14 Haziran 2020 Pazar

NVIDIA Ampere ekran kartları çıkış tarihi sızdırıldı!

RTX 30 serisi Ampere ekran kartları için hazırlıklarını sürdüren NVIDIA’nın, yaz aylarında ürünlerini tanıtması bekleniyordu. Sızdırılan belgeler sonucunda, NVIDIA Ampere ekran kartları çıkış tarihi de ortaya çıktı. 7 nm litografiye sahip Ampere ekran kartları, yüzde 50’ye yakın performans artışı sunmayı hedefliyor.
Daha önce sızdırılan RTX 3080 referans modelini sizlerle paylaşmıştık.

NVIDIA Ampere ekran kartları çıkış tarihi ortaya çıktı

igorsLAB tarafından sızdırılan belgeler sonucu, Ampere ekran kartlarının çıkış tarihi de ortaya çıktı. Belgelere göre, RTX 30 serisi ekran kartların üretimine Ağustos ayında başlanacak. Eylül ayında ise kartların tanıtılması bekleniyor. RTX 3080 haricinde, birde RTX 3090 ekran kartının çıkarılması planlanıyor.
Sızdırılan referans tasarım sonucu oluşturulmuş render görselidir.
RTX 30 serisi, şu anda tasarım doğrulama testi için yapılan DVT aşamasında. Bu da, sızdırılan referans kart tasarımlarını açıklıyor. Bu tasarım henüz test aşamasında. Ortaya bir ürün çıkarıldıysa, büyük ihtimalle kartların nihai tasarımı da bu şekilde olacaktır. Ancak, tanıtım tarihine kadar bu tasarımın değişme ihtimali de var.Temmuz ayının başında ise, kararlaştırılan tasarımın test örneği aşamasının başlaması planlanıyor. Test örneğin aşamasının ise Temmuz ortasına kadar tamamlanması bekleniyor. Kartın seri üretimine ise Ağustos ayında başlanacak.
NVIDIA Ampere ekran kartları çıkış tarihi ise Eylül ayı olarak belirlenmiş. Tanıtıma ek olarak bu ay içerisinde, performans testlerinin de paylaşılması bekleniyor. Çizelgeye baktığımız zaman, ekran kartlarının BIOS güncellemesini Ağustos ayının başında alması bekleniyor. Bu durumda, Ağustos ayına kadar sızdırılan performans testleri, gerçek performansı yansıtmayacaktır.
Bu zaman kadar görülmemiş bir referans tasarım üzerinde çalışan NVIDIA, geçmişte çalıştığı iki farklı OEM üreticisi ile birlikte çalışıyor. Üst seviye kartların soğutucu bloğunun ise 150 dolara mal olduğu belirtiliyor. Referans kartlarda, standart ekran kartlarına kıyasla çok daha kaliteli malzeme ve birinci sınıf soğutma çözümü kullanılması planlanıyor.
Bununla birlikte seriye RTX 3090 ekran kartının eklenmesi, kafaları karıştırmış durumda. Son zamanlarda 9 rakamı, i9 ve Ryzen 9 gibi üst seviye ürünleri temsil ediyor. NVIDIA’da aynı durumu amaçlamış olabilir.

KFC’nin yeni oyun konsolu KF Console duyuruldu

Konsol denince ilk akıllara gelen iki şirket var. Biri Microsoft, diğeri de iki gün önce PlayStation 5‘i tanıtan Sony. Ancak dünyanın en büyük fast food zincirlerinden olan KFC, bu sektörde de ismini duyurmaya hazırlanıyor. KFC’nin duyurduğu yeni oyun konsolu KF Console, gerçek mi yoksa şaka mı?

KFC’nin yeni oyun konsolu KF Console duyuruldu

Fast food zinciri KFC, Twitter üzerinden KFC Gaming hesabından bir video paylaştı. “Oyunculuğun geleceği burada” mesajıyla paylaşılan video, KFConsole adı verilen yeni oyun konsolunun tasarım ve özelliklerini içeriyor.
kfc yeni oyun konsolu kf console
KFC, yeni oyun konsolu için çıkış tarihini 12 Kasım 2020 olarak açıkladı. Ancak halen bu tweet’in parodi mi yoksa gerçek mi olduğu henüz anlaşılamadı. Öte yandan özellikleri de açıklanan konsolda bir adet Blu-ray disk sürücüsü yer alacak. Ayrıca gerçek 4K çözünürlük ve 120 FPS desteği de bulunacak.
Dünyanın en büyük fast food zincirlerinden KFC, sizce gerçekten böyle bir konsol üretimi gerçekleştirmiş midir? Eğer ürettiyse PlayStation 5 ve Xbox Series X ile baş edebilir mi? Yoksa bu tanıtım sadece bir eğlence / parodi amaçlı mıdır? Yorumlarınızı bekliyoruz…

7 Haziran 2020 Pazar

Dinazor Tarifi

Dinazor Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 dilim kaşar peynir
  • 1 adet krep
  • Yarım yeşil biber
  • 1 adet salatalık
  • Peynir
  • Yarım havuç

Dinazor Tarifi Yapılışı

  1. Krep görselde ki gibi kesilerek tabağımızın orta yerine yerleştirilir.
  2. Kaşar peyniri ufak üçgen şekli vererek keselim, görselde ki gibi yerleştirelim.
  3. Salatalıkların kabuğunu soyup dilim dilim keserek uygun şekilde yerleştirip boyun ve baş kısmı yapılır.
  4. Kuyruğu ise yeşil biberden yapılır. Ayaklarını havuçtan yapalım. Etrafını istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Etli Bamya Yemeği (En Pratik) Tarifi

Etli Bamya Yemeği (En Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram bamya (yazdan hazırlanmış dondurucuya koyduğumdan kullandım )
  • 100-150 gram kuşbaşı et ( 1 avuç kadar)
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz, pul biber (az)
  • Yarım limon suyu
  • 1 lt sıcak su

Etli Bamya Yemeği (En Pratik) Tarifi Yapılışı

Bamyaları yazdan hazırlayıp kullanınca çok pratik oluyor. En pratiğinden bamya yemeği 😍
  1. Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp yağda soteleyin. Üzerine az tuz ilave edin. Pembeleşince kuzu veya dana etini ekleyin.
  2. Suyunu çekince salçayı ilave edip karıştırın. Üzerine sıcak suyun yarısını ve limon suyunu ekleyip pişmeye bırakın.
  3. İyice yumuşayınca bamyayı da ekleyip pişmeye bırakın. Duruma göre sıcak sudan biraz daha ilave edin. ( ben çok sulu tercih etmiyorum )
  4. Arzuya göre tuz ve pul biber ekleyin. 15-20 dakika daha pişsin. Malzemeler özleşince bamya yumuşayınca yemeğimiz hazır olacaktır.
Afiyet olsun 💐💐.

Yağlı Pide (Edremit Usulü Tarifi

Yağlı Pide (Edremit Usulü Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
  • Aldığı kadar un
İç malzemesi için;
  • 1 adet soğan
  • 1 bağ taze soğan
  • Dereotu
  • Lor peynir
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam
  • Çörek otu

Yağlı Pide (Edremit Usulü Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba yumurtalar kırılır. Yoğurt, sıvı yağ, tuz eklenir. Kabartma tozu ve un ilave edilip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Kenarda bekletilir.
  2. Diğer taraftan iç malzemesi için soğan küçük küçük doğranır. Ardından taze soğan dereotu da doğranıp peynire eklenir. Baharatları da katılıp karıştırılır.
  3. Tepsi güzelce yağlanır. Hazırlanan hamur ortadan ikiye ayrılıp iki ayrı hamur elde edilir. Hamurlardan biri tepsiye eşit bir şekilde el yardımıyla basılır.
  4. Sonra hazırlanan harç eşit şekilde tepsideki hamura dökülür yayılır. Kalan diğer hamur tepsi boyutunda açılıp harcın üzerine kapatılır.
  5. Yumurta çırpılır sıvı yağ eklenir. Tepsideki pidenin üzerine sürülür. Kare şekilde kesilir. Susam ve çörek otu serpilir.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

Kavurma Makarna Tarifi

Kavurma Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ +(1 yemek kaşığı kadar tereyağı veya margarin)
  • Kaynar su
  • Dilerseniz (yarım tavuk bulyon)
  • Tuz

Kavurma Makarna Tarifi Yapılışı

Bizim oraların en kolay yemeğidir. Acil bir misafir mi geldi kavrulur bir makarna pişirilir ☺️çok sevdiğimiz bir lezzettir denemenizi tavsiye ederim.
  1. Tencereye sıvı yağ alınır üzerine makarna eklenir karıştırarak kavurmaya başlanır. Kavrulunca tereyağını ekleyip bir kaç tur karıştırıp yağın erimesi sağlanır.
  2. Bulyon kullanmak isterseniz çok güzel lezzet veriyor ama kullanmak şart değil. Bulyonu koyup makarnaların üzerini 1, 5-2 parmak civarı geçecek şekilde kaynar suyu eklenir tuz atılır. (bulyon kullanacaksanız tuz miktarını az kullanın).
  3. Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra altını kısıp makarna suyunu çekene kadar pişirilir.( suyunu çektikten sonra tadına bakıp makarnanın diriliğine göre az su ilavesi daha yapabilirsiniz ).
  4. Altını kapattıktan sonra 10 dakika kadar dinlendirip arzuya göre servis edilir.( sade olarak ta -ketçap/ mayonezle de yada servisi ettiğim gibi üzerine kaşar serpip ortasına yoğurt koyarak ta tüketebilirsiniz).

Enginarlı Bezelye Çorbası (Yaza Merhaba Çorbası) Tarifi

Enginarlı Bezelye Çorbası (Yaza Merhaba Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 6 adet çanak enginar
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 dış sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım demet dereotu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber ( arzuya göre )
  • 5 veya 6 su bardağı su

Enginarlı Bezelye Çorbası (Yaza Merhaba Çorbası) Tarifi Yapılışı

Yazın hafif,, sağlıklı ve ılık olarak yenecek koyuca çorba isteyenler için alternatif olabilir, 🥗🥗🥗
  1.  Kuru soğanı yemeklik doğrayın sarımsakları ince ince kıyın.
  2.  Enginarları küçük küçük küp küp doğrayın ve yarım limon suyu ekleyerek karıştırın.
  3.  Tencereye zeytinyağı ile tereyağı alın, soğan ve sarımsaklarla beraber biraz kavurun.
  4.  Enginarları ekleyerek biraz daha kavurun.
  5.  Üzerine 5 bardak kadar sıcak su dökün, yumuşayıncaya kadar pişirin.
  6.  Suyu az gelirse bir iki bardak daha sıcak su ilave edin. Damak tadınıza göre kıvamını ayarlayın.
  7.  El blenderiyle yumuşayan enginarı ezin. İçine haşlanmış bezelyeyi ekleyin, damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyerek beş dakika kadar daha pişirin.
  8.  Ocaktan alın kıyılmış dereotunu üzerine dökün ve karıştırın,,.
Afiyetler olsun.

Semizotu (Pirpirim) Salatası Tarifi

Semizotu (Pirpirim) Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 demet semizotu
  • 2 orta boy domates
  • 2 salatalık
  • 1 büyük kuru soğan
Sosu için;
  • Yarım limon
  • 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Semizotu (Pirpirim) Salatası Tarifi Yapılışı

Mümkünse kendiliğinden yetişen semizotunu tercih ederseniz lezzeti ikiye katlamış olursunuz 😋
  1. Semizotunu iri iri kesiyoruz.
  2. Domatesleri ve kabuğu soyulup küp küp doğranmış salatalıkları da ilave ediyoruz.
  3. Kuru soğanı da ince ince piyazlık kıyıyoruz .
  4. Nane, tuz ,yağ,limon suyu, nar ekşisi ile tatlandırıyoruz. Karıştırıp servis ediyoruz. Afiyet olsun 😋

Tavada Mangal Tadında Tavuk Şiş Tarifi

Tavada Mangal Tadında Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 -1000 gram tavuk but eti ( göğüste olabilir)
Marinasyon için:
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 dış sarımsak
  • Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
Pişirmek için:
  • 1 çay bardağından az sıvı yağ

Tavada Mangal Tadında Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı

  1. Kemiğinden ayrılmış tavuk but etlerini kuşbaşı doğrayın.
  2. Birazcık döndürüp doğrarsanız şekli daha güzel olur ve çabuk doğranır.
  3. Doğradığınız etleri uygun bir kaba alıp üzerine salça, süt, yoğurt, sıvı yağ, sarımsak ve baharatları ekleyin.
  4. Tüm malzemeyi elinizle ve kaşıkla güzelce harmanlayın.
  5. Ağzını kapatıp buzdolabında en az 2 saat en çok 24 saat kadar dinlendirin.
  6. Dinlenip marine olmuş etleri çöp şişlere geçirin ve az yağlı tavada kapağı açık bir şekilde pişirin.
  7. Bir tarafı yeterince kızarmadan diğer tarafına çevirmeyin yoksa suyunu salacaktır ve o lezzeti yakalayamayacaksınız.
  8. Kızaran çöp şişler servise hazırdır.
Afiyet şifa olsun.

Soğansız Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Soğansız Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kapya
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı bulgur
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, karabiber, bol nane, pul biber

Soğansız Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Biberler ve havuçlar küp küp doğranır.
  2. Sıvı yağ dökülmüş tencerenin içine atılır kavrulmaya başlanır.
  3. Daha sonra salça ilave edilir kavurmaya devam edilir.
  4. Sonra bulgular eklenir 5 dk daha kavrulur 4 su bardağı kaynar su ilave edilip baharatlar ve tereyağ da eklenir.
  5. Kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  6. Bulgurlar yumuşadığımda ocak kapatılır.
  7. Demlenmesi için bir kenara alınır. Afiyet olsun 😋.

Tavuklu Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

Tavuklu Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram tavuk göğsü
  • 1 tane sivri biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 buçuk su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağını haşladığımız tavuğun suyu
  • 1 yemek kaşığı terem yağ, 2 kaşık sıvı yağ
  • Karabiber, tuz kırmızı pul biber

Tavuklu Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı



  1. Tavuğumuzu haşlayıp ufak ufak doğrayıp bir kenara bekletiyoruz.
  2. Tenceremize yağlarımızı koyup arpa şehriyemizi de ilave edip kavurmaya başlıyoruz.
  3. Rengi dönünce içine ince ince doğradığımız biberlerimizi ilave ediyoruz.
  4. Biberlerle beraberde biraz kavurduktan sonra tavuğumuzu ilave ediyoruz .
  5. Bir iki karıştırdıktan sonra 2 bardak tavuk suyunu da ilave ediyoruz.
  6. Tuzunu, karabiberi kırmızı biberini de ilave edip pişiriyoruz.
  7. Pişince üstüne kağıt havlu koyup 10 dakka dinlendirip servis ediyoruz .

Medovik – Ballı Rus Pastası – Russian Honey Cake Tarifi

Medovik – Ballı Rus Pastası – Russian Honey Cake Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 400 gram un
  • 1 fiske tuz
Kreması için;
  • 400 ml krema
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
2. öneri krema tarifi;
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • (daha hafif bir tat olması istenirse 2. krema tarifini kullanabilirsiniz..)

Medovik – Ballı Rus Pastası – Russian Honey Cake Tarifi Yapılışı


  1. Önce kremayı hazırlayalım. Bal ve tereyağı hariç diğer malzemeler tencereye alınır. Sürekli karıştırarak krema pişirilir, bal ve tereyağı konup karıştırılır. Soğumaya bırakılır.
  2. Yumurta, şeker ve bir fiske tuz çırpma kabına konup rengi biraz açılana kadar çırpılır. Tencereye alınır.
  3. Tereyağı ve bal ilave edilip, ocakta eriyene kadar karıştırılır. 1 çay kaşığı karbonat konup karıştırmaya devam edilir.
  4. Hafif kabarcıklar olmaya başlayınca un ilave edilir ve hamur toparlanıncaya kadar 2-3 dakika karıştırılıp ocaktan alınır.
  5. Un serptiğimiz tezgaha alınır. Rulo haline getirip 8 bezeye ayrılır. Yuvarlanıp üzeri streçle kapatıp yarım saat kadar buzdolabında bekletilir.
  6. Hafif un serpilmiş slikon üzerinde 25 cm çapında açılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye konur. Çatalla delinir. 180 derece turbo fırında 4 dakika kadar pişirilir. (kontrollü olarak pişirelim. Fırın ısındıkça daha çabuk pişecektir. Yoksa rengi koyulaşır, kurur ve kırılır ).
  7. Yuvarlak her hangi bir kalıpla kesilir. (tabak, kapak vs) hepsi bu şekilde hazırlanır.
  8. Kenarından çıkan parçalar rondodan geçirilir. (çok teferruatlı gibi görünse de, biri fırında pişerken diğerini açıp hazırlayınca kısa sürede pişiyor).
  9. Hazırlamış olduğumuz pastalar, aralarına krema sürülerek üst üste konur. Üstü ve yanları da krema ile kapatılıp, her tarafı rondoda çekilmiş olan pasta kırıntılarıyla kaplanır. Bir gece buzdolabında bekletip servis yapılır. Sevgiyle kalın.

İspanyol Pilavı Tarifi

İspanyol Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 çay bardağı yasemin pirinç
  • 2, 5 çay bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
Pilava ek malzemeler:
  • 4 adet orta boy domates
  • 1 adet orta boy kapya biber
  • 1 adet büyük boy çarliston biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 kutu konserve meksika fasulyesi (net süzülmüş 255 gram)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı sarımsak granül
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

İspanyol Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci berrak su akana kadar soğuk suyla yıkayıp, üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyerek 20 dakika şişmeye bırakıyoruz.
  2. Bu sırada soğanı, kapya ve çarliston biberi küp küp kesip zeytinyağıyla birlikte uygun bir tavaya koyup kısık ateşte sotelemeye başlıyoruz.
  3. Domateslerin kabuklarını soyup baharat ilavesiyle birlikte tavaya ekliyoruz ve domatesler suyunu salıp çekene kadar orta büyüklükte ocakta orta ateşte pişirip kenara alıyoruz.
  4. Şişen pirinçlerimizi uygun bir tencereye alıp zeytinyağı, tuz ve sıcak suyunu ilave edip harmanlıyoruz ve kapağını kapatıyoruz.
  5. Orta büyüklükte ocakta kısık ateşte 15 dakika kapağı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  6. Pişen pirinçlere sebzelerimizi ve süzüp yıkadığımız meksika fasulyelerimizi ekleyip iyice harmanlıyoruz.
İspanyol pilavımız hazır.
Buen provecho!