11 Kasım 2019 Pazartesi

Dana Ciğer Salata Tarifi

Dana Ciğer Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg dana ciğer
  • 4 yaprak akdeniz marulu
  • 7, 8 yaprak roka
  • 1 adet ekşi elma
  • 7-8 adet  çilek
  • 1 adet nar
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı elma sirkesi
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım limon
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir (tercihen ezine)

Dana Ciğer Salata Tarifi Yapılışı

Gurme bir restoranda yediğim ve muhakkak denemeliyim deyip pişirip sizlere vereceğim şahane bir tarifle karşınızdayım.
  1. Öncelikle ciğerimizi küp küp doğrayıp ve uygun bir tencereye alıp mühürledikten sonra üstüne yarım çay bardağı zeytinyağı döküp kavuruyoruz.
  2. Ayrı bir tavada 1 çay bardağı zeytinyağını kızdıralım ve soğanı yarım ay şeklinde doğrayarak yine yarım ay şeklinde kabuğu soyulmuş ve doğranmış elma ile kavuralım.
  3. 3 dakika kavurduktan sonra içine şekeri, 1/2 tatlı kaşığı tuzu, karabiberi ve sirkeyi atarak bu şekilde rengi pembeleşene kadar karamelize edelim.
  4. Soğanları karamelize eder ve ciğerimizi kavururken tabağımızın zemin malzemeleri olan toka ve marulları iyice yıkayıp fazla da ince olmamak koşuluyla doğrayalım.
  5. Doğradığımız yeşilliğimize limon, yarım çay bardağı zeytinyağı, nar ekşisi, bir tutam tuzu ekleyelim karıştıralım.
  6. Bu karışımı salata tabağımızın zeminine döküp yayalım.
  7. Pişen ciğerimize az tuz serpip, üzerine karamelize ettiğimiz soğan ve elmayı döküp harmanlayalım.
  8. Bu karışımı yeşilliğimizin üstüne yayalım.
    Salatamıza çok yakışan, efsane bir lezzet verdiğini göreceksiniz, narı ayıklayıp, çilekleri halka halka doğrayıp, az da peynir serpiştirerek servis edelim. O kadar güzel ki.

Domatesli Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi

Domatesli Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. 5 su bardağı bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Pul biber, kırmızı toz biber, nane, karabiber

Domatesli Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tavada tereyağı ve sıvı yağ ısıtılır soğan yemeklik doğranır pembeleşinceye kadar kavrulur.
  2. Domatesin kabuğu soyulur küçük küp şeklinde doğranır soğanla tekrardan kavrulur salça ve baharatlar eklenir.
  3. En son yıkanmış bulgurumu ekleyip kavuruyoruz üzerini geçene kadar sıcak su ekliyor pişmeye bırakıyoruz.
    (Aynı şekilde bu pilava patlıcan ve biberde ekleyip sebzeli bulgur pilavını denemenizi tavsiye ederim)
    Şimdiden afiyet olsun

Brokoli Ve Karnabahar Salatası Tarifi

Brokoli Ve Karnabahar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

Kişi sayısına göre ;
  • 300 gr brokoli
  • 300 gr karnabahar
  • 2 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • İsteğe göre biraz mısır
  • 1 limonun suyu
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Brokoli Ve Karnabahar Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Karnabahar ve brokoliyi parçalara ayıralım.
  2. Havucun kabuklarını soyup doğramadan tenceremize alalım.
  3. Sebzeleri biraz diri kalacak şekilde haşlayalım.
  4. Bir kasede dövülmüş sarımsak, limonun suyu ve tuzu haşladığımız sebzelere ilave edip güzelce karıştıralım salatamız hazır. Afiyetle.

Havuç Çorbası 3 (Terbiyeli ,Dereotlu Havuç Çorbası) Bayılacaksınız Tarifi

Havuç Çorbası 3 (Terbiyeli ,Dereotlu Havuç Çorbası) Bayılacaksınız Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 1, 5 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı tavuk suyu(yoksa bulyon)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ. yarım bağ dereotu
  • Tuz (damak tadınıza göre)

Havuç Çorbası 3 (Terbiyeli ,Dereotlu Havuç Çorbası) Bayılacaksınız Tarifi Yapılışı

Hanımlar, 3. Havuç çorbası tarifi ile karşınızdayım. Hem vitaminli hem çok lezzetli. Çocuklarınıza bol bol yedirin. Kesilme riski olmayan şahane bir çorba yapmaya varmısınız? o zaman başlayalım.
  1. Çorba tenceremize 1, 5 su bardağı yoğurdu, 1,5 yemek kaşığı unu 1 yumurtayı ve 1 su bardağı suyu ekleyip iyice çırpalım.
  2. 4 su bardağı su daha ekleyip iyice karıştırarak ocağa alalım.
  3. Başından ayrılmadan kaynayıncaya kadar karıştıralım.
  4. Kaynayınca 5 su bardağı tavuk suyu ekleyip tekrar kaynatalım.
  5. Başka bir tavaya havuçları ve sarımsakları rendeleyip 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağı ile soteleyip, çorbaya ilâve ederek tekrar kaynatalım.
  6. Şehriyeyi ekleyip (bulyon eklerseniz bu aşamada ekleyebilirsiniz)
  7. Kısık ateşte 10 dakika kaynatalım.
  8. İnce kıyılmış dereotunu ilave edip ocağı kapatalım. Servise hazır, afiyet olsun.

Muhteşem Orman Kebabı Tarifi

Muhteşem Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
  • 1 kilo bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 2 adet patates
  • 2 adet yeşil biber
  • Çok az sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik
  • Sıcak su

Muhteşem Orman Kebabı Tarifi Yapılışı

Herkese hayırlı ramazanlar. Ramazanın 1. gününde iftara yakışır, nefis, lezzetine doyum olmayan, üstelik pratik bir kebap hazırlamaya ne dersiniz? O zaman buyrun tarife…
  1. Kızdırdığınız tencereye yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz etleri koyup karıştırarak suyunu çekene kadar kavurun.
  2. Yemeklik doğradığınız soğanı, sarımsağı, tereyağını ve çok az sıvı yağ ekleyip karıştırın.
  3. 2 su bardağı sıcak su ilave edip etler yumuşayana, suyunu çekene kadar pişirin. Ben düdüklü tencerede pişirdim. Eğer normal tencerede pişirecekseniz, etleri pişirmek için biraz daha su ilave etmeniz gerekebilir. Çünkü etinize göre pişme süresi değişebilir.
  4. Pişip suyunu çeken ete, domates ve biber salçasını ekleyip biraz kavurduktan sonra doğranmış havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.
  5. İçini çıkardığınız bezelyeleri de ekleyip kavurduktan sonra, üzerini hafif geçecek şekilde sıcak su ekleyin.
  6. Tuzunu, kekik hariç baharatları ekleyip, karıştırın.
  7. Bezelyeler yumuşamaya başladığında küp küp doğranmış patatesleri ekleyip, patateslerin dağılmasına izin vermeden pişirin.
  8. Ocaktan indirmeden doğranmış yeşil biberleri de ilave edip bir kaç dakika daha pişirdikten sonra,  yemeği ocaktan alıp, kekik ilave ederek karıştırın.
  9. Tencerenin kapağını kapatıp yemeğinizi yarım saat dinlendirin ve ardından afiyetle tüketin.
  10. Ben dana eti kullandım isteyen kuzu etiyle de yapabilir. İstediğiniz, sevdiğiniz mevsim sebzelerinden, kabak ve patlıcanda ilave edebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken, sebzelerin pişme sürelerine göre sıralı şekilde tencereye ilave etmeniz.
Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet Olsun:)

Ayva Tatlısı Tarifi

Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet ota boy ayva
  • 12 yemek kaşığı şeker
  • 7  tane karanfil
  • 1 tane tarçın kabuğu
  • Ayva çekirdeği
  • 1 su bardağı su

Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Ayvaları soyup ortadan iki bölün, çekirdek kısmını alın çekirdekleri ayırın.
  2. Ayvaları tencere dizin her birine 1 er yemek kaşığı şeker ilave edin.
  3. Karanfil ve tarçın kabuğunu da ekledikten sonra 1, su bardağı suyu koyup orta ateşte kıvam haline denk pişirin. Afiyet olsun

Bulgur Pilavı (Tam Kıvamında) Tarifi

Bulgur Pilavı (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5  su bardağı iri pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1  adet soğan
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Çeyrek yemek kaşığı biber salçası
  • 3  diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet sivri yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 4 su bardağı sıcak su

Bulgur Pilavı (Tam Kıvamında) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle teflon tencereye tereyağ ve sıvı yağ konur.
  2. Küçük doğranmış soğanlar sotelenir, üzerine sarımsak ve biber ilave edilip bir miktar daha sotelenir.
  3. Salçalar konup karıştırılır. Üzerine doğranmış biberler, domates ve baharatlar ilave edilip pişirilir.
  4. Sonra yıkanıp süzülmüş bulgur konup bir miktar sebzelerle kavrulur.
  5. En son dört su bardağı sıcak su konulup, önce yüksek ateşte, kaynayınca da kısık ateşte pişirilir.
  6. İyice suyunu çeken pilavın altı kapatılır, üzerine kağıt havlu ve kapağı kapatılır, sofra bezine sarılır, yarım saat dinlenen pilav servis edilir.
    Afiyet olsun😊

Fırında Başemel Soslu Makarna Tarifi

Fırında Başemel Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket boncuk makarna
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Üzerine çıkacak kadar su
  • Arasına kaşar peyniri
Beşamel Sos İçin ;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Çay kaşığı yarısı karabiber
  • Çay kaşığı yarısı tuz

Fırında Başemel Soslu Makarna Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce makarnamızı tencerede pişiriyoruz. Yani bildiğimiz makarna yapıyoruz yani. Pişince suyunu süzüp orta boy borcama dökelim üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
  2. Beşamel sos içinde tereyağını eritelim üzerine unu koyup kavuralım.
  3. Sonra sütü yavaş yavaş çırparak ekliyoruz topaklanmasın dikkat edelim sonra tuzunu ve karabiberini koyalım.
  4. Koyulaşmaya başlayacak tamamen katı hal almasın biraz muhallebi kıvamında kapatalım.
  5. Makarnamızın üzerine dökelim.
  6. 180 derece fırında yarım saat kadar pişirelim ,  üzeri bu şekilde olunca kapatabiliriz.

B Harfli Pasta Tarifi

B Harfli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek İçin ;
  • 6 adet yumurta
  • 3 buçuk fincan şeker
  • Yarım limon suyu
  • 1 buçuk paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
Kreması İçin ;
  • 3 bardak süt
  • 2 kaşık un
  • 1 kaşık nişasta
  • 2 fincan şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • 1 paket krem şanti
  • Süslemeler zevke göre istediğinizi kullanabilirsiniz.

B Harfli Pasta Tarifi Yapılışı

Merhabalar
Son zamanlarda çok popüler olan harfli pasta ile bende karşınızdayım.
  1. Kekimizi yumurta ve şekerle önce çırpıyoruz.
  2. Sonra limon kakao kabartma tozu ve unu ekliyoruz mikserler iyice çırpıyoruz.
  3. Yağlı kağıt serili büyük boy kare tepsiye harcımızı döküp kontrollü şekilde 180 derecede pişiriyoruz.
  4. Kekimiz pişerken kremamızı pişiriyoruz ve biraz ılıdıktan sonra 1 paket krem şantiyi boşaltıp mikserler iyice çırpıyoruz.
  5. Kekimiz piştikten sonra B harcı çizdiğimiz kağıdı kekin üzerine tutup düzgünce kesiyoruz ve şeklimizi ortaya çıkartıyoruz
  6. Dilediğiniz harfi yapabilirsiniz.
  7. Krema pompasıyla üzerine kremamızı sıkıyoruz.
  8. En son süslemeler zevkinize isteğinize göre dilediğiniz süslemeleri ekleyebilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Patlıcan Kebabı (Şipşak Fırında) Tarifi

Patlıcan Kebabı (Şipşak Fırında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 2 adet soğan
  • Yarım kg kuşbaşı et
  • 3 adet kapya biber
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon

Patlıcan Kebabı (Şipşak Fırında) Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar dilimlenip tuzlu suda bekletilir.
  2. Sonra yıkanıp kurulanır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde fırında kızartılır.
  3. Bir tencerede etler haşlanır sonra doğranmış soğanlar ve yağ ilave edilip bir miktar kavrulur.
  4. Üzerine doğranmış sarımsak, biberler, domates ve salçalarıyla baharatlar ilave edilip bir miktar pişirilir.
  5. Bir borcamın içine önce kızarmış patlıcanlar ve üzerine pişen sebze sosu koyulur.
  6. Bir buçuk su bardağı sıcak su ilave edilip, fırında 190 derecede 25 dakika pişirilir.
    Afiyet Olsun😊

Fındıklı Müthiş Kurabiye Tarifi

Fındıklı Müthiş Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr margarin
  • 2 adet yumurta (birinin beyazı üste sürmek için ayrılacak)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 3-4 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin ;
  • İri kıyılmış fındık

Fındıklı Müthiş Kurabiye Tarifi Yapılışı


  1. Oda sıcaklığındaki margarine un hariç bütün malzemeleri ekleyip margarin iyice kaybolana kadar yoğuruyoruz
  2. Daha sonra unu ilave edip yumuşacık bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıyoruz.
  4. Önce çırpılmış yumurtanın beyazına daha sonra fındığa batırıyoruz.
  5. Yağlı kağıt serili tepsimize dizip önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı hafif pembeleşene kadar pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun 😍

Bisküvili Havuçlu Toplar Tarifi

Bisküvili Havuçlu Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet havuç
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 3-4 yemek kaşığı hindistan ceviz
Üzeri İçin ;
  • Hindistan cevizi

Bisküvili Havuçlu Toplar Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak havuçları pişiriyoruz.  Havuçları rendeleyin şekerle birlikte tencereye alın.
  2. Kısık ateşte havuç suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.
  3. Piştikten sonra ocağınızı kapatın ve soğumaya bırakın.
  4. Havuçlar pişerlerken bisküvileri hazırlıyoruz.Robotta bisküvileri çekin.
  5. Havuçlu tatlımız için malzemeleri karıştırıyoruz.
  6. Bir kaba pişen havuçları ve bisküvileri alın ve hindistan cevizi koyun. Elinizle yoğurmaya başlayın. Çok katı bir kıvamda ise süt ekleyerek yuvarlanacak kıvama getirin.
  7. İsteğe göre içine fındık, ceviz, tarçın gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.
  8. Tatlılarımızı şekillendiriyoruz.  Harçtan ceviz büyüklüğünde yuvarlayın ve her tarafını hindistan cevizine batırın.
Tatlımız servise hazır.  Servis kabına alın ve üzerine kürdan batırın. Nefis atıştırmalıklarımız hazır, Afiyet olsun :

Domatesli Az Yağlı Kızartma Tarifi

Domatesli Az Yağlı Kızartma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 3 adet kırmızı biber
  • 4 – 5 adet ince yeşil sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • 3 – 4 tane domates (benim domates biraz fazla kaçmış )
  • 5 – 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Domatesli Az Yağlı Kızartma Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sıvı yağı tavaya koyup kızdıralım.
  2. Bütün malzemelerini domates hariç fazla büyük ve küçük olmamak şartıyla doğrayıp kızan yağın üzerine koyup ağzı kapalı bir şekilde pişirelim.
  3. Daha sonra domatesleri doğrayıp tavaya alalım. Tuzunu atalım.
  4. Domatesler yumuşayana kadar ağzı kapalı pişirelim.
  5. Piştikten sonra 2 – 3 dakika daha ağzı açık pişirip sıcak servis yapalım. Afiyet olsun. 😊