7 Şubat 2020 Cuma

Galaxy M20 kullanıcılarını sevindiren güncelleme

Samsung’un uzun bir süre önce duyurduğu giriş seviyesi akıllı telefon modellerinden biri olan Galaxy M20, çıktığı günden bu yana oldukça dikkat çekmeyi başardı. Şimdi özellikle batarya özellikleri ile dikkat çeken telefon için müjdeli haber geldi. Bu habere göre Samsung Galaxy M20 güncelleme alacak. İşte Galaxy M20 Android 10 hakkında detaylar!

Galaxy M20 Android 10 alacak

Samsung’un uygun fiyatlı akıllı telefon modellerinden biri olan Galaxy M20, Avrupa bölgesi için bir güncelleme yayınlayacak. Bu güncelleme aynı zamanda Galaxy M30 modeli için de geçerli olacak. Böylece Samsung’un giriş seviyesi iki telefon modeli yeni özelliklere kavuşacak.
Galaxy M20 Android 10 güncellemesi ile birlikte en yeni yazılım özelliklerine kavuşacak. En dikkat çekici özelliği ise One UI 2.0 arayüzüne kavuşması olacak. Bu arayüz ile birlikte telefon, daha iyi bir kullanıcı deneyimi vaat edecek.
Her iki telefon modeli için de bu güncellemenin ne zaman geleceği henüz belli değil. Ancak Avrupa bölgesindeki cihazlar için dağıtıma başlanmış durumda. Dağıtıma başlanan ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor. Galaxy M20 ve Galaxy M3o‘un yakın zamanda Android 10’a ve One UI 2.0’a kavuşması beklentiler arasında yer alıyor.

Galaxy S20 Ultra 5G afişi ortaya çıktı!

Samsung’un yeni Galaxy S ailesini tanıtacağı Unpacked 2020 etkinliğine 1 haftadan az kaldı. Etkinlik günü yaklaşırken, tanıtılacak cihazlar için bilgi sızıntıları da devam ediyor. Tasarımı için ortaya çıkan bilgilerin ardından şimdi de Samsung Galaxy S20 Ultra 5G afişi sızdırıldı.

Galaxy S20 Ultra 5G afişi ile birlikte cihazın renk opsiyonları da sızdırıldı

11 Şubat’ta, Unpacked 2020 kapsamında görücüye çıkacak olan Galaxy S20 ailesi için yeni bir görüntü ortaya çıktı. Twitter’da daha önce de sızdırdığı bilgilerle bilinen hesaptan, şimdi de telefonun tanıtım afişi paylaşıldı.Öte yandan, yeni amiral gemisi akıllı telefonun renk seçeneklerinin; kozmik siyahkozmik gribulut mavisi ve bulut pembesi olacağı paylaşılan bilgiler arasında yer aldı.

Unpacked 2020, Samsung’un resmi sitesinden yayınlanacak

Unpacked 2020 için ilgililerini sevindiren bir haber de yakın zamanda ortaya çıkmıştı. S20 ailesinin yanı sıra, Galaxy Z Flip gibi ilgi çekici ürünlerin de tanıtılacağı etkinlik, Samsung’un resmi internet sitesinden canlı olarak takip edilebilecek.
Öte yandan, 11 Şubat’ta resmi tanıtımı gerçekleşecek Samsung Galaxy S20 ailesinin bazı detayları sızıntılar sebebiyle biliniyor. Bu bilgilerden en dikkat çekeni ise fiyatı oldu. S20, kullanıcı karşısına 899 dolar, S20 Plus 1.099 dolar, S20 Ultra 5G de 1.299 dolarlık fiyat etiketiyle tüketici karşısına çıkacak.
Cihazların Türkiye’deki çıkış fiyatı ise henüz netleşmedi.

Motorola Razr katlama testi ile şaşırttı

Samsung ve Huawei’in katlanabilir telefon çalışmaları ardından Motorola da bu maceraya dahil olmuştu ve Motorola Razr 2019 modelini duyurmuştu. Normal telefon boyutlarında olan fakat katlananınca daha da küçülen Razr, şimdi de katlama testine sokuldu. CNET tarafından yapılan Motorola Razr katlama testi, olumsuz sonuçlandı.Editörün eline alıp tekrardan kapatmayı denemesi ile birlikte ise menteşeyi kapatırken oldukça zorlandığı görüldü. Bu zorlanma sırasında ise telefonun menteşesinden gıcırtıların gelmeye başladı belirtildi. Bu da telefonun menteşe yapısının ne kadar başarılı ve ne kadar uzun ömürlü olduğu hakkında bazı bilgileri ortaya çıkarıyor.
Galaxy Fold‘a yapılan testte ise 119 bin katlanmadan sonra telefonun menteşe yapısının bozulduğu görülmüştü. Bu testlere göre Samsung’un menteşe konusunda daha başarılı iş çıkardığını söyleyebiliriz.

6 Şubat 2020 Perşembe

Soğanlı Biberli Yeşil Mercimek Pilavı Tarifi

Soğanlı Biberli Yeşil Mercimek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 kırmızı biber
  • 2 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, pulbiber, karabiber
  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • 5 bardak mercimeğin suyu

Soğanlı Biberli Yeşil Mercimek Pilavı Tarifi Yapılışı

❤Selam sizlere öğle yemeğine yapmış olduğum sıcak sıcak bir yeşil mercimek pilavı müthiş güzel bir pilav oldu herkes çok beğendi geçelim tarife.
  1. İlk önce yeşil mercimeği yıkayın bir tencereye alın ve üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin.
  2. Mercimekler yumuşayana kadar kaynatın başka bir tencerede soğanı ve sarımsağı doğrayın.
  3. İçine yağ alıp kavurun üzerine biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Üzerine salçayı ekleyin daha sonra yeşil mercimeği süzün 5 bardak yeşil mercimeğin suyunu ekleyin.
  5. Daha sonra içine baharatını tuzunu ayarlayın kaynamaya bırakın.
  6. Kaynadıktan sonra yeşil mercimeği bulguru ve tereyağı da ekleyip karıştırın kaynasın.
  7. Kaynadıktan sonra altını kısın kısık ateşte suyunu çekene kadar bekletin.
  8. Sıcak servis yapın yoğurtla ve turşuyla mükemmel denemeye değer Afiyet olsun👏👌😋

Sütlü Kereviz Çorbası Tarifi

Sütlü Kereviz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kereviz orta boy
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet patates orta boy
  • 1 adet normal havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağı su
  • Servis esnasında karabiber
Not; Kerevizin bas kısmı çiçekleri de kullanılacak sakın atmayın güzel bir aroma veriyor. Ama kokusundan rahatsızsınız kullanmayın.

Sütlü Kereviz Çorbası Tarifi Yapılışı




  1. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda hafif kavuralım. Havucu küp küp doğrayıp soğanla kavuralım.
  2. Havuç kavrulduğunda rengini yağa veriyor zaten ardından doğranmış patatesi ekleyelim, tenceremizin altını kısıp kerevizimizi soyup doğrayalım (kereviz çabuk kararıyor tencereye koyacağınız zaman doğrayın )
  3. Ocağın altını açın kerevizleri ekleyip şöyle ters düz edip 7 su bardağı su koyalım, tuzunu ekleyelim ve kaynamaya bırakalım.
  4. Kaynanan çorbayı orta ateşte 25 dakika daha pişirelim altını kapatıp blendırdan pürüzsüz olana kadar geçirin karıştıra karıştıra sütü ekleyin dikkat edin süt kesilmesin. Hepsi bu kadar, Çorbamız hazır Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 😋

Lahana Ve Asma Yapraklı Sarma Tarifi

Lahana Ve Asma Yapraklı Sarma Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için:
  • 4 adet orta boy soğan
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1/2 (yarım) demet taze nane
  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
  • 8-9 yemek kaşığı domates sos
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapraklar için:
  • 500 gr asma yaprağı
  • 1 adet orta boy lahana

Lahana Ve Asma Yapraklı Sarma Tarifi Yapılışı

Her çeşidi tencerelerde tıkırdarken evi saran, mis kokusu ile herkesin sevgilisi… Etlisi, zeytinyağlısı, asma yapraklısı, pazılısı, lahanası ve hatta karası beyazı derken toprağımızın bize sunduğu bu güzel nimeti baş tacı etmeli. Yapımı zahmetli ama yemesine doyum olmayan bir lezzettir kendisi. Her evde yapılışında farklılıklar muhakkak vardır ve hatta zeytinyağlı da sarımsak olur mu dediğinizi duyar gibiyim :) Ama bir deneyin vazgeçemeyeceksiniz!
  1.  Küp küp doğradığınız soğanları zeytinyağında hafif bir şekilde kavurun.
  2. Biber salçasını ekleyerek, tahta kaşığın arkası ile bastırarak salçanın topaklanmasını engelleyin.
  3. Yıkadığınız pirinçleri ekleyin ve hafif kavurun.
  4. İnce kıydığınız sarımsakları da ekleyin ve 1 su bardağı sıcak su ekleyip demlenmeye bırakın.
  5. Baharatlarını, nar ekşisini ve ince kıydığınız yeşilliklerini ekleyin
  6. Her şey hazır olunca sarma işlemine başlayın.
  7. Lahanalar büyükse ikiye ve hatta dörde bölerek sarın.
  8. Sarma işlemi bittikten sonra pişireceğiniz tencerenin altına asma yaprakları ve saplarıyla kaplayın. Sarmaları yerleştirin.
  9. Hazırladığınız sosu üzerlerine döküp, ocağın altını yakın.Kaynamaya başladıktan sonra tahmini 40-45 dakika pişirin. (Kısık ateşte) Kontrollü pişirmenizi tavsiye ederim. Afiyetle.

Fırında Tavuk İncik Tarifi

Fırında Tavuk İncik Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet tavuk incik
  • 2 adet patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 4 adet çeri domates
Sosu için;
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik

Fırında Tavuk İncik Tarifi Yapılışı



  1. Sosumuzu hazırlamak için kap içerisine zeytinyağı, domates salçası, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, pul biber, kimyon ve kekiği alarak karıştıralım.
  2. Tavuklarımızın daha iyi pişmesi için yıkanmış inciklerimize ara ara bıçak ile kesikler atalım. Tavuklarımız elimizle harmanlayarak iyice sosa bulanmasını sağlayalım.
  3. Sorasında üzerine streç film örterek tavuklarımızın güzel bir şekilde marine olması için yaklaşık 2 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
  4. Süre sonunda tavuk incikleri fırın kabına dizelim, kalan sosu daha sonra kullanmak için bir kenarda bekletelim.
  5. İri küpler halinde doğradığımız patatesleri de gelişi güzel yayalım.
  6. Akabinde doğradığımız kırmızı biber, yeşil biberler ve çeri domatesleri yerleştirelim.
  7. Ardından tavuğumuzu sosladığımız salçalı karışımdan kalan sosa 1 su bardağı sıcak su ilave ederek sulandıralım. Fırın tepsisindeki  tavuk ve patateslerin üzerine dökelim.
  8. 180°C fırının içerisine koyalım ve yaklaşık 35 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim. Afiyet olsun.

Nişastalı Ağzıda Dağılan Kurabiye Tarifi

Nişastalı Ağzıda Dağılan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr sana yağ
  • 1 su bardağı pudra şekerı
  • 3 su bardağı mısır nişastası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un

Nişastalı Ağzıda Dağılan Kurabiye Tarifi Yapılışı

Ağızda dağılan nefis nişastalı kurabiye çay saatleriniz yanına hazırlayabileceğiniz kurabiye tarifi ❤
  1. Öncelikle katı gıdaları katıp iyice karıştırıyoruz.
  2. Sonra sıvı olanları katıp ele yapışmaya kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz.
  3. Hamuru ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlıyoruz .
  4. Üzerine biraz bastırıp yağlı kağıt serili tepsimizin üzerine koyuyoruz. Önceden ısıttığımız 170° fırında altı kızarıncaya denk pişiriyoruz.
  5. Üstü kızarmayacak soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun

Muslu Çikolatalı Browni Tarifi

Muslu Çikolatalı Browni Tarifi İçin Malzemeler

Browni için;
  • 40 gr doğranmış çikolata
  • 1/3 bardak sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
  • Bir fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Limon veya portakal rendesi (İsteğe bağlı)
Üzerindeki mus kreması için;
  • 10 adet marshmallows
  • 90 gr doğranmış çikolata
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 200 ml soğuk süt kreması

Muslu Çikolatalı Browni Tarifi Yapılışı

Vazgeçemeyeceğiniz bir muslu çikolatalı browni tarifi. Marshmallowdan gelen karamel tadı ve çikolata ancak bu kadar uyumlu olabilir. Keki ıslatmaya bile gerek kalmayacak çünkü piştikten sonra tam bir toffie kıvamında olacak. Tarifte kullanılan kek kalıbı küçük boy kare borcam.
  1. 40 gr doğranmış çikolata ve sıvı yağı kek harcını hazırlayacağınız cam kaba alın ve kaynayan suyun buharında benmari usulü eritin.
  2. Tabanın suya temas etmemesine dikkat edin. Aynı zamanda mus için çikolata, marshmallow ve sütü bir sos tenceresine alın ve ocağın altını en kısık dereceye ayarlayarak tüm marshmallowlar eriyene kadar karıştırarak eritin.
  3. Dibinin yanmamasına dikkat edin. Bu arada kek harcına devam edin.
  4. Benmari usulü eriyen çikolata ve sıvı yağa pudra şekerini ilave edin ve eriyene kadar iyice çırpın.
  5. Yumurtaları tek tek ilave ederek çırpmaya devam edin.
  6. Üzerine elekten geçirdiğiniz un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu ekleyin.
  7. Harcı tek yönlü olacak şekilde spatula ile karıştırın.
  8. Limon rendesini de ekledikten sonra karıştırın ve yağlanmış kare borcama dökün.
  9. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
  10. Kek pişerken musu için eritilen marshmallow ve çikolatalı karışımı iyice soğutun.
  11. Soğuk süt kremasını bir fiske tuz ile 1 dakika boyunca düşük devirde çırpın ve soğuyan marshmallowlu karışımı karıştırarak parça parça kremaya ilave edin.
  12. Kremanın kesilmemesi için iki karışımında soğuk olmasına dikkat edin.
  13. İlk sıcaklığını atan kekin üzerine musu ilave edin ve en az 4 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.
    Afiyet olsunnn.

Tavada Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Tavuk Pirzola Tarifi

Tavada Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Tavuk Pirzola Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet tavuk pirzola
Kızartmak için
  • Zeytin yağı
Marine etmek için
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 çorba kaşığı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz

Tavada Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Tavuk Pirzola Tarifi Yapılışı

  1. Marine için bütün malzemeler karıştırılır.
  2. Tavuklar içine koyulup güzelce harmanlanır. 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
  3. Tavaya zeytin yağı konularak hafif kızdırılır ve tavuklar önce harlı sonra kısık ateşte kızartılır. afiyet olsun.

Sebzeli Mayalı Tarifi

Sebzeli Mayalı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket yaş maya (veya 2 paket toz maya)
  • 7 su bardağı un (Yavaş ekleyin yumuşak ele yapışan bi hamur olmalı)
  • 2 tane yeşil soğan
  • 2 tane kapya biber
  • 2 tane yeşil biber
  • Birkaç yaprak ıspanak
  • 1 tane havuç

Sebzeli Mayalı Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce ön mayalama işlemi için.Ilık su ,tuz, şeker ,zeytinyağı ,maya karıştırıyoruz topak kalmıycak şekilde çırpın ve 15 dk dinlendiriyoruz.
  2. Ardından unu yavaş yavaş ilave ediyoruz hamurumuz iyice yoğurduktan sonra küp küp doğradığımız sebzeleri ilave edip karıştırıyoruz.
  3. Pişirirken dikkat edin sebzelerden dolayı kabarmıyor ama yumuşacık puf puf bazlamalarımız oluyor.
Afiyet olsun şimdiden deniyecek herkese

Kuru Biberli Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi

Kuru Biberli Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 -4 kuru biber ( varsa kuru domateste güzel olur)
  • 1 küçük boy patates
  • 1 avuç kuru erik
  • 2 orta boy soğan
  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı bulgur
  • Su
  • Tuz ve dilediğiniz baharatlar

Kuru Biberli Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce kuru malzemelerimizi yumuşamaları için ılık suda bekletmeye koyuyoruz.
  2. Sonra soğanımızı ve patatesimizi yemeklik küp şeklinde doğruyoruz.
  3. Tavamıza sıvı yağ ve soğan, sırasıyla kuru malzemelerimizi ve patatesi de ekleyip kavuruyoruz.
  4. Kavurma işlemi bittikten sonra bulgurumuzu ilave edip biraz karıştırdıktan sonra tuz ve isteye bağlı baharatlar ekliyoruz.
  5. Son olarak yeteri miktarda suyumuzu da ilave edip pişmeye bırakıyoruz.

Etli Sote (Patlıcanlı) Tarifi

Etli Sote (Patlıcanlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kuşbaşı doğranmış bonfile
  • 2 tane patlıcan
  • 6 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 4 tane domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 diş sarımsak
  • Göz kararı tuz ve sıvı yağ.

Etli Sote (Patlıcanlı) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle eti yıkayıp kızgın yanmaz tencereye koyup mühürlüyoruz.
  2. Ekstra şu eklemeden suyunu çekince sıvı yağ ekleyip salçayı da ekleyip kavuruyoruz.
  3. Biberleri ve patlıcanları yıkayıp orta büyüklükte doğrayın. (Resimlere Bakınız)
  4. Kavrulan etin üzerine dökün.
  5. Tuz ve biraz daha sıvı yağ ekleyin.5 dakika kavurun.
  6. Domatesleri minik minik doğrayıp tencereye ekleyin.
  7. Sarımsakları küçük küçük doğrayıp domateslerin üzerine ekleyin.
  8. Karıştırmadan kapağı kapatıp 20 dakika pişirin.
  9. Sonra kapağı açıp karıştırın ki domatesler ve sarımsak yemeğin içine karışsın.Yaklaşık toplamda 1 saat piştikten sonra yemeğimiz hazır.
    Afiyet bal kaymak olsun herkeze.