2 Şubat 2020 Pazar

Şehriye Çorbası Tarifi

Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre sıcak su
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • Karabiber, pul biber
  • Tuz

Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Şehriye çorbası için ilk olarak uygun bir tencerede tereyağını alıp eritelim.
  2. Tereyağı eridikten sonra üzerine domates rendesini ilave ederek kavuralım.
  3. Üzerine sıcak suyu ekleyerek kaynamaya bırakalım.
  4. Kaynayan suyumuza tel şehriyeleri ekleyip karıştıralım.
  5. Son olarak karabiber, pul biber ve yeteri kadar tuzu ilave edip şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  6. Çorbamız piştikten sonra sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.

Pırasalı Mısır Unlu Börek Tarifi

Pırasalı Mısır Unlu Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet pırasa
  • 1 adet havuç
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (sebzeleri sotelemek için)
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1, 5 su bardağı mısır unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Pırasalı Mısır Unlu Börek Tarifi Yapılışı



  1. Pırasalı mısır unlu börek yapmak için öncelikle 3-4 tane pırasayı ince bir şekilde doğrayalım, havucu rendeleyelim.
  2. Yapışmaz tavaya sebzeleri alalım ve az 2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağla sebzeler diriliğini kaybedinceye kadar kavuralım.
  3. Kavrulan sebzeleri bir tabağa alarak soğumaya bırakalım.
  4. Diğer taraftan çırpma kabında yumurtaları çırpalım, üzerine sıvı yağ, süt, mısır unu, tuz ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpalım, son olarak soğuyan pırasamızı da ekleyip karıştıralım.
  5. Harcımızı yağlanmış küçük boy borcama dökerek 170 derece ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişmeye bırakalım.
  6. Üzeri kızarınca fırından alalım, dilimleyerek servis edebilirsiniz.
  7. Mısır ekmeği tadında pırasalı mısır unlu böreğimi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :)

Roka Salatası (Balık Salatası) Tarifi

Roka Salatası (Balık Salatası) Tarifi İçin Malzemeler

  • Büyükçe bir bağ roka
  • 1-2 orta boy domates
  • Sarımsak
  • Nar ekşisi
  • Limonsuyu
  • Zeytinyağı

Roka Salatası (Balık Salatası) Tarifi Yapılışı

Roka salatası , balık menümüzün olmazsa olmazı. Balığın bol olduğu şu aralarda her hafta sonu balık tüketir olduk.
Roka lezzetli, rahiyası kuvvetli bir yeşillik.Nar ekşisi ve sarımsakla soframda hayat bulan haliyle roka salatası için aman dikkat: Tarife limon suyu da eklendiği için,nar ekşisini kontrollü eklemekte fayda var.Fazla ekşilik roka tadının önüne geçmesin .
Tarifte manavda yeni tanıştığım bir domatesi kullandım : Kaplan domates.Antalya’da üretimine başlanmış.Tohumu ithal, internette araştırmalarım sonucunda likopen oranı yüksekmiş bu domateste,oldukça lezzetli.Çizgili domates olarak da anılıyor.Kış mutfağımda domates kullanmayı minimum a indirsem de bu salata için domates lezzet veriyor.
  1. Tarifim için büyükçe bir bağ roka kullandım,yıkandı iyice kurutuldu. Lezzetli yeşil salatalarınızda yeşillikleri mutlaka iyi kurutun,sulu sulu yeşillikler salatanın tadını bozuyor.
  2. Elinizle iri doğradığınız rokaları salata kabına alın, domateslerinizin kabuğunu soyun,çok küçük olamayan küp halinde doğrayın.Sarımsakları eziciden geçirin.
  3. Salatanızı nar ekşisi,limon suyu ve zeytinyağı ile lezzetlendirin.
Afiyet olsun.

Fırında Hamsi Tarifi

Fırında Hamsi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo hamsi
  • Mısır unu
  • Normal un
  • Sıvı yağ

Fırında Hamsi Tarifi Yapılışı

  1. Mısır unu ve normal unu bir kapta karıştıralım.
  2. Ayıklanmış ve tuzlanmış hamsileri una bulayarak yağlı kağıda diziyoruz.
  3. Balıklar rahat çıksın diye kağıdın üzerine de az yağ sürün.
  4. Dizme işleminden sonra elinizle balıkların üzerine de biraz yağ gezdirin. Bu işlem balıklarınızın daha çıtır olmasını sağlayacaktır.
  5. Ve balıklar fırına girmeye hazır. Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim.
  6. Ben üzerine limon dilimleri koymayı unutmuşum siz unutmayın.


Bu yöntemle hiç hamsi pişirmediyseniz ve hamsi pişirmek size çok zahmetli geliyorsa bu yöntemin rahatlığına inanamayacaksınız. Lezzetinden de hiç şüpheniz olmasın size garanti veriyorum hamsi tavandan hiç farkı yok. Hem de eviniz kokmuyor, ocağınız batmıyor, duş almak zorunda kalmıyorsunuz, ocak başında beklemek zorunda kalmıyorsunuz daha ne olsun. Afiyet olsun.

Çikolatalı Rulo Pasta Tarifi

Çikolatalı Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • Bir tepsi kakaolu kek (yoksa iki paket hazır baton kek )
  • Yarım bardak süt
  • 100 gr eritilmiş çikolata
  • Arasına 1 paket krem şanti
  •  2 adet muz
Üzeri için
  • Bir paket krema
  • 100 gr çikolata
  • Antep fıstığı tozu, çekilmiş fındık, hindistan cevizi tercihe kalmış
  • Dileyen üzerine hazır çikolata sos kullanabilir

Çikolatalı Rulo Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Keki parçalayalım.
  2. Elimizle üzerine de sütü ve erittiğimiz çikolatayı ilave edip güzelce karıştıralım.
  3. Daha sonra krem şantiyi tarifine uygun hazırlayalım.
  4. Kekli harcımızı streç serdiğimiz tezgahın üzerine alıp dikdörtgen şeklinde açalım ve içerisine krem şantiyi sürüp, muzları da uzun şekilde koyalım ve pastayı uzun taraftan rulo şeklinde saralım.
  5. İki üç saat dolapta dinlendirelim
  6. Çıkarınca üzerini dilediğiniz gibi süsleyelim.

Donut Tarifi

Donut Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 paket kurumaya
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar un

Donut Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç bütün malzemeler karıştırılır.
  2. Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur.
  3. Ceviz büyüklükte parçalar koparılıp bir tepside veya fırın kağıda dizilir.
  4. Üzeri kapatılarak yarım saat mayalandırılır.
  5. Mayalanan bezelerin ortasını ufak yuvarlak bir aparatla açılır.
  6. Kızgın yağda arkalı önlü kızartılır.
  7. Soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş çikolatalara bandırılır.
  8. Üzerine gereken süslemeler yapılır. Kalan parçaları da pudra şekeriyle şenlendirelirsiniz🍩👌🏻

Bamya Çorbası Tarifi

Yoğurtlu Karalahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karalahana
  • 10 kaşık kadar yoğurt
  • Tuz
  • 1-2 damla limon suyu
  • Ceviz
  • 2 küçük diş Sarımsak
  • 1 avuç ceviz içi
  • Dilerseniz az miktarda zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

Yoğurtlu Karalahana Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Karalahanamızı ince ince doğuyoruz.Büyük bir kaba alıyoruz içine tuzunu ve limon suyunu ekliyoruz.
  2. Elimizle ovarak karalahanayı öldürüyoruz. (Ovarken eliniz mor olabilir ama bir kaç yıkamaya geçiyor dilerseniz eldiven kullanabilirsiniz.)
  3. Daha sonra sarımsaklarımızı eziyoruz ve başka bir kapta yoğurtla karıştırıyoruz.Karalahanamızın üzerine cevizleri ekliyoruz.
  4. Yoğurt ve karalahanayı aynı kapta birleştiriyoruz ve karıştırıyoruz.Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz, afiyet olsun :)

Saçaklı Poğaça Tarifi

Saçaklı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yumurta akı sarıları üzerine
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un Ben yaklaşık 4 su bardağı un kullandım kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Arası İçin;
  • Taze sürülebilir peynir ( Ben pınar beyaz peynir tercih ettim siz sevdiğiniz başka bir peynirde kullanabilirsiniz)
  • İnce kıyılmış maydanoz

Saçaklı Poğaça Tarifi Yapılışı

Merhabalar en sevdiğim mayalı poğaçaların başında yer alıyor kendileri🤗 kesinlikle deneyin derim.


  1. Öncelikle yoğuracağımız kalıbın içine süt, su, şeker ve mayayı alıp karıştıralım.
  2. 10 dakika kadar bekletip mayanın aktif hale gelmesini bekleyelim.
  3. Daha sonra yumurta akı, zeytinyağı, tereyağı ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  4. Unu yavaş yavaş ekleyip orta sertlikle bir hamur elde edelim.
  5. 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  6. Mayalanınca mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp tepsiye aralıklı dizin.
  7. Yaklaşık yarım saatte tepside mayalanmasını sağlayın.
  8. Yumurta sarılarını hafifçe mayasını söndürmeden üzerlerine sürün.
  9. 180 derecede soğuk fırına atın ve fırını tepsiyi attıktan sonra çalıştırınız birazda orda mayalansın.
  10. Soğuyan poğaçaların bir kenarına önce taze peynir sürün.
  11. Daha sonra ince kıyılmış maydanoza batırın. Afiyet olsun 🙋

Tereyağlı Zerdaçallı Spagetti Tarifi

Tereyağlı Zerdaçallı Spagetti Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket spagetti
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Tereyağlı Zerdaçallı Spagetti Tarifi Yapılışı

  1. Spagetti suyumuzu tencereye koyup kaynamasını bekleyelim.
  2. Kaynadıktan sonra spagettilerımızı kaynayan suya atıp içine tuz, sıvı yağ ve zerdeçalı atalım.
  3. Spagetti yumuşadıktan sonra suyunu süzüp tereyağını tenceremiz de eritelim.
  4. Üstüne spagettilerı koyup kasıkla çeviirip altını kapatalım.
  5. Sos tavamızda tereyağını eritip, salça ve baharatlarını ekleyip birazcık suyla kavuralım.
  6. Tabağımıza spagetti daha sonrada sostan koyup servis yapalım. Afiyet olsun. 😀
Not: Zerdaçallı kaynayan suyu atmamızın sebebi rengine sarılık vermesi için tadında hiç bir değişiklik yapmıyori rahatlıkla kullanabilirsiniz. Spagetti çabuk birbirine yapıştığı için sürekli çatalla karıştıralım.

Nescafeli Krokanlı Harika Kek Tarifi

Nescafeli Krokanlı Harika Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • Kek için;
  • 3 yumurta
  • 3 Türk kahvesi fincanı şeker
  • 3 Türk kahve fincanı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı nescafe gold
Kreması için;
  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşıgı nescafe gold
Krokan için;
  • 1 su bardağı ceviz (isteğe göre arttırıla bilir)
  • 5 kaşık toz şeker

Nescafeli Krokanlı Harika Kek Tarifi Yapılışı

  1. Önce kekin yumurtası ve şekeri iyice çırpılır.
  2. Çırptıktan sonra kalan malzemeler de eklenip iyice karıştırılır ve kekimizi 180 derecelik fırında pişiriyoruz fırına verilir.(1 bardak sütlü nescafe kek malzemesinin içine katılır)
  3. Kekimiz pişerken bir yandan da krem şantisi hazırlanılır krem şantinin içine de nescafe eklenir ve iyice çırpılır.
  4. Bütün cevizleri ve şekeri bir tavanın içine alınır ve iyice karamel haline gelip pişirilir ve aliminyum folyonun üzerine alınır soğutulur.
  5. Soğuyan cevizleri iyice elimizle kırıp parçalayalım ve bir tabağa alalım pişirmiş olduğumuz kekin üstüne krem şantiyi sürelim ve yapmış olduğumuz korkanları pastamızın üstüne serpelim ve afiyet olsun😚😍💖

Portakallı Kek( Kış Keki) Tarifi

Portakallı Kek( Kış Keki) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 portakalın suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Üzerine için;
  • Damla çikolata
  • Portakal dilimleri

Portakallı Kek( Kış Keki) Tarifi Yapılışı



  1. Malzeme sırasına göre harcımızı hazırlayalım.
  2. Dikdörtgen borcamın alt zeminini sıvı yağ ile yağlayıp kek harcımızı tepsimize dökelim.
  3. Üzerine damla çikolatasını serpelim ve ince dilimlediğiniz portalları porsiyon şekil de dizelim.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derece de 40 dk pişirelim.
  5. Dilimledikten sonra servis ederken üzerini süslemek amaçlı pudra şekeri ile dekor verebilirsiniz. Afiyet olsun.

Örgü Poğaça Tarifi

Örgü Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yas maya
  • 3 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Örgü Poğaça Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle maya, süt ve şekeri karıştırıyoruz. daha sonra tuz, sıvı yağ ve yumurtayı ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra unu azar azar ekliyoruz. Yumuşak bir hamur elde edilecek. Daha sonra mayalanması için sıcak bir odaya bırakıyoruz.
  3. Mayalandıktan sonra hamuru bezelere ayırıyoruz. Dilerseniz küçük küçükte beze yapabilirsiniz.
  4. Ben normal beze yapıp 2 ye böldüm. 3 parça ayarlayıp uzun uzun yapıyoruz. Sonra saç örer gibi örüyoruz.
  5. Biten bezelere 20 dk üzerini temiz bir bezle örterek tepsi mayası getirtiyoruz.
  6. Tepsi mayası geldikten sonra üzerine yumurta sürüp susam döküyoruz.Önceden ısıtılmış 230 derece fırında pişiriyoruz.

Samsung üç ekranlı telefon patenti ortaya çıktı

Geçtiğimiz yıl Galaxy Fold ile alışılmışın dışına çıkan ve akıllı telefon sektöründe yeni bir sayfa açılmasını sağlayan Samsung, görünüşe göre bu idealini sürdürmeyi amaçlıyor. Ortaya çıkan yeni bir patente göre, Samsung üç ekranlı yuvarlak bir telefon üzerinde çalışıyor.

Samsung yeni akıllı telefon patenti ortaya çıktı

Samsung’un ortaya çıkan yeni patentine göre, cihaz kavisli bir yapıya sahip ve yay taraflarında bulunan ikişer ekranla beraber toplam üç ekrana sahip bulunuyor. LG V20 modeline benzeyen patent ayrıntılarında, yay taraflarında bulunan butonlar, değiştirilebiliyor.

samsung yeni patent
Daha önce kıvrımlı köşelere sahip olan ekranlar olsa da kenarları tamamen kavisli olan ekranlar oldukça zorlayıcı tasarımlara sahip olabiliyorlar. Samsung da bu tasarımı başarabilmek için paneli üç parçaya bölüyor. Cihazın ortasında kalan kısım dikdörtgen bir tasarıma sahipken altta ve üstte yer alan kısımlar kavisli bir tasarıma sahip. Bu üç farklı ekranın işlevsellikleri birbirinden farklı görünüyor.
Let’s Go Digital’de yer alan habere göre bu patent, 23 Ocak 2020‘de onaylanmış görünüyor. Telefonun kavisli dış yapısı, bir dönemin tasarımsal anlamda çağ atlamasına neden olan ve oyuncu telefonu olarak piyasaya çıkan Nokia N-Gage ve N-Gage QD tasarımına benziyor.
Samsung üç ekranlı telefon patenti hakkındaki gelişmeleri, Galaxy Fold’da olduğu gibi kısa süre içinde mi göreceğiz, henüz bilinmiyor.