11 Mart 2020 Çarşamba

Açma Tarifi

Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

Açma Tarifi Yapılışı



  1. İlk olarak süt, şeker ve mayayı şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
  2. Ardından sıvı yağ, un ve en son tuzu ekleyerek elimizle yumuşak kıvamlı bir hamur oluncaya dek yoğuralım.
  3. 1 saat mayalandıralım.
  4. Elimizle şekil verip tepside de 15 dk kadar mayalandıralım.
  5. Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ekelim.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 15 dk kadar 200 derecede sonra 170 dereceye düşürüp üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder