Ev Yapımı Çıtır Simit Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,5-4 su bardağı un
Dışı için;
- 2 çay bardağı su
- Yarım çay bardağı pekmez
- 2 su bardağı susam
Ev Yapımı Çıtır Simit Tarifi Yapılışı
- Mayamızı ve şekerimizi yoğurma kabına alıyor, ılık su, süt ve tuzumuzu ilave edip karıştırıyoruz.
- Daha sonra, 3, 5 su bardağı unumuzu ilave edelim.Kalan unumuzu kontrollü olarak duruma göre ilave edelim.
- Kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayalım, kabarmaya bırakalım.
- Hamur 2 katı olana kadar, yaklaşık 1 saat dinlenmeye bırakalım.
- Kabaran hamurumuzdan, cevizden az büyük bezeler alıp, 2 adet çubuk halinde, elimizde yada mermerin üzerinde yuvarlayıp,
birbirine saralım ve uçlarını birleştirelim. - Önce pekmezli suya, sonra bolca susama batırıp tepsiye dizelim.
- Simit şekli verilen hamurlarımızı 30 dakika dinlendirelim.
- Önceden ısıtılmış, önce 170 sonra 200 derece, önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirelim.
Dakika veremiyorum, zira her fırın farklı sürede pişiriyor.