur
  • 1 su bardağı çekilmiş ekmek
  • 2 yumurta
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Ekmek Köftesi (Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi Yapılışı

Çok lezzetli ve besleyici bir köfte.


  1. Kuru soğan ve sarımsağı rendeleyelim fazla suyunu sıkalım
  2. Bulgurun üzerine 1 su bardağı kaynar su dökülerek 5 dakika bekletelim.
  3. Ardından kurutulmuş ve çekilmiş ekmek içi ve diğer malzemeleri karıştırıp yoğurun.
  4. 1 su bardağı suyu azar azar ilave ederek yoğurun.
  5. Şekil vermek için ben kavanoz kapağının üzerine buzdolabı poşeti koyup yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp kapakla şekil verdim.
  6. Ardından kızgın yağda arkalı önlü kızartın yanında mayonez ve ketçap ile tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. .

Kereviz Havuç Mezesi Mayonezli Yoğurtlu Tarifi

Kereviz Havuç Mezesi Mayonezli Yoğurtlu Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet havuç
  • 2 adet kereviz
  • 1 demet dereotu
  • 4 kaşık mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı susuz yoğurt
  • Tuz

Kereviz Havuç Mezesi Mayonezli Yoğurtlu Tarifi Yapılışı

  1. 7 adet havucu rendeleyin az sıvı yağında soteleyin.
  2. Soğuyunca kereviz soyulup rendelenir dereotu doğrayın.
  3. 4 kaşık mayonez 1 çay bardağı  yoğurt , tuz , sarımsak rendesi eklenir kaseye alınır.
  4. Salatamız hazır. Soğuk servis edin.

Nefis Patlıcan Kebabı Tarifi

Nefis Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patlıcan
  • Sıvı yağ (Kızartmak için)
Köfte için;
  • 500 gr kıyma (Dana kıyma kullandım)
  • 2 yemek kaşığı bayat ekmek içi
  • 1 adet soğan
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı Kimyon
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • 1 çay kaşığı Pulbiber
  • Tuz

Nefis Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı

Merhaba yapımı kolay ve lezzetli mi lezzetli bir yemek tarifi paylaşmak istiyorum nefis oluyor denemenizi tavsiye ederim 😋🍴🍞
Siz söylemeden önce ben belirteyim patlıcanları ince doğramışım:))
  1. Patlıcanları orta kalınlıkta yuvarlak olarak doğrayalım ve acısının çıkması için tuzlu suda bekletelim.
  2. Bu arada köftesini hazırlayalım malzemelerin hepsini bir kaba alalım ve güzelce yoğuralım buzdolabında yarım saat dinlenmesi için bekletelim.
  3. Patlıcanların suyunu sıkıp kağıt havlu ile kurulayalım ve kızgın yağda hafif diriliği gidinceye kadar her iki tarafını da kızartalım.
  4. Köfte harcının içinden cevizden biraz büyük parçalar alıp elimizde yuvarlayarak şekil verelim.
  5. Fırın kabına bir köfte bir patlıcan olmak üzere malzemeler bitene kadar dizelim.
  6. Ortasına veya üzerlerine domatesleri biberleri ve soğanı yerleştirip sosunu dökelim.
  7. Isıtılmış fırında 180°de kontrol ederek pişirelim.
    Kolay gelsin Afiyet olsun❤

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kereviz
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım limonun suyu
  • 5-6 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Dereotu

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kerevizi soyup, doğrayalım ve limonla suda bekletelim.
  2. Kuru soğanı doğrayıp yağla birlikte tencereye alalım ve kavuralım.
  3. Yıkayıp soyduğumuz ve doğradığımız havucu da soğan ile kavuralım.
  4. Doğradığımız patatesleri de içine alalım. Üzerine gelinceye kadar soğuk su koyalım.
  5. Tuzunu ve şekerini katıp 10 dakika kadar kaynatalım.
  6. Kerevizi de tencereye koyalım.
  7. Arzuya göre yarım limon suyunu da sıkalım.
  8. Su az gelirse ilave edelim.
  9. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  10. Ocaktan indirdikten sonra ince kıydığımız dereotunu da katıp karıştıralım.
  11. Tencerenin ağzı kapalı bir şekilde soğumaya bırakalım.

Semizotlu Kuru Cacık Tarifi

Semizotlu Kuru Cacık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ semiz otu
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • Yeteri kadar tuz

Semizotlu Kuru Cacık Tarifi Yapılışı

Herkese merhabalar 😊
🙏Rabbime şükürler olsun böyle güzel nimetleri bizim için yaratmış🙏
🌿Semiz otu çok faydalı bir bitki içinde C vitamini olduğu için sık sık tüketmenizi tavsiye ederim. Semiz otuyla yapılan her şeyi çok seviyorum.
Ben köyde yaşadığım için bizim buralarda çok fazla var kendiliğinden çıkan bir bitki olduğu için rahatlıkla bulabiliyorum.
Eğer sizin öyle bir imkanınız yoksa bir bağ Semiz otu yeterli olacaktır. İsterseniz tarife geçelim🌿
🌿🌿Öncelikle Semiz otumuzu güzelce yıkayıp yapraklarını dallarından ayırıyoruz.
İsterseniz doğrayabilirsiniz ben doğramadım vitamini kaybolmasın diye.
Ayıkladığımız semizotumuzu derin bir kaseye alıyoruz üzerine rendelediğimiz sarımsağı ve yoğurdumuzu ilave ediyoruz yarım çay bardağı kadar da su ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Eğer daha sulu seviyorsanız daha fazla su ekleyebilirsiniz.
2 yemek kaşığı zeytinyağı pul biberini ve tuzunu atıp tekrar karıştırıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
Üzerine zeytinyağ gezdirip az bir şey de pul biber serpip servis yapıyoruz. 🌿🌿
Afiyet Şifa Olsun

Lokanta Usulü Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi

Lokanta Usulü Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek (bardak ölçüsü 200 ml.
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet küçük patates
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça (biber domates karışık)
  • 3 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber ve zerdeçal
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kimyon ve karabiber
  • 1 bardak et suyu veya 1 adet knor bulyon
  • 7 su bardağı sıcak su

Lokanta Usulü Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

Herkese güzel günler, hayırlı cumalar diliyorum. Bugün size sofralarımızın baş tacı lokantalardakini aratmayacak kırmızı mercimek çorbamın tarifini vermek istiyorum. Yolculuklarda mola yerinde ilk akla gelen hadi bir mercimek çorbası içelim deriz neden evimizde de aynı lezzette içmeyelim.
  1. Öncelikle mercimeği çok güzel yıkıyoruz biraz suda bekletiyoruz.
  2. Tenceremizi ocağa koyup sıvı yağı koyalım ince doğradığımız soğanı ilave edip birazcık kavuralım salçayı koyalım havuç ve patatesi soyup rendeleyelim.
  3. Tencereye ilave edelim yazdan yaptığımız domates sosundan 3 yemek kaşığı koyalım.
  4. Mercimek ve baharatları da koyup karıştıralım.
  5. Sıcak suyumuzu koyduktan sonra tuz et suyunu katıp kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatalım.
  6. Ben vakitten kazanmak için ve daha güzel kıvamda olması açısından çorbamı düdüklü tencerede 15-20 dakikada pişiriyorum.
  7. Pişen çorbamızı varsa el blendırından yoksa süzgeçten geçirdikten sonra servis kasemize alalım.
  8. Üzerine arzuya göre pulbiber ve bol limonla servis yapalım deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.