24 Ekim 2019 Perşembe

Soğuk Algınlığına Birebir Tarifi

Soğuk Algınlığına Birebir Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet elma
  • 4 adet karanfil
  • 1 tutam ıhlamur
  • 1 dilim limon
  • 1 adet çubuk tarçın (İsteğe bağlı kullanmayabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı bal (İsteğe bağlı kullanmayabilirsiniz)
  • Su

Soğuk Algınlığına Birebir Tarifi Yapılışı

  1. Elmanın kabuklarını soyuyoruz ve içine bir kaç tane de elmanın çekirdeklerinden ekliyoruz.
  2. 2 adet karanfilin baş kısmını iki parmağımızla ovalayıp ezip diğer 2 karanfille beraber ekleyip bir tutam ıhlamuru, 1 dilim limonu ve isteğe bağlı olarak 1 adet kabuk tarçın ilave edip su ekleyerek karışımı kaynatıyoruz.
  3. Dilerseniz tatlandırıcı olarak 1 kaşık bal ilave edebilirsiniz. Sıcak olarak tüketmenizi tavsiye ediyorum. Çocuklar için ılık tüketimi öneriliyor. Afiyet ve şifa olsun

Otlu Krep Tarifi

Otlu Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 4 su bardağı süt
  • 4 su bardağı su
  • Aldığı kadar un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım kalıp süzme peynir
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam yeşil soğan
  • 1 tutam dereotu
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı fesleğen
  • 2 tatlı kaşığı kuru maya

Otlu Krep Tarifi Yapılışı

  1. Sıvı tüm malzemeyi karıştır.
  2. En son un maya ekle mikserden geçir.
  3. En son yeşillikleri atalım ve tavayı ısıtalım kepçe yardımıyla alt üst pişirelim

Kabak Mücver Tarifi

Kabak Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane kabak
  • 1 tane patates
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Kabak Mücver Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve unumuzu bir kaba alarak pütürsüz kalacak şekilde çırpıyoruz.
  2. Kabaklarımızı ve patateslerimizi rendeliyoruz.
  3. Elimizle sularını iyice sıkarak ayrı bir kaba alıyoruz.
  4. Maydanoz ve dereotumuzu ince ince kıyıyoruz.
  5. Çırptığımız yumurtaların üzerine suyu sıkılmış kabak ve patatesi, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu, tuz, karabiber, pulbiberi ve kabartma tozunu ekleyerek harcımızı iyice karıştırıyoruz.
  6. Yapışmaz tavamıza 1 yemek kaşığı yağ alarak ısıtıyoruz.
  7. Mücver harcımızdan yemek kaşığı yardımıyla tavaya tek tek dökerek altlı üstlü kızartıyoruz.
    Afiyet olsun 🌼

2 Kişilik Porsyon Pasta Tarifi

2 Kişilik Porsyon Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek için
  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz kremşanti isteğe bağlı

2 Kişilik Porsyon Pasta Tarifi Yapılışı

Merhabalar kolay ve pratik bir tarifim var


  1. Kek için yumurta ve şeker köpürme kadar çırpılır.
  2. Kabartma tozu hariç tüm malzemeler eklenir karıştırılır.
  3. En son kabartma tozu da eklenir harcımız uygun bir tepsiye dökülerek 190 derece fırında yaklaşık 10 -15 dakika pişirilir.
  4. Kek pişerken krema için vanilya margarin kremsanti hariç tüm malzemeler ocağa alınır
  5. Kaynayana kadar karıştırılır en son margarin vanilya toz kremsanti eklenir karıştırılır.
  6. Ocak kapatılır.
  7. Krema soğumaya bırakılır.
  8. Soğuyan kekimiz uygun bir kalıp ile kesilir ben bardak kullandım yaklaşık 4 parça yuvarlak kek çıktı.
  9. İlk kata soğuyan krema sürülür. Sonra diğer kek konur en üste de krema sürülerek istenilen şekilde süslenir afiyet olsun

Fincanda Kek Tarifi

Fincanda Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı kakao
Islatmak için ;
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı nescafe

Fincanda Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri iyice çırparak köpürttükten sonra diğer kek malzemelerini de ekleyin ve çırpın.
  2. Fincanları yağlayın ve kek hamurunu fincanların yarısına kadar doldurun.
  3. Geniş bir tencereye fincanların yarısına gelecek şekilde su koyun ve fincanları tencereye oturtup kapağını kapatın.
  4. Ocakta 15 20 dk. Kadar pişirin.Afiyet olsun.

İncirli Puding Tarifi

İncirli Puding Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet mor incir ya da kuru incir
  • 1 litre süt
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 3 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
  • Bir çimdik tuz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

İncirli Puding Tarifi Yapılışı

İki çeşit İNCİR mevcuttur: soluk sarı renkli olanı sultan ya da lop incirdir. taze olarak tüketildiği gibi kurutmaya da elverişlidir. diğeri ise mor renkli incirlerdir. bunlara siyah ya da patlıcan inciri denir ve taze olarak tüketilir. reçeli, pekmezi, ezmesi yapılır. tatlı ve hamur işlerinde kullanılır. incirde sütten daha fazla kalsiyum vardır. Anavatanı Anadolu olup buradan yayılmıştır. Dünya incir pazarında Ülkemiz 1. Sıradadır.
  1. İncirleri taze incir olarak kullanacaksanız kabuklarını soyun, kuru incir kullanacaksanız sapları kesin ve robottan pürüzsüz olana dek geçirin.
  2. Bir kenara alın.
  3. Tencereye tuz şeker vanilini koyup karıştırın.
  4. Karıştıra karıştıra sütü ilave edin. Ocağa alın. Sürekli karıştırarak pişirin.
  5. Kıvam almaya başlayınca tereyağını ve incir püresini ekleyin.
  6. Yağ eriyip, incirler her yere eşit dağılınca ocaktan alıp kaselere boşaltın.
  7. Soğumaya bırakın. Soğuyup üzeri kabuk bağlayan pudingi dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın. Afiyetle

Düdüklü Tencerede Etli Nohut Yemeği Tarifi

Düdüklü Tencerede Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kase nohut
  • 200-250 gr kuşbaşı et
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Zeytinyağ
  • Tuz

Düdüklü Tencerede Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Nohutları akşamdan (8saat önce) ıslatın.
  2. Islanan nohutları yıkayın ve suyunu süzün.
  3. Düdüklü tencereye zeytin yağ ve eti koyup biraz kavurun. İnce doğranmış soğanı da koyup biraz daha kavurun.
  4. Salçaları da ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun ve nohutu ilave edin.
  5. Tuzunu ve üzerini iki- üç parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip kanayınca kapağını kapatın.
  6. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Pişme süresini tencerenize göre ayarlayın.

Un Kurabiyesi (Pastane Usulü) Tarifi

Un Kurabiyesi (Pastane Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin (250 gr oda sıcaklığında)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri ( şekerli seviyorsanız 1 buçuk su bardağı olabilir)
  • Aldığı kadar un ( 2 buçuk su bardağı yeterli olabilir kontrollü bir şekilde ekleyin)
  • 1 paket vanilya

Un Kurabiyesi (Pastane Usulü) Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığındaki margarini sıvı yağ ve 1 su bardağı pudra şekerini derin bir kapta yoğuruyoruz.
  2. 6-7 dakika yoğurduktan sonra vanilya nişasta ve unu ilave ediyoruz (çok iyi yoğurun çünkü hamur parçalanmamalı).
  3. İster normal kurabiye gibi yuvarlayarak şekil verin, ister 2 adet ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp rulo şekline getirin.
  4. Çatal ile ruloyu uzun çizelim ve küçük küçük keselim 2 parmak şeklinde olabilir.
  5. Tepsimize yağlı kağıt serelim yağlamayın çünkü hamur yağlı. Kurabiyeleri tepsiye dizelim.
  6. Önceden ısıtılmış ılık olan 160 derecelik fırında 15 dakika pişirin. 15 dakikayı geçmesin pişmesi.
  7. Üzerine dilerseniz pudra şekeri serpin afiyet olsun 

Tam Ölçülü Tarif Cheesecek Tarifi

Tam Ölçülü Tarif Cheesecek Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr krem peynir (Ben peynirini evde yapıyorum)
  • 200 ml sıvı krema
  • 1 su bardağı +1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı tepeleme dolusu un

Tam Ölçülü Tarif Cheesecek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle krem peynir vanilya ve şekeri krem haline gelene kadar çırpıyoruz
  2. Sonra sıvı kremayı ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Ardından yumurtaları teker teker karıştırarak ekliyoruz
  4. Son olarak unu ve kabartma tozunu ekleyip güzelce karıştırıyoruz elimizde tel çırpıcı ile karıştırıyoruz.
  5. Elinizde buruşturduğumuz yağlı kağıdı kelepçeli kek kalıbına yerleştirip kek hamurunu içine döküyoruz
  6. 200 derece ısıtılmış fırına atıp ilk 10 dakika sonra fırın derecesini 170 e düşürüyoruz
  7. Üzeri yanana kadar pişiriyoruz. Dilerseniz bir gün Dilerseniz 2-3 saat dinlendirdikten servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun

Arpa Şehriye Çorbası Tarifi

Arpa Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • 1 adet domates
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, pulbiber, karabiber, toz nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı etsuyu
  • 2-3 su bardağı su (Öncelikle 2 koyun kıvamı yoğun olursa diğeri eklenebilir)

Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı bir tencerede eritilir.
  2. Domates salçası eklenir 1-2 dk kavurduktan sonra şehriye eklenir.
  3. Ardından rendelenmiş domates, su, et suyu tuz ve baharatlar konur.
  4. Kısık ateşte ara ara karıştırılarak pişirilir.
  5. Şehriye pişince ve suyu da kıvam alınca kapatılabilir.
REKLAM

Kurabiye Tarifi

Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kakaolu toz puding
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2-2, 5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • Damla çikolata
Üzeri İçin;
  • Pudra şekeri

Kurabiye Tarifi Yapılışı



  1. Bütün malzemeleri karıştıralım unu yavaş yavaş ekleyip yoğuralım.Ben 2, 5 su bardağı un kullandım.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  2. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, içli köfte gibi açıp içine damla çikolata bırakıp kapatalım.175-180 derecede 10- 15 dakika pişirelim.
  3. Fırından çıkarınca üzerine pudra şekeri serpin

23 Ekim 2019 Çarşamba

Patlıcan Salatası Tarifi

Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 2 büyük diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 avuç ince doğranmış maydanoz
  • Tuz

Patlıcan Salatası Tarifi Yapılışı

Daha fazla tarif için beni instagramdan da takip edebilirsiniz 🙏 ❤️instagram hesabım profilde var @mutfak_a_s_k 👈
Youtube kanalım “Rabia’nın Tarifleri”
Bu salata kesinlikle efsane. Patlıcan seviyorsanız ve bu şekilde denemediyseniz mutlaka deneyin 🙋‍♀️
Ayrıca bu salata bekledikçe güzelleşiyor. Bir gün önceden de hazırlayabilirsiniz.
YAPILIŞI 👇
  1. Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun.
  2. Doğrayın ve diğer malzemelerle karıştırın.
  3. Vaktiniz varsa 1 kaç saat bekletin.
  4. Hatta bir gece önceden yaparsanız daha da lezzetli olur.
    Afiyet olsun ❤️ ❤️ ❤️ ❤️

Fırında Börek Tadında Karnabahar Tarifi

Fırında Börek Tadında Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 1 adet büyük patates
  • 3 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı un (Tepecikli)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
  • Tuz (1, 5 tatlı kaşığı kadar)
  • Pulbiber, karabiber

Fırında Börek Tadında Karnabahar Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim 🌺
Karnabahar sevenlerin bayılacağı sevmeyenlerin bile severek yiyeceği börek tadında bir karnabahar tarifim var sizlere. 💯😋👌💕
  1. Karnabahar küçük parçalara ayrılır, patates küp küp doğranır, sıcak suda tamamen yumuşayıncaya kadar birlikte haşlanır.
  2. Haşlanınca bir süzgeçte suyu süzülür, ılınması beklenir.
  3. Soğuduktan sonra bir kabın içinde patates ve karnabahar biraz ezilir.
  4. Kalan malzemeler eklenir güzelce karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çok kalın olmayacak şekilde(1 parmak kalınlığında) yayılır. Çok kalın olursa içi pismeyebilir, ince olursa da kuru olur. 😉
  5. Önceden ısıtılmış 200° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. İlk sıcağı çıkınca dilimlenip servis edilir. ♨️Bu kadar basit. 👌😘💕
⭐ Haşlanmış patatesiniz varsa onu da kullanabilirsiniz.
Denemek isterseniz şimdiden Afiyet olsun.