23 Temmuz 2020 Perşembe

Yumurtalı Sandviç Tarifi

Yumurtalı Sandviç Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı süt
  • 2 adet tost ekmeği
  • 1 çay kaşığı çörek otu
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Sucuk, salam veya sosis
  • Maydanoz
  • Sıvıyağ veya tereyağı
  • Tuz

Yumurtalı Sandviç Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları kaseye kırıp sütle çırpın daha sonra tuz ve kaşarı ilave edin.
  2. Tavaya yağı koyun yumurtayı dökün ve tost ekmeklerini yerleştirin (iki tarafınıda yumurtaya bulamayı unutmayın)
  3. Alt taraf kızarırken çörek otu ve dilediğiniz baharatı serpin.
  4. Yumurtayı ters çevirin.
  5. Önceden kızarttığınız sucukları yerleştirin.
  6. Biraz maydanoz ilave edip her iki tarafta biraz kızardıktan sonra yumurtayı katlayıp servise hazır hale getirin. Afiyet olsun 🌸🌸.

Et Suyunda Şehriye Çorbası Tarifi

Et Suyunda Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 lt et suyu
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik arpa şehriye
  • 1 tutam maydanoz
  • 1/2 (yarım) limon
  • 1 çay kaşığı tuz

Et Suyunda Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. 2 lt et suyunu tencereye koyup orta ateşte kaynayana kadar kaynatalım.
  2. Daha sonra üzerine arpa sehriyeleri ekleyip ocağın altını kısalım.
  3. Şehriye zaten çabuk pişiyor.
  4. Çorbamız piştikten sonra ocağın altını kapatalım.
  5. Çorbamızın üzerine ince ince kıydığımız maydanozları koyalım ve yarım limonu sıkalım.
  6. Bir iki tur karıştıralım ve bu enfes çorbamız hazır.
Deneyenlere afiyet şifa olsun. 🌸❤😍

Bulgurlu Brüksel Lahanası Tarifi

Bulgurlu Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram brüksel lahanası
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 1/2 (yarım) su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Bulgurlu Brüksel Lahanası Tarifi Yapılışı


  1. Soğanı yemeklik doğrayın.
  2. Tencereye zeytin yağını alıp ısıtın ve üzerine soğanları ekleyin.
  3. Verev doğradığınız havuçları ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin.
  4. Brüksel lahanalarını temizleyin, ikiye bölün ve tencereye ekleyin.
  5. Baharatları ve tuzunu ilave edin.
  6. Bulguru ve sıcak suyu ekleyin.
  7. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte bulgurlar ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Limonlu Dondurma Tarifi

Limonlu Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 paket tek içimlik salep
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (renk vermesi için)
  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 1 limon kabuğunun rendesi(rendenin ince yeriyle rendeleyelim)

Limonlu Dondurma Tarifi Yapılışı

  1. Sütümüzü salepleri ve şekeri bir tencereye alıyoruz ve karıştırıyoruz .
  2. Ocağımızın altını orta ateşte yakıp karıştırarak pişiriyoruz.
  3. Kaynayan karışımımızı bir 20 dk daha kaynatıyoruz ara ara karıştırarak tabiki.
  4. Daha sonra kaynayan karışımımıza zerdeçalımızı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz .
  5. Zerdeçalımızı da iyice eriyince ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  6. İyice soğuyan karışıma limon suyu ve limonun rendesini ekleyerek karıştırıp uygun bir kaba döküyoruz ve dolabımızın buzluğuna kaldırıyoruz.
  7. Benim 2 ayrı kap çıktı kabınız derinse 1 kapta yeterli olabilir.
  8. Daha sonra 1 buçuk 2 saat de bir dondurmamızı çıkartıp bir çatal yardımıyla karıştırıyoruz ki buzlanma olmasın bu işlemi 3 defa yapalım.
  9. Daha sonra da tamamen donmasını bekleyelim. Birkaç saat sonra limonlu dondurmamız yemeye hazır.

Hindistan Cevizli Bayatlamayan Kurabiye Tarifi

Hindistan Cevizli Bayatlamayan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi (içine)
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi (üzerine)

Hindistan Cevizli Bayatlamayan Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. 3 yumurtayı bir kaba alalım, üzerine yavaş yavaş şekeri dökelim .
  2. Bir yandan çırpma teli ile çırpalım.
  3. Daha sonra 2 su bardağı sıvı yağını ekleyin.
  4. 1 su bardağı nişasta çırpma teli ile çırpıp unu yavaş yavaş ilave edelim.
  5. Hamur kendini toparlayana kadar eğer ele yapışıyorsa dikkatli bir şekilde biraz daha ilave edelim.
  6. Yoğurma işlemi bitince ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.
  7. Elimizde yuvarlayıp yaptığımız şekerli hindistan cevizi karışıma üstünü bulayıp üzerini kaşık ucuyla yarım daireler yapıp şekil verelim.
  8. Daha önceden ısıttığımız 180 derecelik fırına verelim üzeri hafif kızarınca fırından alalım soğuyunca yemeye hazır afiyet olsun.

Tavuklu İçli Köfte Tarifi

Tavuklu İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için
  • 400 gram tavuk kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1/4 (çeyrek) maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
Hamuru için;
  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 1 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

    Tavuklu İçli Köfte Tarifi Yapılışı

    1. İlk önce tavuk kuşbaşı etlerimizi minik minik doğrayalım.
    2. Daha sonra tavaya sıvı yağ ve ince ince doğradığımız soğanı alalım güzelce kavuralım.
    3. Soğanlar pembeleşince içerisine 1 yemek kaşığı salçamızı ilave edelim.
    4. Salçamızda biraz kavrulduktan sonra üzerine doğradığımız kuşbaşı etlerimizi ilave edip bi 10 dk kadar kavuralım.
    5. Daha sonra içerisine tuz ve baharatlarımızı ekleyip bir iki karıştırıp ocağın altını kapatalım.
    6. Ocağın altını kapattıktan sonra harcımızı içine 1 çay bardağı ceviz içi ve ince kıydığımız maydanozları da ekleyip karıştıralım.
    7. İç harcımızı ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
    8. Hamuru için; 2 su bardağı köftelik bulgur ve 1 çay bardağı irmiği derin bir kabın içine alalım.
    9. Üzerine 3 su bardağı kaynar suyumuzu dökelim. Kaşık yardımıyla bi iki karıştırıp üzerini streç film veya bir bez ile kapatıp 10 dk kadar dinlenmeye bırakalım.
    10. Hamurumuz suyu çekip yumuşadıktan sonra üzerine yumurta, un, salça, tuz, pulbiber ve karabiberi de ekleyip güzelce yoğuralım.
    11. Hamuru açarken elimizi ıslatmak için bir kase içerisine su koyalım.
    12. Elimizi önce ıslatalım, daha sonra elimize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım. Baş parmağımızla elimizde çevire çevire ortasını açalım ( bu asama biraz sıkıntılı ama bir kaç sefer yaptıktan sonra rahat oluyor).
    13. Ortasını açtığımız hamurun içine iç harcımızdan 1 tatlı kaşığı kadar koyalım. ( ne çok dolu ne boş olacak. Çok dolu olmasın ki çatlamasın).
    14. Daha sonra kenarlardan çevirerek üst bölümünü kapatalım.
    15. Hamur bitene kadar bu işleme böyle devam edelim.
    16. Daha sonra küçük bir tencereye sıvı yağımızı alalım. Yağ iyice kızdıktan sonra köftelerimizi yağın içine atalım ve kızarınca içinden alalım.
    17. Deneyenlere şimdiden afiyet bal şeker olsun 💟😋🥰.

Çörekotlu Kurabiye Tarifi

Çörekotlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1.5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta beyazı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ̆
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • Ele yapışmayan yumuşak hamur olana kadar un ilave edeceğiz.
Üzeri için:
  • Çörek otu
  • Yumurta

Çörekotlu Kurabiye Tarifi Yapılışı


  1. Tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp çırpıyoruz.
  2. En son yavaş yavaş unu ekliyoruz.
  3. Ne çok yumuşak ne de çok sert ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Minik minik misket kurabiyelerimize şekil veriyoruz.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  6. En son çörek otu ve susamlarımızı serpiştiriyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun🌸.

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı barbunya
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yeşil biber
  • 3 küçük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy patates
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
  • Maydanoz

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı

  1. Barbunyalar bir gece suda bekletilir.
  2. Zeytinyağı düdüklü tencereye alınır.
  3. Yemeklik doğranan soğanlar ilave edilip bir kaç dakika kavrulur.
  4. Ardından yemeklik doğranan biber ve havuç eklenir.
  5. Bir kaç dakika daha kavurduktan sonra patates ve sarımsak eklenir.
  6. Sebzeler iyice kavrulunca salçalar eklenir.
  7. 1-2 dakikada salçalar kavrulduktan sonra kaynar su eklenir.
  8. Daha sonra barbunyalar ilave edilir.
  9. Barbunyanın 2 parmak üstüne gelecek şekilde su koyuyorum ben, çok sulu olmasını sevmiyorum.
  10. Tuz ve şeker ilave edilip düdüklünün kapağı kapatılır.
  11. Kaynamaya başladıktan 20 dk sonra altı kapatılır. 20-30 dk kadar dinlendirir.
  12. Servis ederken üzerine zeytinyağı gezdirilir ve maydanoz koyulur.
  13. İster sıcak ister soğuk servis edilir.

Baharatlı Çıtır Kurabiye Tarifi

Baharatlı Çıtır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane küp şeker
  • Kekik, nane, pulbiber

Baharatlı Çıtır Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. 1 yumurta sarısını ayırdıktan sonra tüm malzemeleri güzelce yoğuruyoruz.
  2. Merdaneyle açıp patates dilimleme aparatı ile uzun uzun parmak şeklinde kesiyoruz.
  3. Fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  4. İsteğe göre susam yada çörek otu serpebilirsiniz üzerine.
  5. 180 derece ısıtılmış fırına atıyoruz üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun. 🙋‍♀️.

Mürdüm Erikli Kek Tarifi

Mürdüm Erikli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Üzeri için ;
  • 4-5 tane mürdüm eriği
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri

Mürdüm Erikli Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri derin bir kapta köpürene kadar mikser ile çırpın.
  2. Diğer hamur malzemelerinide katıp, iyice çırpın ve yağlanmış borcama hazırladığınız kek hamurunu dökün.
  3. Üzerine doğradığınız erikleri dizip 180 derecelik önceden ısıtılmış fırına atın.
  4. Kabarıp üzeri kızaran keki çatal ile kontrol edin pişmiş mi diye.
  5. Pişen keki dışarı çıkarın ilk soğuğu çıktıktan sonra üzerine ince tel süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpiştirin. Afiyet olsun.

Çiçek Dolması Tarifi

Çiçek Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 25-30 tane kabak çiçeği
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 büyük soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Çiçek Dolması Tarifi Yapılışı

  1. İç harcını akşamdan hazırlarsanız kolay olur.
  2. Tavaya sıvı yağ ve soğan konularak karıştırılır.
  3. Yıkanmış bulgur ilave edilir biraz daha kavrulur.
  4. Baharatlar ve su eklenerek kaynamaya bırakılır.
  5. Suyu çeken bulgur soğuması için bekletilir.
  6. Çicekler sabah erkenden toplanır uçlarındaki tırnak gibi olan kısımlar temizlenir.
  7. Soğuyan iç harçtan 1 tatlı kaşığı konularak kapatılır.
  8. Tencerenin altına bir tabak konulur ki çiçekler erimesin diye.
  9. Kapatılan tüm çiçekler ağız tarafı tencere kenarına gelecek şekilde dizilir.
  10. Üzerini geçmeden su ve az yağ eklenir.
  11. Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
  12. Soğuk yada sıcak servis edilebilir. Afiyet olsun.

Yulaflı Bebek Kahvaltısı +8 Ay Tarifi

Yulaflı Bebek Kahvaltısı +8 Ay Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet haşlanmış yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 yemek kaşığı bebek irmik
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kaşığı keçiboynuzu özü (pekmez)
  • 2 adet ev yapımı bebe bisküvisi
  • Yarımdan biraz daha az muz

Yulaflı Bebek Kahvaltısı +8 Ay Tarifi Yapılışı

  1. İrmik ve yulaf ezmesi suda pişirilir.
  2. Pişip ılıdıktan sonra diğer malzemeler eklenip çatalla ezerek kıvam oluşturulur.
Bu kahvaltıyı bebeğime yedirdiğimde çok fazla tok tuttu ve çok da besleyici vitaminli olduğunu düşünüyorum :) afiyet olsun yiyen bebelerimize.

Bulgurlu Mercimek Çorbası +8 Ay Tarifi

Bulgurlu Mercimek Çorbası +8 Ay Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kalın bulgur
  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • Yarım patates
  • Yarım havuç
  • Yarım kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4 tablet tavuk suyu
  • 1.5 su bardağı su

Bulgurlu Mercimek Çorbası +8 Ay Tarifi Yapılışı

  1. Bulgur ve mercimek yıkandıktan sonra tencereye alınır diğer malzemeler de küp küp doğranıp üzerine eklenir.
  2. Suyu ve tavuk suyunu da ekleyip kaynamaya bırakılır eğer kıvam koyu olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.
  3. Kaynadıktan sonra hafif blend yapılır.
  4. Ya da isterseniz mercimek ve bulgur tencerede ayrı pişirilir.
  5. Diğer malzemeler buharda haşlanır daha sonra hepsi birleştirilip blend yapılır, nasıl isterseniz 2 türlü de çok güzel oluyor ve bol vitamin deposu. Mutlaka tavsiyemdir 🙏.