16 Temmuz 2020 Perşembe

Cevizli, Peynirli Semizotu Salatası Tarifi

Cevizli, Peynirli Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım  demet semizotu
  • 2 salatalık
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 1 domates
  • 50 gram beyaz peynir
  • 50 gram iri kıyılmış ceviz
  • 1 diş sarımsak
  • 1/4 (çeyrek) limon
  • Nar ekşisi
  • Zeytinyağ
  • Tuz

Cevizli, Peynirli Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Sebzelerimizi iri olacak şekilde doğrayalım.
  2. Ayrı bi yerde sosumuzu hazırlayalım.
  3. Salatamıza dökelim. Karıştıralım.
  4. Üzerine ceviz ve beyaz peynir ilave edip servise sunalım.
Afiyet olsun 😋.

Tavuklu Krep Sarma Tarifi

Tavuklu Krep Sarma Tarifi İçin Malzemeler

Krep hamuru için;
  • 3 adet yumurta
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 350 ml süt
  • Yaklaşık 2 bardak kadar un/ 200 gr
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
İç harcı için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet haşlanıp didiklenmiş tavuk budu
  • 1 çay kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz veya pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 konserve garnitür
  • Tuz
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım bardaktan biraz fazla un
  • Tuz
  • 1 litre süt
  • 2-3 avuç kaşar peyniri rendesi
Üzeri için:
  • 200-300 gr kaşar peyniri rendesi
Kullandığım bardak 170 ml

Tavuklu Krep Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Krep hamuru için yumurtalar ve tuz karıştırma kabına alınır. İyice çırpılır.
  2. Bir taraftan sütü ilave edilip, karıştırmaya devam edilir.
  3. Unu iki-üç seferde eklenir ve ara vermeden çırpılır. En son kabartma tozu eklenir ve bir kez daha çırpılırak işleme son verilir.
  4. İç harcı için tavaya yağ ve tavuk eti alınarak sotelenir. Salça ve baharatlar ilave edilerek soteleme işlemine devam edilir. Garnitür eklenir ve tuzu atılarak ocaktan alınır.
  5. Ardından krepler tek tek yağsız teflon tavada arkalı-önlü pişirilir.
  6. Beşamel sos için ise; yağlar ve un tencereye alınır. Un kokusu çıkana kadar kavrulur. Süt ve tuzu ilave edilir. Koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. Ocağın altı kapatılır ve kaşar peyniri de eklenerek karıştırılır.
  7. En son pişen krepler tek tek tezgaha serilir. Ortalarına tavuklu iç harç yerleştirilir. Üzerine beşamel sos yayılır. Kenarlardan kapatılarak sarılır. Borcama sırayla dizilip üzerlerine kalan beşamel sos sürülür. Kaşar peyniri serpilir.
  8. Isıtılmış 175 dereceli alt/üst ayar fansız fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  9. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Toyga (Yoğurt) Çorbası Tarifi

Toyga (Yoğurt) Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı et ya da tavuk suyu (yoğurdu ezmek için)
  • 5 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Tuz
Üzerine;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Pulbiber, nane ya da salça
  • Karabiber

Toyga (Yoğurt) Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye yoğurdu, yumurtayı, unu, 1 su bardağı et suyunu alın.
  2. Yoğurdu eze eze karıştırın.
  3. Pirinç, nane ve kalan etsuyunu ilave edip ocağa alın.
  4. Kesilmemesi için aynı yöne sürekli karıştırın.
  5. 10 dakika kadar sonra kaynamaya başlayınca ocağı kısık konuma getirin.
  6. Pirinçler yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika kadar daha pişirin.
  7. Tereyağını karartmadan eritin.
  8. İçine nane ve pulbiber atıp karıştırın ocaktan alın yada yine tereyağına 1 çay kaşığı salça ilave edip salçayı karıştırın.
  9. Her yerine yayın ocaktan alın.
  10. Çorbayı servis tabağına alın üzerine sosundan gezdirin.
  11. En son karabiber serpiştirip servis yapın. Afiyetle.

Zeytinyağlı Yaz Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Yaz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Zeytinyağlı Yaz Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Havucu, soğanı ve sarımsağı doğrayıp zeytinyağı ile soteliyoruz.
  2. Kabağı ve biberi de temizleyip verev şeklinde doğruyoruz.
  3. Bunları da sotelenen havucun üzerine ilave edip baharatlarını da katıyoruz.
  4. Üzerine 2 çay bardağı su ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.
  5. Pirincini de katıp sebzeler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
  6. Fazla karıştırma yapmayalım ki sebzeler dağılmadan pişsin.
Çok lezzetli yemeğimiz hazır afiyetler olsun.

Haydari Tarifi

Haydari Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram süzme yoğurt
  • 1 demet dereotu
  • 2 çorba kaşığı kuru nane
  • 50 gr beyaz peynir
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
Üstünü süslemek için;
  • Zeytinyağı

Haydari Tarifi Yapılışı

  1. Dereotunu çok ince doğrayalım. Sarımsağı ezelim.
  2. Beyaz peyniri de iyice ezelim. Yoğurdun içine ilave edelim.
  3. Kuru nane ve tuzla birlikte tüm malzemeyi karıştıralım. Servis tabağına alalım.
  4. Üzerini zeytinyağı ile süsleyelim.
Afiyet olsun.

Yaban Mersinli Limonlu Vegan Kek Tarifi

Yaban Mersinli Limonlu Vegan Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek harcı için:
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı su veya bitkisel süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu veya karbonat
  • 1 paket şekerli vanilya veya 1 çay kaşığı sıvı vanilya
Sosu için:
  • 1 orta boy çay bardağı yaban mersini(boyuta göre değişebilir)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1-2 damla limon
  • Çok az su

Yaban Mersinli Limonlu Vegan Kek Tarifi Yapılışı


  1. Tüm sıvı malzemeler karıştırılır.
  2. Şeker eklenip mikserle çırpılır.
  3. Diğer katı malzemeler eklenip bir süre daha çırpılır.
  4. Yağlanıp biraz unlanmış kek kalıbına dökülür.
  5. Harcın üzerine hazırlanan sos dökülür ve bir kürdan yardımı ile karıştırılır.
  6. Sosu için ; Yaban mersinleri yıkanıp tencere eklenir içerisine diğer malzemeler eklenip iyice yaban mersinleri kendilerini salana kadar orta ateşte pişirilir.
  7. Pişmesi önceden ısıtılmış fırınımda 180 derecede 20 dakika sürdü ancak fırından fırına değişiklik gösterebilir. Kürdan ile kontrol edilmesi önerilir.
Afiyet olsun.

Muhallebi Tarifi

Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 5 silme yemek kaşığı un
  • 8 silme yemek kaşığı şeker
  • 1 litre sut
  • 1 paket vanilya

Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Tencerede tereyağını eritelim.
  2. Unu ekleyin ve 2 dakika kavuralım.
  3. Yavaş yavaş ve çırpma teliyle karıştırarak sütü ekleyelim.
  4. Şekeri de ekleyelim. Kısık ateşte sürekli karıştıralım.
  5. Baloncuklar çıkmaya başlayınca ocaktan alalım.
  6. Ve vanilya ekleyin.
  7. Ilıyana dek mikserle orta hızda çırpalım.
  8. Kıvamı için önemli. Kaselere döküp dolapta soğutun.
NOT; Unu koyarken kakao ekleyebilirsiniz. Ateşten aldıktan sonra parça çikolata ekleyebilirsiniz. Damla sakızlı vanilya ekleyebilirsiniz. Sade yapıp tarçın koyabilirsiniz üstüne. Sade yapıp çikolata sos dökebilirsiniz üstüne.

Ananaslı Meksika Fasülye Salata Tarifi

Ananaslı Meksika Fasülye Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • Bir paket haşlanmış Meksika fasulyesi
  • 1 kutu haşlanmış mısır
  • Taze nane ( 10-12 yaprak )
  • Dereotu ( ölçü isteğe bağlı )
  • Roka ( ölçü isteğe bağlı )
  • Soğan
  • Beyaz peynir
  • Ananas
  • Yeşil soğan
  • Maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Kekik
  • Sos
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Nar ekşisi
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz

Ananaslı Meksika Fasülye Salata Tarifi Yapılışı

  1. Soğanları jülyen doğrayıp üzerine sumak ve toz biberi katıp iyice yoğurun evet evet yoğurun :)
  2. Yeşillikleri doğrayın ve bütün malzemeyi katıp karıştırın. Sosunu ekleyip istediğinize göre süsleyin. (**ben ananası ve peyniri üstüne ekledim ama içine de ekleyebilirsiniz güzel lezzet veriyor)
Afiyet bal şeker olsun efenim :).

Kabak Mücveri Tarifi

Kabak Mücveri Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy kabak
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı kaşar veya beyaz peynir
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Kabak Mücveri Tarifi Yapılışı

  1. Kabaklarımızı rendeleyip suyunu sıkıyoruz geniş bir kabın içine koyup diğer malzemeleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz .
  2. Daha sonra çorba kaşığı işe harcımızdan alıp kızmış olan yağımıza atıyoruz arkalı önlü kızartıyoruz yoğurtla servis ediyoruz mükemmel oluyor çocuklar çok seviyor.
Yapacaklara afiyet olsun Allah’a emanet olun 🌹.

Margarinsiz Daha Yumuşak Poğaça Yok, Tazeliğini Uzun Süre Koruyor Tarifi

Margarinsiz Daha Yumuşak Poğaça Yok, Tazeliğini Uzun Süre Koruyor Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 6 su bardağı un
İç harç:
  • Zeytin
  • Peynir ( sade de yapabilirsiniz)
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı

Margarinsiz Daha Yumuşak Poğaça Yok, Tazeliğini Uzun Süre Koruyor Tarifi Yapılışı


  1. Su, şeker ve maya eriyene kadar karıştırılır. Diğer malzemeler eklenip unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak hamur elde edilip 2-3 katı büyüklüğe gelene kadar mayalandırılır.
  2. Ortalama 25 beze olmaktadır. Yuvarlak bezeler açılıp iç harç koyulup kapatılır. Tüm bezelere aynı işlem yapılır.
  3. Yağlanmış tepsiye dizilip yarım saat mayalanması beklenip yumurta sarısı sürülür. 180 derecede 25-30 dakika kontrollü pişirilir.

Efsane Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi

Efsane Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket hazır pasta keki kakaolu
Keki ıslatmak için;
  • 1 bardak süt
Kreması için;
  • 2 paket pasta kreması kakaolu
  • 2 paket hazır puding(hazır yenilebilir olanlar)
  • 1 yemek kaşığı nutella
Arası için;
  • Damla çikolata
  • 1 paket çikolata(bıçakla doğranacak)
Süslemesi için;
  • Topitanem çikolata topları
  • 1 paket sütlü çikolata
  • 1 paket kare çikolata

Efsane Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kremamızı hazırlıyoruz. Krema için pasta kremasını paketin üzerinde yazılan ölçüsüne göre yapıyoruz ve dolapta biraz katılaşması için yarım saat bekletmeye alıyoruz.
  2. Yarım saat bekledikten sonra içine 1 yemek kaşığı nutella ve hazır puding koyup mikserle çırpıyoruz ve tekrar dolaba alıp yarım saat daha bekletiyoruz.
  3. Bekleme işlemi bittikten sonra kekimizi hazırlamaya geçiyoruz.
  4. 1. Taban için kekimizi tepsiye yerleştiriyoruz. Kekimizi sütle ıslatıyoruz. Ne çok yumuşak ne de çok kuru kalacak.
  5. Daha sonra kremamızı sürüyoruz ve arasına damla çikolata ve doğranmış çikolata koyuyoruz. İsterseniz meyvede kullanabilirsiniz. Ben sadece çikolata kullandım.
  6. 2. Tabanıda sütle ıslattıktan sonra yerleştirip krema sürüyoruz arasına yine damla çikolata ve doğranmış çikolata koyuyoruz.
  7. En son 3. Taban kekimizi de koyup kremayla kaplıyoruz. Ve istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun:))).

Mürdüm Eriği Reçeli ( Mutfağını Mis Gibi Kokacak) Tarifi

Mürdüm Eriği Reçeli ( Mutfağını Mis Gibi Kokacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet iri kırmızı erik
  • 2 su bardağı şeker
  • 7-8 damla limonun suyu

Mürdüm Eriği Reçeli ( Mutfağını Mis Gibi Kokacak) Tarifi Yapılışı

  1. ✔️İlk olarak eriklerimize çekirdeklerinden ayırıp istediğimiz şekilde dilimleyelim.
  2. ✔️Üzerine şekeri ekleyip ağzını kapatalım ve buzdolabında 1 gün suyunu salmasını bekleyelim.
  3. ✔️Ertesi gün suyunu salmış olan eriklerimize yarım çay bardağı kadar su ekleyip ocağın altını açalım.
  4. ✔️Kaynamaya başlayınca ocağı orta ateşte pişirmeye devam edelim.
  5. ✔️Çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alalım.
  6. ✔️Kısık ateşte kaynatmaya devam edelim.
  7. ✔️Reçelin olduğunu nasıl anlamak için bir bardak soğuk suyun içine reçelimizden damlatalım. Damlamız dibe kadar toplu inip dipte dağılıyorsa reçel olmuş demektir😋🥰.
  8. ✔️Reçelimiz olmaya yakın 7-8 damla limon suyu damlatalım.
  9. ✔️5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım.
  10. ✔️Eğer erik miktarınız fazla ise reçeliniz çok olacağından uzun süre saklamak için sıcak sıcak kavanozlara dolduralım.
  11. ✔️Kavanozların ağzını sıkıca kapatalım ve kavanozları ters çevirelim, vakumlanması için iyice soğuyana kadar ters kalması lazım.
🧚🏻‍♀️Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❣️.

Nefis Nohut Yemeği Tarifi

Nefis Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • 1 adet soğan
  • 3 su bardağı nohut
  • 4 su bardağı su
  • Salça
  • Pul biber
  • Tuz

Nefis Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle nohutu akşamdan ıslatıyoruz.
  2. Soğanı doğrayıp tencereye alıyoruz margarini de koyup kavuruyoruz kaçırdıktan sonra salçayı ekliyoruz .
  3. Biraz daha kavurup üzerine nohutu ekleyip biraz daha soteledikten sonra suyumuzu ve pul biberimiz ekleyelim kaynamaya bırakıyoruz.
  4. Piştikten sonra servis edebilirsiniz .
Şimdiden afiyet olsun👌🏻☺️.