30 Kasım 2019 Cumartesi

Sumaklı Soğan Tarifi

Sumaklı Soğan Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sumak
  • 1 adet limon
  • Tuz

Sumaklı Soğan Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı ince julyen doğrayın.
  2. Üzerine su doldurup soğanın acısını alın.
  3. Suyunu  süzüp limon sumak ve tuz ekleyip iyice birbirine yedirip servis yapın. Afiyet olsun.

Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi

Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı şehriye
  • 1 su bardağı tavuk suyu (veya bir adet bulyon)
  • 2 bardak sıcak su
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Zeytinyağını ve şehriyeyi tencereye alıp şehriye hafif kızarana kadar kavuralım.
  2. Şehriye kızardıktan sonra yarım saat ılık ve tuzlu suda beklettiğimiz pirinci de ekleyip iki dakika kavuralım.
  3. Ardından tavuk suyunu, sıcak suyu ve tuzu da ekleyip iyice karıştırıp kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim.
  4. Pilavımız suyunu çekip delik delik olunca ocağı kapatalım ve pilavımızın üzerine kağıt havlu 15 dakika dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.

Etli Kuru Fasulye Yemeği Tarifi

tli Kuru Fasulye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 300 gr dana kuşbaşı et
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • tuz
  • 4, 5 -5 bardak sıcak su
  • çok az sıvı yağ
  • 1 tane küp şeker

Etli Kuru Fasulye Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Kuru fasulyeyi akşamdan soğuk suyla ıslatıyoruz, ertesi gün suyunu süzüp bolca yıkıyoruz.
  2. Diğer taraftan etleri biraz sıvı yağ eklediğimiz düdüklü tencerenin içine alıyoruz ve harlı ateşte rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  3. Kavrulduğunda kuru fasulyeyi içine ekliyoruz.
  4. Üzerine soğan ve biberi de doğrayıp salçaları da ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  5. Suyunu da fasulyelerin üzerini biraz geçecek kadar yaklaşık 4,5 -5 bardak kadar sıcak suyu ekliyoruz.
  6. Tuzunu ve şekerini de atıp karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
  7. Harlı ateşte düdük ötene kadar daha sonra ise düdüğünü indirip orta ateşte 30 dk kadar pişiriyoruz.
  8. Pişme süresi fasulyenin tazeliğine bağlı değişebilir.
  9. 30 dk dan sonra bir kontrol etmekte fayda var. Pişmemişse yeniden biraz daha kaynatabilirsiniz.
  10. Ben fasulyeleri haşlamadan kullanıyorum, bu şekilde çok daha vitaminli ve tadı da daha güzel oluyor.
Deneyin derim. Afiyet olsun :))

Etsiz Topalak Çorbası Sarımsak Soslu (Dağılmayan Garantili) Tarifi

Etsiz Topalak Çorbası Sarımsak Soslu (Dağılmayan Garantili) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince esmer bulgur
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı biber salçası, bir tatlı kaşığı kimyon
Yemeğin sosu için
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı domates sosu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet bulyon
  • 1 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Sosu için
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Etsiz Topalak Çorbası Sarımsak Soslu (Dağılmayan Garantili) Tarifi Yapılışı

Artık köfte yapamayan kalmayacak, en kolay haliyle anlatacağım, ben çalıştığım halde, öğle saatinde topalakları yaptım, akşama pişirdim. (isteyen yarım ölçü yapabilir)biz çok sevdiğimiz için bu kadar yapıyorum)burun tarife geçelim!.


  1. İki bardak bulguru, üzerine bir buçuk su bardağı soğuk çeşme suyundan, koyup, bir kabın içerisinde kapağını kapatarak şişmeye bırakıyoruz.
  2. Şişince, başka bir kabın, içerisine alıp, bir su bardağı, su koyup, kimyon, tuz ve salçasını atıp, karıştırıyoruz, ununu koyup, beş dakika yoğuruyoruz, bir kabın içerisine su koyup arada elimizi ıslatıyoruz.
  3. Hamurumuzdan, birer parça alıp, elimizi hafif ıslatarak, şerit haline getirelim, nohut şekilde parçalar koparıp, ikişerli olarak yuvarlayalım
  4. Bir kabın içerisini ıslatıp, topalaklarımızı koyuyoruz.
  5. Bu arada tenceremize, yemeklik doğranmış soğanı, sıvı yağ ile kavuruyoruz, domates sosunu koyuyoruz, sonra bilender den geçip püre haline, getiriyoruz (bu işlemi yapmamın sebebi sosun pürüzsüz olması için)
  6. Nohutunu, bulyonunu, on su bardağı kaynar suyunu koyuyoruz, iyice kaynayınca, çorbamızdan bir kaç kepçe alıp köftelerin üzerine döküp, kaynayan çorba tenceresine döküyoruz.
  7. Yaklaşık on dakika, kısık ateşte pişiriyoruz, limon suyunu ilave ediyoruz, tuzunu, pul biberini atıp, pişen çorbamızın altını kapatıyoruz. (kaşıkla köfteden alıp, tadına bakıp piştiğini anlayabiliriz)
  8. Sarımsağı tuzla ezip, limon suyunu ilave ediyoruz, isteğe bağlı olarak topalak çorbası na konularak lezzetine, lezzet katıyoruz
    deneyeceklere şimdiden kolay gelsin 🌹

