28 Temmuz 2020 Salı

Gariban Pastası Tarifi

Gariban Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 gram buğday nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • Vanilya
Kreması İçin;
  • 1 litre süt
  • 6 çorba kaşığı un
  • 6 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • Vanilya
  • 1 paket kremşanti
Islatmak İçin;
  • 1.5 su bardağı süt

Gariban Pastası Tarifi Yapılışı


  1. İlk önce yumurtanın beyazını bir fiske tuz ile beyaz sert bir köpük olana kadar çırpıyoruz.
  2. Yumurtanın sarısı ile şekeri erinceye kadar çırpalım ardından diğer malzemeler eklenip tahta spatula ile karıştıralım.
  3. Yağladığımız kalıba hamuru döküyoruz. (yaklaşık 30cm lik fırın tepsisinde yaptım)
  4. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Kürdan testiyle de kontrol edebiliriz.
  5. Kek fırından çıkıp soğuduktan sonra ortadan ikiye ip veya hamur kesici ile keselim.
  6. Süt ile ıslatıp arasına krema sürüp diğer katını üzerine kapatıp tekrar süt ile ıslatıp kalan kremamızı dökelim.
  7. İçerisine muz dilimleyip üzerini istediğiniz şekilde meyve ile renklendirebilirsiniz çilek çok yakışıyor benim elimde karadut vardı onu kullandım ama çilekle ayrı güzel oluyor.
  8. Kremanın yapılışı; tüm malzemeyi kremşanti hariç tenceremize alıp pişirelim.
  9. Soğuduktan sonra kremşantiyi (toz halinde)ekleyip makina ile çırpalım.Soğumaya bırakalım. 1 gün bekletirseniz kekiniz daha yumuşak oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder