12 Mart 2020 Perşembe

Xiaomi Mi 10’a özel Black Shark gamepad çıktı

Oyun oynarken akıllı telefona bağlı bir gamepad‘in olması oyunseverlerin hoşuna gidebilir. Böylece artık dokunmatik ekranla mücadele etme zorundalığı ortadan kalkar. Ancak, akıllı telefonlara uyumsuz bir şekilde denetleyici düğmeler eklemek de saçma görünür. Neyse ki, Xiaomi Mi 10 kullanıcıları bunun için şanslı. Xiaomi, seri için özel olarak ürettiği yeni Bluetooth Black Shark gamepad‘i duyurdu. Mi 10 serisi, Çin teknoloji devinin en yeni amiral gemisi cihazı. Çentiksiz özellikli bu cihaz yüksek grafik gereksinimleri olan her oyunu telefon için uygun hale getirir.

Yeni Black Shark gamepad oldukça hafif!

Xiaomi Mi 10 için Black Shark gamepad, Xiaomi Mi 10 akıllı telefonun üstüne ve altına takılabilen iki ayrı parça içeriyor. Black Shark’ın siyah ve yeşil renklerini izleyen fütüristik tasarım küçük ve hafif bir yapıda. Sadece 40 gram olan bu taşınılabilir aracı her yere götürebilirsiniz. Cihaz aynı zamanda, oyunun yoğunluğu sırasında tutuşu iyileştirmek için optimize edilmiş ikiz kanatlı bir tasarıma sahiptir.
Xiaomi Mi 10 Black Shark gamepad
Ayrıca, Bluetooth yoluyla yalnızca bir ek uygulama aracılığıyla bağlanabilirsiniz. Uzun ömürlü olması için tek bir tam şarjla yaklaşık 40 saat daha dayanabilen bir pil ile birlikte gelir. Xiaomi Mi 10 telefonunuzu bir oyun canavarı haline getirmek istiyorsanız bu tam yerinde bir aksesuar diyebiliriz.

Tüyler ürperten yeni yüz tanıma sistemi geliyor!

Yüz tanıma sistemi uygulaması, artık daha güvenli olacak.2021 yılında sistemi kandırmanın daha zor olacağını söyleyebiliriz.Ancak yeni teknoloji biraz korku filmlerini andırıyor.Alman kimya şirketi BASF-SE’nin alt kuruluşu olan Trinamix,3 boyutlu yüz tarama teknolojisinin yanında taranan yüzün canlı bir deriye mi yoksa ölüye mi ait olduğunu belirleyecek yeni yüz tarama sistemi üzerinde çalışıyor.
iPhone 11 ve Google Pixel4, kızıl-ötesi ışınların 3 boyutlu haritasını ve bazen de iki boyutlu fotoğraflar kullanarak tarama yapıyor.Buna ek olarak gelecek canlı derinin belirlenmesi özelliği ilginç olsa da, fazladan güvenlik önlemi alınması sebebiyle oldukça mantıklı.

CNET muhabiri, yeni teknolojinin demosunu anlattı

CEO Ingmar Bruder, CNET muhabirine ürünün demosunu tanıttı ve nasıl kullanılacağını gösterdi.Muhabir,kameranın önüne deri bir maske tuttuklarında prototip uygulamada “canlı deri” seçeneğinin aktif olmadığını söyledi.Ancak kendisinin ve Bruder’ın yüzünün testi başarıyla geçtiğini belirtti.
Yeni Yüz Tanıma Sistemi Demosu
Yeni kamera algoritması farklı malzemeleri de ayırt edebilecek.Yapılan testte plastik ve tahta malzemeler için farklı ışık bildirimlerinin yandığı görülmüş.
Trinamix çoktan Qualcomm ile algoritmalar üzerinde çalışmak için iş birliğine başladı.Teknoloji, nokta şeklinde kızıl-ötesi yansıtıcıları ve kamera sensörlerini kullanacak.

11 Mart 2020 Çarşamba

Pancar Cacığı Tarifi

Pancar Cacığı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 orta boy pancar
  • 3 su bardağı içme suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
Cacık için:
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 6 yemek kaşığı pancar suyu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı pancar taneleri
  • 3 yaprak nane (süslemek için)

Pancar Cacığı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak pancarları haşlamakla başlıyoruz.
    (Bu esnada eldiven takmanızı öneririm, eller baya renkleniyor. Kesme tahtasına da 2 kat alüminyum folyo sererek doğradım, renk almaması için. )
  2. Pancarların kabuklarını soyup ve küp küp doğruyoruz.
  3. Doğranan pancarları tencereye alıyoruz ve üzerine suyunu, zeytinyağını, tuzunu ekleyip önce harlı ateşte, kaynamaya başlayınca da orta ateşte ağzı kapalı bir şekilde yaklaşık 35-40 dakika pişiriyoruz. (Arada muhakkak pancarları ezmeden karıştırıyoruz ve suyu çok azalırsa ekleme yapıyoruz. )
  4. Pişen pancarları oda sıcaklığında dinlenmeye bırakıyoruz, soğumasını sağlıyoruz.
  5. Bir kasede süzme yoğurdu çırpıp tuzunu ekliyoruz.
  6. Haşlanan pancar suyundan ekleyerek yoğurdu inceltiyoruz. (Verdiğim ölçüye göre size kıvamı katı gelirse daha fazla pancar suyu ekleyebilirsiniz. )
  7. Küp pancarları da ekleyip hafifçe karıştırıyoruz, servis tabağına alıp nane yaprakları ile süslüyoruz.(Pancarların tamamını kullanmadım, arta kalan pancarları saklama kabına alıp ertesi gün tekrar cacık yaptım ve hatta bir sonraki günde salatama ekleyip afiyetle yedim ☺️)

Salçalı Spagetti Tarifi

Salçalı Spagetti Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket spagetti
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Salçalı Spagetti Tarifi (videolu) Yapılışı



  1. Makarnayı haşlamak için uygun bir tencereye yeterli miktarda su alarak kaynatalım.
  2. Su kaynadıktan sonra tuz ve sıvı yağ ekleyerek spagettileri suyun içine alalım. Dilerseniz bu tarifi farklı malzemeler kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
  3. Spagettiler istediğimiz kıvamda piştikten sonra suyunu süzelim. Spagettinin kalınlığına göre önerilen pişme süresi paket üzerinde yer alıyor. Benim kullandığım makarnanın üzerinde pişirme süresi 9 dakika olarak yazıyordu, siz kendi makarnanıza göre pişirebilirsiniz. Tabii ki yine de kontrol ederek sevdiğiniz kıvama geldiğinde ocaktan alabilirsiniz.
  4. Spagettileri süzgece aktardıktan sonra boşalan tencereye sıvı yağ, biber – domates salçası ve naneyi alalım, birkaç dakika kavuralım. Dilerseniz haşlama suyundan 1 kepçe kadar ayırarak hazırladığınız bu sosa ilave edebilirsiniz.
  5. Ardından spagettileri tencereye ilave ederek karıştıralım ve servis edelim. Afiyet olsun.

Ispanak Saplı Yeşil Mercimek Çorbası (Mükemmel) Tarifi

Ispanak Saplı Yeşil Mercimek Çorbası (Mükemmel) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı doğranmış ıspanak sapı
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 4 yemek kaşığı kesme çorba
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1 adet kapya biberi
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber, tuz, kuru nane, toz biber
  • İsteğe bağlı 1 adet tavuk bulyon
  • 2 litre kaynar su

Ispanak Saplı Yeşil Mercimek Çorbası (Mükemmel) Tarifi Yapılışı

Çok besleyici, çok pratik ve çok nefis bir çorba 😋
  1. Tencere içine; minik kıyılmış soğan ve biberler yağ ile birlikte eklenip biraz kavrulur. Daha sonra üzerine salçaları eklenir karıştırılır.
  2. Kaynar suyu ilave edilir, küçük doğranmış ıspanak saplarımız ilave edilip 5 dakika pişirilir.
  3. Daha sonra üzerine; yıkanıp süzülmüş yeşil mercimeğimiz,, pirinç, bulgur ve kesme çorba eklenip karıştırılır.
  4. Baharatları eklenir birlikte 25-30 dakika arası yumuşayıp pişene kadar kısık ateşte ağzı kapalı pişirilir.
  5. Pişmeye yakın içine kuru nane, limon suyu ve acı pul biber ilave edilir. Servise hazırdır. Afiyet şifa olsun.

Tavada Mangal Tadında Tavuk Çöp Şiş Tarifi

Tavada Mangal Tadında Tavuk Çöp Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü
  • 2 parça kemiksiz tavuk pirzola
Marine için:
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz
  • Kekik
  • Kırmızı toz biber
Kızartmak için;
  • 1 su bardağı yudum sıvı yağ

Tavada Mangal Tadında Tavuk Çöp Şiş Tarifi Yapılışı

  1. Uygun kaba bütün sos malzemelerini alın ve karıştırın.
  2. Küp şeklinde doğranmış etleri ilave edin ve güzelce karıştırın.
  3. Kabın üzerini streçleyip 2 saate yakın buzdolabında beklettin.
  4. Marine olmuş tavukları çöp şişelere dizin.
  5. Uygun bir tavaya Yudum Ayçiçek yağını alın ve kızdırın. Tavukları içerisinde arkalı önlü kızartın.
Yanına ben tel şehriyeli pirinç pilav tercih ettim.Deneyecek olanlara afiyet olsun 

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • Yarım halka sucuk
  • 2- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kurusoğan
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber, kırmızı pulbiber ve tuz

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı

  1. Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatalım .Sabah bir tık kaynatıp altını kapatın .
  2. Düdüklüye sıvı yağı alalım kuru soğanı ince ince doğrayın ve soteleyin.
  3. Salçaları ilave edin kavurun, haşlanmış kurufasulyeyi ilave edin kendi suyu ile biraz kavurun .
  4. Baharatlarını ve tuzunu ilave edin karıştırın .
  5. Üzerine suyunu ilave edin düdüklünün ağızını kapatın .
  6. 35 dakikada pişti benim yemeğim.
  7. Sucukları küp küp doğra tavaya alın, sucuklar yağlı olduğu için yağ ilave etmedim.
  8. Sucukları kavurun, pişmiş olan kurufasulyenin üzerinde gezdirin karıştırın. Yemeğimiz hazır pilav eşliğinde servis yapabilirsiniz afiyet olsun sevdiklerinizle birlikte 😋😋🙋‍♀️🌿

Etli Biber Dolması (Antep Biberi) Tarifi

Etli Biber Dolması (Antep Biberi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 adet orta boy dolmalık biber
  • 250 gr. dana kıyma
  • 1 su bardağı dolmalık pirinç
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2-3 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı somak ekşi (1 adet limon)
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Kuru nane

Etli Biber Dolması (Antep Biberi) Tarifi Yapılışı

  1. Dolmalık biberleri yıkayalım, sap kısımını keselim ve çekirdekleri çıkartalım.
  2. Şimdi iç malzemesini hazırlayalım. Pirinçleri yıkayıp süzelim domateslerin kabuklarını soyalım ve kıyalım rondodan da geçirebilirsiniz.
  3. Kıymayı, yemeklik doğranmış soğanı, sıvı yağın yarısını, pirinçi, domatesleri, nane, maydanoz, tuz ve karabiber 1 tatlı kaşığı kadar somak ekşi ile karıştıralım.
  4. Bir tatlı kaşığı yardımı ile biberlerin içini hazırladığınız harcı doldurun, çok fazla sıkıştırmamaya özen gösterelim çünkü pirinçler piştikçe şişmeye başlayacak.
  5. Üzerine domates dilimleyerek kapak yapabilirsiniz.
  6. Dolmalık biberleri ortaboy bir tencereye dik ve yakın olarak yerleştirin.
  7. Kalan yağı, domates salçasını ve 1 tatlı kaşığı somak ekşi küçük bir kapta içine iki bardak kaynar su ilave ederek hazırladığınız sosu biberlerin üzerine dökelim.
  8. Kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pişirelim.
  9. Biberlere çatalla dokununca rahat deliniyorsa dolma pişmiş ve servise hazır demektir. Afiyet olsun.

Patates Mücveri Tarifi

Patates Mücveri Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 veya 3 adet büyük boy haşlanmış patates
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un (Unu azar azar ekleyerek kıvamı ayarlayın)
  • 1/2 (yarım) tutam maydanoz (isteğe göre miktar)
  • 3-4 yemek kaşığı lor peynir (isteğe göre miktar)
  • Tuz
  • Karabiber
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Patates Mücveri Tarifi Yapılışı

  1. Haşlanmış patatesleri rendenin büyük kısmı ile rendeliyoruz.
  2. Daha sonra içine yumurta, peynir, maydanoz, tuz, karabiber ve unumuzu kıvama göre ayarlayarak ekliyoruz.
  3. Karışımı güzelce yoğurduktan sonra şekil veriyoruz.
  4. Şekil verdiğimiz patates mücverlerini kızgın yağ da alt üst iyicene nar gibi kızartıyoruz.
    Afiyet Olsun.
    Deneyenlerin fotoğraflarını ve yorumlarını bekliyorum. :)
    Püf Noktaları;
    Ben daha önceden haşladığım kalan patateslerimi bu şekilde değerlendiriyorum.
    Mücverin kıvamı katı olmayacak yumuşak olacaktır.
    Şekil verirken biraz ince olmasına kalın olmamasına dikkat edin.
    Acele etmeden güzelce kızartalım daha lezzetli olacaktır.
    Servis Önerileri;
    Yoğurt veya ketçap mayonez ile servis edebilirsiniz. 

Kıymalı Taze Fasülye (Dondurucudan) Tarifi

Kıymalı Taze Fasülye (Dondurucudan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 soğan
  • 2 biber (Buzluktan kullandım)
  • 1 domates (Buzluktan kullandım)
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım kilo taze fasülye (Ben buzluktan kullandım)
  • 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
  • 2 orta boy patates
  • 2 -3 su bardağı su (Az gelirse ilave edebilirsiniz)
  • 100-150 gr kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz karabiber
  • Yarım çay bardağı biraz fazla sıvı yağ

Kıymalı Taze Fasülye (Dondurucudan) Tarifi Yapılışı

Merhabalar 🌺
  1. Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye koyalım sıvı yağı ekleyip kavuralım.
  2. Kıymayı ekleyip kavuralım ve salçayı ekleyelim.
  3. Fasülyeyi(buzlu şekilde) küp doğranmış patatesi biberi domatesi sırası ile ekliyelim.
  4. Üzerine sarımsağı doğrayalım ve suyumuzu ekleyip pişmeye bırakalım.
  5. Pişmeye yakın tuz ve karabiber ekleyelim.
Not: ben yazdan buzluğa çiğden fasulye domates biber doğrayıp koyuyorum kışın pişiriyorum.

Ceviz Dolgulu Pastane Usulü Şekerpare Tarifi

Ceviz Dolgulu Pastane Usulü Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 yumurta sarısı üzerine akı içine
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • Kontrollü un
İç harcı;
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbeti için;
  • 2 buçuk su bardağı toz
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2 damla limon

Ceviz Dolgulu Pastane Usulü Şekerpare Tarifi Yapılışı

Merhabalar güzel ve lezzetli şerbetli bir tatlı yapımına başlıyorum bismillahirahmanirrahim


  1. Öncelikle şerbetimizi yapalım ki soğusun.
  2. Şeker su bir kaba alınıp güzelce kaynatılır ,az koyulaşınca limonu da ekleyip ılımaya bırakalım.
  3. Margarin oda sıcaklığında işe hemen başlayalım .
  4. Un dışında bütün malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz .
  5. Daha sonra unu da kontrollü şekilde ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  6. 10 dakika üzerini örtüp dinlendiriyoruz.
  7. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz .
  8. Hafif üzerine basıp istediğiniz kadar cevizi koyup kapatıp şekil veriyoruz.
  9. İsterseniz yuvarlak bile olur ben baklava dilimi şeklini verdim.
  10. Borcama dizip üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede alt üst pişinceye kadar pişiriyoruz.
  11. Daha sonra ılk sıcağı giden şekerpareye ılık olan şerbet ilave edilir .
  12. 4 saat dinlendikten sonra servis edilir ben cevizle servis ettim afiyet olsun.

Bomba Patates Salatası Tarifi

Bomba Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 haşlanmış patates
  • 1 marul
  • 1 büyük kutu konserve mısır
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım limon
  • 150 g ketçap
  • 100 g Calve Vegan Mayonez
  • 100 g kırık ceviz içi

Bomba Patates Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri küp küp kesin.
  2. Marulu ve maydanozu ince ince doğrayın.
  3. Bunları büyük bir kaba dökün.
  4. Üzerine limonu sıkın, geri kalan malzemeleri de ekleyip karıştırın ve servis edin.

Açma Tarifi

Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

Açma Tarifi Yapılışı



  1. İlk olarak süt, şeker ve mayayı şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
  2. Ardından sıvı yağ, un ve en son tuzu ekleyerek elimizle yumuşak kıvamlı bir hamur oluncaya dek yoğuralım.
  3. 1 saat mayalandıralım.
  4. Elimizle şekil verip tepside de 15 dk kadar mayalandıralım.
  5. Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ekelim.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 15 dk kadar 200 derecede sonra 170 dereceye düşürüp üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.