Zeytinyağlı Brokoli Salatası Tarifi

Zeytinyağlı Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım brokoli
  • 1 tane havuç
  • 2-3 tane salatalık turşusu
  • Konserve mısır
  • 2-3 dal yeşil soğan
  • Közlenmiş kırmızı biber
Sosu için;
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz

Zeytinyağlı Brokoli Salatası Tarifi Yapılışı

Herkese merhaba 🤗
Brokoli temizlenir ve küçük parçalara ayrılır. Havuç soyulur uzunlamasına ikiye bölünür ve 1 parmak kalınlığında doğranır. yaklaşık 4-5 dakika pişirilir.
Ayrı bir kapta rendelenmiş sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz karıştırılır.
Haşlanan brokoli ve havuçlar soğuyunca hazırlanan sos, doğranmış soğan, mısır, turşu ve kırmızı biber ile karıştırılır, servis edilir.


Afiyet olsun, sevgiyle kalın 🙋🏼

Nefis Çikolatalı Kek Tarifi

Nefis Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 25 gr kakao (ufak paketlerden 1 paket)
  • 3 yemek kaşığı ekmeğe sürülebilen çikolata (nutella, sarella gibi)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Nefis Çikolatalı Kek Tarifi Yapılışı



  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Üzerine sıvı yağ, süt, sürülebilir çikolata ve kakaoyu ekleyerek tekrar çırpalım.
  3. En son un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çırpalım.
  4. Yağlanmış kek kalımına döküp 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.
  5. Kürdan testi yapmayı unutmayın.
  6. Ben bu tarifteki kekimin üzerine hazır çikolata sosu da pişirip döküyorum.
  7. Benim gibi bol çikolatalı seviyorsanız denemenizi öneririm. Hazır kekler gibi yumuşacık muazzam bir tat. Afiyet olsun😊

Brokoli Çorbası Tarifi

Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çiçek brokoli
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • Sıvı yağ ( göz kararı)

Brokoli Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Havuç ve patateslerimizi rendeliyoruz.
  2. Yemeklik doğradığımız soğanları ve sarımsaklar ile az sıvı yağ ile kavuruyoruz.
  3. Daha sonra ayrı bir tencerede sıvı yağ ile unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz, kavurduğumuz soğan sarımsak havuç ve patatesleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz ve kavurduğumuz unuda ekliyoruz.
  4. Suyumuzu göz kararı koyuyoruz. Var ise tavuk suyu et ekliyoruz .
  5. 5 -10 dakika kaynadıktan sonra küçük küçük brokilileri ekliyoruz.
  6. Tuzumuzu ekleyip 5 dakika kaynatıp kapatıyoruz, ve blendırdan geçiriyoruz.
  7. İsteğe bağlı olarak karabiberde eklenebilir, afiyet olsun

Cevizli Un Helvası Tarifi

Cevizli Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • Blenderdan geçirilmiş badem
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 buçuk su bardağı sıcak su
  • 1 buçuk su bardağı süt

Cevizli Un Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Un helvasının yapımı için, bir kasede sıcak suyu, sıcak sütü ve toz şekeri karıştırın.
  2. Çelik tencerede margarini ve sıvı yağı eritin.
  3. Sonra unu ilave ederek tahta kaşıkla karıştırın(un kahve rengi allana kadar karıştıralım).
  4. Daha sonra parçalanmış fındıkları veya farklı kuruyemişleri ekleyin ve 5 dakika daha karıştırın.
  5. Sıcak su ve sütlü karışımı ilave edin, yavaş yavaş ve devamlı karıştırın.
  6. Ocaktan aldıktan sonra varsa kalıplarınız ile şekil verebilirsiniz. Afiyet olsun♨

Pratik Ve Lezzetli Elma Şöleni Tarifi

Pratik Ve Lezzetli Elma Şöleni Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 Adet Orta Boy Elma
  • 6 Çorba Kaşığı Toz Şeker
  • Yeteri Kadar Su
İç Malzemeleri;
  • 1/2 (yarım) (Yarım) Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Tarçın
  • 1/3 (Çeyrekten Biraz Fazla) Su Bardağı Kuru Üzüm
Krema Malzemeleri;
  • 2 Çorba Kaşığı Nişasta
  • 1 Çorba Kaşığı Un
  • 1 Paket Vanilya
  • 1/2 (yarım) (Yarım) Su Bardağı Toz Şeker
  • 1/2 (yarım) (Yarım) Litre Süt
  • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı

Pratik Ve Lezzetli Elma Şöleni Tarifi Yapılışı

  1. Elmaları bölmeden soyun ve orta kısımlarını oyun.
  2. Bir tencereye oturtup her birinin üzerine birer çorba kaşığı toz şeker serpin ve tencereye iki parmak su koyup haşlayın.
  3. İç malzemelerini ayrı bir yerde harmanlayın.
  4. Elmaları bir tabağa dizin ve içlerini harçla doldurun.
  5. Krema için tereyağı hariç tüm malzemeleri karıştırıp koyulaşana kadar pişirin ve içine en son tereyağını ilave edip karıştırın.
  6. Elmaların üzerine kremayı dökün ve buzdolabında soğutun. Servis ederken toz tarçın serpin.
    Afiyet olsun.

Kandil Simidi ( Çok Kolay ) Tarifi

Kandil Simidi ( Çok Kolay ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr Margarin ( oda ısısında )
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 5 Yemek Kaşığı Su
  • 1 Yemek Kaşığı Sirke
  • 1 Tatlı Kaşığı Şeker
  • 1 Buçuk Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Paket Kabartma tozu
  • 1 Tatlı Kaşığı Mahlep
  • Aldığı Kadar Un
Üzeri için;
  • 1 paket susam
  • 2 Yemek Kaşığı Pekmez
  • 1 Kase Su

Kandil Simidi ( Çok Kolay ) Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle kabımızın içine un hariç diğer malzemeleri koyalım yoğuralım.
  2. Unu azar azar katalım ele yapışmayan yumuşak hamur yapalım.
  3. Uzunlamasına rulo yapalım bir tasta pekmez ve suyu karıştıralım.
  4. Geniş  bi tabağa susamları koyalım.
  5. Rulo yaptığınız hamurları yuvarlak simit şeklini verelim.
  6. Süzgeç yardımıyla pekmezli suya batıralım.
  7. Susama batırıp yağlı kağıt serili tepsiye koyalım.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü pişirelim. 😋 Afiyet olsun 😋. Bu simitleri yapalı 6 gün oldu iki tane kalmıştı hala tazeliğini koruyor.
    .

Sağlıklı Sütlaç (İncirli, Keten Tohumlu) Tarifi

Sağlıklı Sütlaç (İncirli, Keten Tohumlu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 kuru incir
  • 2 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 litre süt
  • 2 çay bardağı pirinç
  • 1 -1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker

Sağlıklı Sütlaç (İncirli, Keten Tohumlu) Tarifi Yapılışı

Oğlum ek gıdaya geçtiğinden beri tarifleri daha sağlıklı hale getirmeye çalışıyorum. Bu da öyle bir deneme sonucu ortaya çıktı. Çok sevdik.
  1. Pirince su ekleyip suyunu çekip yumuşayıncaya kadar karıştırarak haşlayın.
  2. İncirleri yıkayıp minik minik doğrayın, keten tohumunu da sudan geçirin süzün.
  3. Haşlanmış pirinçin üzerine süt, şeker, portakal kabuğu rendesi ve incileri ekleyerek kısık ateşte, arada karıştırarak pişirin.
  4. Sona doğru içine keten tohumunu ekleyin.
  5. Sıcakken kaplara servis yapıp önce oda ısısında soğumasını bekleyin, sonra buzdolabına kaldırın. 1 saat sonra yemeye hazır.
Biz buzdolabı kısmını bekleyemeden yedik. :)
Deneyenlere afiyet olsun.

Çikolata Rüyası Tarifi

Çikolata Rüyası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı kakao
Kreması için ;
  • Hazır pastacı kreması
İçi için ;
  • Muz
  • Şeftali
  • Çilek
  • Fındık

Çikolata Rüyası Tarifi Yapılışı



  1. Pankek malzemelerini; şeker ve yumurtayı ilk önce 3/4 dakika çırpalım, sonra unu en son koyucak şekilde malzemeleri ekleyelim.
  2. En son unu yavaşça koyup akışkan bir hamur elde edelim ve yağsız tavada kepçe ile bir kepçe döküp yuvarlak avuç içi kadar pankekler yapalım.
  3. Kremasını hazır paketin arkasında yazdığı gibi yapalım ve iyice donmasını bekleyelim.
  4. Pankeklerde soğumuş olsun kı arasında kremayı eritmesin.
  5. Daha sonra her kata krema meyveleri ekleyip dilediğiniz kadar kat yapabilirsiniz ben 7/8 kat arası yaptım şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.

Alma Cemi (Azerice) Tarifi

Alma Cemi (Azerice) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kq alma
  • 4 eded armud
  • 2 eded banan
  • 1 stakan. su
  • 1 kq şeker tozu

Alma Cemi (Azerice) Tarifi Yapılışı



  1. Butun meyveleri dograyib üzerine su tokub 15deq qaynadiriq.
  2. Daha sonra blenderden kecirdirik.
  3. Üzerine şeker tozu elave edirik ve qaynamaga qoyuruq qarisdiririq.
  4. qati olanda altini kecirdib bankalara yigiriq.
  5. Sirniyatlarda istifade edirik.