18 Nisan 2020 Cumartesi

Evden çalışanların verimini artıracak tavsiyeler

Tüm dünyayı etkileyen salgın hastalıktan dolayı evden çalışmaya başladığımız şu günlerde giderek Home Office hayatına alışmış durumdayız. Geçen zaman içerisinde hem deneyimlerimiz oldu hem de bazı ihtiyaçlarımız. Pek evde daha verimli zaman geçirecek tavsiyeler neler? Bu videomuzda bir teknoloji editörünün evden nasıl çalıştığına yakından bakıyoruz. Ayrıca evde çalışırken verimi artıracak tavsiyeleri sizlerle paylaşıyoruz.

Evde ihtiyacınız olan teknolojik ürünler için çözüm oldukça basit

Evden çalışmaya başladığımız günlerde ofisteki çalışma arkadaşlarımız ile sıkça iletişimde kalarak verimli bir şekilde çalışabiliyoruz. Ancak, verimli çalışmak için teknolojik ürünlere de ihtiyacımız olabiliyor. Örneğin; yeni bir yazıcı veya modem, işlerimizi daha hızlı tamamlamamıza ve günü daha verimli geçirmemize fayda sağlayabilir.
İhtiyacımız olan şeyleri dışarı çıkmadan almak için bazı önerilerimiz var. Ofisi evinize taşıyacak elektronik ürünler mediamarkt.com.tr ile tek tıkla evinizde. Ayrıca, bu süreç oldukça hızlı ve güvenilir. Bermiş olduğumuz tavsiyeleri videomuzdan izleyebilirsiniz. İzledikten sonra, fikirlerinizi paylaşmayı unutmayın.

Samsung Galaxy Note 20 batarya kapasitesi sızdı!

Galaxy Note 20 batarya kapasitesi ortaya çıktı! Serideki Note 10 modelinin oldukça beğenilmesinin ardından gözler yeni modele çevrilmişti. Ortaya çıkan sızıntıyla telefonu pili için bilgiler geldi.
Samsung son dönemlerde birçok seride çalışmalarına devam ediyor. A, Note ve S serisi kullanıcıların büyük dikkatini toplamış durumda. S ailesinde Galaxy S20‘ler kullanıcılarla buluştu, sıra Note ailesinde.

Galaxy Note 20 batarya kapasitesi şaşırttı

Galaxy Note 20 batarya kapasitesi ile adından söz ettirdi. Kullanıcıların severek kullandığı Note serisinde yeni model için çalışamalar aralıksız sürüyor. Hollanda’da yayın yapan bir teknoloji sayfası EB-BN980ABY model numarası ise model hakkında bilgiyi sızdırdı. Yeni modelin sahip olduğu batarya kapasitesi, geçtiğimiz aylarda kullanıcılarla buluşan Galaxy S20 ile aynı olacak.
galaxy note 20 batarya kapasitesi
Bilindiği üzere Galaxy S20‘de batarya kapasitesi 4.000 mAh olmuştu. Böylelikle yeni Note modelinde de bataryanın 4.000 mAh ile kullanıcılarla uzun kullanım süresi sağlanacak.
Galaxy Note Plus için de bazı tahminler ortaya çıkmış durumda. Bu modelin Galaxy S20 Plus gibi 4.500 mAh ya da Galaxy S20 Ultra gibi 5.000 mAh batarya kapasitesine sahip olması bekleniyor.
Daha önceden ortaya çıkan haberlerde Galaxy Note 20 çıkış tarihinin önümüzdeki ağustos ayı içinde olabileceği söylenmişti.

17 Nisan 2020 Cuma

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy çanak enginar
  • 2 adet küçük boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 5 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz
Üzeri için;
  • 1 tutam dereotu (isteğe bağlı)

Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak kuru soğanı ince ince doğruyoruz.
  2. Havuçların kabuklarını soyuyoruz, halkalar halinde kesiyoruz.
  3. Patatesleri de soyup iri küpler halinde kesiyoruz.
  4. Son olarak enginarları iri küpler halinde doğruyoruz.
  5. Geniş bir tencereye enginarları yerleştiriyoruz. Enginarların üzerine doğradığımız havuç ve patatesleri ekliyoruz.
  6. Daha sonra sebzelerin üzerine doğradığımız soğanları ve 5 diş sarımsağı serpiştiriyoruz.
  7. Şekeri ve damak tadımıza göre tuzu ekliyoruz. Portakal suyu ve zeytinyağını enginarların hizasına gelecek sekilde su döküyoruz.
  8. Tencerenin kapağını kapatıp, yemeğimizi orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Yemeğimiz kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun 😍.

Pancar Salatası (Kan Yapıcı-) Tarifi

Pancar Salatası (Kan Yapıcı-) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy pancar (küp küp doğranmış)
  • 1 çay bardağı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz (1 çay kaşığı pancarların üzerine, 1 çay kaşığı sosuna)
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker (1 çay kaşığı pancarların üzerine, 1 çay kaşığı sosuna)

Pancar Salatası (Kan Yapıcı-Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak; yıkayıp, kabuklarından soymuş olduğumuz pancarları, küp küp doğrayarak tencereye alıyoruz.
  2. Üzerine çıkacak kadar normal ısıda suyu, sirkeyi, şekeri ve tuzu alarak; pancarlar yumuşayana kadar, yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
  3. Tencereyi ocaktan alıyoruz. Pişen pancarları soğumaya bırakıyoruz.
  4. Soğuyan pancarların suyundan bir çay bardağı ayırıp, suyunu süzüyoruz.
  5. Pancar suyunun içine; rendelenen sarımsakları, şekeri ve tuzu ekleyerek karıştırıyoruz.
  6. Hazırlanan sosu, pancarların üzerine ekleyip karıştırıyoruz.
  7. Pancar salatası hazır.
Afiyet olsun. 🍁🍁🍁

Yufkalı Perde Pilavı Tarifi

Yufkalı Perde Pilavı (videolu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yufka
  • Kabuğu soyulmuş badem
Pilav için;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 avuç badem
  • 20-25 adet kabukları soyulmuş badem
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 2 parça tavuk göğsü
Üzeri için;
  • Sıvı yağ

Yufkalı Perde Pilavı Tarifi Yapılışı



  1. Pilavımız için uygun bir tencereye sıvı yağ, badem, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ekleyerek 2-3 dakika kadar kavuralım.
  2. Daha sonra yarım saat kadar ılık suda beklettiğimiz pirincimizi alalım ve karıştıralım.
  3. Tereyağını da ilave ederek pirinçlerimizi 3-4 dakika kadar kavuralım.
  4. Güzelce kavurduğumuz pirincimize yeteri kadar tuz, karabiber, toz biber, yenibahar ve tarçını ilave ederek karıştıralım, 2-3 dakika daha kavuralım.
  5. Ardından tavuk suyunu ekleyip karıştırdıktan sonra tenceremizin kapağını kapatalım ve suyunu çekip yumuşayana kadar önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  6. Suyunu çekip pişen pilavımızı ocaktan alalım ve üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika kadar dinlendirelim.
  7. Daha sonra önceden haşlayıp didiklediğimiz tavuk göğsünü pilava ekleyelim ve karıştıralım.
  8. Uygun bir fırın kabının her yerini tereyağı ile güzelce yağlayalım.
  9. Kabuğunu soyduğumuz bademleri dilediğimiz şekilde yerleştirelim, yufkamızı kalıbın kenarlarından taşacak şekilde yerleştirelim.
  10. Üzerine hazırladığımız iç pilavımızı boşaltalım ve bir kaşık yardımı ile bastırarak düzeltelim.
  11. Kenarlardan sarkan yufkaları pilavın üzerine doğru aralarına sıvı yağ sürerek kapatalım.
  12. En son yufkalarımızın üzerine da sıvı yağ sürelim ve önceden ısıttığımız 180°C fırında yufkalarımız kızarıncaya kadar pişirelim.
  13. Fırından aldığımız perde pilavımızı uygun bir servis tabağına ters çevirelim, dilimleyerek servis edelim. Yufkalı Perde Pilavını deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Sütlü Dereotlu Kabak Çorbası (Aşırı Lezzetli) Tarifi

Sütlü Dereotlu Kabak Çorbası (Aşırı Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım bağ dereotu
  • 1 diş sarımsak
  • 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz (damak tadınıza göre)
  • 2 yemek kaşığı dolusu un

Sütlü Dereotlu Kabak Çorbası (Aşırı Lezzetli) Tarifi Yapılışı

Merhaba, gene güzel bir çorba tarifi ile geldim. bizim evde çok seviliyor, umarım sizde dener ve beğenirsiniz. tarifime geçelim;


  1. Çorba tenceremize yağları koyup, unu ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
  2. Sarımsağı da rendeleyip biraz daha kavuralım.
  3. Bir yandan çırparak önce suyunu, sonra sütü ekleyerek çırpıcıyla karıştırmaya devam edelim.
  4. Kaynayınca yemeklik doğranmış kabakları ekleyip, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  5. Blenderden geçirip tekrar ocağa alalım.
  6. Tuzunu ve baharatlarını katıp, ince kıyılmış dereotunu ekleyip bir taşım kaynayınca ocakları alalım. servise hazır, afiyet olsun.

Elmalı Tart (Tam Buğday Unlu Kıyır) Tarifi

Elmalı Tart (Tam Buğday Unlu Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin;
  • Yarım paketten 1 parmak fazla tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 2,5 su bardağı normal un
İçi İçin;
  • 6 adet elma
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 kase dövülmüş ceviz
Üzeri İçin;
  • Pudra şekeri

Elmalı Tart (Tam Buğday Unlu Kıyır) Tarifi Yapılışı

  1. Elmaları soyup, rendeleyelim. Geniş bir tavaya alalım, üzerine şeker ekleyelim.
  2. Ara sıra karıştırarak, orta ateşte pişmeye bırakalım. Sulanacaktır, suyunu çekene kadar pişirelim.
  3. Sonra ocaktan alıp, tarçın ve cevizi ekleyip, karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
  4. Hamuru için; yumuşak margarini, şekeri, sıvı yağı, yumurtayı, vanilya ve kabartma tozunu derin bir yoğurma kabına alalım, karıştıralım.
  5. Yavaş yavaş un ilave ederek, yumuşak bir hamur elde edelim.
  6. Hamurun 3’te 1’ini ayırıp, streç filme sarıp, buzluğa kaldıralım, donsun.
  7. Kalan hamuru, iki yağlı kayıt arasında merdane ile açalım.
  8. Açtığımız hamuru, yağlanmış tart kalıbına yerleştirip, bastıralım. Boşta kalan yerlere elimle koydum hamuru.
  9. Çatal ile delikler yapalım.
  10. Bu şekildeyken, 13 dakika, 175 dereceye ısıtılmış fırına koyalım. Elmalı harcı koymadan önce, hamurun üstü pembeleşsin.
  11. Fırından çıkaralım, elmalı harcı koyup yayalım.
  12. Üst kısmına da eşit bir şekilde, dondurucuya koyduğumuz hamuru rendeleyelim.
  13. Önceden ısıtılmış, 175 derece fırında, pembeleşinceye kadar, yaklaşık 13 dakika pişirelim.
  14. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra, dilimleyip servis yapabiliriz.

Tart Kalıbında Muhallebili Kek Tarifi

Tart Kalıbında Muhallebili Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:
  • 2 yumurta
  • 1 buçuk çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un
Muhallebisi için:
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin

Tart Kalıbında Muhallebili Kek Tarifi Yapılışı


  1. Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpalım.
  2. Sütü ve sıvı yağı ekleyelim.
  3. Kakao un ve kabartma tozunu ekleyelim hafifçe karıştıralım.
  4. Tart kalıbımızı iyice yağlayalım ve kek harcını dökelim.
  5. 170 derece fırınımızda kontrollü bi şekilde 20-25 dakika pişirelim.
  6. Muhallebisi için unu ve şekeri tencereye alalım.
  7. Sütü ilave edelim ve çırpalım.
  8. Kaynayınca altını kısıp 5 dakika daha ocağın üstünde çırparak pişirelim daha sonra ocağın altını kapatalım.
  9. Margarinimizi ve vanilyamızı ekleyelim karıştıralım.
  10. Kekimizi kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edelim daha sonra pişen kekimizi soğumaya bırakalım.
  11. Soğuyan kekimizi ters çevirelim ve muhallebinizi dökelim istediğimiz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kırmızı Pancar Aromalı Muzlu Pankek Tarifi

Kırmızı Pancar Aromalı Muzlu Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 çay bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı kırmızı pancar(suyu)
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet dilimlenmiş muz

Kırmızı Pancar Aromalı Muzlu Pankek Tarifi Yapılışı

  1. Önce yarım kırmızı pancar, ince ince doğranarak suda kaynatılır. Rengi çıkınca ocaktan alıp, soğutulur.
  2. Daha sonra, tüm malzemeler bir kapta karıştırılarak, pişirmeye hazır edilir.
  3. Normal pankek taktiği ile pişirilir.
Afiyet olsun.

Meyveli Yoğurt Tarifi

Meyveli Yoğurt Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet dondurulmuş şeftali
  • 1 tatlı kaşığı şeker veya bal
  • 1 kase yoğurt

Meyveli Yoğurt Tarifi Yapılışı

  1. Dondurulmuş şeftaliyi parçalara bölüyoruz (ben dört parçaya bölüp bırakıyorum).
  2. Şeker ya da balı ve yoğurdu blendera koyuyoruz.
  3. Üstüne doğranmış şeftaliyi koyup, geçiriyoruz. İşte bu kadar 😅
Not: Tatlı sevenler, şekeri fazla koyabilir. Çocukların bile severek yiyeceği bir yoğurt olacak ayrıca kalıplara koyup, dondurma gibi de verebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Porsiyonluk Somun Ekmek Tarifi

Porsiyonluk Somun Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 su bardağı un
  • 1. 5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker (Tepeli)
  • 3 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 su bardağı su
Üzerine sürmek için;
  • 2 kaşık yoğurt

Porsiyonluk Somun Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bir kapta veya yoğurma kabımızda maya, toz şeker ve bir bardak suyu karıştırarak 10 dakika bekletelim.
  2. 10 dakika sonra tüm malzemelerimizi bir kaba alıp, unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu 10 dk yoğuralım.
  3. Yoğrulan hamuru üzerini streç filmle veya kapaklı bir kapta kapalı olarak 45 dakika mayalanmaya bırakalım.
  4. 45 dakika sonra hamurumuzu tezgahımızın üzerine alarak 8 eşit parçaya bölelim.
  5. Hamurumuzu elimizde minik somun ekmek olarak şekillendirelim. (şekillendirme sırasında elinizle biraz açıp sıkıca onu sarar gibi katlayarak şekil verebilirisniz ) şekil verdiğimiz ekmekleri tepsiye yerleştirelim. (ben bir tepsiye sığması için biraz sıkışık olarak yerleştirdim siz iki tepsi yaparsanız daha güzel şekiller elde edebilirsiniz. ).
  6. Üzerini bir bezle örtüp, yarım saat dinlenmeye yani tepsi mayasına bırakalım.
  7. Yarım saat sonunda üzerine bir fırçayla yoğurt sürelim.
  8. Son olarak üzerine dilediğiniz gibi keskin bir bıçakla çizikler atabilirsiniz. Hiç kesmeseniz de olur.
  9. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında kontrollü olarak 20-22 dakika pişirelim.Bu süre sonunda fırından çıkarınca önemli bir püf nokta olarak üzerine ince bir havlu ve sofra bezi örterseniz ekmeğiniz çok güzel bir yumuşaklıkta olacak. Dışı çıtır içi yumuşacık olacak.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❤️.

Tavuk Patatesli Kızartmalı Soslu Çıtır Börek Tarifi

Tavuk Patatesli Kızartmalı Soslu Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1,5 adet tavuk göğsü
  • 1 adet patates
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 çay bardağı kornişon salatalık
  • 5 yemek kaşığı ketçap
  • 5 yemek kaşığı mayonez
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Tavuk Patatesli Kızartmalı Soslu Çıtır Börek Tarifi Yapılışı

  1. İlk öncelikle, yufkaları üçgen şeklinde 8 parçaya bölelim.
  2. Diğer yandan, tavukları küçük küçük doğrayın ve tavada çok az yağ ile kavuralım.
  3. Sonra, patatesleri küp küp doğrayın ve kızartın.
  4. Kornişon salatalıkları küp küp doğrayın ve tüm malzemeleri birbirine katın.
  5. Ketçap, mayonez ve tuzunu ekleyelim, 1 yemek kaşığı yağ gezdirelim.
  6. Yufkalara, patatesi kızarttığımız yağdan sürelim.
  7. Geniş kısmına tavuklu harçtan koyalım ve sigara böreği gibi saralım. Borcama yerleştirelim.
  8. Üzerine tekrar yağdan sürelim ve 200 derecede, kızarana kadar pişiriyoruz.


Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin. İstediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Cacık ve turşu çok yakışıyor 😊 Afiyet olsun 😊. Hoşça kalın 🤗🏵️🏵️.

İzmir Bombası Tarifi

İzmir Bombası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir çay bardağı ılık su
  • Bir vanilin
  • Bir yemek kaşığı toz şeker
  • Bir tutam tuz
  • 1 buçuk bardak un
Dolgusu için;
  • Kahvaltılık çikolata

İzmir Bombası Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak çikolatalardan birer kaşık alıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Dondurucuya atalım. 10 tane yeterli.
  2. Sıra hamurda. Unu ve tüm malzemeleri ekleyip güzelce yoğuralım. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edip hamuru 15 dk dinlendirelim.
  3. Hamurdan cevizden küçük parçalar koparıp bezeler yapalım. Bezeler 10 parça olacak.
  4. Azıcık bir yağ döktüğümüz zeminde hamuru açıp arasına dondurucuda beklettiğimiz çikolatadan birer tane koyup kapatalım.
  5. Fazla gelen hamuru koparalım. Tepsiye dizip önceden ısıttığımız 225 derecedeki fırına atalım.
  6. Benim fırınımda 7 dk da pişti. Kontrol etmeyi ihmal etmeyin.
Afiyet olsun.