6 Kasım 2019 Çarşamba

Red Dead Redemption 2 artık çok daha gerçekçi!

Başta GTA serisi olmak üzere Rockstar Games oyunlarının popüler olduğu konuların başında, modlar geliyor. GTA 5 gibi oyunlar mod yapımcılarının özelleştirmeleri sayesinde grafikten araçlara başka bir oyuna dönüşüyor.
Bir yıllık bekleyişin ardından PC oyuncuları ile buluşan Red Dead Redemption 2 modlardan nasibini alan oyunlar arasına eklendi. Oyun piyasaya sürüldükten birkaç saat sonra hazırlanan ilk modlar yayınlandı.

Red Dead Redemption 2 modlar ile karşınızda

Oyunun PC sürümü için birçok farklı mod sunulmuş olsa da, en dikkat çekenlere Photorealistic ReShade ve Morgan The Joker‘e kısaca göz atalım. Oyunun üst seviye grafiklere sahip olduğunu ve tüm ayarları yüksek hale getirdiğinizde, 4K 60 FPS için RTX 2080 Ti‘nin bile yetersiz kaldığını sizlere duyurmuştukBu mod sayesinde oyundaki renkler, gölgeler, tonlar yeniden düzenleniyor. PC oyuncularının çok daha net bir görüntüye kavuştuğu mod yüklüylen çekilen görüntüleri yukarıdaki galeri ve aşağıdaki videoda görebilirsiniz.
Joker hayranları tarafından oldukça beğenilen ikinci mod ise adından da anlaşılabileceği üzere karakteri oyuna taşıyor.

Yüzünüz sosyal medya kimliğiniz olmak üzere!

Facebook kimlik doğrulama sistemi, yakın gelecekte değişecek. Yaklaşık 2.5 milyar aktif kullanıcıya sahip olan sosyal medya devi, çok sayıda sahte hesabın var olduğunu ve bu durumun insanları rahatsız ettiğini biliyor.
Bu bağlamda yeni bir kimlik doğrulama yöntemi geliştiren Mark Zuckerberg ve ekibi, sizden yüzünüzü içeren bir video isteyecek. İlgili videoda yüzünüzün farklı açılardan çekilmiş olması gerekecek.

Facebook kimlik doğrulama sistemini neden değiştiriyor

En popüler uygulamaların özelliklerini herkesten önce internete sızdırması ile bilinen Jane Manchun Wong, kendi Twitter hesabında bir GIF paylaştı. Doğru tespitleri ile ünlenen Wong, bu sefer de yanılmadı.
Yeni bir arayüz geliştiren Facebook, yüzünüzü kayıt etmek amacı ile bir fotoğraf dairesi kullanacak. Bu fotoğraf dairesi, yüzünüzü çeşitli açılardan kayıt edecek. Kayıt etme işlemi sırasında kafanızı size verilen doğrultuda oynatmalısınız.Akıllı telefonunuzun kilidini açmak için kullandığınız yüz tanıma sistemine benzeye dairesel doğrulama, internet botları tarafından oluşturulan hesapları tespit etmek için kullanılacak.
Yeni projesini veri toplamak amacıyla kullanmadığını söyleyen Facebook, kendisine yöneltilen yüz tanıma teknolojisini kullanıyor iddialarını da reddetti. Bazı kullanıcılar, bu yeni projeden rahatsız oldu.Kimlik doğrulama aşamasında bir yüzün olup olmadığını kontrol eden bu yazılım, elde ettiği bilgileri tutmayacak. Buna ek olarak Facebook da bunun garantisini şimdiden verdi. Siz ne düşünüyorsunuz?

Mediatrend kasım sayısını indirdiniz mi?



Mediatrend Kasım sayısı sizlerle. Her ay ShiftDelete.Net tarafından hazırlanan teknoloji yaşam dergisinin yeni sayısı da mağazada yerini aldı. Peki, kasım ayında sizi hangi konular bekliyor?
Teknoloji tutkunlarının, teknolojiyi hayatının merkezine çekenlerin e-dergisi Mediatrend Kasım sayısı çıktı. Her ay ücretsiz olarak MediaMarkt mağazalarında dağıtılan Mediatrend’in, yine ücretsiz olan e-dergi versiyonunda onlarca yeni makale ve içerik sizleri bekliyor.
Mediatrend dergisi, basılı olarak MediaMarkt mağazalarında, dijital olarak da Google Play Store ve App Store‘da sizlerle. Ayrıca Mediatrend‘i Turkcell Dergilik ve Mediatrend WEB sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Mediatrend Kasım sayısı çıktı

Sıcak yaz günlerini artık iyiden iyiye geride bıraktık. Güneş bulutların arkasına saklanmaya ve bize kendini daha az göstermeye başladı. Güneşin bu muzip oyunları soğuk havayı da beraberinde getirdi. Evet! Sonbahar geldi.
Havaların artık soğuduğunu kabul etmek gerekiyor. Artık kışa yalnızca bir adım uzaklıktayız. Ancak, bunun keyfini çıkarmayı unutmamak gerekiyor. Sonbahar beraberinde doğanın etkileyici renklerini de getiriyor. Bu renkleri kaçırmayın ve kendinizi eve kapatmayın.
Mediatrend Kasım ayında kendinizi eve kapatmamanız için sizlere bazı önerilerimiz var. Örneğin, Gezi köşemizde Kıbrıs’ı nasıl keşfedeceğiniz öğrenebilirsiniz. Emin olun, Kıbrıs’ı keşfetmek için en güzel zamanlardayız!
Ana konumuz tabii ki sonbahar. Sonbahar demek temkinli olmak demek. Doğru kıyafet seçimi demek. Yağmur demek. Bunun için hava durumunu doğrulamak için teknolojiden faydalanmayı ihmal etmeyin. Ana konumuzda sizlere en kullanışlı hava tahmin uygulamalarını sıraladık.
Söylediğimiz gibi, kendinizi eve kapatmayın! Bir fotoğraf sanatçısı kalitesinde fotoğraflar çekebilmeniz için iki büyük yardımcınız var. Bunlardan biri sonbahar, diğeri ise tabii ki teknoloji. Harika fotoğraf kareleri yakalamak için en doğru taktikler yine kasım sayısının sayfalarında sizleri bekliyor. Tabii eve kapanmayın demişken, evde hiç vakit geçirmemek de olmaz. Kış geliyor. Sonbahar ise evinizi kışa hazırlamak için doğru zaman. Son kontrolleri nasıl yapacaksınız? Bu kontroller gözünüzü korkutmasın. Yapmanız gerekenleri sıcak bir kahve eşliğinde okuyacaksınız.
Ana konumuzun yanında yine her sayfayı dopdolu bir Mediatrend sayısı sizleri bekliyor.
Mutfakta Yaşam köşesinde şifalı çorbaların sihirli dünyasına giriş yapıyoruz. Ayrıca, yazın aldığımız fazla kilolardan kurtulmak için nereden başlamanız gerektiği de yine bu köşede sizleri bekliyor.
Bildiğiniz gibi artık ilk ve orta dereceli okullar yılda iki kez ara tatile girecek. Bu tatillerden ilki kasım ayında. Peki, 9 günlük dolu dolu tatilde neler yapmak gerekir? Evde vakit nasıl geçer? Evde Yaşam köşemizde tüm bu sorular yanıtlanıyor. Küçük bir tüyo; hobi edinin!
Objektif köşemizde daha iyi fotoğraflar ve videolar çekmek için gerekli olan aksesuarlara ve hangi fotoğraf için hangi lensin kullanılması gerektiğine yakından bakıyoruz.
Tabii Mediatrend kasım sayısı yalnızca bu konularla sınırlı değil. Yine bilgisayarların etkileyici dünyasından tavsiyeler, dizi ve oyunların eğlenceli dünyasından öneriler ve bir yönetmenin hayatına kısa bakış sizlerle.
Şimdi kahvenizi aldıysanız başlayalım.
İyi okumalar…

Kakebo Yöntemiyle Ev Ekonomisine Japon Dokunuşu

Harcamalarınızı düzenli bir şekilde takip etmek; neye, ne kadar harcadığınızı bilmenize yardımcı olur. Paranın mükemmel bir şekilde organize edilmesini ve harcamaların kayıt altına alınmasını hedefleyen Japon geleneği Kakebo, tasarruf yapmak isteyen ve gereksiz harcamalardan kaçınanlar için mükemmel bir seçenek. Peki bu eski Japon geleneğini ev ekonominize nasıl uygulayacağınızı biliyor musunuz? İşte ev ekonomisinde Kakebo geleneğini uygulamak için bilmeniz gerekenler!

Kakebo yöntemi nedir?
1900’lü yılların başında yaygınlaşmaya başlayan Japon geleneği Kakebo, paranın mükemmel bir şekilde organize edilmesini hedefler. Günümüzde Japonya’da birçok ailenin uyguladığı bu yöntem, ev harcamaları için en etkili tasarruf metodu olarak kabul edilir. Hem gelir hem de gider kaydetme sistemi olarak kullanabileceğiniz Kakebo, bütçenizi dengeler ve gereksiz harcama yapmanızı önler.

Kakebo yöntemi nasıl işler?
Kakebo yöntemiyle birikim yapabilmek için ayın başında sabit giderlerinizi ve toplam gelirinizi not almanız gerekir. Ardından bu verilerden yola çıkarak hesaplamalarınızı yapabilirsiniz. Temel giderlerden ve diğer harcamalarınızdan oluşan toplam masrafı, toplam gelirinizden çıkartarak birikim yapmanız için geriye kalan parayı bulabilirsiniz. Eğer ev harcamalarından tasarruf etmek istiyorsanız belirlediğiniz tasarruf miktarını da harcamalarınızla beraber toplam gelirden düşmeniz gerekir. Ek olarak ay boyunca günün veya haftanın tüm masraflarını not almanız gerektiğini de unutmayın. Bu şekilde tüm harcamalarınızı kayıt altına alabilirsiniz.

Kakebo yöntemini nasıl organize etmelisiniz?
Kakebo organizasyonu yaparken gıda, ulaşım, sağlık, eğlence ve acil durumlar gibi birçok farklı kategori yaratmanız gerekir. Yarattığınız her kategoride günlük harcamalarınızı kaydetmeye özen göstermelisiniz. Bu sayede ne kadar para harcadığınızı ve geriye ne kadar paranızın kaldığını görebilirsiniz. Ayrıca bu tarz kategoriler yaratmak, hangi alanda ne kadar para harcadığınızı ve hangi harcama kalemlerinde kendinizi biraz daha sınırlamanız gerektiğini hesaplamanıza yardımcı olur.

Kakebo yönteminin ev ekonomisine etkileri nelerdir?
Kakebo tekniğinde başarı elde etmenin tamamen sizin disiplininize bağlı olduğunu belirtelim. Tekniği başarıyla uygulamak için birikim yapabilmenin yanı sıra, irade gücünüzün de sağlam olması gerekir. Örneğin, daha fazla kıyafet almama hedefiniz varsa bu hedefe sadık olmanız gerekir. Hedefleriniz konusunda ısrarcı ve kararlı olmak Kakebo’nun kilit prensiplerinden biridir. Dolayısıyla gereken iradeyi ve kararlılığı gösterdiğinizde Kakebo, ev ekonomisini yönetmenin en etkili yollarından biri olacaktır.

5 Kasım 2019 Salı

Tereyağlı Nefis Erişte Pilavı Tarifi

Tereyağlı Nefis Erişte Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük su bardağı erişte
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 büyük su bardağı su (Aynı bardak ile)

Tereyağlı Nefis Erişte Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye sıvı yağ ve tereyağ alınır ve eriyince erişte eklenip orta ateşte yakmadan kavrulur.
  2. İstediğiniz renge ulaşınca suyu ve tuzu ilave edilip kapağı kapalı suyunu çekene kadar pişirilir.
  3. Suyunu çekince bir tur çevrilip demlenmeye bırakılır.
  4. Demlendikten sonra açılıp karıştırılır ve servis tabağına alınıp servise sunulur 😙 👌
    AFİYET OLSUN ♨ 💕

Haydari Tarifi

Haydari Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 kibrit kutusu kadar peynir(ezine olursa daha güzel olur)
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kuru nane, tuz
  • Dereotu
  • 1 adet büyük boy salatalık(Eğer görseldeki gibi sunmak isterseniz)

Haydari Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba bir su bardağı süzme yoğurdu alıyoruz.
  2. Üzerine çatalla ezilmiş peyniri, ince kıydığımız dereotunu, naneyi zeytinyağını ve tuzunu da atıp güzelce karıştırıyoruz.
  3. Salatalıkları yarım cm kalındığında dilimleyip servis tabağına alıyoruz.
  4. Sıkma torbasına haydariyi koyup salatalıkların üzerine sıkıp şekil veriyoruz.
Afiyet olsun

Yayla Çorbası Yapılışı Tarifi

Yayla Çorbası Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı)
  • 7 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Yarım fincandan biraz fazla un (Türk kahvesi fincanı)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Nane

Yayla Çorbası Yapılışı Tarifi Yapılışı

  1. Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
  2. Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.
  3. Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.
  4. Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır.
  5. Şık bir sunum olması açısından;
    Çorba kaselere alınır. Ayrı bir yerde tereyağı kızdırılarak nane ile karıştırılır. Ve kaselerdeki çorbaların üzerinde gezdirilir. Kalan naneli tereyağını tenceredeki çorbaya koyup karıştırın.
  6. Mis kokulu yayla çorbamız servise hazır.
..::Afiyet Olsun::..

Tencerede Lokum Gibi Tavuk Pirzola Tarifi

Tencerede Lokum Gibi Tavuk Pirzola Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk pirzola
  • 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Tuz

Tencerede Lokum Gibi Tavuk Pirzola Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar yapımı gerçekten çok kolay ve pratik olan bu yemeği zamanınız yoksa, çalışıyorsanız veya ani gelen misafirleriniz için de rahatlıkla yapabilirsiniz. 🍴🍖🍞
  1. Malzemeleri kişi sayısına göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.
  2. Pirzolaların derilerini çıkartalım ve bir kaç yerine bıçakla hafifden çizelim.
  3. Çukur bir kabın içine salçayı zeytinyağı ekleyip karıştırdıktan sonra baharatları ve tuzu ekleyip harmanlayalım.
  4. İçine etleri alalım hepsini güzelce soslayarak üzerini streç filme kapatıp yarım saat buzdolabında bekletelim.
  5. Zamanınız yoksa bekletmeden de pişirebilirsiniz!
  6. Tencereyi ocağı alalım orta ateş de ısındıktan sonra etleri koyalım kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
  7. Bir süre sonra etlerin suyunu bıraktığını göreceksiniz.
  8. Ocağın altını biraz daha açarak arada kontrol edip suyunu çekene kadar pişirelim.
  9. İsterseniz etleri çevirerek kendi yağında kızartabilirsiniz.
    Hepsi bu kadar afiyet olsun❤

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg salamura asma yaprağı
  • 2,5 su bardağı pirinç (Ben baldo kullandım)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 domates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Yarım çay kaşığı toz tarçın
  • İki tutam kuru mor reyhan

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı

Merhaba! Nesillerdir yapılan ve her yörenin kendine has unsurlarıyla harmanladığı geleneksel bir yemek zeytinyağlı yaprak sarma. Ben de yıllar içinde değiştirip, geliştirdiğim bu tarifle; özellikle kullandığım farklı baharatlarla güzel bir tada ulaştığımı düşünüyorum. Umarım deneyip bana fikirlerinizi söylersiniz.
Yaprakların hazırlanısı:
Mümkünse bir gün önceden suya koyup tuzunu çıkarmak gerekiyor. Benim gibi aklınıza bir yemek düştüğünde hemen yapmak isteyenlerdenseniz yaklaşık 1 saat sıcak suda bekleterek (suyunu bir kaç kez değiştirerek) yaprağın tuzunu çıkarıp kullanabilirsiniz. Yine de tuzu tam çıkmamış olursa, hazırlayacağınız iç harca hiç tuz koymayarak tuz oranını dengeleyebilirsiniz.
  1. İç harcın hazırlanışı:Soğanı, domatesi, maydanozu rondoda çekiyoruz. Bunları bir kaba alıp üzerine yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri, zeytinyağını, salçayı, nar ekşisini, limon suyunu ve yukarıda malzeme listesinde saymış olduğum tüm baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Benim salçam ev yapımı olduğu ve kendinden epeyce tuzlu olduğu için iç harca ekstra tuz eklemedim.
  2. Yaprakların içine harcımızdan az az koyup sarıyoruz.
  3. Pirinçler piştiğinde hacim olarak epey genişleyeceğinden içini koyarken abartmamak önemli. Makbul olan kalem gibi sarmalar yapmak.
  4. Sarmaları pişireceğiniz tencerenin dibine yırtık ya da fazla sert olan yaprakları serebilirsiniz. Böylece tencerenin dibinin tutması durumuna karşı önlem almış olacaksınız.
  5. Sarmaları tencereye dizip üzerini geçmeyecek kadar su koyuyoruz.
  6. Sarmaların üzerine bir kaç kaşık zeytinyağı gezdiriyoruz.
  7. En üste limon dilimleri koyup, kısık ateşte bir buçuk saat pişiriyoruz.
  8. Tabanı kalın olan tencereler sarma pişirmeye daha elverişlidir. Ben yayvan granit bir tencere kullandım.
Süre sonunda ocağın altını kapatın. Bir kaç saat dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun.
REKLAM

Çilekli Magnolya Tarifi

Çilekli Magnolya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 bardaktan 1 parmak eksik şeker
  • 3 kaşık un
  • 2 kaşık nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema
Süslemek için:
  • Çilek, bebe bisküvisi

Çilekli Magnolya Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce bebe bisküvisini rondada çekelim.
  2. Muhallebi için krema ve vanilya hariç diğer malzemeleri koyup karıştıralım.
  3. Muhallebi kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyelim altını kapatalım.
  4. Muhallebimiz ılıdıktan sonra kremamızı koyup mikserle karıştıralım.
  5. Kaselerimizin altına muhallebi üzerine bisküvi ve çilek koyalım. Sonra tekrar muhallebi koyalım üstünü de istediğimiz gibi süsleyelim.

Cupda Kafayıflı Muhallebi Tarifi

Cupda Kafayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi (Kremayı lezzetlendirmek için istemezseniz kullanmayabilirsiniz)
  • Cuplara yetecek kadar kavrulmuş kadayıf

Cupda Kafayıflı Muhallebi Tarifi Yapılışı



  1. Tencereye süt, un, toz şeker alınarak pürüzsüz olana kadar karıştırılır.
  2. Daha sonra ocağa alınarak kaynayıp koyu bir kıvam alana kadar pişirilir.
  3. Koyulaşan muhallebi ocaktan alınarak tereyağ ve vanilya eklenip karıştırılır bir iki dk blendırdan geçirilir.
  4. Kaselerin dibine birer kaşık kavrulmuş kadayıfdan konulur üzerine muhallebi dökülür benim kadayıfım az olduğu için sadece en alta ve en üste kullanabildim ama siz dilerseniz bir kat kadayıf bir kat muhallebi şeklinde dizebilirsiniz.
  5. En üste de kadayıf yerleştirdikten sonra bir kaç saat dinlendirir ve servis edilir.
  6. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. İsterseniz kremayı lezzetlendirmek için bir paket sıvı krema veya bir paket toz krem şanti de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun

Ispanaklı Peynirli Fırın Makarna Tarifi

Ispanaklı Peynirli Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • Yarım demet ıspanak
  • 1 kase beyaz peynir
  • Tuz, karabiber, pul biber
Beşamel sos
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
Üzeri için
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Ispanaklı Peynirli Fırın Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Makarnamızı haşlıyoruz
  2. Ispanyalarımızı doğrayıp tencereye alıyoruz suyunu salıp çekince 2 yemek kaşığı sıvı yağ tuz ile bir kaç dakika kavuruyoruz
  3. Makarnamızın içine beyaz peynirimizi ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Yarısını tepsimize boşaltıyoruz.
  5. Üzerine ıspanak gezdiriyoruz.
  6. Geri kalan makarnayı da tepsimize ekliyoruz.
  7. Tenceremize margarin ve unu alıp bir kaç dakika karıştırıp sütümüzü ekliyoruz.
  8. Kaynayınca ocaktan alıp makarnaları üzerine eşit miktarda döküyoruz. En üstüne kaşar peyniri üzeri kızarana dek pişiriyoruz.

Renkli Kurabiye Tarifi

Renkli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 şişe soda
  • 1/2 (yarım) paket margarin
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 1 küçük boy pancar
  • 10 -12 yaprak ıspanak

Renkli Kurabiye Tarifi Yapılışı

Merhabalar.


  1. Pancar ve ıspanak hariç tüm malzemeyi yoğuruyoruz.
  2. Kulak memesi kıvamına gelince 3 e ayırıyoruz.
  3. Pancarı ve ıspanağı rondodan geçiriyoruz.
  4. Hamurun bir parçasına ıspanak bir parçasına pancarı karıştırıyoruz. Böylece biri yeşil biri pembe rengi almış oluyor. Biri de sade kalıyor. İsterseniz havuca renklendirebilirsiniz.
  5. İstediğiniz şekli verip 170 derecede 25 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.