11 Nisan 2020 Cumartesi

Samsung’un sesli asistanı için yolun sonu!

Samsung’un telefonlarına aşina olan ve geçtiğimiz yıllarda kullananların sesli asistan S Voice’yi görmüş olma ihtimali oldukça yüksek 2012’den 2017’ye kadar üretilen çoğu modelde kurulu gelen sesli asistan, S8’de Bixby ile yer değiştirdi.

Samsung S Voice yakında devre dışı kalacak!

Tabi, tüm çalışmalar Bixby tarafına kaymış olsa da, S Voice aktif olarak çalışmaya devam etti. Ancak, Samsung artık eskimeye yüz tutan bu sesli asistanın fişini çekeceğini duyurdu. Haziran 2020’den itibaren bu uygulama kullanılmayacak.
Bu tarihten sonra asistanı kullanmayı denerseniz, “İsteğinizi işleme koyamıyorum. Daha sonra tekrar deneyin ”mesajı ile karşılaşacaksınız.

S Voice sanal asistanı devre dışı olacak modeller;

  • Galaxy A3
  • Galaxy A5
  • Galaxy A7
  • Galaxy A8
  • Galaxy A9
  • Galaxy Note FE
  • Galaxy Note 2
  • Galaxy Note 3
  • Galaxy Note 4
  • Galaxy Note 5
  • Galaxy S3
  • Galaxy 4
  • Galaxy S5
  • Galaxy S6
  • Galaxy Note Pro 12.2
  • Galaxy W
  • Galaxy Tab 4
  • Galaxy Tab 4 8.0/10.1
  • Galaxy Tab S8.4 ve S10.5
                                                                                                                                                                                                                                  Bu sesli asistanın zaten aktif bir şekilde kullanılmadığını göz önünde bulundurarak, yukarıdaki cihazlara sahip olan kişilerin günlük kullanımda herhangi bir olumsuz etki yaşamayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu cihazlara sahip olan kişiler yola Google Asistan ile devam edebilir.

Bu hafta Türkiye’de en çok dinlenen podcastler

Son yıllarda podcast dinleyici kitlesinde gözle görülür bir artış yaşanıyor. Dijital platformların, bu içeriklere ulaşımı kolaylaştırmasının bunda büyük bir etkisi olduğu düşünülürken, öte yandan içeriklerdeki artış ve çeşitliliğin de bu duruma etki ettiğini söyleyebiliriz. Biz de sizler için bu haftanın Türkiye’de en çok dinlenen podcastler listesini derledik.

Spotify Türkiye’de en çok dinlenen podcastler

İçeriklere kolay erişim sağlayan ve ülkemizde de oldukça popüler uygulamalardan biri olan Spotify’da en çok dinlenen 5 podcast listesini aşağıda görebilirsiniz.

1- O Tarz Mı?

Bu haftanın Spotify’da en çok dinlenen podcasti ”O Tarz Mı?” oldu. İçerik, komedi ağırlıklı olarak dinleyicilerin karşısına çıkıyor.

2- Nasıl Gidiyor Karantina?

Geçtiğimiz hafta ilk 5’te yer almayan ve Corona virüs sonrası başlanan bu podcast serisi, listenin ikinci sırasında karşımıza çıkıyor.

3- Umarım annem dinlemez

Listenin üçüncü sırasında ise karşımıza ‘Umarım annem dinlemez’ isimli podcast geliyor. Bu içerikte, iki yayıncı belirledikleri konular üzerinden sohbet ediyorlar. Geçtiğimiz hafta bu podcast 2. sırada yer alıyordu.

4- Fularsız Entellik

Bu sıralamada ‘Fularsız Entellik’ kendisine 4. sırada yer buluyor. İçerik geçtiğimiz hafta bulunduğu konumu koruyor. Bu podcastte de yayıncılar birçok konuyu ele alarak konuşuyor.

5- Podcastia Maceraları

Yine ‘O Tarz Mı?’ ekibinin yaptığı bir yayın karşımıza çıkıyor. ‘Podcastia Maceraları’ bu haftanın en çok dinleyen podcastleri arasında yer almayı başarıyor. Geçtiğimiz hafta da içerik aynı sırada karşımıza çıkmıştı.

10 Nisan 2020 Cuma

Tereyağlı Tane Tane Bulgur Pilavı Tarifi

Tereyağlı Tane Tane Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tel şehriye
  • 1, 5 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2, 5 çay bardağı su
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Tereyağlı Tane Tane Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1.  Tenceremize zeytinyağı ve tel şehriyeyi alıp orta ateşte şehriyeler kararıncaya kadar kavuralım.
  2.  Yıkayıp suyu süzülen bulgurumuzu ekleyip karıştıralım.
  3.  Tereyağınıda ekleyelim ve eriyene kadar karıştıralım.
  4.  Tereyağı eriyince suyumuzu ilave edip kaynamasını bekleyelim.
  5.  Tuzu ekleyip karıştıralım. Kapağını kapatalım.
  6.  Ocağımızın altını en kısık dereceye alıp yaklaşık 6-7 dakika sonra pilavlar suyunu çekecektir. Çektiğini görüp altını kapatalım.
  7. Ve biraz dinlendikten sonra servis edelim. Yapıp deneyenlere şimdiden afiyet olsun ❤️

Ezo Gelin Çorbası Tarifi

Ezo Gelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 kahve fincanı bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 litre kadar sıcak su

Ezo Gelin Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Önce tencemize soğan ve sarımsaklarımızı alıp sıvı yağ da biraz kavuruyoruz.
  2. Salça, nane ,tuz ve pul biber koyup bir iki çeviriyoruz.
  3. Yeşil mercimek, kırmızı mercimek, bulgur ve pirinçi güzelce yıkayıp sürdürüyoruz.
  4. Salçalı soğanlı karışıma döküp kavuruyoruz.
  5. 2 litre kadar kaynamış suyu üzerine döküp pişmeye bırakıyoruz.
  6. Kıvamına göre su ilave edebilirsiniz.
  7. Blendırdan geçirip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Tablacı Salatası Tarifi

Tablacı Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 orta boy domates
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Tuz

Tablacı Salatası Tarifi Yapılışı

Et, tavuk ve kebap yemeklerinin yanına yakışan muhteşem bir salata tarifi.
  1. Kuru soğan piyazlık doğranır.
  2. Tuz ile ovulur yıkanır suyu süzülür.
  3. Domates jülyen doğranır. Maydanoz ince ince kıyılır.
  4. Domates ve kuru soğanlar ayrı ayrı kaplara alınır.
  5. Domatesin üzerine toz kırmızı biber ekleyip karıştırılır ( domates ve toz biber sadece ikisi karışacak).
  6. Ayrı bir kapta kuru soğana sumak ilave edilir karıştırılır( sadece soğan ve sumak ikisi birlikte karıştırılacak).
  7. Sonra soğan ve domatesler aynı kapta bir araya getirilir.
  8. Üzerine kıyılmış maydanoz, nar ekşisi, limon suyu, zeytinyağı, tuz, ekleyip hafif karıştırılır ve servis tabağına alınır Afiyet olsun.

Yufkalı Köfte Tarifi

Yufkalı Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram orta yağlı kıyma
  • 2 tane yufka
  • 1 orta boy soğan
  • 2 3 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
SOS İÇİN;
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
SERVİS İÇİN;
  • Yoğurt
  • Biber
  • Domates

Yufkalı Köfte Tarifi Yapılışı

Hayırlı akşamlar arkadaşlar. 🤗Bu pratik aynı zamanda nefisss köfteyi şiddetle tavsiye ediyorum 😀eminim ki bir kez yaptığınızda sürekli yapmak isteyeceksiniz.😋
  1. Derin bir kap içine soğanı ve sarımsağı rendeleyin maydanozu ince ince doğrayıp, kıyma, tuz, karabiber ilavesiyle yoğurup vaktiniz varsa buzdolabında bir saat kadar dinlendirin.
  2. Yoksa hemende yapabilirsiniz sorun olmaz .Bir tane yufkayı düz bir zemine açıp ikiye katlayın düz olan kısmı size baksın köftenin yarısını yufkanın düz kısmına şerit olacak şekilde eşit olarak yerleştirin, yufkanın kenarlarını iki parmak kadar içe katlayıp rulo yapın. 👇🏻👇🏻👇🏻
  3. Uç kısımlarına su sürerek yapışmasını sağlayın ki açılmasın.
  4. 3 parmak genişliğinde 10 parçaya ayırın , iki tane çöp şişe beşerli olarak takın diğer yufkaya da aynı işlemi uygulayın.
  5. Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına açık olan kısımları üste gelecek şekilde yerleştirin ,boşluklara domates ,biber koyun.
  6. Şişlerin üzerine sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış fırında 180 derece fırında hafifçe kızarana kadar pişirin.
  7. Köfteler pişmeye yakın sosunu hazırlayın, küçük bir sos tavasında tereyağı ve salçaları biraz kavurup tuz ve su ilavesiyle bir taşım kaynatıp servis esnasında köftelerin üzerine gezdirerek yoğurt ilavesiyle servis yapabilirsiniz afiyetler olsun. 👌🏻😋Hoşçakalın 🤗

Patlıcanlı Kalem Börek Tarifi

Patlıcanlı Kalem Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı acı toz biber
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Göz kararı karabiber, kimyon, isot
  • Hazır üçgen yufka (Ben nimet markası kullandım)
  • Biraz yağ
  • Sade soda bir şişe

Patlıcanlı Kalem Börek Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları küp küp doğruyoruz
  2. . Tuzlu suya koyup acı suyunun çıkmasını bekliyoruz.
  3. Soğanları küp küp doğrayıp az yağda iyice pişiriyoruz.
  4. Ardından patlıcanları koyup iyice pişiriyoruz.
  5. Baharatları koyup ocağın altını kapatıyoruz.
  6. Yufkaların içine harçtan koyup kapatıyoruz.
  7. Silindir şeklinde dolayıp sade sodaya batırıp tepsiye diziyoruz.
  8. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun🌼😇.

Efsane Yumuşacık Ramazan Pidesi Tarifi

Efsane Yumuşacık Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kuru maya (1 paket)
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Un
  • Tuz (2 tatlı tatlı kaşığı kadar )
Üzeri için;
  • Yumurta (isteğe bağlı)
  • Yoğurt
  • Çörek otu

Efsane Yumuşacık Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı

Evden çıkamadığımız bu zor günlerde artık ekmeklerimizi evimizde pişirebiliriz. Hem çok lezzetli hemde sağlıklı bir ortamda piştiği için gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz ramazan pidesi tarifi ile sizlerle birlikteyim. 😍.
  1. Öncelikle hamurumuz için hazırladığımız tüm malzemeleri karıştırarak ele yapışan bir hamur elde ediyoruz. Hamurun üzerine şeffaf bir poşet kapatıyoruz ve hamurumuzu mayalanması için üzerine bir örtü örterek 1 saat bekletiyoruz.
  2. Mayalanan hamurumuzu iki eşit parçaya bölerek şekil veriyoruz. Üzerindeki çizikleri yaparken parmaklarımızı sıvı yağa batırarak şekil verebiliriz.
  3. Şeklini verdiğimiz hamuru 10 dk kadar da tepside mayalandırıyoruz.
  4. Ardından üzerine yoğurdu sürüp çörek otunu da ekliyoruz ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırınımıza sürüyoruz.
  5. Pidelerimiz piştikten sonra yumuşak olması için üzerine bez kapatıyoruz. Elde ettiğimiz bu güzel pidelerimizi sofranıza sunabilirsiniz. Afiyetle. 

Profiterol Tarifi

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı +2 yemek kaşığı un
  • 3 yumurta
Kreması için
  • 2 buçuk su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 buçuk yemek kaşığı nişasta
  • 1 vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ varsa 1 paket krema ve kremşanti karıştırıp içine koyulabilir daha lezzetli olacaktır
Çikolata sos için
  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 buçuk yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Yarım yemek kaşığı nutella veya çikolata 4 kare

Profiterol Tarifi Yapılışı

Hayırlı cumalar🥰 sizlere nefis bir tarif daha evde kremasını çikolata sosunu kendiniz yaparak harika bir profiterol yapabilirisiniz biz çok sevdik siz kremasıyla uğraşmak istemezseniz krema ve kremşantiyi çırpın öylede harika olacaktır ben bi dahakine öyle denicem ben öyle çok uzun yazmıcam uzun olan tarifleri sevmiyorum bazen insanlar o kadar okumayı sevmiyorlar :)))tarife geçelim.
  1. İlk önce hamuru yapın tereyağ ve suyu yağ eriyene kadar karıştırın unu ekleyip 2 dakika karıştırarak kavurun ocaktan alın karıştırın 15 dakika soğusun.
  2. Yumurtaları tek tek kırın her bir yumurtayı 1 dakika çırpın.
  3. Çırpma işlemi bittikten sonra dolapta 15 dakika dinlendirin kreması için bütün malzemeleri ekleyip karıştırarak kaynatın.
  4. Altını kapatın soğusun. Dolaptan hamuru alın elinizle şekillendirin.
  5. 180 derece fırında kızarana kadara pişirin. Fırından alın soğusun.
  6. O soğurken çikolata sos için bütün malzemeleri ekleyip karıştırarak kaynatın.
  7. Soğuyan profiterolleri ikiye kesin.
  8. İçine kremasını koyun kapatın borcama dizin. Hepsini bittrikden sonra üzerlerine soğuyan çikolata sosu gezdirin dolapta 1 saat dinlenen profiteroller servise hazır şimdiden afiyet olsun

Zeytinyağlı Etli Kereviz Tarifi

Zeytinyağlı Etli Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 1 adet havuç
  • 100 gr et
  • 1 adet soğan
  • Zeytinyağı
  • Yarım portakal suyu
  • Yarım limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber

Zeytinyağlı Etli Kereviz Tarifi Yapılışı

  1. Etimizi az bir su ile haşlıyoruz ve suyunu çekene kadar bekliyoruz.
  2. Suyunu çeken etlerin üzerine küp küp doğradığımız soğanları zeytinyağı ilave ederek pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  3. Kerevizi patates gibi küp küp doğruyoruz. Havuçları da doğruyoruz.
  4. Kavrulan et ve soğanın içine doğranan havuç ve kerevizi ekleyip 3-5 dk kadar kavuruyoruz.
  5. Bir yandan portakal suyu limon suyu ve rendelenmiş sarımsağı yoğurt katıp çırpıyoruz iyice.
  6. Kavrulan kerevizin üzerini geçecek kadar biraz sıcak su ekliyoruz.
  7. Suyu kaynadıktan sonra hazırladığımız sosu içine sürekli karıştırarak döküyoruz.
  8. Tuzunu ve karabiberini de yemeğin tadına bakarak attıktan sonra kaynayan yemeğimiz pişene kadar kısık ateşte bırakıyoruz.
  9. Limon ve portakal suyunu ya da yoğurdu damak zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.

Kolay Mantı Tarifi

Kolay Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket milföy
İç Harcı İçin;
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Toz biber
Üzeri İçin;
  • Yoğurt
  • Sıvı yağ
  • Pul biber

Kolay Mantı Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar,
  1. Öncelikle patateslerimizi haşlıyoruz.
  2. Sonrasında sıvı yağımızı tenceremize döküp, salçamızı yağda kavuruyoruz.
  3. Baharatlarımızı ekleyip, ufak ufak doğradığımız maydanozlarımızı ekliyoruz ve biraz daha kavuruyoruz.
  4. Daha sonra haşlanan patateslerimizi tenceremize döküp, eziyoruz ve hazırladığımızla bütünleştiriyoruz.
  5. Sonrasında milföylerimizi kare şeklinde kesiyoruz ve iç harcımızı koyup, Kayseri mantısı şeklinde kapatıyoruz.
  6. Daha sonra, önceden ısıtılmış fırınımıza koyuyoruz.
  7. 30 dakika, 180 derecede pişiriyoruz (fırın ayarları değişebilir sizler kontrollü atınız).
  8. Piştikten sonra yoğurdumuzu üzerine döküp, yağda biber kızdırıp üzerine dökebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Muzlu Puding Tarifi

Muzlu Puding Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket muzlu puding
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 adet büyük muz
  • 5-6 adet bisküvi

Muzlu Puding Tarifi Yapılışı

  1. 750 ml (3,5 su bardağı) sütü bir tencereye boşaltın.
  2. Üzerine poşetin tamamını ilave edin.
  3. Orta ateşte bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin.
  4. Kaynamaya başlayınca, ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  5. Hazırladığınız pudingi ocaktan alın. Birer kepçe kaselere koyun.
  6. Üzerine muz parçacıklarını ve rondodan çekilmiş olan büsküvileri serpiştirin.
  7. Ardından kalan pudingi de eşit şekilde kaselere paylaştırın.
  8. Dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Tahinli Çörek Tarifi

Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 adet intense maya yaş mayanız var ise yarım paket yaşmaya
  • 1 fiske tuz
  • 6 çay bardağı un
Kullandığım ölçü; 125 ml çay bardağı
Ara katları için ;
  • 1 su bardağı tahin
  • Çeyrek su bardağı tereyağı
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı öğütülmüş ceviz veya fındık

Tahinli Çörek Tarifi Yapılışı

  1. Ilık süt, maya, şeker, sıvı yağ, tuz tüm malzemeleri maya eriyinceye kadar karıştıralım.
  2. Ardından 6 çay bardağı unumuzu ekleyelim ama kontrollü olarak ekleyelim ki her un farklılık göstere bilir yumuşak bir hamur elde edelim streç ile sarıp 35-40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Ara katları için tahin, tereyağı, şeker ve fındık hepsini karıştırıyoruz burada dikkat edilmesi gereken eğer ki tahin katı ise fındık daha az koyabilirsiniz.
  4. Hamurumuz mayalandıktan sonra şekilde gözüktüğü gibi 6 parçaya bölelim ve beze yapalım bezeleri bir pasta tabağı kadar açalım.
  5. İster oklava ile isterseniz merdane ile 6 tane bezemizi açtıktan sonra büyük bir tabağa un serpelim.
  6. İlk yufkamızı koyalım, üzerine tahinli sostan sürelim. Bu işlemi 5 adet yufkaya da yapalım. En üste sürmeyelim.
  7. Şekildeki gibi hazırladığımız yufkaları buzdolabında yarım saat veya 1 saat bekletelim, çıkardıktan sonra tabaktan tezgaha alıp merdane ile çok bastırmadan açalım.
  8. Şekildeki gibi sonra zarf şeklinde katlayıp üzerinden tekrar hafifçe bastırarak açın ama fazla değil 2 parmak olacak şekilde şerit halinde kesin kestiğiniz şeritlerin ortasından bir kez daha kesin ve dışa doğru burgu yapın uçlarını birleştirin
  9. Bu tariften 12 adet büyük çörek çıkıyor tepsi mayası için fırını 1 dakika 50 derecede ısıtıp kapatın.
  10. Tepsileri koyun ılık bir fırın olsun yani 30 dakika daha mayalandırın ve 180°fırında 40 dakika alt üst pişirin.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun