Ceviz Dolgulu Pastane Usulü Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı margarin
- 1 çay bardağı irmik
- 1 yumurta sarısı üzerine akı içine
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 vanilya
- Kontrollü un
İç harcı;
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbeti için;
- 2 buçuk su bardağı toz
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 2 damla limon
Ceviz Dolgulu Pastane Usulü Şekerpare Tarifi Yapılışı
Merhabalar güzel ve lezzetli şerbetli bir tatlı yapımına başlıyorum bismillahirahmanirrahim
- Öncelikle şerbetimizi yapalım ki soğusun.
- Şeker su bir kaba alınıp güzelce kaynatılır ,az koyulaşınca limonu da ekleyip ılımaya bırakalım.
- Margarin oda sıcaklığında işe hemen başlayalım .
- Un dışında bütün malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz .
- Daha sonra unu da kontrollü şekilde ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- 10 dakika üzerini örtüp dinlendiriyoruz.
- Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz .
- Hafif üzerine basıp istediğiniz kadar cevizi koyup kapatıp şekil veriyoruz.
- İsterseniz yuvarlak bile olur ben baklava dilimi şeklini verdim.
- Borcama dizip üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede alt üst pişinceye kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra ılk sıcağı giden şekerpareye ılık olan şerbet ilave edilir .
- 4 saat dinlendikten sonra servis edilir ben cevizle servis ettim afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder