16 Aralık 2019 Pazartesi

Perde Pilavı Tarifi

Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Perde Pilavının iç pilavı için:
  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4.5 su bardağı su ve tavuk suyu karışımı
  • 2 adet tavuk budu
  • yarım kahve fincanı kuş üzümü
  • 200 g çiğ badem
  • 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
  • karabiber, tuz
Perde Pilavının Hamuru için:
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • yarım su bardağı zeytinyağı
  • tuz
  • aldığı kadar un

Perde Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Perde pilavı yapımına ilk olarak tavuk butlarının haşlanması ile başladım. Tavukları haşladıktan sonra tavuk suyu ile pilavın yapımına başladım.
  2. Margarini pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp suyunu iyice süzdüğünün pirinçleri yağda 3-4 dakika kadar kavurun.
  3. Haşladığımız tavukların suyundan 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyin.
  4. Yarım yemek kaşığı da tuz ekleyerek kapağını kapatın.
  5. Pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın.
  6. Didiklediğiniz tavukları, kuş üzümünü ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayın.
  7. Hamurun yapımı: tüm malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğurun.
  8. Hamuru biri küçük biri büyük iki parçaya ayırın.
  9. Büyük olanı 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına, kenarları da kapatacak şekilde güzelce yerleştirin.
  10. İçine pilavı boşaltın.
  11. Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın.
  12. 200 derece ısıtılmış fırında perde pilavını kızarana kadar pişirin. Ters çevirip servis yapın.
Not: Perde pilavının görünüşünü güzelleştirmek için hamuru sermeden önce kabın tabanına badem sıraladım.

Antep Usulü Gavurdağı Salatası Tarifi

Antep Usulü Gavurdağı Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 dal taze soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 diş sarımsak
  • 4-5 dal maydanoz
  • 4-5 dal nane
  • 1 avuç içi ceviz
  • Sumak
  • Nane
  • Pul biber
  • Tuz
  • Yarım limon suyu
  • Nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Antep Usulü Gavurdağı Salatası Tarifi Yapılışı

Antep’e özel yemeklerin yanına çok yakışan bir lezzet. 💓


  1. Domatesleri ve biberi küçük ve küp şekilde doğrayın.
  2. Maydanoz ve naneyi bıçağınızla kıyın.
  3. Soğan, taze soğan ve sarımsağınızı minik minik doğrayın.
  4. Cevizinizi bıçağınızla iyice kıyın.
  5. Ceviz hariç bütün malzemeleri bir kaba alın.
  6. Üzerine nane, sumak, pul biber, tuz limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağınızı ekleyip birbiriyle özdeşene kadar karıştırın. Servis tabağına alın.
  7. Daha sonra üstüne cevizlerinizi ekleyin. Ve ürünümüz servise hazır efendim. Afiyet olsun 🤗

Portakallı Zeytinyağlı Nefiss Pırasa Yemeği Tarifi

Portakallı Zeytinyağlı Nefiss Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

(Ölçüler 5 kişilik porsiyon için )
  • 5 adet büyükçe iri ve uzun pırasa
  • 1 su bardağı 250 ml taze sıkılmış portakal suyu
  • 10 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet irice mor soğan (evde yoksa kuru soğanda olur)
  • 2-3 adet iri havuç
  • 2 adet kapya biberi
  • 2 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 1 silme yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı pirinç
  • Yarım limon suyu
  • Karabiber
  • Kaynar su

Portakallı Zeytinyağlı Nefiss Pırasa Yemeği Tarifi Yapılışı

MÜTHİŞ AROMASI, ŞAHANE KOKUSU,
ENFES LEZZETİ İLE 🙌🏾 LOKUM GİBİ 🤤
AĞZINIZA LAYIK 👉🏾 🍊🍊PORTAKALLI
ZEYTİNYAĞLI PIRASA YEMEĞİ 🏆👑🏆
MUTLAKA DENEYİN DİYORUM. . . .


  1. Tenceremize zeytinyağımızı ekleyelim piyazlık şekilde doğradığımız soğanı ve ince dilimlediğimiz havuçları 5 dakika karıştırarak yüksek ateşte kavuralım.
  2. Yıkanmış kalın verev şekilde doğranmış pırasaları ekleyip 5 dakika daha hep beraberce kavurmaya devam edelim.
  3. Sonra üzerine; 1 su bardağı portakal suyunu ekleyelim.
  4. Yemeğimizin üzerini çok azcık kapatacak şekilde kaynar su ilave edelim.
  5. Fokurdamaya başladığında ince jülyen doğranmış kapya biberini ekleyelim.
  6. Kısık ateşte ağzı kapalı şekilde 10 dakika pişirelim.
  7. Sonra yıkanıp süzülmüş pirinçi, tuz ve şekerini, limon suyu ve karabiberini ilave edelim 1-2 karıştırıp kısık ateşte ağzı yarım kapalıca sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  8. Ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
  9. Soğumaya yakın servis tabağına aktarabiliriz (Soğuk yada sıcak tüketebilirsiniz) Serviste ek Limon suyu ilave edebilirsiniz.

Mısırlı Bezelyeli Patates Çorbası Tarifi

Mısırlı Bezelyeli Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane orta boy patates
  • 1 tane orta boy havuç
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1/2 (yarım) demet dereotu
  • 1 kutu konserve mısır
  • 1 su bardağına yakın bezelye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema veya 1 su bardağı su
  • Tuz

Mısırlı Bezelyeli Patates Çorbası Tarifi Yapılışı

Kışın içinizi ısıtacak mis gibi bir çorba🤩
  1. Önceden bir su bardağı bezelye haşlanır.
  2. Çorbamız için ilk olarak 2 yemek kaşığı tereyağı ile soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
  3. Daha sonra küçük küp küp doğranmış patatesler ilave edilir ve biraz daha kavrulur.
  4. En son rendelediğiniz bir adet havuç da ilave edilerek bir kez daha kavrulur.
  5. 6 su bardağı su ve tuz da ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
  6. Patatesler iyice yumuşancıya kadar yaklaşık on dk kaynatılır.
  7. Kaynamış olan çorbanın altı kapatılarak blendırdan geçirilir ve bir su bardağı süt ilave edilir.
  8. Haşlanmış olan bezelye, yarım demet dere otu ve bi kutu konserve de suyu hazır olan çorbamıza katılarak çorbamız hazır hale getirilir☺️. Ben bezelye kullanmadım isteğe bağlı siz kullanabilirsiniz daha çeşitli ve lezzetli olacaktır

Konya Usulü Tirit ( Pratik Haliyle) Tarifi

Konya Usulü Tirit ( Pratik Haliyle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 g kıyma
  • 1-2 adet bayat ekmek veya pide
  • 1 adet soğan
  • 2 adet et suyu (bulyon)
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kimyon, kırmızı toz biber, karabiber, tuz
Üzeri için :
  • 1 kase yoğurt
  • 1 tutam tuz
  • 1 diş sarımsak
  • Maydanoz

Konya Usulü Tirit ( Pratik Haliyle) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bayat ekmekleri küp küp doğrayın ve 200 derecede ısıttığınız fırında 10-15 dakika kızartın.
  2. İki ayrı su bardağına birer tablet et suyu atın ve kaynar su ekleyin karıştırın.
  3. İyice çözsün ve tortu kalmasın.
  4. Sonra soğanları minik doğrayın ve kıymayla aynı anda sıvı yağ koyduğunuz tavaya alın biraz kavurun.
  5. Soğanlar ne diri kalsın ne de çok ölsün bu sebeple aynı anda kavuruyoruz.
  6. Kıymanın rengi tamamen dönünce 1 yemek kaşığı salça ekleyip karıştırmaya devam edin baharatları ekleyin.
  7. Karıştırıp baharatların tadını kaybetmeden 1 su bardağı et suyunu ekleyip kaynayınca altını kısıp 5-6 dk pişirin.
  8. Ekmekleri kızarınca servis tabaklarına yayın üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın ve en üste de kıymayı ekleyin, kıymanın dibindeki yağı da üzerine gezdirin ve en son sunum için ince kıydığınız maydanozu serpin ( Maydanozu foto da unutmuşum 😊)
Konya’nın enfes speciali hazır. Afiyet olsun.

Yoğurtlu Ispanak Salatası Tarifi

Yoğurtlu Ispanak Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 çay bardağı mısır
  • 3-4 adet közlenmiş kapya
  • 3-4 adet kornişon
  • 1 orta kuru soğan
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • Tuz ,karabiber, pulbiber
  • 2 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yoğurtlu Ispanak Salatası Tarifi Yapılışı




  1. Soğan yemeklik doğranır sıvı yağda çevrilir.
  2. Şehriye ilave edilip kavrulur yıkanıp doğrandıktan sonra suyu sıkılmış ıspanak katılır.
  3. Suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  4. Doğranmış kornişon kabuğu soyulup ,doğranmış kapya, mısır ,tuz, baharatlar ilave edilir.
  5. Soğuyunca yoğurt katılıp servis tabağına alınır.

Un Çorbası Tarifi

Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kaşık un
  • 100 gr kıyma
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 diş sarımsak

Un Çorbası Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar
Sarımsak çocuklara yedirmemiz çok zor o yüzden bu çorbayı yapıyorum kesinlikle çok lezzetli ve bereketli.
  1. İlk önce kıymamızı tereyağında kavuruyoruz.
  2. Üzerine iki kaşık unumuzu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Ardından yaklaşık 3 su bardağı su ilave edip pişirmeye devam ediyoruz.
  4. Tuzunu atıyoruz yalnız suyla un olduğu için karıştıra karıştıra pişirin birde sonradan koyulaşabilir su ilave edebilirsiniz.
  5. Pişmeye yakın üzerine 3 diş sarımsağı rendeliyoruz.
  6. Pişirmeye devam ediyoruz 10 dakika daha kaynadıktan sonra çorbamız hazır.

Sebzeli Tavuk Curry Tarifi

Sebzeli Tavuk Curry Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 g  tavuk
  • 2 tane havuç
  • 500 gr haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı curry baharatı
  • 1 yemek kaşığı zerdeçal baharatı
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam karabiber (Baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • Hindistan cevizi sütü (Kokosmilch)

Sebzeli Tavuk Curry Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak küp küp doğranmış tavukları kavuruyoruz, pişince ince uzun doğranmış kırmızı tatlı biberleri ve havucu ekliyoruz.
  2. Sonra 15 dakika hepsini beraber kavuruyoruz. Uzun kavurmamız önemli. Tadı öyle çok güzel oluyor.
  3. Sonra haşlanmış nohutu ekliyoruz. 2 dakika kavurup üstüne baharatlarımızı ekliyoruz.
  4. Karıştırıp üstüne hindistan cevizi sütünü ekleyip, 3 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
    Yanına basmati pirinç pilavı çok güzel yakışıyor. Afiyet olsun.

Hamsili Ekmek Tarifi

Hamsili Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr hamsi
  • 1 su bardağına yakın doğranmış pırasa (yeşil yapraklar )
  • 1 su bardağına yakın doğranmış yeşil soğan
  • 3 su bardağı mısır unu
  • 1 yumurta
  • 1/2 (yarım) bağ maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz

Hamsili Ekmek Tarifi Yapılışı

Karadeniz mutfağından müthiş bir lezzet. Deneyenler bilir, denemeyenlere lütfen bir deneyin derim.😊


  1. Kılçıkları çıkmış hamsi ve tüm malzemeler yoğurma kabına alınır.
  2. Ilık su yardımıyla yumuşak bir hamur hazırlanır
  3. Ben küçük borcam kullandım
  4. Yağlı kağıt serili borcama alınır
  5. Üzerine hafif zeytinyağ elle sürülerek düzeltilir. .
  6. 180 C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Tahinli Helva Tarifi

Tahinli Helva Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
Şerbeti için;
  • 1. 5 su bardağı şeker
  • 2. 5 su bardağı su

Tahinli Helva Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bir tencere de şerbeti hazırlayalım ve kaynatalım 5 dk kaynaması yeterlidir.
  2. Daha sonra tenceremizi ocağa katıp margarini eritelim
  3. Üzerine sıvı yağımızı ekleyelim, biraz karıştırıp unu katıp hızlıca kavuralım.
  4. Gür ateşte en az 35 dk hızlıca kavuralım.
  5. Daha sonra tahini katalım ve gene karıştıralım
  6. En son cevizi katıp karıştıralım ve ocağımızı kapatalım.
Helvamız hazır ☺️

İlik Sulu Şehriye Çorbası Tarifi

İlik Sulu Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase şehriye
  • 3 su bardağı ilikli kemik suyu
  • 2 kaşık salça
  • 3 domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Nane
  • Maydanoz

İlik Sulu Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Şehriye yağda sotelenir.
  2. 5 dak sonra içine rendelenmiş domatesler ve salça atılır, sürekli karıştırılır.
  3. 5-10 dak kadar sonra içine ilikli kemik suyu ve 2 su bardağı su eklenir.
  4. Sürekli karıştırılır.Kaynayınca altı kısılır.
  5. İçine tüm baharatlar eklenir ve 5-10 dak daha karıştırılır.
  6. İnce doğranmış maydanoz eklenip 3 dak sonra altı kapatılır.
  7. Limon suyuyla servis edilir.
    Afiyet olsun.

Pratik Poğaça Tarifi

Pratik Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 tane yumurta bir tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım paket sana yağ
  • 1 buçuk paket kabartma tozu
  • Göz kararı aldığı kadar
  • Peynir ve maydanoz veyahut istediğiniz harçtan koyabilirsiniz

Pratik Poğaça Tarifi Yapılışı



  1. Bütün malzemeleri yoğurma kabına alın ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
  2. Şekil verip içine istediğiniz harçtan koyup yağlanmış tepsiye dizin.
  3. Üzerine sarısını ayırdığımız yumurtayı sürüp 180 derecelik fırına verip üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  4. .Piştikten fırından alıp servis yapın .Afiyet olsun.

Ganajlı Çikolatalı Magnolia Tarifi

Ganajlı Çikolatalı Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için:
  • 1 Litre süt
  • 1 buçuk kahve fincanı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kakaolu krem şanti (EN SON İLAVE EDİLECEK)
GANAJ İÇİN:
  • 1 paket (200 mg) sıvı krema
  • 80 gr. Bitter çikolata
  • 80 gr. Sütlü çikolata
ÜZERİNE:
  • Sade petibör bisküvi

Ganajlı Çikolatalı Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. Kremşanti hariç tüm muhallebi malzemeleri bir tencereye alınır sürekli karıştırarak pişirilir.
  2. Göz göz olduğunda 2 dk daha pişirilir ve ocaktan alınır.
  3. Kremşanti ilave edilir ve çırpılır mümkünse mikserle çırpılırsa daha güzel bir dokusu oluyor.
  4. Daha sonra GANAJ için bir tencere ve cezveye krema dökülür ısındıran sonra içine çikolatalar atılıp karıştırarak eritilir.
  5. Bisküviler rondoda çekilir.
  6. Sırayla muhallebi ve bisküvi kupalara alınır.
  7. En üste ganaj dökülür ve buzdolabında birkaç saat dinlendirir.
  8. İstediğiniz şekilde süsledikten sonra servise hazır. Afiyet olsun