27 Ocak 2020 Pazartesi

Vazgeçilmez Aksesuar: Vücut Tipinize Göre En Mükemmel Çantayı Seçmenizin Yolları

Çantalar, kombinlerimizi tamamlayan en önemli parçalardan biri. Binlerce model arasından doğru çantayı bulmaksa düşündüğünüzden çok daha zor. Peki mükemmel çantayı bulmak için nelere dikkat etmelisiniz, hangi vücut tipi hangi çantayı kullanmalı, kullanışlı çanta mı yoksa şık çanta mı? Tüm bu soruların cevabını sizler için yazdık. İşte vücut tipinize göre en mükemmel çantayı seçmenin yolları…

1. Kısa boylu olanlar buraya!

Kısa boylu kadınlar için en ideal çanta modellerinden biri de küçük çantalardır. Küçük çantalar, kısa boylu kadınları olduğundan daha uzun gösterir dolayısıyla kısa boylu kadınların uzun ve büyük çantalardan kaçınması gerekir. Eğer küçük çantalar konusunda kararsızlık yaşıyorsanız portföy çantalara göz atabilirsiniz. Portföy çantalar hem günlük hayatta hem de özel gecelerde kurtarıcınız olacak!

2. İnce ve uzunları da şöyle alalım!

Eğer ince ve uzun bir fiziğiniz varsa çok şanslısınız! İnce ve uzun kadınlar neredeyse her çantayla mükemmel uyumu yakalayabilir. Büyük çantalar, omuzda çapraz taşınan saplı modeller ya da clutch çantalar, ince ve uzun kadınlar için oldukça idealdir. Dilerseniz renkli ve desenli modeller kullanabilir, uzun silüetinizi hareketlendirebilirsiniz. Çok küçük ve sapsız çantalardan kaçınmanız gerektiğini de hatırlatalım! Aksi takdirde bu çantalar kolunuzda gereğinden fazla küçük durabilir ve garip bir görüntüye neden olabilir.

3. Üst vücudu kalın olanları da unutmadık

Eğer üst vücudunuz kalınsa dikkatleri belinize ve kalçanıza çekmelisiniz! Uzun saplı çapraz çantalar ya da elde taşıyabileceğiniz portföy çantalar, sizin için oldukça ideal olacaktır. Ancak kısa saplı ve vücudun üst kısmına denk gelen modellerden kaçınmanız gerekir. Farklı boyutlarda kumaş çantalar ya da uzun saplı büyük deri çantalar da üst vücudu kalın olan kadınlar için oldukça ideal olacaktır.

4. Peki ya geniş basenliler?
Geniş basenli kadınları da unutmadık! Geniş bir basene sahip olan kadınlar için en ideal çantalar, omuzda taşınabilen kısa saplı çantalar ve klasik modellerdir. Unutmamak gerekir ki çanta nerede duruyorsa o bölge daha fazla göze çarpar! Bu nedenle orta büyüklükteki hobo çantalar da dikkatleri basenlerinizden belinize çekmek için oldukça idealdir. 

5. Biri “kıvrımlı vücut” mu dedi?

Eğer kıvrımlı vücut hatlarına sahipseniz dikkatleri belinize çekmek oldukça hoş olabilir! Ne çok büyük ne de çok küçük olan orta boyuttaki çantalar, kıvrımlı bir vücuda sahip olan kadınlar için idealdir. Bel hizasının biraz üzerinde biten çantalar tercih ederek dikkatleri belinize çekebilirsiniz. Tabii çok küçük ve uzun çantalardan kaçınmanız gerektiğini de hatırlatalım!

Birkaç minik öneri daha!

  • Çantanızı seçerken silüetinizi orantılamak için vücut şeklinizin zıttı olan modeller seçmeye özen göstermelisiniz. Örneğin ince ve uzunsanız yuvarlak modeller sizin için daha ideal olacaktır. Kısa ve yuvarlak bir vücut tipi içinse uzun çantalar en idealleridir. 
  • Çanta satın alacağınız zamanlarda aceleci davranmamaya özen gösterin. Aynanın karşısına geçin ve seçtiğiniz çantanın vücudunuzla orantılı olup olmadığını kontrol edin. Sadece trend olduğu için vücut tipinize uymayan çantalar almaktan kaçının. Bu tip modeller yerine vücut tipinize uygun olan, uzun süre kullanabileceğiniz modeller tercih etmeye gayret gösterin.

26 Ocak 2020 Pazar

Havuçlu Pilav Yapımı Tarifi

Havuçlu Pilav Yapımı  Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 4 su bardağı sıcak su (veya tavuk suyu)

Havuçlu Pilav Yapımı Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçler ılık suda 2-3 saat ıslatılır. (vakit yoksa sıcak suda yarım saatte yeterli)
  2. Tencere de tereyağ ve sıvı yağ alınır, eritilir.
  3. Rendelenmiş havuç ve tuz eklenip karıştırılır, kapağı kapalı olarak 2-3 dakika pişirilir.
  4. Yıkanmış pirinç eklenip karıştırılır ve 1-2 dakika kavrulur.
  5. Üzerini yarım parmak geçecek kadar sıcak su eklenir, karıştırılır ve kaynara çıkınca altı kısılıp kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirilir.
  6. Üzerine kağıt havlu kapatılıp dinlendirildikten sonra servis edilir. Afiyet olsun…

Püreli Ve Soslu Misket Köfte Tarifi

Püreli Ve Soslu Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg dana döş kıyma
  • 1 baş rendelenmiş soğan
  • Dolu dolu 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı un (daha çıtır olmasını sağlıyor)
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karbonat (yumuşacık yapıyor ve pişerken köftelerin dağılmasını önlüyor)
  • 1 adet yumurta
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz (sos yapacaksanız köfteye tuz eklemeseniz de olur), karabiber, kimyon, yenibahar
  • İsteğe göre bir avuç ince kıyılmış maydanoz
Patates püresi için;
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
Sosu için;
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri

Püreli Ve Soslu Misket Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Köfte malzemelerini güzelce yoğurup misket büyüklüğünde toplar yapın ve tavaya 1 çay bardağı kadar sıvı yağ ekleyip kızartın.
  2. Patatesleri haşlayıp ezin. Tereyağı ve süt ilavesiyle püre haline getirin.
  3. Köfteleri pişirdiğiniz tavada kadar yağa salçayı ekleyip kavurduktan sonra suyunu ekleyip 1-2 dk kaynatın.
  4. Fırın kaplarına veya borcama önce püreyi alın. Üzerine köfteleri dizip sostan paylaştırın.
  5. Üzerine kaşar peyniri ilave ederek 200 derecede ısıtılmış fırında yalnızca kaşar peynirleri eriyene dek tutup sıcakken servis edin. Deneyenlere afiyet olsun.

Tavuklu Lebeniye Çorbası Tarifi

Tavuklu Lebeniye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Çorbası için
  • Yarım adet tavuk göğsü
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 Türk kahvesi fincanı pirinç
  • 8 su bardağı su
Terbiyesi için
  • 5 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarisi
Sosu için
  • Tereyağ ve nane

Tavuklu Lebeniye Çorbası Tarifi Yapılışı

Herkese sağlıklı mutlu huzurlu günler
Daha önce yaptığım lebeniye çorbasını birde tavuklu denedim ve sonuç harikaydı İftara gelen misafirlerim çok beğendi. Biraz kalabalık olduğumuz için ben bu ölçülerin biraz fazlasını yaptım .Resimlerde de biraz fazla görünebilir☺
  1. Çorba için su ve pirinçleri ocağa alıp kaynamaya bırakalım.
  2. Tavuk göğsünü minik küpler şeklinde doğrayıp tavaya alalım.
  3. Biraz sıvı yağ döküp harlı ateşte etler beyazlaşana kadar nazik nazik karıştıralım.
  4. Hafif tuz atalım etler beyazlaşınca tavanın kapağını kapatalım .Orta ateşte suyunu salıp sonra çekene kadar pişirelim.
  5. Kızarmaya başladığı anda karıştırarak hafif kızartalım.
  6. Kaynamış olan çorba suyuna etleri ve nohudu ilave edelim. Pirinçle yumuşayana kadar pişmeye bırakalım.
  7. Terbiyesi için un yoğurt yumurta sarısını çırpalım. Çorbanın suyundan azar azar ilave ederek terbiyeyi sıcak hale getirelim.
  8. Pirinçler yumuşayınca çorbayı karıştırarak terbiyeyi yavaş yavaş ilave edelim. Kaynayana kadar karıştıralım.
  9. Sosu için 1 tatlı kaşığı tereyağ eritelim .Naneyi ilave edelim .Köpürünce ocağı kapatıp çorbaya ilave edelim. Ocağı kapatalım.
  10. On dakika sonra tuzunu katalım. Kaynarken atmadık çorba kesmesin diye.

Kırmızı Fasulye Salatası Tarifi

Kırmızı Fasulye Salatası (Videolu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. 5 su bardağı kırmızı fasulye (meksika fasulyesi)
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 avuç dereotu
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet sarı california Biber
  • 1 adet soğan
  • 10 adet jelepone biber(doğranmış turşu)
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1. 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı sumak

Kırmızı Fasulye Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Konserve kırmızı fasulye, maydanoz, dereotu, yeşil biber, california sarı biber, soğan, jelepone biber, tuz, zeytinyağı, narekşisi ve sumağı uygun bir kapta harmanlayıp servis ediyoruz.

Yeşili Bol Ton Balığı Tarifi

Yeşili Bol Ton Balığı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım bağ roka
  • Yarım bağ tere
  • 5-6 dal taze nane
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 kutu ton balığı
  • 1 çay kaşığı sumak
  • Tuz
  • Limon suyu

Yeşili Bol Ton Balığı Tarifi Yapılışı

Hafif bir ara öğüne yada güzel bir yemek yanı aperitife ne dersiniz???🤩
  1. İlk olarak yeşilliklerimizi sirkeli suda 5 dk kadar bekletip güzelce yıkayalım. Bir kenarda suyu süzülsün.
  2. Sonra soğanımızı söğüçlük doğrayıp sumakla ovalım.
  3. Yeşilliklerimizi elimizle iri iri doğrayalım.
  4. Sonra soğanı, limon suyunu içine katıp karıştıralım.
  5. Üzerine yağını süzdüğümüz ton balığını serpelim ve afiyetle yiyelim. 😍
  6. Yağ eklemeyin balığın yağı yeterli geliyor. İsterseniz içine salatalık turşusu mısır da ekleyebilirsiniz öyle de çok lezzetli oluyor 👍

Mis Gibi Ihlamurlu Portakal Çayı (Kış Çayı) Tarifi

Mis Gibi Ihlamurlu Portakal Çayı (Kış Çayı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 avuç ıhlamur
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • Bal
  • 1 limon
  • 1 demlik kaynar su

Mis Gibi Ihlamurlu Portakal Çayı (Kış Çayı) Tarifi Yapılışı

Evet sevgili hanımlar, beyler kış mevsiminin gelmesiyle soğuk algınlıkları, nezle, grip arttı. Hastalığı daha rahat geçirebilmek solunum yollarımızı yumuşatmaktan geçiyor. Sizlerle ıhlamurlu portakal çayı tarifi paylaşacağım; ıhlamurlu portakal diyorum çünkü portakal tadı biraz daha baskın gelebilir 😊
  1. Öncelikle demiliğimize bir avuç ıhlamur ve bir portakal rendesini koyalım.
  2. Sonra çaydanlıkta bir demlik kadar suyu kaynatıp ıhlamur ve portakalı demlenmeye bırakıyoruz. Mis gibi kokusu tüm evinizi saracak 😊
  3. 8-10 dk demlendikten sonra çayımız içmeye hazır. Çayı fincana koyduktan sonra isteğinize göre fincana bal ve limon ekleyebilirsiniz. Şifa olsun 

Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi

Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 orta boy soğan
  • 1 litre su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
Meyanesi için
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardagı süt
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Düdüklü tenceremize sıvı yağını ve yemeklik doğranmış soğanımızı alıyoruz.
  2. Pempeleşinceye kadar kavuruyoruz ve ardından unumuzu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. Kaynar suyumuzu ekleyelim ve yıkanmış mercimeği de ekledikten sonra tuzu da ekleyip karıştıralım.
  4. Düdüklünün kapağını kapatıp pişirmeye bırakalım.
  5. Pişdikten sonra kapağı açıp el blendiri ile iyice ezelim şimdi meyanesini hazırlayalım.
  6. 1 kaseye sütü, yumurtayı limon suyunu alıp iyice çırpalım çorbamızdan 1 kepce alıp tekrar çırpalım ve yavaş yavaş çorbamıza ekleyelim karıştıralım tekrar ocağa alıp 2 taşım kaynatalım.
  7. Ocağın altını kapatalım. Tavamıza tereyağını ,nane pulbiberi kızdıralım köpürdükten sonra servis tabağımıza ekleyelim. Servis edelim 🌼

Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi

Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

12 tane baget tavuk marinesi için :
  • 12 yemek kaşığı sıvıyağ (Baget sayısınca bir yemek kaşığı sıvı yağı kullanıyoruz)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pulbiber,kimyon,yenibahar,karabiber,sumak (İstediğiniz baharatları ekleyip istediğinizi çıkartabilirsiniz)
Sebzeleri :
  • 4 tane havuç
  • 3 ortaboy patates
  • 3 tane ortadan biraz küçük soğan
  • 1 baş sarımsak (Soyulmuş diş olarak)
  • 7-8 tane çeri domates
  • 4 tane biber (Şerit şeklinde kesilmiş)
Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • 1/2 (yarım) su bardağı su (Bardak ölçüsü 150 ml)

Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi Yapılışı

Haarika bir lezzet ve mutlaka denemelisiniz diyerek başlıyorum.
  1. Marinesi için olan malzemeleri iyice karıştırıp, yıkadığımız bagetleri tek tek her yerini sosa bulayıp, bir-iki saat sosta bekletiyoruz. (nekadar çok beklerse o kadar lezzetli olur)
  2. Patates ve havuçları yıkayıp, kabukluları soyup dilimleyerek pişireceğimiz kaba bırakıyoruz.
  3. Üzerine marine olmuş tavukları bırakarak, onun üstüne de kestiğimiz soğan halkalarını ve soyulmuş sarımsakları (diş olarak) yıkayıp kesilmiş biberleri ve domatesleri bırakarak, bir kapta yarım bardak suyla kıvamını açtığımız salçayı, yağ ve tuzu bütün malzemelerin üzerinden gezdiriyoruz. (tavukları marine ettiğimiz sosu da ben yemeğin üzerine döktüm)
  4. Yağlı kağıdı ıslatıp pişireceğimiz kabın üzerine kapatıp, önceden ısınmış fırında 200 derecede pişiriyoruz.
  5. Pişmeye yarım saat kala üzerindeki kağıdı alarak tavuk ve sebzelerin kızarmasını sağlıyoruz, fırınlar marka ve büyüklüklerine göre pişirme süresi ve derecesi değişiklik gösterebilir, kendi fırınınızın kurallarına uyarak pişirmelisiniz! Soğanlar mor soğan olduğundan rengi yanık gibi görünebilir, lütfen yorum yaparken bu konuya dikkat edelim. Deneyenlere afiyet-i şifa olsun

Muzlu Mutluluk Rulosu Tarifi

Muzlu Mutluluk Rulosu Tarifi İçin Malzemeler

  • Keki İçin:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker(bardak ölçüsü 200 ml)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • Kreması için:
  • 2 su bardağı süt
  • Zevkinize göre toz şeker (ortalama 4-5 yemek kaşığı)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • Krema soğuduktan sonra içine katmak için 1 paket çırpılmış krem şanti
İçine koymak için:
  • 2 adet muz
Üstünü süslemek için:
  • Çikolata parçaları ya da benmari usulü eritilmiş çikolata

Muzlu Mutluluk Rulosu Tarifi Yapılışı

Gerçekten çok hafif ve muhteşem lezzette.


  1. Önce krema yapılır. Bunun için vanilya hariç tüm malzeme tencerede un kokusu çıkana kadar karıştırarak pişirilir. Ocaktan alınca vanilya katılır.
  2. Süt ile çırpılmış krem şanti de soğuyan kremayla çırpılır.
  3. Keki klasik kek şeklinde yapılıp tabanına hem yağlı kağıt serilmiş hem de yağlı kağıt hafif sıvı yağ ile yağlanmış fırın tepsisine kaşık yardımıyla yayılır.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 10-15 dk kontrollü olarak üstü kızarana kadar pişirilir. Çabuk pişiyor dikkatli olun.
  5. Fırından çıkınca hemen sıcak haliyle yağlı kağıdıyla rulo haline getirilir.
  6. Yağlı kağıttan çıkartılıp uzunlamasına ikiye kesilir.
  7. Strecin üzerine yerleştirilip hazırlanan kremadan 2 kaşık her yerine gelecek şekilde sürülür.
  8. Uzunlamasına kesilmiş 1 muz içine yerleştirilip rulo yapılır.
  9. Diğer parça da aynı şekilde sarılıp 1 saat kadar buzdolabında bekletilir.
  10. Kalan krema da üzerine sürülüp istenen şekilde süslenir.

Sodalı Kakaolu Ve Portakal Aromalı Kek Yumuşacık Tarifi

Sodalı Kakaolu Ve Portakal Aromalı Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 1 şişe soda (Maden suyu )
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya 2 çorba kaşığı kakao 1 portakal rendesi 1 limon rendesi
  • 2, 5 su bardağı un
Üzerine
  • Pudra şekeri

Sodalı Kakaolu Ve Portakal Aromalı Kek Yumuşacık Tarifi Yapılışı

İçinde süt yoğurt olmadan da kekimiz yumuşacık deneyin yumuşaklığını görün çok lezzetli bir kek tarifi veriyorum haydi geçelim güzel tarifimize😊😊


  1. İlk olarak şeker ve yumurtaları mikserle çırpın.
  2. Sonra yağı, sodayı, unu kabartma tozlarını ve vanilyayı ekleyin. Tekrar mikserle 2 dakika daha çırpın.
  3. Hamurun yarısını başka bir kaba ayırın. İçine 2, çorba kaşığı kakaoyu ekleyip karıştırın.
  4. Diğer sade hamura limon ve portakal kabuğu rendesi ilave edip karıştırın.
  5. Yağlanmış ve hafif un serpilmiş kek kalıbınıza aynı anda 2 harcı dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişirin. ( 35 dakika kadar ) kekiniz soğuyunca servis tabağına ters çevirip pudra şekeri serpin.

Unlanmış Tavuk Ciğeri Kızartması Tarifi

Unlanmış Tavuk Ciğeri Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr tavuk ciğeri
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kekik, kimyon, toz tatlı biber, pulbiber
  • Kızartmak için :
  • Sıvı yağ

Unlanmış Tavuk Ciğeri Kızartması Tarifi Yapılışı


  1. Unun içine baharatları tuzu koyup iyice karıştıralım. Düz bir tavayı orta ateşte kızdıralım
  2. Unladığımız ciğerlerin fazla unun silkerek tavaya dizelim.
  3. Üzerine kapak kapatalım kısık ateşte 10 dk pişirelim.
  4. Sonra ocağı kapatalım dikkatli bir şekilde kapağı açalım. Ciğerlerim öbür tarafını açalım kapağı yine kapatalım.
  5. Ocağın altını kısıp kısıp kısık ateşte 10 dk pişirelim.
  6. Sonra havlu kağıt serili tabağa alalım.
  7. Sonra servis edeceğimiz tabağa istediğimiz garnitürlerle beraber döşeyelim sıcak servis yapalım. Afiyet olsun

Elmalı Tart Tarifi

Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

İç malzemesi
  • 2 adet büyük elma
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Hamuru için
  • 125 gr tereyağı (Margarin)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 2 buçuk su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için
  • Pudra şekeri

Elmalı Tart Tarifi Yapılışı

  1. Tavaya rendelenmiş elma ,şeker ve tarçını alalım ve suyunu çekene kadar pişirelim.
  2. Elmalar suyunu çekince ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  3. Yoğurma kabına tereyağı (margarin) yumurta ve şekeri alıp iyice karıştıralım.
  4. Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. Hamurumuzun üzerini kapayarak 10 dakika dinlendirelim.
  6. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça alalım ve kenara bırakalım.
  7. Kalan hamuru iki pişirme kağıdı arasına alalım ve merdaneyle kalibın boyutuna göre açalım.
  8. Tereyağı ile yağladığımız hamurumuzu borcama yerleştirelim.
  9. Elmalı harcı üzerine dökelim ve yayalım.
  10. Ayırdığımız hamuru yine yağılı kağıdın arasında merdaneyle açalım.
  11. Şeritler halinde keselim ve hamurumuzun üzerine yerleştirelim.
  12. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar kontrollü pişirelim
  13. Fırından çıkarınca soğuyan tartımızın üzerine pudra şekeri serpelim ve servis edelim.
    Afiyet olsun.