Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Açma Tarifi Yapılışı
- İlk olarak süt, şeker ve mayayı şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
- Ardından sıvı yağ, un ve en son tuzu ekleyerek elimizle yumuşak kıvamlı bir hamur oluncaya dek yoğuralım.
- 1 saat mayalandıralım.
- Elimizle şekil verip tepside de 15 dk kadar mayalandıralım.
- Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ekelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 15 dk kadar 200 derecede sonra 170 dereceye düşürüp üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder