28 Temmuz 2020 Salı

Gariban Pastası Tarifi

Gariban Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 gram buğday nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • Vanilya
Kreması İçin;
  • 1 litre süt
  • 6 çorba kaşığı un
  • 6 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • Vanilya
  • 1 paket kremşanti
Islatmak İçin;
  • 1.5 su bardağı süt

Gariban Pastası Tarifi Yapılışı


  1. İlk önce yumurtanın beyazını bir fiske tuz ile beyaz sert bir köpük olana kadar çırpıyoruz.
  2. Yumurtanın sarısı ile şekeri erinceye kadar çırpalım ardından diğer malzemeler eklenip tahta spatula ile karıştıralım.
  3. Yağladığımız kalıba hamuru döküyoruz. (yaklaşık 30cm lik fırın tepsisinde yaptım)
  4. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Kürdan testiyle de kontrol edebiliriz.
  5. Kek fırından çıkıp soğuduktan sonra ortadan ikiye ip veya hamur kesici ile keselim.
  6. Süt ile ıslatıp arasına krema sürüp diğer katını üzerine kapatıp tekrar süt ile ıslatıp kalan kremamızı dökelim.
  7. İçerisine muz dilimleyip üzerini istediğiniz şekilde meyve ile renklendirebilirsiniz çilek çok yakışıyor benim elimde karadut vardı onu kullandım ama çilekle ayrı güzel oluyor.
  8. Kremanın yapılışı; tüm malzemeyi kremşanti hariç tenceremize alıp pişirelim.
  9. Soğuduktan sonra kremşantiyi (toz halinde)ekleyip makina ile çırpalım.Soğumaya bırakalım. 1 gün bekletirseniz kekiniz daha yumuşak oluyor.

Glütensiz Kabaklı Fit Mantı Tarifi

Glütensiz Kabaklı Fit Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy kabak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 100 gram kıyma
  • Baharatlar yarım çay kaşığı pul biber, karabiber

Glütensiz Kabaklı Fit Mantı Tarifi Yapılışı

  1. 2 orta boy kabağı küp şeklinde doğradım.
  2. Çok az yağ ve tuz ekleyip fırında pişirdim.
  3. Servis tabağına aldım, soğumasını bekledim.
  4. Üzerine sarımsaklı yoğurt hazırladım.
  5. Biraz sıvı yağ ekleyip kıymayı kavurunuz.
  6. Üzerine baharat ve tuz ekleyiniz. (ben kavanoz da hazırladığım kıymadan biraz ısıtıp pul biber ekleyip yoğurdun üzerine gezdirdim. Önceki paylaşımlarda var bakabilirsiniz.📌çoook hafif bir lezzet oldu.👉🏻Tavsiye ederim.

Pratik Ezme Salata Tarifi

Pratik Ezme Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet domates
  • 2 adet kırmızı biber
  • 4-5 diş sarımsak
  • Taze nane
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
Üzeri İçin;
  • Maydanoz

Pratik Ezme Salata Tarifi Yapılışı

Harika bir salata oluyor sulu sulu. Ekmeği bandırıp bandırıp yemek lazım. Yapanlara şimdiden afiyetler olsun.
  1. Bütün sebzeleri yıkayıp rondodan geçirelim.
  2. Karıştırma kabına alalım ve diğer bütün malzemeleri de katıp karıştıralım.
  3. Servis tabağına alalım ve üzerine ince kıyılmış maydanoz serpelim.
  4. Biraz dolapta beklettikten sonra servis edelim.
Görüşmek üzere ALLAH’a emanet olalım.

Sebzeli Şahane Kuskus Pilavı Tarifi

Sebzeli Şahane Kuskus Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kuskus
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1. 5 su bardağı garnitür
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2. 5 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Sebzeli Şahane Kuskus Pilavı Tarifi Yapılışı

Şahane👌kolayca hazırlayabileceğiniz pratik bir kuskus pilavına ne dersiniz? O halde buyrun tarife…
  1. Yemeklik ince ince doğradığınız sarımsak ve soğanı, yağları ve ince doğradığınız yeşil biberi tencereye alıp pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Doğradığınız domatesi ve salçayı ilave edip birkaç dakika daha kavurduktan sonra kuskusu ve iyice suyu sürdürülmüş garnitürü ilave edip bir tur karıştırın.
  3. Ardından sıcak suyu ve tuzunu ilave edip karıştırdıktan sonra kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte ara ara karıştırarak suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alın.
  4. 15 dakika demlemeye bırakıp tekrar karıştırın ve servis edin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗

Sütlü Mantar Çorbası (Krema Tadında) Tarifi

Sütlü Mantar Çorbası (Krema Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram mantar
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım limon
  • 2-3 su bardağı su
  • Karabiber tuz

Sütlü Mantar Çorbası (Krema Tadında) Tarifi Yapılışı

  1. Mantarları küp küp veya dilediğiniz büyüklükte doğrayıp üzerine su ekleyip kaynatalım ve limonu sıkalım.
  2. Hafif yumuşayınca siyah suyu çıkan mantarı süzelim.
  3. Tencereye sıvı yağ tereyağ ve unu ekleyip rengi değişene kadar kavuralım ve üzerine sütü azar azar ekleyelim.
  4. Çırpma teliyle karıştıralım. Suyunu ekleyip karıştıralım.
  5. Süzmüş olduğumuz mantarları karabiber ve tuzunu ekleyip kısık ateşte kaynatalım.
Afiyet olsun.

Düdüklü Tencerede Bonfile (Lokum Gibi) Tarifi

Düdüklü Tencerede Bonfile (Lokum Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 10-12 parça bonfile (Antrikot yada parça et farketmez)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su

Düdüklü Tencerede Bonfile (Lokum Gibi) Tarifi Yapılışı

  1. Bonfilelerimizi sıvı yağda orta ateşte arkalı önlü kızartıyoruz.
  2. Düdüklü tencerenin altına iri halkalar halinde soğanları diziyoruz. Sarımsakları soyup alta koyuyoruz.
  3. Kızaran bonfileleri soğanların üzerine diziyoruz.
  4. Domatesleri bir kaseye rendeliyoruz.
  5. Salçaları, kekik, karabiber ve tuzu da ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  6. Bonfilelerin üzerine döküyoruz.
  7. Patatesleri soyup yıkayıp ortadan ikiye bölüp etin üzerine diziyoruz.
  8. Tereyağı parçalarını da ekleyip patateslerin her birinin üzerine az tuz serpiyoruz.
  9. Sıcak suyu da ekleyip düdüklünün kapağını kapatıyoruz.
  10. Kaynadıktan sonra altını kısıp kısık ateşte 45 dakika pişiriyoruz. Ben clipso düdüklü de pişirdim kaynaması pişmesi tam 45 dakika sürdü. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun selametle kalın.

Kalıpsız Kalp Pasta (Yuvarlak Kalıpla) Tarifi

Kalıpsız Kalp Pasta (Yuvarlak Kalıpla) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 büyük boy yumurta (oda ısısında bekletilmiş)
  • 1 çimdik tuz
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için;
  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • Piştikten sonra
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım paket toz kremşanti
Arasına;
  • Muz
  • Çikolata
Üzerine;
  • 1,5 paket kremşanti veya toz pastacı kreması
  • 1 su bardağı süt
Ganaj için;
  • 100 gram krema
  • 80 gram kare çikolata 🍫

Kalıpsız Kalp Pasta (Yuvarlak Kalıpla) Tarifi Yapılışı




  1. Pandispanya için yumurtaya bir çimdik tuz ekleyip iyice çırpalım.
  2. Üzerine şekerini 4-5 defa da ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  3. Üzerine sıcak suyu 4-5 defada ekleyerek çırpalım.
  4. Üzerine nişasta un kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek yavaş yavaş 4-5 defada ekleyip spatula ile hiç topak kalmayacak şekilde karıştıralım.
  5. 21-23 cm arası çember kalıba harcımızı dökelim.
  6. Önceden ısınmış 160 derece fırında 35-40dk kadar pişirelim.
  7. Krema için vanilya toz şanti ve tereyağ hariç malzemeler tencereye alınıp iyice karıştırarak pişirilir. Pişince üzerine tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Kremayı iyice soğumaya bırakalım.
  8. İyice soğuduktan sonra toz kremşantisiyi ekleyip çırpalım. Kremanın içine dilediğiniz meyveyi doğrayıp karıştıralım. Ben muz kullandım.
  9. Kekimizi arasından 3 parçaya bölelim.
  10. Bir parçayı servis tabağına koyalım.
  11. Üzerine kremayı sürüp çikolata veya draje serpelim.
  12. 2. Parçayı koyalım üzerine kremayı sürelim çikolata serpelim.
  13. Üzerine son parçayı koyalım 5-10 dk kadar buzdolabında bu şekilde dinlendirelim. Bu arada üzeri için kremşantimizi çırpalım ve ganaj için kremayı ısıtıp çikolatayı içine ekleyelim karıştıralım.
  14. Dinlenen yuvarlak pastanın kenarlarından içe doğru çapraz şekilde keselim diğer taraftan da aynı şekilde keselim. V şeklinde gibi keseceğiz.
  15. Kestiğimiz parçaları üstte yuvarlak gibi kalan kısma biraz kremşanti sürüp yan yana yapıştıralım.
  16. Pastanın üzerini kremşanti ile kaplayalım.
  17. Soğuyan ganajı üzerine dökelim.
  18. Dilediğimiz gibi süsleyip 1 gece dinlendikten sonra servis edelim.

Avakadolu Yumurta Tarifi

Avakadolu Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

Avakado sosu için;
  • 1 adet avakado
  • 1 tutam karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 5_6 adet ceviz
  • 1 diş sarımsak
Yumurta için;
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 tutam karabiber karabiber
  • Tuz
  • 1 sandeviç sandaviç ekmeği

Avakadolu Yumurta Tarifi Yapılışı

  1. Avakadoyu kabuğundan çıkarıyoruz.
  2. Rondoya bütün malzemeyi koyuyoruz çekiyoruz.
  3. Yumurtayı sütle karıştırıp tereyağda karıştırarak pişiriyoruz.
  4. Sandaviç ekmeğini ikiye bölüp sırasıyla avakado, onun üstüne yumurta koyup üzerine pul biber döküp servise hazır hale geliyor.
  5. Üzerine zeytinyağ gezdiriyoruz .Afiyet olsun.

Un Helvası Tarifi

Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1, 5 su bardağı un
Şerbet için;
  • 1 çay bardağı şeker
  • Çeyrek çay bardağı su

Un Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Önce şerbeti hazırlayın.
  2. Bir kapta suda şekeri eritin, komple erimez çünkü su soğuk.
  3. Eritebildiğiniz kadar eritin kenara alın.
  4. Helva için ise tereyağını eritip sıvı yağıda ekleyin.
  5. Ununu ekleyip kavurun çok vıcık olursa 2 kaşık daha un ekleyin(unun cinsine göre değişiyor).
  6. Helva altın sarısı renk alınca kenara alın ve soğumasını bekleyin.
  7. Soğuyunca şerbetini dökün ve istediğiniz tarzda şekil verin yada komple bir tabağada koyabilirsiniz afiyet olsun.

Çıtır Börek Tarifi

Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 paket margarin
  • 1 yumurta sarısı
İç malzemeleri;
  • 2 büyük tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı ucuyla salça
  • 1 kutu hazır garnitür
  • 3-5 tane yeşil biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kara biber

Çıtır Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk göğüslerini küp küp kesip yağda kavurun.
  2. Sonra biberleri ince doğrayıp ekleyin kavurun.
  3. Salçasını ekleyin baharatlarını ekleyin.
  4. En son garnitürünü ekleyip soğumaya bırakın.
  5. Margarini eritin, soğutun.
  6. Yufkaları üçgen kesin (2 kat saracağız).
  7. Bir üçgen yufkayı alın içine erittiğiniz margarinden sürün ikinci yufkayı üzerine alın tekrar sürün, daha sonra hazırladığınız tavuklu karışımı ekleyip kalın sigara böreği şeklinde sarın.
  8. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısıyla 180 derecede pişirin.
  9. Ben sarıp buzluğa atıyorum. Pişirceğim zaman çıkarıp yumurta sarısı sürüp pişiriyorum.

Simit Poğaça Tarifi

Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kurumaya
  • 3,5 buçuk su bardağı un
Bulamak için;
  • Yarım su bardağı susam
  • 1 çay bardağı su
  • Çeyrek çay bardağı pekmez
İç harcı;
  • Peynir veya kaşar peynir

Simit Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak ılık suyu şekeri ve mayayı açalım.
  2. Daha sonra yağ ,yumurta ,un ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim (lütfen ünü kontrollü ekleyin her un farklılık gösterir )
  3. Kulak memesi kıvamında daha sonra 1 saat mayalandırıyoruz.
  4. Mayalanan hamura şekil verip ilk olarak yapmış olduğumuz pekmeli suya batırıp daha sonra susama batırıp tepsimize dizelim .
  5. 40 dakika tepsi mayası yapalım buda önemli bir nokta mayalı poğaçalar için.
  6. 190 derece önceden ısıttığımız fırına verelim .35 dakikada pişti benimkiler sizler yinede kontrollü olun yapacaklara afiyet olsun allah’a emanet olun 🌹 mutlaka deneyin derim hem az malemeli.

Patlıcan Beğendi Tarifi

Patlıcan Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

  • 5- 6 adet patlıcan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz ,karabiber

Patlıcan Beğendi Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak patlıcanlarımızı evde veya odun fırının da közlüyoruz ben daha lezzetli olması için odun fırınına gönderiyorum.
  2. Közlenen patlıcanları kabuklarından ayırıp tahtada ufak ufak doğruyoruz.
  3. Ardından tavaya bir miktar zeytinyağı ve tereyağı alıp eritip 2 kaşık unu ekleyip kavuruyoruz.
  4. Ardından patlıcanı tavaya ekleyip 3 dakika kavurup kaşarı ekliyoruz .
  5. En son 5 dakika daha kavurup sütünü, tuzunu ve karabiberi ekleyip sütü çekene kadar kavuruyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz .
  6. Evde muskatınız varsa muskatta rendeleyebilirsiniz.
Servise hazır.

Muhallebili Elmalı Tart Tarifi

Muhallebili Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 paket margarin yada tereyağ
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un(yumuşak hamur olacak)
İç harcı için;
  • 5 adet elma
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Muhallebisi için;
  • 3, 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağından 1 parmak fazla şeker
  • 1 paket şekerli vanilin

Muhallebili Elmalı Tart Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığındaki margarini şekerle çırpıp diğer malzemeleri ekleyin.
  2. Hamuru yoğurun yoğurunca ikiye kesin.
  3. Bir tarafı daha az olsun az kısmı buzluğa koyun.
  4. Diğer hamuru büyük yuvarlak borcama yayın.
  5. Üzerine iç harcı için elmaları rendeleyin.
  6. Diğer malzemelerle tavaya alıp pişirin iyice pişsin suyunu çeksin.
  7. Yaydığınız hamurun üzerine pişirdiğiniz harcı ekleyin.
  8. Muhallebi için tencereye vanilya hariç diğer malzemeleri ekleyin ve kaynayıncaya kadar karıştırın .
  9. Kaynayınca vanilyasını da ekleyip karıştırın kapatın ve ılıyınca iç harcı döktüğünüz elmaların üzerine ekleyin.
  10. En üzerinede buzluktaki hamuru alıp rendeleyin ve 180 derecede pişirin.