Gariban Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 200 gram buğday nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- Vanilya
Kreması İçin;
- 1 litre süt
- 6 çorba kaşığı un
- 6 çorba kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- Vanilya
- 1 paket kremşanti
Islatmak İçin;
- 1.5 su bardağı süt
Gariban Pastası Tarifi Yapılışı
- İlk önce yumurtanın beyazını bir fiske tuz ile beyaz sert bir köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Yumurtanın sarısı ile şekeri erinceye kadar çırpalım ardından diğer malzemeler eklenip tahta spatula ile karıştıralım.
- Yağladığımız kalıba hamuru döküyoruz. (yaklaşık 30cm lik fırın tepsisinde yaptım)
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Kürdan testiyle de kontrol edebiliriz.
- Kek fırından çıkıp soğuduktan sonra ortadan ikiye ip veya hamur kesici ile keselim.
- Süt ile ıslatıp arasına krema sürüp diğer katını üzerine kapatıp tekrar süt ile ıslatıp kalan kremamızı dökelim.
- İçerisine muz dilimleyip üzerini istediğiniz şekilde meyve ile renklendirebilirsiniz çilek çok yakışıyor benim elimde karadut vardı onu kullandım ama çilekle ayrı güzel oluyor.
- Kremanın yapılışı; tüm malzemeyi kremşanti hariç tenceremize alıp pişirelim.
- Soğuduktan sonra kremşantiyi (toz halinde)ekleyip makina ile çırpalım.Soğumaya bırakalım. 1 gün bekletirseniz kekiniz daha yumuşak oluyor.