4 Nisan 2020 Cumartesi

Roka Salatası (Rokayı Sevdiren Sosu İle) Tarifi

Roka Salatası (Rokayı Sevdiren Sosu İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 demet roka
  • 6 adet cherry domates
Sosu için:
  • 1 adet küçük limonun suyu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • Yarım çay kaşığı toz biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı balsamik sirke

Roka Salatası (Rokayı Sevdiren Sosu İle) Tarifi Yapılışı

  1. Rokayı bol suyla fazla hırpalamadan yıkayıp kirinden arındırıp sebze kurutma aparatı ile suyunu atmasını sağlıyoruz.
  2. Rokayı 2 parmak kalınlığında kesip, cherry domatesleri dörde bölüp uygun bir servis tabağına alıyoruz.
  3. Sosu için limon suyu, tuz, sumak, kuru fesleğen, toz biber, zeytinyağı ve balsamik sirkeyi soslukta yahut uygun bir bardakta karıştırıp salataya döküp harmanlıyoruz.
  4. Deneyenlere afiyet olsun.
  5. Roka sevmeyen biri olarak bu sos ve cherry domates uyumu ile roka tüketebiliyorum. Umarım roka sevmeyenlere tüketmeleri açısından bir yararım dokunmuş olur.

Fırında Tavuk Şiş Tarifi

Fırında Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
Aralarına koymak için;
  • 3-4 adet domates
  • 3-4 adet yeşil biber

Fırında Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı

Nar gibi kızarmış, lokum gibi tavuk şişe kimsenin hayır demeyeceğini düşünüyorum. bu tarifim de tam öyle. o zaman geçelim tarife.
  1. Küp küp doğranmış tavuk etlerini bir kaba alıp, üzerine yoğurt, zeytinyağ ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  2. Daha sonra üzerini kapatıp buzdolabında en az 1 saat bekletelim.
  3. Buzdolabında dinlenen marine edilmiş tavuk etleri çöp şişe biber, tavuk eti, domates, tavuk eti şeklinde dizelim.
  4. 200 derece fırında ilk yarım saat üzerine fırın kağıdı koyup pişmeye bırakalım.
  5. Fırın kağıdını aldıktan sonra fırının en üst sırasına alıp üzeri kızarana kadar pişirelim. Çok güzel çok lezzetli oluyor.DENEYECEKLERE ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.

Cocostar Kurabiye (Islak Kurabiye) Tarifi

Cocostar Kurabiye (Islak Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr oda sıcaklığında margarin
  • 2 adet yumurta sarısı (akını atmayın içerisinde kullanacağız)
  • Yarım paket pudra şekeri (125gr)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un
İç malzemesi;
  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta akı
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su

Cocostar Kurabiye (Islak Kurabiye) Tarifi Yapılışı

  1. Hamur için gerekli bütün malzemeleri karıştırıp kurabiye hamuru elde ediyoruz.
  2. İç harcı için gerekli malzemeleri ayrı bir kapta karıştırıyoruz.
  3. Kurabiye hamurundan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde hafif açıp içerisine bir tatlı kaşığı kadar hindistan cevizli harçtan koyuyoruz.
  4. Kenarlarını kapatıp yuvarlak bir sekil vererek yağlanmış tepsiye diziyoruz.
  5. Bütün hamur bitince 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz.
  6. Kurabiyeler pişerken şerbetimizi hazırlıyoruz.
  7. Kurabiye ve şerbet ılıyınca kurabiyeleri teker teker şerbetin içerisine alıyoruz.
  8. Bir iki defa çevirip kurabiyeyi şerbetten çıkarıyoruz.
  9. Tüm kurabiyelere aynı işlemi uyguluyoruz. Şerbette çok bekletirseniz kurabiye hamurlaşır, dağılabilir.
  10. Bir gün beklettikten sonra yerseniz daha güzel olacaktır.
Afiyet olsun. :).

Fındıklar Efendisi Kekim (Unsuz Ve Tek Kelimeyle Mükemmel) Tarifi

Fındıklar Efendisi Kekim (Unsuz Ve Tek Kelimeyle Mükemmel) Tarifi İçin Malzemeler

  • 220-250 gr pudra şekeri (elenmiş)
  • 250 gr toz fındık yada badem
  • 5 yumurta
  • Bir cimdik tuz
  • Bir paket vanilya
Üzeri için;
  • 200 gr pasta için özel benmari eritilmiş çikolata
Süslemek için;
  • badem fındık vesaire

Fındıklar Efendisi Kekim (Unsuz Ve Tek Kelimeyle Mükemmel) Tarifi Yapılışı

Marketlerde um kalmadı be ben doğum günüme hangi keki pişirsem dedim. Aklıma güzel mi güzel, lezzetli mi lezzetli olan bir kek geldi. Tarife aslında 6 ile 8 kişilik yazmışım, ama tek kişilik de olabilir o kadar lezzetli. Hemen başlayalım;
  1. Pudra şekerimizi eleyelim, üzerine bademi veya fındık tozunu, vanilya şekeri ve bir cimdik tuza ekleyip yavaşça karıştıralım. Ayrı kaplara 4 yumurtayı ayıralım. Bir yumurtayı tüm olarak yumurta sarılarına ekleyelim.
  2. Öncelikle yumurta sarıları olan kapı köpürüne kadar çırpalım ve toz karışıma ekleyip iyice karıştıralım. Normal kaşık tavsiye ederim çünkü spatula veya mikser ile tellere yapışacaktır, normal tahta kaşık veya başka düz bir şey ile karıştırın. Çok zor olacak çünkü ilkin sert hamur oluyor.
  3. Hepsini karıştırdıktan sonra sıra yumurta beyazlara geliyor. Yumurta beyazları çırpın, köpük olduğu zaman ve sert olduğu zaman yetmiş oluyor. Bunu da karışıma ekleyin güzelce hepsini karıştırın.
  4. Fırınınızı 180 derece altlı üstlü ısıtın. Kelepçeli kabınızı tereyağ ile yağlayın.
  5. Kekinizi boşaltın. Kabartma tozu kullanmadığımız için boşalttığınız gibi pişecektir.
  6. 30 dk sonra kürdan testi yapın. Hamur yapışmışsa kekimiz pişmiş olacaktır.
  7. Soğuduktan sonra benmari erittiğimiz çikolatayı sürün ve dilediğiniz gibi süsleyin.
Arkadaşlar çok güzel bir tat ben ikram etmekten vazgeçiyordum hepsini kendim yemek istedim. 😂.

Portakal Reçeli Tarifi

Portakal Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kalın kabuklu portakal
  • 2 su bardağı toz şeker (şekeri birazcık az koyabilirsiniz)
  • 1,5 su bardağı su

Portakal Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. 2 adet kalın kabuklu portakalımızı güzelce yıkadıktan sonra bıçakla kabuklarını soyuyoruz.
  2. Kabuk içerisindeki beyaz yerleri bıçak yardımıyla kazıyoruz.
  3. Sonrasında küp küp doğruyoruz.
  4. Acısını olmasın diye 6 defa kaynatıp suyunu değiştiriyoruz.
  5. 10 dk kadar her defasında kaynatıyoruz.
  6. Portakal içerisini ise küp küp doğrayıp tenceremize alıyoruz ve üzerine şekeri ilave ediyoruz.
  7. Acısı çıkan kabukları ve suyumuzu ekleyip kaynatıyoruz. Çok kıvamlı olmasın kendi koyulaşıyor.
  8. Reçeli kavanoza koyuyoruz ve ters çevirip soğumasını bekliyoruz.
  9. Ertesi gün yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
NOT: Şekeri birazcık az atabilirisiniz. Çok şekerli sevmiyorsanız.
.

Etli Ve Ekşili Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

Etli Ve Ekşili Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 35 adet kurutulmuş patlıcan
  • Yarım kilo yağlı kırmızı et (ince ince doğranmış)
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Zeytinyağı(sıvı yağ da kullanılabilir)
  • Yarım demet maydanoz
  • Kuru nane
  • İsot
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı sumak
  • Limontuzu(pişirirken suyuna ekliyorum)

Etli Ve Ekşili Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kaynamış suyumuzu tencereye ekliyoruz ve patlıcanlarımızı içine atıp 20 dk pişiriyoruz.
  2. Önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra altını kısabilirsiniz.
  3. Daha sonra patlıcanlarımızı süzüp soğuk suyun altına tutuyoruz ve bir köşeye ayırıyoruz.
  4. Gelelim iç harcımızı hazırlamaya pirinçlerimizi güzelce yıkıyoruz süzdükten sonra salçamızı yağımızı tuzumuzu baharatlarımızı ve ince ince doğradığımız soğanları ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Daha sonra satır arası yaptığımız yağlı etimizi de harcımıza ekleyip yoğuruyoruz.
  6. En son küçük küçük doğradığımız maydanozu da ekledikten sonra patlıcanlarımızı doldurmaya başlıyoruz. (bu arada ben bol ekşili sevdiğim için iç harcına da limon tuzu ekledim siz damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz ☺️).
  7. Dolmayı pişireceğimiz tencerenin en altına çatal diziyorum dibi tutmasın diye daha sonra patlıcanlarımızı tek tek doldurup ağzını güzelce sıkıp tenceremize yerleştiriyoruz.
  8. Bütün patlıcanlarımızı doldurduktan sonra üzerine tuzunu ve limon tuzunu ekleyip kaynar suyumuzu döküyoruz.
  9. Önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 2 saat pişiriyoruz.
  10. Dolmalarımız suyunu çektikten sonra altını kapatıp servis edebilirsiniz.
  11. Yanına yeşil salata ve cacık çok yakışıyor şimdiden ellerinize sağlık 😍.

Kakaolu Islak Kek Tarifi

Kakaolu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1.5 bardak şeker
  • 1.5 bardak süt
  • 1 bardak (100 gr. eritilmiş margarin üstü sıvı yağ)
  • 1 pk. nestle kakao
  • 1 pk. kabartma tozu
Üzerine;
  • 2 damla limon sıkın
  • 1 pk. vanilya
  • 2.5 bardak un ( ölçüsü krema gibi olacak şekilde) Çok un koyarsak içi sıkı olur ona dikkat edelim lütfen
Üstü için :
  • 1. 5 bardak süt
  • 1/2 (yarım) bardak sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı şeker
  • 3 kaşık kakao
  • 1 pk. vanilya
  • Hindistan cevizi

Kakaolu Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta, şeker ile 5-6 dk rengi açılana kadar çırpılacak.
  2. Sırasıyla süt, yağ, kakao, vanilya eklenecek.
  3. 1 pk. kabartma tozunun üzerine 2 damla limon sıkılacak.
  4. Üzerine, bende 2. 5 bardak un gitti. Un elenerek hafif devirde karıştırılacak.
  5. Yağlanmış dikdörtgen borcama dökülecek.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece 40 dk alt üst 5 dk sadece üst pişirilecek.
  7. Fırından çıkarılıp karelere ayrılacak.
  8. Sos malzemeleri karıştırılır hazır kakaolu soslar gibi ocakta pişirilecek.
  9. Sos üzerine gezdirilip hemen sıcak fırına tekrar konulacak.(Böylece fırının sıcağı ile sos iyice içine çekilir).
  10. Hindistan cevizi ile süslenecek.


Herkese Afiyet olsun 😉😋

Çatlak Şerbetli Kurabiye Tarifi

Çatlak Şerbetli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;
  • 2 çay bardağı su
  • 2 çay bardağı şeker
Hamuru için;
  • 1 yumurta
  • 1 vanilin
  • Yarım paket margarin (eritilmiş)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Çatlak Şerbetli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Şerbeti kaynatıyoruz ve soğutuyoruz.
  2. Hamuru için un ve kabartma tozu hariç hepsini, şeker içinde çözünene kadar çırpıyoruz.
  3. Üstüne unumuzu ve kabartma tozunu ilave edip yoğuruyoruz.
  4. Birbirine tam yedirdikten sonra küçük küçük parçalar halinde şekil verip önceden ısıttığımız fırına atıyoruz.
  5. 8-10 dakika yeterli.
  6. Fırından çıktıktan sonra sıcak ve tek tek hazırladığımız şerbetin içine koyuyoruz.
  7. 10-15 saniye durduktan sonra alıyoruz.
AFİYET OLSUN ❤️.

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 2 adet orta boy incecik kesilmiş soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 avuç maydanoz
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz, pul biber, isot, sumak, kimyon

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Bulguru 1 su bardağı sıcak su ile ıslatın. Üzerini kapatarak 15 dakika dinlendirin.
  2. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya ekleyip soğanları karıştırın.
  3. Biber ve domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  4. Soğanlı harç soğuyunca bütün malzemeleri rondodan geçirin. Pürüzsüz kıvam almalı. (ceviz, maydanoz, zeytinyağı, soğanlı harç).
  5. Bulgurla birleştirin.
  6. 1 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra elinizle çiğ köfte şekli verin.
Afiyet olsun.

Pofuduk Kaşarlı Poğoça (Puf Puf Kabaran) Tarifi

Pofuduk Kaşarlı Poğoça (Puf Puf Kabaran) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 20 gr. kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta ( sarısı üzerine beyazı içine)
  • Aldığı kadar un (5-6 su bardağı kadar)
İçerisine;
  • Kaşar peyniri

Pofuduk Kaşarlı Poğoça (Puf Puf Kabaran) Tarifi Yapılışı

  1. 1 su bardağı sütü ocakta ılıtalım, 1 yemek kaşı toz şeker ve kuru mayayı ekleyip üzerini kapatalım. 10 dakika dinlendirelim.
  2. Ayrı bir kapta unu eleyelim. İçine sıvı yağ, yoğurt, yumurta beyazı, tuzu ve sütü ekleyip iyice karıştıralım, yoğurma işlemine başlayalım.
  3. Yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğuruyoruz.
  4. Mayalanması için 40-45 dk. üzerini örtüp dinlendiriyoruz.
  5. Daha sonra hamuru tekrar yoğuralım, havası ve maya kokusu çıksın.
  6. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle şekil verelim ve içine kaşar peynir koyalım.
  7. Tepsiye bu şekilde hepsini dizelim. Tepsi mayası için için 30 dakika tekrar dinlendirelim
  8. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun

Patatesli Sodalı Çıtır Börek Tarifi

Patatesli Sodalı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 şişe maden suyu
İç harcı için
  • 5 adet patates
  • 1 orta boy soğan
  • Karabiber, kırmızı biber, tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam

Patatesli Sodalı Çıtır Börek Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle iç malzemeyi hazırlayalım. Patatesleri haşlayıp soyalım ve ezelim.
  2. Tavaya yağı soğanı alıp kavuralım baharatları salçayı ve patatesi ekleyelim biraz daha karıştırıp altını kapatalım soğusun.
  3. Sosu hazırlayalım.
  4. 1. yufkayı serelim sosu her yerine gezdirelim. Üzerine 2. yufkayı serelim tekrar sosu gezdirelim.
  5. Yufkayı 12 eşit parçaya keselim sigara böreği gibi. Geniş kısmına patatesli harçtan uzunlamasına koyup çok sıkmadan hafif gevşek saralım. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayalım.
  6. Fırın tepsisine dizip üzerine hazırladığımız yağlı yumurta sarısını sürelim. Üzerine susam gezdirip. 180. dereceli fırında kızarana kadar pişirelim.
  7. Çıtır böreklerimiz hazır afiyet olsun.

Galaxy S20 artık daha iyi bir kameraya sahip!

Galaxy S20 serisi piyasaya sürüldüğünde kamera uygulamasında çeşitli sorunlar olduğu tespit edilmişti. Kamera uygulamasının donması ve otomatik odaklama gibi sorunlar giderilirken, Galaxy S20 kamera güncellemelerine bir yenisi eklendi.
Tayvan ve Hong Kong’da piyasaya sürülen yeni güncelleme S20 serisinin tüm modellerini kapsıyor ve Nisan ayı güvenlik yamalarına ev sahipliği yapıyor. Daha da önemlisi kamerayı daha iyi hale getiren değişiklikler ile geliyor.

Galaxy S20 kamera güncellemelerine bir yenisi eklendi

Uluslararası hale getirilen güncellemenin kamera tarafında hangi iyileştirmeleri yaptığı açıkça belirtilmiyor. G98xFXXU1ATCT sürüm numarası ile karşımıza çıkarken, buradaki “x”, sahip olduğunuz S20 modeline göre farklılık gösteriyor.
293 MB boyutunda olan güncelleme cihazın 4G LTE varyantlarına yani ülkemizde satılmakta olan modellere geldi. Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, Güney Afrika, İsrail ve Nepal şu anda güncellemenin geldiği ülkelerden bazıları. Bu kapsamda Türkiye’deki cihazlara kısa bir süre içerisinde gelmesi bekleniyor.
Samsung’un amiral gemileri ülkemizde 7 nm+ fabrikasyon süreci ile üretilen ve 2.73 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli Exynos 990 işlemciden ve Mali-G77 MP11 grafik biriminden güç alıyor.

Google Chrome bir gizlilik özelliğini geri getiriyor

Google bugün, Corona virüsü salgını ile mevcut web sitelerinde herhangi bir bozulma olmaması için yeni bir Chrome gizlilik özelliğini duyurdu. Chrome Mühendisliği Direktörü Justin Schuh konuyla ilgili olarak, “Covid-19‘a bağlı olağanüstü küresel koşullar ışığında, SameSite çerezlerinin uygulanmasını geçici olarak geri alıyoruz. Bu süre zarfında günlük hayatımızı kolaylaştıran bankacılık, çevrimiçi marketler, devlet hizmetleri ve sağlık hizmetleri gibi temel hizmetleri sunan web siteleri için istikrar sağlamak istiyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Üçüncü taraf çerezler engellenecek

SameSite çerezleri özelliği, Chrome 80’in piyasaya sürülmesiyle Şubat ayında az sayıda Chrome kullanıcısı için etkinleştirildi. Google, yılın geri kalanında tüm kullanıcılar için yavaşça açmayı planlıyordu. Bu özellik etkinleştirildiğinde, kullanıcı web sitesinde değilken üçüncü taraf alan adlarının çerez dosyaları oluşturulması önlenmiş oluyor.
Google Chrome duyurusu
Bununla birlikte, üçüncü taraf çerezlerinin devre dışı bırakılması, bazı web sitelerinin kesintiye uğramasına neden olabilir. Birçok web sitesi SameSite için kendini güncellemiş olsa da, muhtemelen bankacılık ve çevrimiçi marketler gibi siteler güncel değildi.

Üçüncü taraf çerezler bankacılık portalları tarafından da kullanılıyor

Özelliğin birincil rolü, kullanıcılar siteden siteye dolaşırken onları izlemek için kullanılan tarayıcı çerez dosyaların kullanılmasını engellemek. Bu değişiklikten en çok etkilenen siteler ise, çevrimiçi reklamverenler ve web analizi firmalarıydı.