3 Şubat 2020 Pazartesi

Karnabahar Çorbası Tarifi

Karnabahar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • 2 adet havuç
  • 1. 5 yemek kaşığı tereyağı
  • Varsa tavuk suyu sağlıklı olması için
  • Yoksa bulyon olabilir
  • Yarim su bardağı biraz fazla sut
  • 1. 5 yemek kaşığı nişasta
  • 3 diş sarımsak
  • Su

Karnabahar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Havuç karnabahar ve sarımsakları bir tencerede haşlayalım.
  2. Haşlandıktan sonra suyunu süzelim renginin daha beyaz olması için, tereyağı sütü ekleyelim.
  3. Üzerine tuz ve karabiberi de ekleyip sütün ısınmasından sonra bulyon veye tavuk suyu ekleyip blenderdan geçirelim.
  4. Nişatayı ekleyip üzerine kaynamış su ekleyelim bir tür daha blenderdan geçirip katmayı bırakıp servis edebilirsiniz. Arzuya göre pul biber naneyi yağda yakıp servis edebilirsiniz yakış ağını düşünüyorum. (kıvamını siz ayarlayın diye su için belirtiyorum ben daha koyu kıvamlı tercih ettim arzuya göre pütürlü de bırakabilirsiniz ama çocuklar için ne kadar çok blenderdan geçirirseniz daha lezzetli olabilir)

En Lezzetlisinden Kabak Tarator Tarifi

En Lezzetlisinden Kabak Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük kabak
  • 2 dış sarımsak
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 1 kase yoğurt
  • 2 kaşık mayonez
  • Tuz

En Lezzetlisinden Kabak Tarator Tarifi Yapılışı

Çok beğendiğim yaz kış yaparım benim gibi kabak sevenlere gelsin bu tarif🙈
  1. Kabakları iri reddeden rendeleyelim, iri olması lezzetli oluyor.
  2. Tavayı yağı kızdıralım, sarımsakları ince ince doğrayıp kavuralım .
  3. Sonra kabakları koyup kavuralım.
  4. İyice kavrulunca ılımasını bekleyelim.
    Not: sarımsakları tavada kavrulunca daha lezzetli oluyor direk yoğurdun içine atmıyoruz.
  5. Ayrı bir kapta yoğurt ve mayonezi çırpalım .
  6. Kabakları içine koyup tuzunuza ilave edelim karıştıralım.
  7. Arzuya göre dereotu koyabiliriz, servis tabağında süslemeler yapabiliriz

Fırında Lokum Kuzu Pirzola Tarifi

Fırında Lokum Kuzu Pirzola Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 kuzu pirzola
  • 4 patates
  • 6-7 adet sivri biber
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz
  • 1, 5 su bardağı sıcak su
  • Yağlı kağıt
  • Alüminyum folyo

Fırında Lokum Kuzu Pirzola Tarifi Yapılışı



  1. Patates ve sivri biberi doğrayalım.
  2. Karıştırma kabına sıvı yağ, kekik, pul biber, biber salçası ve tuzu alıp karıştıralım.
  3. İçine kuzu pirzola doğranmış patates ve sivri biberleri ilave edip iyice karıştıralım.
  4. Fırın tepsisine patates ve biberleri alalım, üzerine pirzolaları dizelim.
  5. Kenarlarına doğranmış domatesleri koyalım.
  6. Sıcak suyu üzerine dökelim.
  7. Fırın tepsisini önce yağlı kağıtla daha sonra alüminyum folyoyla kapatıp 180 derece ısıtılmış fırında bir saat pişirelim.
  8. Fırından alıp üzerindeki yağlı kağıt ve folyoyu alıp tekrardan fırına koyalım.
  9. 20 dakika daha üzerinin kızarması için pişirelim.
    Afiyet olsun:)

Haşhaşlı Cevizli Tepsi Keki Tarifi

Haşhaşlı Cevizli Tepsi Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1. 5 su bardağı toz şeker
  • 1. 5 su bardağı süt
  • 1. 5 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı haşhaş
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3,5 su bardağı un

Haşhaşlı Cevizli Tepsi Keki Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şeker ve yumurtalar mikser ile köpük köpük olup açılana kadar çırpılır.(5 dk yeterli)
  2. Daha sonra sıvı yağ, süt, un, kabartma tozu, vanilya, karbonat eklenir karışıma. Pürüzsüz kıvam alana kadar çırpılır. (yaklaşık 2 dk kadar)
  3. Son olarak ceviz ve haşhaş eklenir spatula yardımı ile karıştırılır.
  4. Daha sonra yağlanmış fırın tepsisine dökülür kek harcımız. Tepsinin kenarlarının yağlanmamasına dikkat edin. Kenarlar yağlanmayınca daha güzel, eşit kabarıyor 😉
  5. 200 derece 35 dk pişirin ve servise hazır 😋😋 Afiyet olsun 

Limonlu Portakallı Çatlak Kurabiye Tarifi

Limonlu Portakallı Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağından biraz az sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • Yarım limon suyu
  • Yarım portakal suyu
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Üzeri için:
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Limonlu Portakallı Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Portakal ve limonun kabuğunu rendeliyoruz.
  2. Yarım limonu ve portakalı üzerine sıkıyoruz.
  3. Diğer tüm malzemeleri de ekleyip homojen bir hamur elde ediyoruz.
  4. Şekil verdiğimiz hamuru pudra şekerine batırıp tepsiye diziyor ve fırınlıyoruz. Afiyet olsun ☺️ 🍊🍋🍊🍋🍊

Kaşarlı Omlet Tarifi

Kaşarlı Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 2 dilim kaşar peyniri
  • Biraz tuz
  • Biraz kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı tereyağı

Kaşarlı Omlet Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta, kaşar peyniri rendesi, tuz ve kırmızı toz biber bir kaba alınır ve iyice karıştırılır.
  2. Küçük bir tavaya tereyağı koyulur.
  3. Eriyince yumurtalı karışım dökülür.
  4. En küçük gözün en kısığında altının kızarması beklenir.
  5. Altı kızarınca spatula yardımıyla ters çevrilir, iki dk daha pişirilir. Servis tabağına alınır.
    Afiyet olsun :)

Sodalı Tepsi Böreği Tarifi

Sodalı Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 tane yufka
  • 1 sade soda
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1. 5 bardak süt
  • 2 kasık yoğurt
  • 1 kase lor peynir (Kaşar peynirde katıyorum ben az bişey)
  • Maydanoz

Sodalı Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı



  1. Bir kasenin içinde yumurta, yoğurt, süt ve yağı çırpın sodayı ekleyin.
  2. Başka bir kasenin içinde parçaladığınız peynir ile ince ince kıydığınız maydanozu karıştırın.
  3. Fırın tepsisini yağlayıp üzerine bir yufkayı yayın.
  4. Hazırladığınız sütlü karışımdan biraz üzerine dökün.
  5. Fırça ile iyice yayın.
  6. Yufkaları parça parça keserek tepsiye dizin tekrar soslayın.
  7. Üzerine peynirli karışımda dökün dağıtın.
  8. Üzerine 3 kat sadece sütlü karışımı ıslatarak koyun ve ardından koyduğunuz yufkaya tekrar peynirli karışımı koyup bu işlemi yufkalar bitene kadar tekrarlayın.
  9. En son bıçak ile dilimleyin ve üzerine sosu dökün.
  10. 200 dereceli fırında yarım saate yakın pişirin.
    Afiyet olsun!

Karnabahar Graten Tarifi

Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tam karnabahar
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Kabartma tozu
  • 5-6 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
Üzeri için;
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı



  1. Karnabaharı ayıklayıp sirkeli suda bekletin.
  2. Bir tencerede su kaynatın karnabaharları içine atın.
  3. Bıçakla kesilebilir derecede haşlandıktan sonra süzgeçle süzün.
  4. Diğer yandan sosu için yumurta, süt, yoğurt, yağı iyice çırpın.
  5. Üzerine un, kabartma tozu, tuz ve isteğe göre baharatları ekleyin.
  6. Karnabaharları tek tek sosun içine batırın.Tepsi veya borcama dizin.
  7. Kalan sosu üzerine dökebilirsiniz.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  9. Üstüne çıkarmaya yakın kaşar peynirini dökün ve 3-5 dakika daha üzeri kızarıncaya dek pişirin.
    Afiyet olsun 💕

Çilekli Tart Tarifi

Çilekli Tart Tarifi İçin Malzemeler

Tart hamuru için;
  • 125 gr tereyağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • Aldığı kadar un
  • Bir tutam tuz
Kreması için;
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 80 gr beyaz çikolata
Üzerini süslemek için;
  • Çilek
  • Draje çikolata

Çilekli Tart Tarifi Yapılışı



  1. Tart hamuru için tereyağ ve toz şeker çırpılır.
  2. Yumurta sarıları, un ve tuz eklenip yoğrulur. Hamur yumuşak olmalıdır.
  3. Buzdolabında yarım saat bekletilir. Daha sonra tart hamuru kalıba yayılır.
  4. Fırın önceden 160 derecede ısıtılmalıdır. 10-15 dk pişirilir.
  5. Üzeri kızarınca fırından alınır. Soğumaya bırakılır.
  6. Krema için tereyağ ve çikolata hariç tüm malzemeler tencereye alınır ve muhallebi pişirilir.
  7. Çikolata ve tereyağ ilave edilip eritilir. Soğumaya bırakılır.
  8. Soğuduktan sonra tart hamurunun üzerine krema yayılır.
  9. Üzeri isteğe bağlı olarak çilek ve drajelerle süslenebilir. Afiyet olsun :)

Ispanaklı Yumurta Tarifi

Ispanaklı Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo ıspanak
  • 2 adet kuru soğan
  • 5 yumurta
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber

Ispanaklı Yumurta Tarifi Yapılışı

  1. Ispanaklar yıkandıktan sonra doğranır ve haşlanır.
  2. Haşlanan ıspanakların suyu iyice sıkılır.
  3. 2 soğan yemeklik doğranıp kavrulur.Kavrulan soğanlara baharatlar eklenip üzerine ıspanaklar eklenir.
  4. Bir kaç dk kavrulan ıspanaklar kaşık yardımıyla tavada düzleştirilir.
  5. Bir kaseye kırılan yumurtalara iyice çırpılır.
  6. Çırpılan yumurtalar ıspanakların her yerine gelecek şekilde dökülür.Kısık ateşte ağzı kapalı yumurtası pişene kadar pişirilir.
    Afiyet olsun.

Çörek Tarifi

Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım yemek kaşığı şeker
  • 1 kg un (7 su bardağı kadar yedi benim hamurum un markasına çeşidine göre değişebilir)
Arasına sürmek için
  • 4 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
Üzeri için
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • İstediğiniz kadar susam ve çörek otu

Çörek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yaş maya yoksa iki paket instant ya da kuru maya kullanabilirsiniz. Süt ve su kesinlikle ılık olmalı.
  2. Isıtılıp kapatılmış fırında 20 dakika tepsi mayası yapılacak. Süt, su, sıvı yağ, maya, şeker ve tuz karıştırılır maya iyice eritilir.
  3. Ardından kontrollü bir şekilde un ilave edilip yumuşak bi hamur yoğurulur.
  4. Hamurdan küçük parçalar alınır bezer yapılır.
  5. Margarini ister eritip ister yumuşamış bi şekilde kullanabilirsiniz. Bezeleri elinizle açıp içine margarin sürüp rulo haline getirip yuvarlıyoruz.
  6. Ardından tepsiye alıp ısıtılıp kapatılmış fırında 20 dk tepsi mayası yapmalısınız.
  7. Fırının sıcaklığı yüksek olmamalı. Daha sonra üzerine iki yumurta sarısı ve iki yemek kaşığı sütü karıştırıp sürüyoruz.
  8. En son susam ve çörek otu atıp önceden ısıtılmış 210 derece fırında kontrollü bi şekilde pişiriyoruz. Servise hazırdır afiyet olsun.

Fıstık Ezmeli Yulaflı Diyet Kek Tarifi

Fıstık Ezmeli Yulaflı Diyet Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 yemek kaşığı yulaf unu
  • Çeyrek bardak fıstık ezmesi
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yumurta
  • 1 çimdik tuz
  • 12 adet hurma
  • 1 bardak sut
  • Çeyrek bardak damla çikolata (Rendelenmiş bitter de olabilir)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağ
Üzeri için
  • Ceviz yada çiğ badem

Fıstık Ezmeli Yulaflı Diyet Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce hurmaları sıcak suda yumuşaması için 10 dk bekletilir
  2. Un, kakao, tuz, ve kabartma tozunu bir kaseye koyup karıştırılır bir kenara alınır
  3. Yumurta süt ve hurmalar bir kabın içinde çırpılır daha sonra yağ ve fıstık ezmesi eklenip çırpılır.Ondan sonra un karışımı ve çikolata eklenir
  4. Kek kalıbını biraz hindistan cevizi yağ ile yağlanıp kek karışımı ilave edilir.
  5. Üzerine ceviz serpilir ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık 50 dk pişirilir

Turşu Tarifi

Turşu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2, 5 kilogram lahana
  • 2, 5 su bardağı sirke
  • 2, 5 su bardağı içme suyu
  • İsteğe bağlı biraz da maydanoz

Turşu Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri bir kavanoza koyun.Turşuyu oda ısısında ve güneş görmeyen bir yerde en az 10 gün kadar muhafaza edin. Muhafaza ettikten sonra servis edin.