Karnabahar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy karnabahar
- 2 adet havuç
- 1. 5 yemek kaşığı tereyağı
- Varsa tavuk suyu sağlıklı olması için
- Yoksa bulyon olabilir
- Yarim su bardağı biraz fazla sut
- 1. 5 yemek kaşığı nişasta
- 3 diş sarımsak
- Su
Karnabahar Çorbası Tarifi Yapılışı
- Havuç karnabahar ve sarımsakları bir tencerede haşlayalım.
- Haşlandıktan sonra suyunu süzelim renginin daha beyaz olması için, tereyağı sütü ekleyelim.
- Üzerine tuz ve karabiberi de ekleyip sütün ısınmasından sonra bulyon veye tavuk suyu ekleyip blenderdan geçirelim.
- Nişatayı ekleyip üzerine kaynamış su ekleyelim bir tür daha blenderdan geçirip katmayı bırakıp servis edebilirsiniz. Arzuya göre pul biber naneyi yağda yakıp servis edebilirsiniz yakış ağını düşünüyorum. (kıvamını siz ayarlayın diye su için belirtiyorum ben daha koyu kıvamlı tercih ettim arzuya göre pütürlü de bırakabilirsiniz ama çocuklar için ne kadar çok blenderdan geçirirseniz daha lezzetli olabilir)