1 Mart 2020 Pazar

Ev Yapımı Çıtır Simit Tarifi

Ev Yapımı Çıtır Simit Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5-4 su bardağı un
Dışı için;
  • 2 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı pekmez
  • 2 su bardağı susam

Ev Yapımı Çıtır Simit Tarifi Yapılışı

  1. Mayamızı ve şekerimizi yoğurma kabına alıyor, ılık su, süt ve tuzumuzu ilave edip karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra, 3, 5 su bardağı unumuzu ilave edelim.Kalan unumuzu kontrollü olarak duruma göre ilave edelim.
  3. Kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayalım, kabarmaya bırakalım.
  4. Hamur 2 katı olana kadar, yaklaşık 1 saat dinlenmeye bırakalım.
  5. Kabaran hamurumuzdan, cevizden az büyük bezeler alıp, 2 adet çubuk halinde, elimizde yada mermerin üzerinde yuvarlayıp,
    birbirine saralım ve uçlarını birleştirelim.
  6. Önce pekmezli suya, sonra bolca susama batırıp tepsiye dizelim.
  7. Simit şekli verilen hamurlarımızı 30 dakika dinlendirelim.
  8. Önceden ısıtılmış, önce 170 sonra 200 derece, önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirelim.
Dakika veremiyorum, zira her fırın farklı sürede pişiriyor.

Milföy Böreği Tarifi

Milföy Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • Bir paket milföy
  • Peynir
  • Maydanoz
Üzeri için;
  • 1 tane yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Milföy Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Önce içini hazırlayalım peynirimizi rendeleyerek küçük küçük hale getirelim içine maydanozu doğrayalım ve karıştıralım.
  2. Sonra milföy hamurunu ortadan ikiye keselim ve kareler elde edelim içine yapmış olduğumuz içi koyalım ve üçgen şeklinde katlayıp yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine dizelim.
  3. Üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürelim ve susamla çörek otunu üstüne atalım.
  4. Önceden 180 derece ısıttığımız fırına koyalım ve 15-20 dk kabarana kadar pişirelim ve fırından alıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun 🌷💕

Etli Nohutlu Havuçlu Pırasa Yemeği Tarifi

Etli Nohutlu Havuçlu Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo pırasa
  • Küçük kase kuşbaşı et
  • Küçük kase nohut (ben haşlanmış kullandım)
  • 1 tane orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı salça(domates-biber karışmış halde)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığının ucuyla kimyon ve karabiber
  • Tuz
  • Su

Etli Nohutlu Havuçlu Pırasa Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce pırasalar yıkanıp tekerlek şeklinde yuvarlak kesilerek sirkeli suda bekletilir.
  2. Havuçta kabuğu soyularak ikiye bölünerek yarım ay şeklinde doğranır.
  3. Tencereye etler eklenerek kavrulur. Kavrulan etlere salça eklenerek 1 dakika kavrulup baharatlar eklenir. Daha sonra havuç ve nohutta eklenerek 1 dakika kavrulur. Pırasalar da bir güzel yıkanıp süzülerek eklenip üzerine geçecek su ve birazda tuz eklenerek kaynamaya bırakılır.
  4. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 30 dakika pişirilir. Servise hazır.


Afiyet olsun.

Tavuklu Şuba Salatası Tarifi

Tavuklu Şuba Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 1 yumurta
  • 1 pancar
  • 1 parça tavuk göğsünün yarısı
  • Kibrit kutusu kadar kaşar peyniri
  • Mayonez
  • Tuz, karabiber

Tavuklu Şuba Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Patates, havuç, yumurta, pancar, tavuk göğsü haşlanıp soğutuluyor.
  2. Sebzeler ve yumurta rendeleniyor.
  3. Tabağa ilk patates rendesi konulup tuz ve karabiber serpilerek mayonez sürülüyor.
  4. Sırayla yumurta, tavuk göğsü, havuç kaşar peyniri, pancar aynı işlemle arasına mayonez sürülerek ilave ediliyor.
  5. 1 saat dinlendirildikten sonra yemeye hazır.

Yoğurt Çorbası Tarifi

Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağından biraz az pirinç
  • 5-6 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 yumurta
Üzeri için;
  • Nane
  • Pul biber
  • Tereyağı

Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ve 5 bardak suyu bir tencereye alıp pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Altını kapatıyoruz.
  2. Bir tavada yağı eritip unu kokusu çıkana kadar çeviriyoruz.
  3. Bir kasede yoğurt ve yumurtayı sulanana kadar iyice çırpıyoruz.
  4. Unu ve yumurtayla çırptığımız yoğurt karışımını birleştirip karıştırıyoruz.
  5. Top top olursa blender kullanabilirsiniz.
  6. Birleştirdiğimiz karışıma haşlanmış pirinçin suyundan azar azar ilave edip çorbanın terbiyesini ılık hale getiriyoruz.
  7. Ilıklaşan terbiyeyi haşlanmış pirinçin olduğu tencereye döküyoruz ve karıştırıyoruz.
  8. Servis yaparken tereyağında nane ve pul biberi yakabilirsiniz.
NOT: Çorbanın tuzunu yoğurdun kesilmemesi için çorba hazır olduktan sonra ekleyin ve karıştırın.
Afiyet olsun. 🌿

Bulgur Pilavı (Yeni Yemekle Uğraşanlar İçin) Tarifi

Bulgur Pilavı (Yeni Yemekle Uğraşanlar İçin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı tel şehriye
  • Yarım çay bardağından az fazla sıvı yağ

Bulgur Pilavı (Yeni Yemekle Uğraşanlar İçin) Tarifi Yapılışı



  1. Pilav tenceresine yağ ve şehriye koyup rengini alınca kadar kavuralım.
  2. Yağın azıcık ılımasın bekleyelim bulgurlar kavrulmasın.
  3. Üzerine tuzu ve suyu da koyalım.
  4. Kapağını kapatalım ,kısık ateşte suyu çekene kadar pişirelim.
  5. Pişen pilavı dinlenmesi için 10dk kadar bekleyelim.
  6. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyelim.
    Afiyet olsun. .

Yoğurtlu Semizotu Salatası Tarifi

Yoğurtlu Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kase semizotu ( 1 bağ)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Pul biber

Yoğurtlu Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Semizotunu yıkayarak, suyunun süzülmesini sağlayın.
  2. Rendelediğiniz sarımsakları, tuz, zeytinyağı ve yoğurt ile karışım pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  3. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı semiz otunun üzerine dökerek karıştırın.
  4. İsteğinize göre üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 g tavuk pirzola
  • 400 g mantar
  • 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı domates sosu (2 adet domates)
  • 3-4 adet sarımsak
  • kekik, karabiber, pul biber
  • tuz
  • yarım su bardağı sıcak su

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı



  1. Kuşbaşı doğranmış tavuk eti tencereye alınır, kapağı kapatılarak suyunu çekene kadar kavrulur.
  2. Doğranmış mantar eklenerek tencerenin kapağı tekrar kapatılır, 5 dk kadar pişirilir.
  3. Daha sonra sıvı yağ, domates salçası eklenerek 1-2 dk daha pişirilir.
  4. Sarımsak, kekik, karabiber, pul biber ve tuz eklenir.
  5. Yarım su bardağı sıcak su ilave edilerek 3-4 dk pişirilir, ocaktan alınır. Afiyet olsun

Klasik Kek Tarifi

Klasik Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2. 5-3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao

Klasik Kek Tarifi Yapılışı

Klasik kek sevip görüntüsü de hoş olsun isteyenlere güzel bir tarif 👍


  1. Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
  2. Üzerine yağ ve yoğurtu ilave edip tekrardan çırpıyoruz.
  3. 1 bardak unu ilave edip kabartmalı tozunu ve vanilyayı ekliyoruz.
  4. Çırpıyoruz ve kıvamına göre un ayarlayıp ilave ediyoruz ve spatula ile karıştırıyoruz.
  5. Hazırlanan harçtan yağladığımız kek kalıbına ilave ediyoruz dibinden 1 su bardağı kadar hamurdan ayırıyoruz.
  6. Ayırdığımız hamura kakaoyu ilave edip karıştırıyoruz.
  7. Kalıba aldığımız kek in üzerine döküyoruz ve bir iki defa kalıbı tezgaha vuruyoruz.
  8. 20o derece de kontrollü olarak pişiyoruz.
    Afiyet olsun 👍

Portakallı Etimek Tatlısı Tarifi

Portakallı Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 tane tuzsuz etimek
Şerbeti için :
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
Muhallebisi için:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 yemek kaşığı tepeleme mısır veya buğday nişastası
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Portakallı sos için ;
  • 1 buçuk yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı ucu zerdeçal
  • 2 su bardağı portakal suyu

Portakallı Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı



  1. Tatlımızın şerbetli için tencereye toz şekeri alarak karamelize edelim. (Eğer karamel tadını sevmiyorsanız şeker ve suyu bir tencerede kaynatarak normal şerbet hazırlayabilirsiniz).
  2. Şeker eriyip renk koyulaşınca suyunu ilave edelim.
  3. Suyunu ilave ederken dikkatli olalım çünkü sıçrayabilir.
  4. Suyun ilave ettikten sonra şeker katılaşacaktır endişelenmeyin kısa bir süre sonra tekrar eriyecektir.
  5. Şeker eridikten sonra 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım.
  6. Orta boy dikdörtgen borcama tuzsuz etimekleri dizelim.
  7. İlk sıcaklığı çıkan şerbeti etimeklerin her yerini ıslatacak şekilde dökelim.
  8. Şerbetini çekerken tatlının muhallebisini hazırlayalım.
  9. Uygun bir tencereye toz şeker, nişasta, un, sütü alarak topak kalmayacak şekilde karıştıralım.
  10. Tencereyi ocağa alalım ve muhallebimizi koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  11. Pişen muhallebiyi ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ilave edelim.
  12. Tel çırpıcı ile güzelce karıştıralım.
  13. Şerbetini çeken etimeklerin üzerine muhallebiyi boşaltarak soğumaya bırakalım.
  14. Portakal sosu için tencereye nişasta, zerdeçal, toz şeker ve taze sıkılmış portakal suyunu ilave edip hiç topak kalmayacak şekilde karıştıralım.
  15. Tencereyi ocağa alalım ve sosumuzu kaynayıncaya kadar pişirelim.
  16. Koyulaşan portakal sosu ocaktan alıp 5 dakika sonra muhallebinin üzerine dikkatli bir şekilde gezdirelim.
  17. Oda sıcaklığına gelen tatlımızı streç filmi ile kapatarak buzdolapına kaldıralım.
  18. Buzdolabında bir gece dinlenen tatlımızı dilimleyerek servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Tavada Beşamel Soslu Erişteli Tavuk (Brokoli Salatası Eşliğinde) Tarifi

Tavada Beşamel Soslu Erişteli Tavuk (Brokoli Salatası Eşliğinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 dilim tavuk göğsü
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kekik
  • 1 kase haşlanmış erişte
Beşamel sos ;
  • 2 kaşık tereyağ
  • 2 kaşık un
  • 1 buçuk şu bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Tavada Beşamel Soslu Erişteli Tavuk (Brokoli Salatası Eşliğinde) Tarifi Yapılışı



  1. Tavamıza zeytinyağını alıp küp küp doğranmış tavuk göğüslerini ekliyoruz.
  2. Tencerenin kapağını kapatıp tavukların kendi suyunu salmasını bekliyoruz.
  3. Tavuklar yumuşadıktan sonra kapağını açıp tavuğun suyunu çektiriyoruz.
  4. Tavukları iyice kavuruyoruz. Kekiği ekliyoruz. Ocağı kapatıyoruz.
  5. Diğer taraftan tereyağını başka bir tavaya alıp eritiyoruz.
  6. Ardından unumuzu ekliyoruz.
  7. Unun kokusu çıkıncaya dek kavuruyoruz.
  8. Daha sonra sütümüzü ekliyoruz.
  9. İçerisine tuz ve karabiber ekliyoruz.
  10. Kıvamı olan beşamel sosumuzun içerisine önce tavukları daha sonra haşlamış olduğumuz erişteleri ekliyoruz.
  11. İyice karıştıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.
  12. Brokoli salatası ile servis ediyoruz.

Tavuk Suyuna Sade Şehriye Çorbası Tarifi

Tavuk Suyuna Sade Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı tavuk suyu (yoksa bulyon)
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz (damak tadınıza göre)
Üzerine;
  • Limon, pulbiber

Tavuk Suyuna Sade Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

Hanımlar, Çok kolay ve lezzetli, şifa dolu bir çorba tarifi ile geldim. Bizim evde çok seviliyor, biri hastalansa hemen bu çorbayı yaparım. Bol limon ve pulbiber hemen iyileştirir. Buyrun başlayalım;


  1. Çorba tenceremize yağları koyup, unu ekleyerek 2 dakika kavuralım.
  2. Naneyi ve sarımsak rendesini ilave edip, 2 dakika daha kavuralım.
  3. Suyunu ve tavuk suyunu ekleyip iyice karıştıralım.
  4. Kaynayınca şehriyeyi döküp karıştırarak, kısık ateşte 10 dakika pişirelim.
  5. Tuzunu ve karabiberini ekleyelim.
  6. Tavuk etiniz varsa ekleyin, çok yakışıyor.
  7. Servis ederken limon ve pulbiber ekleyebilirsiniz. Afiyet şifa olsun InşaAllah.

Sucuk Köfte Tarifi

Sucuk Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. 4 kg Kıyma
  • 5 gr Sarımsak
  • 10 gr Kimyon
  • 5 gr Karabiber
  • 1 gr Yenibahar
  • 25 gr Tuz
  • 3 gr Karbonat
  • 1 Bardak Su
  • 1 Çay Bardağı Çiçekyağı

Sucuk Köfte Tarifi Yapılışı

Bu tarif çok güzel ve sucuk tadında bir köfte çeşitidir. Ben yukarıda verdiğim malzemeleri 1. 4 kg kıyma ile yaptım.
Orjinalinde 1 kg kıyma kullanılmaktadır.
  1. Evvela sarımsakları eziyoruz.
  2. Tüm baharatları bir kapta topluyoruz.
  3. Kıymayı geniş bir kaba alıyoruz su hariç tüm malzemeyi kıymaya ekleyerek azar azar suyu karışımın içine dökerek 15 dakika kadar yoğuruyoruz.
  4. Karışımı bir gece beklettikten sonra yağda kısık ateşte pişiriyoruz.
  5. Sucuk tadında köfteniyi ister ekmek arası yapar ister yanında patates kızartması veya pirinç ile servis edebilirsiniz.
    Afiyet olsun.