20 Haziran 2020 Cumartesi

Adana Usulü Su Böreği Tarifi

Adana Usulü Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • 150 gram tere yağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • İçine istediğiniz iç harcı

Adana Usulü Su Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Önce yumurtaları tuzu suyu yoğurma kabına alın bi çırpın.
  2. Ardından aldığı kadar un koyun biraz sert hamur olacak onları 10 parçaya bölün.
  3. 1 saat dinlendirin sonra her parçayı açın çarşafta kurutun diğer tarafta derin bir tencereye suyu, 1 yemek kaşığı tuzu ,1 yemek kaşığı zeytin yağı koyun.
  4. Ocağa alın kaynasın tepsiyi yağlayın içine ilk hamuru haşlamadan tepsiye yayın diğerlerini tek tek haşlayıp soğuk suya atıp suyu süzdürün.
  5. Tepsiye yayın her katı yağlayın beşinci yufkanın ortasına istediğiniz iç harcı koyun kalan yufkaları da aynı şekilde tepsiye döşeyin.
  6. Son yufkayı haşlamayın üzerine kalan yağı gezdirin.
  7. 200 dereceli fırında üstü kızarınca tepsiyi ters çevirin altıda kızarsın.
Afiyet olsun.

Saray Sofralarından Hünkar Beğendi Tarifi

Saray Sofralarından Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler et için;
  • 600 gram kuşbaşı et
  • 2 tane soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 tane domates
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
Malzemeler beğendi için;
  • 5 tane patlıcan
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 bardak süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • Yarım  su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Saray Sofralarından Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı

    1. Etleri suyunu bırakıp çekene kadar ağzı kapalı tencerede pişirelim.
    2. Suyunu çekince etleri bir tabağa alıp tencereye sıvı yağ ile soğanı alalım.
    3. Soğanlar pembeleşinceye kadar pişirelim. Soğan pembeleşince sarımsakları ekleyelim.
    4. Bir kere karıştırıp etleri ekleyelim.
    5. Etler soğan ve sarımsak ile biraz kavrulunca salça, domates, tuz ve karabiberi ekleyelim.
    6. Salçası kavrulunca üzerine suyu ekleyip, ağzı kapalı kısık ateşte pişmeye bırakalım.
    7. Beğendiye geçelim. Patlıcanları 200 derece fırında közleyelim. Közlenmiş patlıcanları ince ince doğrayalım.
    8. Tavaya tereyağ ile unu alıp unun kokusu çıkana kadar kavuralım. Üzerine patlıcanları ekleyelim.
    9. Tavadakileri iyice karıştıralım ve üzerine karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyelim. Üzerine tuz ve karabiberi ilave edelim.
    10. Son olarak kaşarı da ekleyip ocağı kapatalım.
    11. Beğendinin üzerine etleri serpiştirerek sıcak servis edin.
    Afiyet olsun.

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 3 adet çarliston biber
  • 3 adet domates
  • 2 su bardağı bulgur
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye yağlar konur hafif kızdırılır küp küp doğranmış soğan bir eklenir pembeleşince ince doğradığımız biber eklenir .
  2. İkisi kavrulduktan sonra domates eklenip 5 dakika kadar kavrulur.
  3. Yıkayıp süzdüğümüz bulgur ilave edilir .
  4. Hafif kavurduktan sonra sıcak su ilave edilir baharatlar atılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır.

Dağ Kekikli Omlet Tarifi

Dağ Kekikli Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet taze dağ kekiği
  • 3 yumurta
  • Tereyağ ve az miktarda su
  • İsteğe göre toz biber ve tuz

Dağ Kekikli Omlet Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 3 yumurtamızı kasemize kırıp suyunu ekleyip çırpalım.
  2. Ardından tavamıza tereyağı koyup kızdıralım.
  3. Orta ateşte ve bir yandan elimizde dağ kekiği demetine 2 kez pat pat vuralım ve dökülenler kasemize gelsin ve ardından yeniden çırpalım.
  4. Kızgın tavamıza tuz ekleyip kaseyi boşaltalım ve kapak kapatıp pişmesini bekleyelim.
  5. Altı kızaran omletimizi kapak yardımıyla çevirip altını kapatalım ve bir dakika sonra servis tabağımıza alalım.
  6. Dağ kekikli omletimiz servise hazır.
Afiyet olsun 🎀.

Top Kek (Kalan Kekleri Değerlendirme) Tarifi

Top Kek (Kalan Kekleri Değerlendirme) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 dilim kalan kek
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Top Kek (Kalan Kekleri Değerlendirme) Tarifi Yapılışı

  1. Kalan kekleri rondodan geçiriyoruz.
  2. İçine süt ve 1 çay kaşığı tarçın ilave ediyoruz.
  3. Güzelce yoğuruyoruz.
  4. Hamur haline gelen karışımdan.
  5. Top top halinde yuvarlıyoruz.
  6. Az miktarda koyacağımız tabağa.
  7. Az miktarda da en son üstüne serpiyoruz.
  8. Tarçın miktarı size kalmış ben çok sevmediğim için az kullandım.
Afiyet olsun.

Fit Yulaflı Kurabiye Tarifi

Fit Yulaflı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yulaf unu(rondodan geçirdim)
  • Yarım  su bardağı yulaf
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı pekmez
  • Yarım  çay bardağı tahin

Fit Yulaflı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Yulafı rondodan geçirdikten sonra pekmez ve tahini ekleyip karıştırıyorum.
  2. Zevkinize göre tahini veya pekmezi azaltıp arttırabilirsiniz .
  3. 180 derecede 10 -15 dakika arası pişirin kıtır seviyorsanız veya yumuşak severim derseniz süreyi değiştirebilirsiniz.

Tarihli Cevizli Kurabiye Tarifi

Tarihli Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı ceviz ( 1 su bardağı cevizi içine, ) 1 su bardağı ceviz dışına
  • 1 su bardağı tahin
  • 2 paket vanilya
  • 1 tane yumurta sarısı içine ( akı dışına )
  • 3,5 su bardağı un

Tarihli Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemelerimizi bir kaba alıyoruz.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuruyoruz.
  3. Kıvamını anlarsınız, yumuşacık olunca ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp, yumurta akına batırıp sonra cevize batırıyoruz ☺️
  4. işte bu kadar 🌺.
Afiyet bal şeker olsun herkese 🙏🏻

Aysberk Salata (Aynı Tür Salatalardan Sıkılanlara) Tarifi

Aysberk Salata (Aynı Tür Salatalardan Sıkılanlara) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım aysberk (göbek marul)
  • 2 tane orta boy salatalık
  • 5-6 dal dereotu
  • 1 küçük kase konserve mısır
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı yoğurt (katı yoğurt olmalı.süzme yoğurt olursa çok güzel olur)
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz
Üzerine gezdirmek için :
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Aysberk Salata (Aynı Tür Salatalardan Sıkılanlara) Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar. Hep aynı tür salatalardan sıkılanlar için çok lezzetli çok farklı bir salata tarifi. Tavsiye ederim. Bu tarifin içerisine bir miktar haşlanmış tavuk eti koyarak 5 çaylarınız içinde kullanabileceğiniz bir salata haline dönüştürebilirsiniz.
  1. Yapımı için yarım göbek marul, salatalıklar ve dereotu ince ince doğranıp derin bir kaseye alınır.
  2. İçerisine ezilmiş sarımsak, mısır, yoğurt, mayonez ve tuz eklenip güzelce harmanlanır.
  3. Servis tabağına alınıp üzerine zeytinyağı gezdirilir.
  4. Bu tarz tariflere her zaman süzme yoğurt çok daha güzel yakışıyor elinizde varsa süzme yoğurt kullanabilirsiniz.
  5. Salata malzemelerini hazırlayıp yemekten az önce yoğurdunu karıştırırsanız sulanmasını engellemiş olursunuz.
Denemek isteyenlere afiyet olsun şimdiden👍🏻☺️

Mantarlı Kremalı Makarna Tarifi

Mantarlı Kremalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 1 paket krema
  • 400 gram mantar
  • 1 tane büyük boy soğan
  • 2 diş sarımsak (isteğe göre)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ̆
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5 su bardağı su
  • 5 yaprak fesleğen

Mantarlı Kremalı Makarna Tarifi Yapılışı

Sizlerinde denemesini istediğim bu tarifi paylaşıyorum.
  1. Soğan, mantar, fesleğen ve baharatlar ile buluşan bu makarna tarifini sizlerde denemelisiniz.
  2. Hazırlanışı.
  3. Büyük yanmaz bir tavaya yağımızı, ay şeklinde doğradığımız soğan ve rendelediğimiz sarımsağımızı koyup karamelize ediyoruz.
  4. Ardından doğradığımız mantarlarımızı da ekleyip kavuruyoruz.
  5. Salça baharatlar ve tuzumuzu katıp biraz daha kavuruyoruz.
  6. Suyumuzun içerisine kremamızı koyup karıştırıp sosumuza ilave ediyoruz.
  7. İçerisine makarnalarımızı alıp kaynadıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
  8. Pişerken içerisine fesleğen yapraklarımızı ekleyip karıştırıyoruz.
Afiyet olsun 🥰.

Sebze Çorbası Tarifi

Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 çarliston biber
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 litre su
  • Sıvıyağ
  • Karabiber
  • Tuz

Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

‎بِسْــــــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمٰنِ ارَّحِيم.
  1. İlk olarak tüm malzemeleri küp küp doğrayıp sıvı yağda soteliyoruz.
  2. Unu ekleyip 2 dakika daha kavuruyoruz.
  3. Üzerine sütü ekleyip 2 dakika pişiriyoruz.
  4. Suyunu ve tuzunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  5. Piştikten sonra blender ile parçalıyoruz.
  6. Karabiber ekleyip bir taşım kaynatıyoruz. Servise hazır. Afiyet olsun inşallah ☺️🌸.

Parmak Yedirten Çıtır Tavuk Tarifi

Parmak Yedirten Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • Uzun ince doğranmış 2 adet tavuk göğsü
  • 1 şişe soda
  • 1 kase un
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 büyük kase dolusu rondodan iri halde çekilmiş kahvaltılık gevrek
Kızartmak İçin;
  • Sıvı yağ
Unun İçine Eklemek İçin;
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • Sarımsak tozu (varsa ekliyoruz)

    Parmak Yedirten Çıtır Tavuk Tarifi Yapılışı

    1. Jülyen doğranmış tavukları, 1 saat boyunca soda içerisinde bekletip, ardından süzgeçte suyunu süzün.
    2. Unun içerisine, baharatları ekleyip karıştırın ve tüm tavuk parçalarını, her tarafını kaplayacak şekilde una bulayıp, fazla unu silkeleyin ve bir tepsiye dizin. Mutfakta yardımcınız yoksa, bu şekilde daha pratik oluyor.
    3. 2 yumurtayı ayrı bir kaba kırıp, içerisinde kremayı ekleyip çırpın. Krema yoksa, eklemeseniz de olur ama krema ile daha lezzetli oluyor.
    4. Unlanmış tavukları, yumurtaya bulayıp, en son kahvaltılık gevrekle kaplayın ve kızgın yağda kızartın. Çok kısa sürede pişiyorlar. But veya kanat kullanacaksanız; ocağın altını biraz kısıp, içinin pişmesi için daha uzun süre ocakta tutup, kontrollü pişirin.
    5. Yanına fırında çıtır patates ve soslu marul salatasıyla servis etmiştim. Patatesin tarifi sayfada mevcut.
    6. Salata için; 4-5 büyük marul yaprağını ince ince doğrayıp, içerisinde 1 havuç rendeledim.
    7. Sosu için de; 3-4 yemek kaşığı mayonez, yarım yemek kaşığı hardal ve 1 yemek kaşığı elma sirkesini karıştırıp, tüm malzemeleri harmanladım.
    Deneyenlere afiyet olsun.

Tartolet Tarifi

Tartolet Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için
  • 150 gram margarin (1 margarinin yarısı)
  • 1 yumurta
  • Yarım bardak şeker
  • 2.5 su bardağı un
Kreması için
  • 3 su bardağı süt
  • 3 kaşık un
  • 1 bardaktan biraz az şeker
  • 1.5 kaşık mısır nişastası
  • 1 vanilin
Süslemesi için
  • Muz
  • Kiraz
  • Eritilmiş çikolata (İsteğe bağlı)

Tartolet Tarifi Yapılışı

🤗🤗selamünaleyküm arkadaşlar harika bir tarifim var parmaklarinizi yiyeceksiniz. Denemekten hiç korkmayın. 😎😋.
  1. Öncelikle kremamızı yapalım.Sütü, şekeri, un ve nişastayı tencereye alalım kıvamını alana kadar karıştıralım. Dikkat dibi tutmasın 😁. Sonradan vanilini ilave edelim. Bunu soğumaya bırakalım.
  2. Hamura geçelim.Oda ısısında olan margarini ve şekeri iyice yoğuralım.
  3. Yumurta ve unu da ekleyip iyice yoğuralım.
  4. Kulak memesi kıvamına gelene kadar. (kıvamı tutmazsa ununuzu az daha ekleye bilirsiniz, undan una fark edebiliyor. )
  5. Hamuru iki beze yapalım oklavayı alıp birinci bezeyi yavaştan açalım. Ne çok ince ne çok kalın.
  6. Daha sonra kalıbınızdan biraz büyük bir eşyayla (ben ağzı geniş bardak kullandım) kesip kalıbı da margarin le yağlayıp içine yerleştirin.
  7. Orta kısmına çatal batıra bilirsiniz. Şişmesin diye. Bu işlemi kalıbınız bitene ve hamurunuz bitene kadar devam edin.
  8. Fırını önceden ısıtın daha sonra 200 dereceye getirip 35 40 (bazı fırınlarda daha az olabilir hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
  9. Fırından çıkınca soğusun. Kreması da soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyin. 🤗😋😋.
    Şimdiden herkese afiyet olsun.

Lahmacun Tarifi

Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • 1 tane domates
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (yada 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım bardak su
Hamuru için;
  • 2 su bardağı un
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı su
  • Tuz

Lahmacun Tarifi Yapılışı

Çıtır çıtır enfes bir lezzet denediğinizde favori lahmacun tarifiniz bu olabilir🙊Bu ölçüden 4 tane lahmacun çıkıyor orantılı olarak malzemeyi arttırabilirsiniz 😉.
  1. Önce unu bir kaba alıyoruz içine tuzu atıp suyu ekleyerek güzelce yoğuruyoruz.
  2. Üzerini bezle örtüp dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım.
  3. Domates, soğan, sarımsak ve biberleri iri iri doğrayarak robottan geçiriyoruz.
  4. Maydanozu da ekleyip 2/3 sn daha çekiyoruz.
  5. Baharatları ve salçayı ekliyoruz.
  6. Hazırlanan sosu kıymayla buluşturduğumuzda enfes lahmacun harcımız hazırdır.
  7. Kıvamının baya cıvık olması gerekiyor bu yüzden harca yarım bardak kadar su ekliyoruz.
  8. Şimdi hamuru mandalina büyüklüğünde 4 eşit parçaya ayırıyoruz.
  9. Her bir bezeyi 28-30 cm genişliğinde incecik açıyoruz.
  10. Tepsi yada kesme panosunun üzerine un serpiştirerek açtığımız hamuru koyuyoruz (fırın tabanına yerleştirmesi kolay olması için)
  11. Harcımızı sürüyoruz.
  12. 220 derece alt ısıtmaya ayarladığımız fırının yine alt tabanına un serperek lahmacunumuzu yerleştiriyoruz.Yaklaşık 7-8 dk sonunda pişmiş olacaktır.Bu sürede diğer hamuru açabilirsiniz afiyet olsun😋🤩.