11 Mart 2020 Çarşamba

Ceviz Dolgulu Pastane Usulü Şekerpare Tarifi

Ceviz Dolgulu Pastane Usulü Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 yumurta sarısı üzerine akı içine
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • Kontrollü un
İç harcı;
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbeti için;
  • 2 buçuk su bardağı toz
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2 damla limon

Ceviz Dolgulu Pastane Usulü Şekerpare Tarifi Yapılışı

Merhabalar güzel ve lezzetli şerbetli bir tatlı yapımına başlıyorum bismillahirahmanirrahim


  1. Öncelikle şerbetimizi yapalım ki soğusun.
  2. Şeker su bir kaba alınıp güzelce kaynatılır ,az koyulaşınca limonu da ekleyip ılımaya bırakalım.
  3. Margarin oda sıcaklığında işe hemen başlayalım .
  4. Un dışında bütün malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz .
  5. Daha sonra unu da kontrollü şekilde ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  6. 10 dakika üzerini örtüp dinlendiriyoruz.
  7. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz .
  8. Hafif üzerine basıp istediğiniz kadar cevizi koyup kapatıp şekil veriyoruz.
  9. İsterseniz yuvarlak bile olur ben baklava dilimi şeklini verdim.
  10. Borcama dizip üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede alt üst pişinceye kadar pişiriyoruz.
  11. Daha sonra ılk sıcağı giden şekerpareye ılık olan şerbet ilave edilir .
  12. 4 saat dinlendikten sonra servis edilir ben cevizle servis ettim afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder