Tavuk Midye Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr tavuk göğsü
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı karbonat
- 6 yemek kaşığı un
- 1 şişe maden suyu (Soda)
- 2 diş sarımsak
- Kekik, karabiber, toz biber, tuz
- Çöp şiş
Tavukları bulamak için;
- 4 yemek kaşığı un
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Tavuk Midye Tava Tarifi Yapılışı
- İlk önce bir kapta iki su bardağı su ve karbonatı karıştırıyoruz.
- Tavukları kuşbaşı olacak şekilde doğrayıp karbonatlı suyun içinde yarım saat bekletiyoruz. Bu esnada yayvan bir kapta un, sarımsak rendesi ve baharatları karıştırıyoruz.
- Sodayı da yavaşça ekleyip, boza kıvamında olmasını sağlıyoruz. Eğer cıvık gelirse biraz daha un takviyesi yapabilirsiniz.
- Dinlenen tavukları süzüyoruz.
- Ve suyunun tamamen süzülmesi için yaklaşık bir on dakika kadar daha bu şekilde bekletiyoruz.
- Suyu iyice süzülen tavukları çöp şişlere diziyoruz.
- Ve önce una sonra hazırladığımız karışıma bulayıp bir tabağa alıyoruz.
- Bütün tavuklar bitince bir tencereye sıvı yağ koyup iyice kızdırıyoruz.
- Ve tavukları çevirerek arkalı önlü kızartıyoruz. Yanında bulgur pilavı ve patates kızartmasıyla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun